Аркада: Growing Pains

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 25 апр. 2009

Не е леко да си тинейджърка в наше време. Ама хич! Още по-малко тийнгеймърка. И не ми казвайте, че няма такова животно – има, но повечето залагат на качества като дълбоко деколте и впечатляваща прическа, за да впечатлят приятелите си, а не на Uber Haxor Skilzzz. Мисълта ми е, че 99% от игрите са за кръв и отстрелване на лошковци. Никой не мисли, за милите малки момиченца, след като излязат от възрастта, в която се радват на понита и Барбита (~8 години). Herocraft са на път да променят това….

Growing Pains е посветен на момичетата. Мдам, няма място за момчета тук… освен тези с по-нестандартни интереси може би. Играта е серия от мини игри (‘баси тъпото изречение, нали). Първо си избираш момиченце (като кокиченце), след което оформяш външния му вид. В името на професионализма се подложих на всичко това, създавайки Sandrina, правейки я с черна права коса и овапцвайки де що има нокът или обувчица в “розуфку” и синьо. Получи се страшен сладкиш, а аз се гледах в продължение на седмица със срам в огледалото.

Мини игрите включват обличане на аватарчето ви, вратарстване при дузпички на малки вратички, прехвърляне на любовни бележчици в час и доста други. Всяка една от тях изисква бързи рефлекси и в общи линии и не са чак толкова заредени с женски хормони, за да са отблъскващи и за момчетата. Но пък те така и не биха станали съпричастни с главните героини в играта и целите им в живота.

Growing Pains е забавна, въпреки че името е подвеждащо. Най-хубавото и е, че макар и предвидена за момичешка аудитория авторите й са подходили сериозно към задачата си и не са (се) изходили от тезата, че жените геймърки са сковани в пръстите лоботомички, които освен да сресват косата на виртуалното си Барби нищо друго не могат да направят с клавиатура.

Автор: Георги Панайотов