Аркада: Tom and Jerry – Mouse Maze

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 17 мар. 2010

Може би най-точния начин, по който можем да опишем тази игра, е Pac-Man с Том и Джери. Мишокът събира сиренца, а котаракът – иска да го изяде. Целта е проста – съберете колкото се може повече жълтеникави парченца, за да отворите „изхода” от лабиринтоподобните нива. По пътя си, разбира се, ще срещнете не само котки, но и различни препятствия, които трябва да прескочите. Дори невинно горящата на фон камина представлява опасност за Джери – иди се сети, че трябва да я прескочиш.

Проблемът на Tom and Jerry – Mouse Maze – една иначе приятна и забавна игра е – че не виждате достатъчна част от лабиринта на екрана си. Това от своя страна прави препятствията трудно забележими и често няма да успеете да реагирате на време и да ги прескочите.

Джери обаче не е толкова безпомощтен, колкото изглежда. В нивата ще откриете няколко различни бонуса. Например Spike Attack, който временно зашеметява Том и неговите приятели, които са винаги по петите ви. Други пък ще увеличават скоростта, с която мишока търчи из нивото, а трети ще го превръщат в нещо подобно на Mighty Mouse – т.е. безсмъртен.

Така че ако ви е писнало от стандартния изглед на добрия-стар Pac-Man, Tom and Jerry – Mouse Maze е една приятна алтернатива.

Автор: Владимир Тодоров