Аркада: Football Stars

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 18 окт. 2009

В промо материала на играта гордо се съобщава: “Най-добрите футболисти от планетата са се събрали, за да те предизвикат в най-важното футболно събитите на всички времена.” Не разбирам. Дали PR-ите, мислещи тези реплики, стоят в перманентна алкохолна мараня или наистина си вярват, че поднесеният по този начин анонс не звучи адски тъпо. Оставяйки настрана качествата им, Football Stars ще ти даде точно това – среща с великите имена на съвременият футбол. Въпреки че силно се съмнявам Зизу, Роналдо и там пасмината ритнитопковци да са чували за Kitmaker и да са получили чек за използването на имената им в играта. Ще избереш окарикатурен футболист (гигантска глава, картуун стил анимация) и ще се изправиш срещу колегите му в серия от мини игри.

ДуЗСпи (бел. ред – запазваме оригиналният правопис на футболните играчори) – биеш у уево, биеш у десно, биеш силно, биеш суабо. Ако уезе – уезе, ако не… ми, малшанс, противикна беше много нахъса и това е в играта. Понякога биеш, понякога те бият.

Удар свободен, прек – кат’ дузспите, брат… ама можеш да нахендриш топката у стената на някой у ореховките. Ама после те пращат у сеуо за наказние и да полееш доматите.

Уменье – туй е като хекчето, дека го разцъкват не про балъците у градинките и паркоите. Ама с истинска топка разбиаш ли, шото на протата сичките топки са истински и на 100 перцента. Имам на предвид, че колкото по-дълго я държиш у въздуха, толко по арно… топката де.

Та така, това са трите опции, ако решиш да си инсталираш Football Stars на мобилния. Играта няма много общо с футбола, освен използвания сетинг. Всъщност в ядрото си е серия от аркадни мини ибгри, в които се тринрат ловкостта на пръстите и времето ти за реакция. Футболеросите, теренът, вратат – е те са само заа цвят.

П.П. При написването на този текст не бе наранен нито един паркетен лъ… футболист, нито прическата му, нито денс уменията му в елитните столични чалготеки… ама ни се искаше.

Автор: Георги Панайотов