Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
16 Мар 2005 00:38
Мнения: 175
Заглавие: Млечния път
Публикувано на: 30 Авг 2019 08:03


Как са се сформирали тези планети че да са кръгли с атмосфера? Как на Сатурн има гас само а не се създава нещо? Защо Млечен път? Мисля че тази планета е създадена за експеримент първо динозаврите не е харесано затова е изпратен метеорит. Динозаврите се размножавали като снасят яйца затова било решено нека направим бозайниците властващия вид и станало интересно.
Цивилизациите в миналото са има ли сгради които сочат или измерват времето и датата също и за луната е имало такива. Съгласни ли сте че идеята на съществуването на човека е просто да стои на Земята? Защото докато не се открие начин за бързо минаване на дълго разстояние за кратко време напрактика трябва или да се направи кораб със същата идея като в Passengers или да си чакаме метеорита.

___________________________________
Когато отидеш в Ада, кажи че аз те пращам и ще получиш групово намаление.


Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Регистриран на:
22 Фев 2012 13:46
Мнения: 6299
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Млечния път
Публикувано на: 30 Авг 2019 10:41


Не знам защо се замислих, че отдавна не съм виждал Апостолов да публикува нещо...

___________________________________
¯\_(ツ)_/ ¯


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10002
Местоположение: София
Заглавие: Re: Млечния път
Публикувано на: 30 Авг 2019 11:30


Ей сега ще ти кажа ТОЧНО как са се случили нещата... ех, написах го, обаче ми заби браузъра и всичко се изтри :cry:

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил

Аватар
Регистриран на:
22 Май 2003 15:54
Мнения: 18168
Заглавие: Re: Млечния път
Публикувано на: 04 Сеп 2019 03:03


http://www.pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=72070&p=1275246#p1275246

Императора написа:
Привет, Камене.

Темата е интересна, затова ще й отделя подобаващо внимание.

Както сигурно знаеш, религиозността и нуждата от вяра възниква като реакция към тежко несправедливия и неравностоен живот, който е водел средностатистическия човек през по-ранните периоди на цивилизацията. Простият селянин или занаятчия, който е издържал цялата държава сам на гърба си, за съжаление често се е оказвал жертва на грабителството на Монарха и феодалите му.

Предизвикан с това съществуване, простият човек е бил оставен само с надеждата си, че някой ден ще види по-справедливи и благополучни дни. Оттам възникват и религиозните ритуали и обреди. Бог е бил създаден, защото простият човек е бил безсилен да промени света към по-добро и е могъл само безучастно да гледа как имащите се за "Наместници на земята" земевладелци са унищожавали всичко свято около него в името на болните си амбиции.

За щастие, някъде към 19-ти век отделни хора започват да се усещат колко лошо е устроен света. И в началото на 20-ти век, чрез една паметна революция е била създадена една политическа цялост, която се е зарекла "Ние ще премахнем нуждата от Бог, защото НИЕ ще въздадем справедливостта, която толкова дълги векове липсваше на хората." Тази цялост се е казвала Съюз на Съветските Социалистически Републики. И успява да въздаде тази справедливост, създавайки един истински рай на земята, лишен от дребнавите съревнования, които поболяват останалата част от света и го въвличат в постоянни войни и вътрешни конфликти.

Този модел устоява дълги десетилетия, но за нещастие противниците му (горепосочените феодали) се оказаха твърде коварни и успяха да покварят хората чрез много хитро изработени подмолни операции, целящи да осмеят един справедлив и спокоен живот, вместо това подвеждайки хората с лъскави и краткотрайни илюзии като автомобили, наркотици, накити и поп-медии. И успяха. :(

В момента цялата "Западна цивилизация" е обхваната от духовна криза, тъй като тези владетели успяват много умело да манипулират хората, с цел да печелят на техен гръб. Цели индустрии съществуват с целта да печелят, вместо да доведат света наистина към по-добро. Хората са объркани до такава степен, че масово оплюват този вече бивш идеален модел, въпреки че точно той е това, което може да ги избави от тегобата им.

Но има надежда! Спомни си само какво беше казала Мария Антоанета, когато й съобщиха, че народът няма сляб за прехрана. Тя каза "Ами пасти да яде!". Е, какво се случи след това с Мария Антоанета? :)

Тъй като образованието ми ме е срещало с хора, които се водят "Каймака на обществото", мога да ти гарантирам, че сега не е по-различно. Даже често чувах един виц от тези същите "хора": Единия човек пита "абе, ясно е, че един ден парите на нашите ще ни уредят на изгодни позиции без да си даваме много зор. Но какво ще правим когато слугите ни дойдат при нас и ни кажат, че заплатат им не достига?" И другият довършва: "Ами амфетамини да ядат!"
Следва циничен смях, след което разговорът преминава към обичайните теми към това кой има по-нов модел беемве или по-як модел телефон.

Е, и тяхното време е дошло. Просто все още не го знаят. ;)

---

Нормално е да се чувстваш объркан в днешно време. Затова най-добронамерено ти предоставям някои произведения на Изкуството, които да са ти като насъщен хляб, така да се каже, докато бурята премине:

https://www.youtube.com/watch?v=NQKez4lZwkk

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=17&WorkID=111&Level=3

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=1&WorkID=3162&Level=1

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=50&WorkID=3113&Level=1

http://zelka.org/details.php?id=434361Замени "Камен" с "Константин" и всички останали понятия по начин, по който да връзва смисъл и да разреши вътрешните ти терзания. :arrow:

___________________________________
Ashkenazi написа:
Маце Борко написа:
Понеже Волтажа се оказа ПРАВ, а аз го обвиних във филмарство...

Неееее??? Сериозно??? Аз да съм... ПРАВ ??? :D


Профил

Аватар
Регистриран на:
16 Мар 2005 00:38
Мнения: 175
Заглавие: Re: Млечния път
Публикувано на: 05 Сеп 2019 20:43


Императора коментара ти ми се вижда :OffTopic: иначе съм съгласен с коментара ти.

___________________________________
Когато отидеш в Ада, кажи че аз те пращам и ще получиш групово намаление.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com