Аркада: Ballrush 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Замислял ли си се колко гениална е концепцията на Ballrush? Може би само тази на Tetris я изпреварва. Супер лесни за научаване правила и геймплей механики, изчистен интерфейс и достатъчно екшън, за да прикове вниманието ти за дълго време. Ballrush 2 има всеки един от тези елементи. Но за разлика от повечето клонинги, в които получаваш добрата стара игра и това, което те кара да я изиграеш, е някоя гола мацка в бекграунда на нивото, то Ballrush 2 си спестява подобни евтини трикове.

Това, което прави Ballrush 2 по специална, е ъпгрейднатият геймплей. Подобренията са във всеки един малък елемент. Започваме с различните арени и материалите, от които са изградени кубчетата за прочистване, минаваме през падащите от тях ъпгрейди за платформата (нали се сещаш – забързващи/забавящи скоростта й, даващи оръжие или гравитационна приставка, привличаща топчето към себе си) и свършваме до тези за самото топче, позволяващи му да цепи всички кубчета по пътя си или увеличаващи бройката му.

Играта предлага 128 нива, точно така – 128, което е около 20 часа солиден геймплей, а това за джава игра е рекордно. За да не ти писне, всяко следващо ниво е значително по-трудно от следващото (Doh) а в случай че имаш късмета да прочистиш нивото с ядрения ъпгрейд, ще се насладиш на доста зрелищно филмче.

 

Автор: Георги Панайотов