Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 05 Юни 2018 08:31


Golden Kamuy ep. 9 - първата част от епизода е доста абсурдна. Едно е, че се случиха твърде много събития, но и всичките бяха пълни идиотизми. Серийният убиец да пази Сугимото, за да може да го убие сам. Местният феодал кукавеляк с картечницата. Вече какво направи Сугимото с убиеца. Онзи все още беше жив, когато на брега изплува орка и го отмъкна в морето...не да го яде, а да си играе с него. Нашите настигнаха с гребане, взеха "картата" и използваха орката вместо двигател, за да се измъкнат от войниците. :shock:
Втората част е значително по-нормална - снайперистки екшън трилър.
Изясниха още, че Асирпа е дъщерята на типът откраднал златото и организирал цялата плетеница от загадки...не че е голяма изненада.


Touhokutou, Juunana no Sora - семпло, евтино и кратко независимо анименце с НЛО привкус. Напомни ми за Omoide Poroporo, може би заради диалекта на един от героите. Нищо особено и като арт, и като сюжет, но атмосферата на дълбока японска провинция ми хареса.


Uchuu Senkan Tiramisu ep. 10 - доста събития и кретенски реакции в този епизод. Дадоха обяснение, как се е стигнало до финала на предния епизод.
Препратки съм Gundam и най-неочаквано към Patlabor.
Поредният клифхенгър финал.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 06 Юни 2018 08:17


Lupin Sansei: Part 5 ep. 10 - прекрасен епизод. Двамата братя се обединиха срещу общия враг, но не можеха да се сдържат да не си правят малки гадни номерца в процеса. Доста екшън, в който всички се блеснаха с най-характерните си бойни черти.
Приключи още един от сериозните аркове, следващият път още простотии с варианта на Люпен "червено сако".


Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These ep. 9 - хареса ми колко добре представиха политическите интриги в Алианса и далаверите на Фезан.
Сватовническите усилия на Грийнхил да уреди дъщеря си с Уен-ли бяха прекалено очевидни.
Джесика е куха и противна, както винаги. Речта, както и поведението и пред публиката (безцелно обикаляне по сцената и жестовете) са пример за ораторско бездарие.


Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 9 - този път малко по-нормална загадка, а и имението беше доста красиво.


Gundam Build Divers ep. 10 - they went full SAO с това "Администрацията не може да направи нищо, ако искате да помогнете сами рискувайте задниците си!". Битка в стил Кирито срещу безброй respawn-ващи се противници, сякаш биха имали шанс.
Какъв е този идиотизъм "Ама те ползват core финкции и изтриват всички следи"? Най-малкото може да сложат тригери, които да предупреждават, какво и къде се случва, да се увеличат детайлността на логовете или да добавят нови независими такива, да напишат нови tool-ове за контрол/следене и пр. и пр. С помощта на развойчиците, разследването щеше да е много по-лесно...поне да бяха вкарали цялото raid party в god mode.
Divers е пример, колко деградиращо действа SAO фернчайза на тези, които се опитват да се възползват от популярността му. :lol:

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 11 Юни 2018 10:56


Дръпнах му един мини маратон на няколко филми от Хаяо Миязаки.
Без да е голяма изненада - освен графично, анимационно и откъм сетинг не си падам по героите и сюжетите му, още повече, че това са заглавия от по-ранните му периоди, пълни с жизнерадост, наивитет и опростенчески идеи. Последното донякъде идва и от факта, че са предназначени предимно за детска публика.
От една страна не мога да се съглася с мнението на множество кино критици, че Миязаки е най-великият, от друга страна признавам, че е един от най-влиятелните в японската анимацията. Въпросните филми събудиха у мен спомени за множество по-късни и несвързани с Ghibli проекти.


Majo no Takkyuubin - интересна концепция за ролята на магията в съвременния живот. В продукцията са вложени огромни усилия. Винаги нещо се случва на заден фон.
Историята обаче е елементарна. Главната героиня Кики среща изненадващо голям брой поддръжници и се преборва с проблемите си твърде лесно. Има я и характерната за Миязаки разпокъсаност идваща от подхода му - първо замисля основните анимационни сцени, после пише сценария, така че да ги свърже в общ сюжет.

Беше интересно и не особено изненадващо да видя, че Little Witch Academia е черпило с пълни шепи от Majo no Takkyuubin.


Tonari no Totoro - един от най-известните филми на студиото и определено заслужава славата си. Пасторални картини, оригинална митология и митологични същества, в чийто дизайн и анимации е вложена цялата креативна сила на създателите му. Чрез жестове, мимика и гегове са разказани много повече неща отколкото с диалог. В това отношение силно напомня за Panda Kopanda.
Сигурно щеше да е най-радостната и жизнеутвърждаваща анимация, която съм гледал, ако не знаех на каква мрачна истинска история е базирано.


Kaze no Tani no Nausicaa - интересни екологични концепции и социално-политически коментари, но твърде много идеализъм и sjw красноречия. Не мога да си представя главната героиня да постигне същите неща, в условията на реален пост-апокалипсис, дори да е спасителят от легендите.
Историята е твърде дълга за времетраенето на филма, ключови моменти изглеждат превъртяни на бързи обороти. Може би щеше да работи по-добре под формата на ТВ сериал или OVA.
Анимацията е някак претупана и по-старомодна в първата част на филма и чак след средата се развихря до характерното ниво за авторите.
В множество по-късни анимета се усеща влиянието на Nausicaa и дори самият Миязаки преработва идеята и героите във филма си от 1997 Mononoke-hime.


Tenkuu no Shiro Laputa - едни от най-големите филми на Миязаки. Голям, като продукция. Огромно количество фантастични и сложно планирани локации, оригинален steam punk механичен дизайн, комплексна митология и разнообразни герои. Колкото и филмите на Ghibli да са красиви и детайлни, в мащаб трудно могат да се сравнят с Laputa. Може би само Kariosutoro no Shiro е съизмерим, но той е с парите и под шапката на Toei Animation.
Характерно за този период на Миязаки сюжетът съдържа сериозни теми, които обаче са развити опростенчески.
Както се полага на голям филм, влиянието му е огромно и може да се забележи в множество заглавия от One Piece (Skypiea, Thriller Bark и въобще, където има гигантски механизми) до Last Exile.
Дори първоначалната идея за Laputa е реализирана години по-късно от Gainax под името Fushigi no Umi no Nadia. Понеже съм го гледал ми беше забавно да видя същите идеи - и сюжетни, и визуални (енергически кристали, въздушни кораби, дистопични индустриални пейзажи) реализирани от различни автори.


Hisone to Masotan ep. 9 - поради уникалния сетинг на шоуто, мелодрамата на главните героини се проявява под формата на ексцентрична комедия. Каквито и да са слабостите на сюжета, шантавите идеи и разработките им компенсират многократно.


Saiki Kusuo no Sainan (2018) ep. 21 - от добрите епизоди. Най-смешни бяха моментите, когато двете потенциални изгори на Сайки се запознаха с баба му и дядо му, както и преследването на Терухаши от кръжока по журналистика.


Fullmetal Panic! Invisible Victory ep. 8 - не стига елементарния сюжет, но и екшънът беше доста евтино нарисуван. Вторият арк в сезона е направо отвратителен. Да видим третия.
След финалните надписи тийз за новата мека на Соске + единственият персонаж, който ме кефи в момента - Wraith.


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen ep. 9 - стандартните вече изтъркани гегове.


Tada-kun wa Koi o Shinai ep. 10 - стандартното клише "Дай да направим най-добрата среща точно преди да се разделим без никакво обяснение".


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion the Animation ep. 20 - ъх.


Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 9 - за компенсация на една предишна серия, тук история изцяло посветена на Уайзман...точно толкова тъпа, колкото обикновено.


Steins;Gate 0 ep. 9 - обратно в охлювското темпо.
Зи драмата със Сузуха, дето Дару я обезвреди толкова лесно си беше излишна.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 12 Юни 2018 09:43


Golden Kamuy ep. 10 - отново някакви свърх странни развития и алианси. Доста хора оцеляват с тежки рани, значи нашият човек Сигумото не е единственият безсмъртен сред каста.
Най-накрая и до Асирпа стигна, че баща и е главният лошко.


Uchuu Senkan Tiramisu ep. 11 - поредният кретенизъм, този пък с телевизионен екип заснемащ истинския живот на пилотите. Естествено пълен провал.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion the Animation ep. 21 - а, влаковете можели и да летят.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 13 Юни 2018 08:19


Lupin Sansei: Part 5 ep. 11 - сакото тук е червено, но епизодът е по-скоро в стил 3-ти, най-слабият сезон. За неговите стандарти обаче е прилична серия с добър екшън и интересни локации, само историята и обратите са кухи.


Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These ep. 10 - големите приказки около кампанията на Алианса и реалността колко глупав е замисълът и. Империята смята да я спре, като ползва Лоенграм за пушечно место, но пък той се амбицира, хем да бие републиканците, хем това да е поредният му възход в кариерата.
Общо взето, като в старите серии, а и беше предадено понятно за зрителя.


Gundam Build Divers ep. 11 - ъх, тези философствания, обяснения и флешбеци по време на битка: нещата, които мразя най-много в един шонен.
Естествено изстискано от пръстите развитие, защото нашите нямаха реален шанс.
Главният лошко е поредното елементарно клише, но предполагам цялата следваща серия ще ни го повтарят до скъсване.


Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 10 - малко по-поносима серия с почти прилични пъзели, специално запазени за самия професор Лейтон: приятен флешбек с него.
Не мога да го потвърдя, но според мен ролята се играе от Kouichi Yamadera. HanaKana пък за детския вариант на Катриел си беше пуснала Маюри гласа. :lol:

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 14 Юни 2018 07:58


Steins;Gate 0 ep. 10 - странен епизод. През повечето време бяха зарязали развитието и дори в един момент ги изби на фенсървис. Чак в края се случи нещо и се надявам Махо вече да е пълноценен член на екипа, а не Ринтаро постоянно да и се измъква с недомлъвки, само дето едва ли тя ще възприеме истината толкова лесно.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 18 Юни 2018 08:13


Hisone to Masotan ep. 10 - попребориха се с проблемите при това относително реалистично. Дори Нао успя някак да подкара Масотан.
Шоуто продължава да кефи с това, че раздува стандартни всекидневни проблеми до мащабите на националната сигурност на Япония и после да ги решава по относително смислен и доста комичен начин.


Saiki Kusuo no Sainan (2018) ep. 22 - идеите за шегичките са добри, но самите гегове доста са се изтъркали. Сценаристите вече могат да поддържат интереса само чрез фалшиви клифхенгъри.


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen ep. 10 - религиозният лидер е голям кретен и геговете с него бяха доста сюрреалистични.


Tada-kun wa Koi o Shinai ep. 11 - аууу, любовната депресия на Тада...разликата е, че реагира малко по-бавно и е леко по-интровертен от обикновената му затвореност. Пътуването до Европа идва изнасилено и нехарактерно за него.
Т.е. обичайното "гледа се само заради картинките".


Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 10 - реклама за още няколко игри на компанията. Вкарването на главните персонажи в тях беше скучно разиграване на различни date sim trope-ове.


Kidou Senshi Gundam AGE ep. 43-45 - с каква мъка го гледам не е истина. Дразнещи герои взимат идиотски решения докато дуднат безкрайни експозиции. Удобни случайности насочват сюжета в нужната за сценаристите посока. Пълно е с ненужни флешбеци в тази част, което означава че анимационният екип не е насмогвал на обема.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3761
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Юни 2018 10:04


Golden Kamuy ep. 11 - едно мога да му призная на това шоу, с всяка серия става все по-просташко и идиотско. Идеята за хотела пълен с капани е добра, но абсурдите идеи на prisoner of the week-а, както и предисторията му го преместват в територията на сюрреалистичната гротеска...само дето няма никакви смислено послание, а просто така - особено тъпо упражнение по изродщина.


Uchuu Senkan Tiramisu ep. 12 - покрай пълната кретенщина, гаврата със стария модел mecha беше забавна. Получихме и информация за бащата на Изузу и Субару. Те пък двамата са си били същите идиоти и като малки.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 1 - подхванах едно архивно шоу от 1983-та и ниското качество на всички нива - арт, анимация, сценарий и персонажи е налице, но пък ме забавлява.
Може би най-грозното нещо е дизайнът на mech-овете. Предполагам такива пластмасови боклуци са се опитвали да лансират на пазара спонсорите.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion the Animation ep. 22 - поредната идиотия, но в тази серия 2D артът и анимациите бяха неочаквано добри. Явно е дошла ротацията на добрия екип.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com