Беше разкрит пълният списък с номинациите за The Game Awards 2020

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Тазгодишното издание на The Game Awards – шоуто, в което веднъж в годината геймъри от цял свят се събират заедно, за да гледат награждаването на любимите си заглавия, както и да приплакнат очи с ексклузивни кадри на предстоящи игри, ще се състои на 10 декември.

Видеото, анонсиращо всички номинации може да изгледате тук.

Номинациите за игра на годината включват: Animal Crossing: New Horizons  |    Doom Eternal              Final Fantasy VII Remake    |      Ghost of Tsushima     |    Hades      |      The Last of Us Part 2

Най-очакваната играта на годината не влиза в списъка по разбираеми причини (премиерата ѝ е на същата дата – 10 декември).

Миналогодишното издание на The Game Awards беше гледано от рекордните 50 милиона зрители. Тази година се очакват нови рекорди. Водещ на събитието отново ще бъде Джоф Кийфли, като поради пандемията от Covid 19 се очаква събитието да бъде стриймвано из цял свят чрез повече от 45 онлайн платформи. Връчването на наградите ще се осъществи на живо, като събитието традиционно ще включва музикални и танцови представления, а освен това се очакват и редица световни премиери на предстоящи игри.

Пълният списък с категории и номинации може да видите на официалния сайт на The Game Awards, а ако се регистрирате, ще получите възможност да гласувате за фаворитите си.