А4 Tech – тройна комбинация за всяка ситуация

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 ное. 2008

A4 Tech предлагат разумно съотношение цена/качество (целият комплект е 4 пъти по-евтин само от топ модела геймърски мишоци на Logitech) и в същото време е търговска марка, доказала се на европейската прогейминг сцена. Мдам, шампионът на Швеция по CS уверено кърти глави именно с комплекта, който ви представяме тук.

A4 Tech G7 Х-800 е геймърска клавиатура, трето поколение на А4Tech. Най-използваните бутони – WASD и стрелките са заменени с гумирани, оранжеви такива без щампа на тях. По този начин хем не се тревожите, че ще изтъркате буквичките, хем сте сигурни, че пръстите ви няма да се изплъзнат в някоя по-напечена гейм сесия. В случай на нужда, можете да замените “геймърските” бутони и с нормални, които ще намерите в кутията заедно с вдъхновяващо удобната щипка за бутони. Цялата клавиатура е водонепромокаема, правейки я издръжлива на типичните за геймърската маса чаши с кафе/чай/кола/енергийна напитка. Освен това почистването й (добавете към напитките и една баничка) е точно толкова просто, колкото да се измъкне кабелът, свързващ я с РС-то, и да се навре под течаща топла вода, или директно в легена. Под Space-а се намират серия от програмируеми бутони, на които можете да закачите шорткътите от стратегии или MMORPG-та (адски удобна с WoW), или да давате гласови команди и да сменяте оръжията си в шутъри. Над Num pad-а пък има бутон за промяна на чувствителността на клавиатурата и скоростта й на отклик към команди. Отново много удобно, както при офис работа, така и при гейминг. Самите клавиши обаче имат много голям луфт помежду си и при продължителното писане се създава илюзията за паянтовост.

Oscar Xl-730K е топ моделът лазерни геймърски мишки на A4 Tech. Покрита е със “зърнеста” пластмаса, която премахва изпотяването и хлъзгането (странно обаче, самите бутони нормални – гладки). Освен стандартните два бутона + скрол има още два на десния си корпус, които освен в игри могат да се ползват и като Back/Forward функция в Windows или произволен уеббраузър. Мишокът е снабден с резервни “чехълчета”, за по-добро сцепление и бутон за бързо наместване на DPI-a й, в зависимост от нуждите ви (по-бързо при управление на машини и самолети, по-бавно при снайпериране или прецизен микроменджмънт на войските). Мишокът е страшно лек и ергономичен, което може да се окаже проблем, за свикналите с по-дебели гризачи геймъри, но бързо се свиква. Както и клавиатурата, Oscar-ът е снабден с диск с драйвери и допълнителен софтуер, поддържащ създаването на профили с команди и клавишни комбинации за различни игри и приложения.

A4 Tech X7 “килимчето” е добре да си приготвите доста свободно място на бюрото (около 40х35 сантиметра). Изработен е от материя, комбинираща гума и тъкан, за да гарантира добро и бързо плъзгане на мишока и в същото време буквално да залепне към повърхността на която е сложена. Също, като клавиатурата – почистването й става просто като се засили към легена. Големият пад дава доста поле за действие и почти премахва нуждата мишокът да се повдига, което ще го оцените при ниските скорости на движение. Така завършеният комплект дава финален щрих на всяко геймърско РС, а всеки един от компонентите му е оптимизиран за един от най-играните у нас шутъри – точно така – допотопния CS.

Автор: Георги Панайотов