Аркада: Hugo 2: Evil Mirror

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Преди десетина години имаше по италианските кабеларки детско шоу, нещо като прародител на StarCraft TV. В него спагетизирани лумпенчета на средна възраст от 9-10 години (не ми се спори, но до 15 човек за нищо не става ;)) разцъкваха един платформър и който изкараше повече точки, се прибираше у дома с пълна чанта бонбони и култ към личността в училището. Въпросната игра беше именно Hugo.

Как да не ти стане мило и драго, когато спомен от детството се завърне на екрана на хендхелда ти? Hugo е платформър…. във възможно най-буквалния смисъл на жанра. Сайд-скролинг аркадка, в която джъмпваш от платформа на платформа, рънваш от разни монстри или ги замразяваш с …

Тук някъде дизайнер да сложи червена точка с 16 в нея. Защото оръжието на тролчето Hugo винаги ми се е струвало истинска гавра с крехката детска душевност. По план проект той разполага с Freez Gun. Но анимацията в играта съвсем ясно показва, че той излиза под формата на струя някъде на около педя под колана на Hugo. След кратко проучване, се оказа че всъщност е съвсем възможно да препикаваш опонентите си с течен азот, докато не замръзнат в малки ледени кубчета, стига да имаш стоманени вътрешности!

Играта е зарибяваща, въпреки че няма много висок коефициент на преиграваемост. Но за сметка на това има Epic Win коефициент на база имена на главните герои – Тролерит, Тролерат и Тролерут. Йекзахли, май дарлингз – ти си трол, застанал на пътя на злото и борещ се с озлобена катерица гангстер (Epic Troll is Epic) и то в Трики Трол Форест. А за да е лудницата пълна, едно от най-злобните местенца в играта е тролът на бобрите … Beaver Fort. Всеки с що-годе добри познания по американски сленг, ще разбере колко всъщност тази игра не е за малки деца.

 

Автор: Георги Панайотов