Безжични слушалки: Hama 87501 Sporty

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 дек. 2009

Припомнете си една идилична картина от десетки филми – тъмна зимна вечер в епохата преди телевизията, след вечеря цялото семейство се събира около огромния дървен радиоапарат и слуша класическа музика. Това обаче се промени през годините. Днес слушането на музика е по-скоро индивидуално занимание. Затова и вкъщи и в офиса не сваляме слушалките, които ни позволяват да се наслаждаваме на любимата си музика, без да натоварваме околните със собствените си музикални вкусове. Това обаче си има определени неудобства – при всяко ставане трябва да спираме песента и да сваляме слушалките. А ако слушаме радио, това означава просто да пропуснем известна част от програмата.

Най-добрият вариант, разбира се, е вие да си слушате кротко и без прекъсване, а околните да бъдат спокойни. Единственият начин това да стане е да използвате безжични слушалки. Макар според упътването да са създадени за ползване с мобилен телефон, Hama 87501 Sporty могат да работят с всяко устройство, което разполага с Bluetooth V1.2. Слушалките имат обхват до 10 метра, така че лесно можете да слушате музика от лаптопа си, докато вършите друга работа в стаята. Ако пък музиката идва от мобилния телефон в джоба ви, можете да не прекъсвате удоволствието дори по време на сутрешния джогинг или докато пътувате към работа. Формата на слушалките е ергономична, благодарение на което те се закрепват здраво на ушите и няма опасност да паднат или да създават неудобство при движение. Освен това устройството има бутони за дистанционно управление на плейлистите от двете си страни, което допълнително улеснява нещата.

Според старата поговорка хубавите неща стават бавно. Това е факт и при Hama 87501 Sporty. Преди да ги ползвате за първи път, инструкциите препоръчват да ги заредите в продължение на поне два часа. Не успяхме да засечем колко точно работят слушалките с едно зареждане, но признаците за изпразването на батерията са пределно красноречиви – звукът почва да прекъсва все по-често и за повече време, докато накрая всичко затихне.

Hama 87501 Sporty могат да бъдат използвани и като хендс-фрии. С натискане на бутона ON/OFF можете да приемете или прекратите разговор. Ако телефонът разполага с възможност за работа с гласови команди, те могат да бъдат задавани и докато ползвате Bluetooth слушалките. Ако пък искате по време на разговор да прехвърлите сигнала от слушалките към телефона или обратното, трябва само да натиснете ON/OFF бутона за около 3 секунди.

Качеството на звука е едно от първите неща, от които се интересува всеки уважаващ себе си меломан. При нас слушалките се справиха чудесно със средните и високите тонове, но басът беше по-слаб. За силата на звука може да не се притеснявате – тя преминава границата на търпимото много преди да достигнете максимума, така че дори да имате проблеми със слуха, шансът да чуете всичко е много голям.

Колкото и да е изкушаващо да не спираш да слушаш любимата си музика по цял ден, медалът винаги има и обратна страна. Докато слушалките изолират и успокояват, когато се блъскате в градския транспорт, подобна изолация може да има тежки последствия на работното място или сред приятели.

Автор: Ивайло Йошков