Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 05 Юни 2018 08:31


Golden Kamuy ep. 9 - първата част от епизода е доста абсурдна. Едно е, че се случиха твърде много събития, но и всичките бяха пълни идиотизми. Серийният убиец да пази Сугимото, за да може да го убие сам. Местният феодал кукавеляк с картечницата. Вече какво направи Сугимото с убиеца. Онзи все още беше жив, когато на брега изплува орка и го отмъкна в морето...не да го яде, а да си играе с него. Нашите настигнаха с гребане, взеха "картата" и използваха орката вместо двигател, за да се измъкнат от войниците. :shock:
Втората част е значително по-нормална - снайперистки екшън трилър.
Изясниха още, че Асирпа е дъщерята на типът откраднал златото и организирал цялата плетеница от загадки...не че е голяма изненада.


Touhokutou, Juunana no Sora - семпло, евтино и кратко независимо анименце с НЛО привкус. Напомни ми за Omoide Poroporo, може би заради диалекта на един от героите. Нищо особено и като арт, и като сюжет, но атмосферата на дълбока японска провинция ми хареса.


Uchuu Senkan Tiramisu ep. 10 - доста събития и кретенски реакции в този епизод. Дадоха обяснение, как се е стигнало до финала на предния епизод.
Препратки съм Gundam и най-неочаквано към Patlabor.
Поредният клифхенгър финал.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 06 Юни 2018 08:17


Lupin Sansei: Part 5 ep. 10 - прекрасен епизод. Двамата братя се обединиха срещу общия враг, но не можеха да се сдържат да не си правят малки гадни номерца в процеса. Доста екшън, в който всички се блеснаха с най-характерните си бойни черти.
Приключи още един от сериозните аркове, следващият път още простотии с варианта на Люпен "червено сако".


Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These ep. 9 - хареса ми колко добре представиха политическите интриги в Алианса и далаверите на Фезан.
Сватовническите усилия на Грийнхил да уреди дъщеря си с Уен-ли бяха прекалено очевидни.
Джесика е куха и противна, както винаги. Речта, както и поведението и пред публиката (безцелно обикаляне по сцената и жестовете) са пример за ораторско бездарие.


Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 9 - този път малко по-нормална загадка, а и имението беше доста красиво.


Gundam Build Divers ep. 10 - they went full SAO с това "Администрацията не може да направи нищо, ако искате да помогнете сами рискувайте задниците си!". Битка в стил Кирито срещу безброй respawn-ващи се противници, сякаш биха имали шанс.
Какъв е този идиотизъм "Ама те ползват core финкции и изтриват всички следи"? Най-малкото може да сложат тригери, които да предупреждават, какво и къде се случва, да се увеличат детайлността на логовете или да добавят нови независими такива, да напишат нови tool-ове за контрол/следене и пр. и пр. С помощта на развойчиците, разследването щеше да е много по-лесно...поне да бяха вкарали цялото raid party в god mode.
Divers е пример, колко деградиращо действа SAO фернчайза на тези, които се опитват да се възползват от популярността му. :lol:

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 11 Юни 2018 10:56


Дръпнах му един мини маратон на няколко филми от Хаяо Миязаки.
Без да е голяма изненада - освен графично, анимационно и откъм сетинг не си падам по героите и сюжетите му, още повече, че това са заглавия от по-ранните му периоди, пълни с жизнерадост, наивитет и опростенчески идеи. Последното донякъде идва и от факта, че са предназначени предимно за детска публика.
От една страна не мога да се съглася с мнението на множество кино критици, че Миязаки е най-великият, от друга страна признавам, че е един от най-влиятелните в японската анимацията. Въпросните филми събудиха у мен спомени за множество по-късни и несвързани с Ghibli проекти.


Majo no Takkyuubin - интересна концепция за ролята на магията в съвременния живот. В продукцията са вложени огромни усилия. Винаги нещо се случва на заден фон.
Историята обаче е елементарна. Главната героиня Кики среща изненадващо голям брой поддръжници и се преборва с проблемите си твърде лесно. Има я и характерната за Миязаки разпокъсаност идваща от подхода му - първо замисля основните анимационни сцени, после пише сценария, така че да ги свърже в общ сюжет.

Беше интересно и не особено изненадващо да видя, че Little Witch Academia е черпило с пълни шепи от Majo no Takkyuubin.


Tonari no Totoro - един от най-известните филми на студиото и определено заслужава славата си. Пасторални картини, оригинална митология и митологични същества, в чийто дизайн и анимации е вложена цялата креативна сила на създателите му. Чрез жестове, мимика и гегове са разказани много повече неща отколкото с диалог. В това отношение силно напомня за Panda Kopanda.
Сигурно щеше да е най-радостната и жизнеутвърждаваща анимация, която съм гледал, ако не знаех на каква мрачна истинска история е базирано.


Kaze no Tani no Nausicaa - интересни екологични концепции и социално-политически коментари, но твърде много идеализъм и sjw красноречия. Не мога да си представя главната героиня да постигне същите неща, в условията на реален пост-апокалипсис, дори да е спасителят от легендите.
Историята е твърде дълга за времетраенето на филма, ключови моменти изглеждат превъртяни на бързи обороти. Може би щеше да работи по-добре под формата на ТВ сериал или OVA.
Анимацията е някак претупана и по-старомодна в първата част на филма и чак след средата се развихря до характерното ниво за авторите.
В множество по-късни анимета се усеща влиянието на Nausicaa и дори самият Миязаки преработва идеята и героите във филма си от 1997 Mononoke-hime.


Tenkuu no Shiro Laputa - едни от най-големите филми на Миязаки. Голям, като продукция. Огромно количество фантастични и сложно планирани локации, оригинален steam punk механичен дизайн, комплексна митология и разнообразни герои. Колкото и филмите на Ghibli да са красиви и детайлни, в мащаб трудно могат да се сравнят с Laputa. Може би само Kariosutoro no Shiro е съизмерим, но той е с парите и под шапката на Toei Animation.
Характерно за този период на Миязаки сюжетът съдържа сериозни теми, които обаче са развити опростенчески.
Както се полага на голям филм, влиянието му е огромно и може да се забележи в множество заглавия от One Piece (Skypiea, Thriller Bark и въобще, където има гигантски механизми) до Last Exile.
Дори първоначалната идея за Laputa е реализирана години по-късно от Gainax под името Fushigi no Umi no Nadia. Понеже съм го гледал ми беше забавно да видя същите идеи - и сюжетни, и визуални (енергически кристали, въздушни кораби, дистопични индустриални пейзажи) реализирани от различни автори.


Hisone to Masotan ep. 9 - поради уникалния сетинг на шоуто, мелодрамата на главните героини се проявява под формата на ексцентрична комедия. Каквито и да са слабостите на сюжета, шантавите идеи и разработките им компенсират многократно.


Saiki Kusuo no Sainan (2018) ep. 21 - от добрите епизоди. Най-смешни бяха моментите, когато двете потенциални изгори на Сайки се запознаха с баба му и дядо му, както и преследването на Терухаши от кръжока по журналистика.


Fullmetal Panic! Invisible Victory ep. 8 - не стига елементарния сюжет, но и екшънът беше доста евтино нарисуван. Вторият арк в сезона е направо отвратителен. Да видим третия.
След финалните надписи тийз за новата мека на Соске + единственият персонаж, който ме кефи в момента - Wraith.


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen ep. 9 - стандартните вече изтъркани гегове.


Tada-kun wa Koi o Shinai ep. 10 - стандартното клише "Дай да направим най-добрата среща точно преди да се разделим без никакво обяснение".


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion the Animation ep. 20 - ъх.


Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 9 - за компенсация на една предишна серия, тук история изцяло посветена на Уайзман...точно толкова тъпа, колкото обикновено.


Steins;Gate 0 ep. 9 - обратно в охлювското темпо.
Зи драмата със Сузуха, дето Дару я обезвреди толкова лесно си беше излишна.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 12 Юни 2018 09:43


Golden Kamuy ep. 10 - отново някакви свърх странни развития и алианси. Доста хора оцеляват с тежки рани, значи нашият човек Сигумото не е единственият безсмъртен сред каста.
Най-накрая и до Асирпа стигна, че баща и е главният лошко.


Uchuu Senkan Tiramisu ep. 11 - поредният кретенизъм, този пък с телевизионен екип заснемащ истинския живот на пилотите. Естествено пълен провал.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion the Animation ep. 21 - а, влаковете можели и да летят.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 13 Юни 2018 08:19


Lupin Sansei: Part 5 ep. 11 - сакото тук е червено, но епизодът е по-скоро в стил 3-ти, най-слабият сезон. За неговите стандарти обаче е прилична серия с добър екшън и интересни локации, само историята и обратите са кухи.


Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These ep. 10 - големите приказки около кампанията на Алианса и реалността колко глупав е замисълът и. Империята смята да я спре, като ползва Лоенграм за пушечно место, но пък той се амбицира, хем да бие републиканците, хем това да е поредният му възход в кариерата.
Общо взето, като в старите серии, а и беше предадено понятно за зрителя.


Gundam Build Divers ep. 11 - ъх, тези философствания, обяснения и флешбеци по време на битка: нещата, които мразя най-много в един шонен.
Естествено изстискано от пръстите развитие, защото нашите нямаха реален шанс.
Главният лошко е поредното елементарно клише, но предполагам цялата следваща серия ще ни го повтарят до скъсване.


Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 10 - малко по-поносима серия с почти прилични пъзели, специално запазени за самия професор Лейтон: приятен флешбек с него.
Не мога да го потвърдя, но според мен ролята се играе от Kouichi Yamadera. HanaKana пък за детския вариант на Катриел си беше пуснала Маюри гласа. :lol:

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 14 Юни 2018 07:58


Steins;Gate 0 ep. 10 - странен епизод. През повечето време бяха зарязали развитието и дори в един момент ги изби на фенсървис. Чак в края се случи нещо и се надявам Махо вече да е пълноценен член на екипа, а не Ринтаро постоянно да и се измъква с недомлъвки, само дето едва ли тя ще възприеме истината толкова лесно.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 18 Юни 2018 08:13


Hisone to Masotan ep. 10 - попребориха се с проблемите при това относително реалистично. Дори Нао успя някак да подкара Масотан.
Шоуто продължава да кефи с това, че раздува стандартни всекидневни проблеми до мащабите на националната сигурност на Япония и после да ги решава по относително смислен и доста комичен начин.


Saiki Kusuo no Sainan (2018) ep. 22 - идеите за шегичките са добри, но самите гегове доста са се изтъркали. Сценаристите вече могат да поддържат интереса само чрез фалшиви клифхенгъри.


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen ep. 10 - религиозният лидер е голям кретен и геговете с него бяха доста сюрреалистични.


Tada-kun wa Koi o Shinai ep. 11 - аууу, любовната депресия на Тада...разликата е, че реагира малко по-бавно и е леко по-интровертен от обикновената му затвореност. Пътуването до Европа идва изнасилено и нехарактерно за него.
Т.е. обичайното "гледа се само заради картинките".


Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 10 - реклама за още няколко игри на компанията. Вкарването на главните персонажи в тях беше скучно разиграване на различни date sim trope-ове.


Kidou Senshi Gundam AGE ep. 43-45 - с каква мъка го гледам не е истина. Дразнещи герои взимат идиотски решения докато дуднат безкрайни експозиции. Удобни случайности насочват сюжета в нужната за сценаристите посока. Пълно е с ненужни флешбеци в тази част, което означава че анимационният екип не е насмогвал на обема.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Юни 2018 10:04


Golden Kamuy ep. 11 - едно мога да му призная на това шоу, с всяка серия става все по-просташко и идиотско. Идеята за хотела пълен с капани е добра, но абсурдите идеи на prisoner of the week-а, както и предисторията му го преместват в територията на сюрреалистичната гротеска...само дето няма никакви смислено послание, а просто така - особено тъпо упражнение по изродщина.


Uchuu Senkan Tiramisu ep. 12 - покрай пълната кретенщина, гаврата със стария модел mecha беше забавна. Получихме и информация за бащата на Изузу и Субару. Те пък двамата са си били същите идиоти и като малки.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 1 - подхванах едно архивно шоу от 1983-та и ниското качество на всички нива - арт, анимация, сценарий и персонажи е налице, но пък ме забавлява.
Може би най-грозното нещо е дизайнът на mech-овете. Предполагам такива пластмасови боклуци са се опитвали да лансират на пазара спонсорите.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion the Animation ep. 22 - поредната идиотия, но в тази серия 2D артът и анимациите бяха неочаквано добри. Явно е дошла ротацията на добрия екип.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 20 Юни 2018 08:29


Lupin Sansei: Part 5 ep. 12 - още един самостоятелен епизод в стил "червено сако". Този път Гоемон е в центъра и съответно епичен сблъсък...между старомодните му ценности и твърде скъпата пълна с тарикати и корупция съвременност. Смешно, поучително, а и демонстрация на характерни за Гоемон черти и положителни качества.
Следващият път връщане обратно към "синьото сако" и централната история. Ново приключение, в което ще участва и хакерката Еми.


Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These ep. 11 - леко претупаха историята как "освободителите" от Алианса са приети от гражданите на Империята и как отношенията се влошиха, тук в сбита форма, докато в стария сериял фокусът се задържа по-дълго. Вниманието е повече върху стратегическите аспекти на нещо старо, но ефективно- "политика на изгорената земя", още и върху бъркотиите създадени от амбициозните политици и военни, в момента когато настана време да поемат отговорност за грешките си.


Gundam Build Divers ep. 12 - падна до нови неизследвани дълбини на тъпотията. Не стига, че лошковците искат да унищожат играта с някаква излишно сложна система за чийтване, вместо просто да я хакнат и да намажат базата данни, не стига че админите вместо за изключат сървърите или поне достъпите до тях, стоят със скръстени ръце, но и протагонистът отключи някакъв god mode заедно с V крилете от Victory Gundam и наби антагониста.
В този свят тренировките, уменията и търсенето на практични решения на проблемите не работят. Дори стандартната battle shounen воля и мотивация са безполезни. Просто трябва да познаваш местните божества-ками и да отключиш силата им със силни викове и напъвания.
Може би щеше да е поносимо, ако битката беше добра, но тя трети пореден епизод е пълен хаос, грозни дизайни и определени пристрастия към глупостите на Fighter G Gundam.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 21 Юни 2018 08:13


Steins;Gate 0 ep. 11 - Махо стана част от екипа точно за да я застрелят...но и се размина, а лаптопът уж беше унищожен. Ако не знаехме броя на епизодите, това щеше да дойде, като предпоследна серия. Малко разочароващо след толкова чакане да се завърже поне някакъв конфликт. Въпросът е, как ще ни върнат в екшъна - поредният таймскип? И през цялото това време Кагари ще си живее нагости в храма?
Донякъде съм изненадан, че Дару има по-сериозни занимания, но явно оттам идват парите за скъпите му отаку хобита.


Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 11 - известно развитие в сюжета с рециклаж на роботката злодейка. Когато Ласт период спасиха Уайзман, почти пророних сълза. Следващият път битка с гигантски демони.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 2-4 - сериалчето определено е зле и по стандартите на 1983-та. Малко ми напомня Kikou Souseiki Mospeada, но там трансформиращите се mech-ове и битките бяха по-добри (не точно добри, но по-поносими в сравнение). Напомня ми още и за Uchuu no Kishi Tekkaman (1975), където в сюжета се случваха подобни идиотизми и плановете на извънземните бяха пак толкова непрактични.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 22 Юни 2018 08:59


Tada-kun wa Koi wo Shinai ep. 12 - главните герои баааавно стигат да информацията, която зрителят има от първите два епизода. Тада го изкараха толкова тъп и праволинеен, че да се опита да влезе през главния вход на двореца. В смисъл, като не стане от един-два опита човек почва да разпитва наоколо. Дори да не може да се оправи езиково, все ще се намери някой, който да го упъти към заден вход, КПП или информация. В края на серията дори стигнахме до гвоздея на програмата: Тада се разциври. Явно авторите много се гордеят с това постижение. :lol: :lol: :lol:Tokusou Kihei Dorvack ep. 5-8 - принципно не е задължително 80-рско заглавие да е зле, но това проявява всички негативи характерни за периода. Отвратителни герои, отвратителни техни действия, екшънът почти няма смисъл и последователност и съдържа маса рециклирани анимации. Всеки епизод явно е писан от различен екип, защото в общи линии историята е същата, но детайлите си противоречат. Да вземем хлапето. Чудно е, как въобще са го взели военните, нищо че е технически гений, но колкото и да е интелигентно, постоянно прави глупости и се забърква в каши и в същото време е deus ex machina-та на екипа: измъква ги няколко пъти от невъзможни ситуации.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 25 Юни 2018 08:40


Hisone to Maso-tan ep. 11 - хъ, това и на юри драма го изби :lol: :lol: :lol:, като извинение да върнат Хисоне обратно. Интересни детайли около божеството и как се изменят физическите закони вътре в него. Следващият път ще видим, какво представлява ритуала и за какво жертвоприношение става дума.


Full Metal Panic! Invisible Victory ep. 9 - сигурно най-тъпият план да се примами важна клечка от Амалгам. Митрил не само се провалиха, но и се издадоха, че са все още активни. Соске го е закъсал драматично заради франсетата.
Всичко е толкова плоско и елементарно този сезон че се чудя дали вината е на Xebec или принципно книгите от поредицата са си тъпи. Може би качествата на предишните сезони да са заслуга предимно на студиата извършили адаптацията - KyoAni и Gonzo.


Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File ep. 11 - загадката е безумие, драмата около нея още по-голямо такова, но е забавно, как цялата серия от препратка към Титаник се трансформира в препратка към Ямато. Коментар за кариерата на Джеймс Камерън?


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 11 - жената на религиозния лидер е голяма терца. Чидори се оказа податлива на мозъчни промивки.


Akai Koudan Zillion ep. 19-21 - стандартните нелогични глупости и нехайство в условия на тотална война. Враговете пък не могат да напреднат, защото видиш ли трима идиота с гъзарски пищови им провалят всички планове.


Mobile Suit Gundam AGE ep. 46-49 - и друг път съм писал, този сериал е дъното на поредицата.
Продукцията и някои идеи в дизайна са прилични, но е с най-тъпите герои, безумно усукани сюжетни развития и неадекватни послания към зрителите. Накрая дори не съм сигурен дали се целеше точно в детската публика. На хлапетата мелодрамата щеше да им е напълно досадна.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 26 Юни 2018 08:18


Golden Kamuy ep. 12 - традиционните абсурдизми + кретенски майтапи и този път се получи забавен епизод. Звездата му е гадателката, която по-скоро борави с вътрешна информация, отколкото с мистични сили. Освен лукавото поведение и прозвището Лисицата, тя носи и грим, който в японския театър символизира, че персонажът е лисица.
Без да е голяма изненада, в края на епизода анонсираха втори сезон.


Uchuu Senkan Tiramisù ep. 13 - завърши напълно в стила на сериала. Двамата братя до последно се разсейваха от дреболии, вместо да се борят с истинските проблеми.
Спускането в атмосферата с непредназначена за това mecha определено е Gundam пародия.


Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 2 ep. 23 - доста засукани, но безполезни опити за промяна на времевата линия. Като бонус женското алтер его на Саики, чието сею много ме кефи. Един от добрите аркове, но не мисля че имат достатъчно качествен материал за следващ сезон. В последната серия май ще се заиграят с идеята, какви ще са реакциите на приятелите на Саики, ако разберат за силите му.


Detective Conan ep. 905 - започна неочаквано добре и смислено за anime original. Поне евентуалните трикове при създаването на заключената стая (явно с магнитите) ми изглеждат любопитни.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 9-10 - ъх, сюжетите на епизодите са толкова глупави и генерирани на случаен принцип.
Примерно в 9-ти ей така от нищото разбираме, че Пиер е бивш крадец, имал е гадже, която е изчезнала мистериозно, а по някаква причина портретът и (който сам по себе си е бая семпъл) е толкова известен, че е поставен в Лувъра наравно с безценните класики. :shock: На кой би му хрумнал подобен замисъл за седмичен епизод в детско предаване? :shock: :shock: :shock:

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 27 Юни 2018 09:31


Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou ep. 12 - за зарибяване към продълженията пуснаха една голяма битка и я реализираха с финален animation bump. Някои хора биха били недоволни от пластмасово изглеждащия CGI, но според мен беше приличен (сиреч, можеше и по-зле :lol: ). Тук още ни запознаха с пилотите от Алианса, които са важни за сюжета по-нататък.
Общо впечатление: за адаптация не е зле имайки предвид дефектите на книгите и автора им, но темпото е леко забързано, а и акцентите не са на правилните места.
Не мога да определя точно защо, но въпреки приличните елементи - изчистен керъктър дизайн, подобрен механичен дизайн + осъвременени sci-fi технологии, музика и игра на сеютата, все пак анимето идва доста безлично. Старите серии въпреки развлаченото темпо и 70-тарския визуален стил приложен в края на 80-те, успяваха да постигнат по-внушителна атмосфера и да те заинтригуват с многобройните герои и усуканите сюжетни връзки между тях. От него някак струеше енергията на създателите му, а сегашно аниме си личи, че е сглобявано на поточна линия.


Gundam Build Divers ep. 13 - ъх, мотивацията на главния лошко. Ъх, емоциите и обясненията с бившия съотборник.
Естествено нашичкият побеждава не защото е добър, а защото е по-добре мотивиран и това магически подсилва mecha-та му във компютърна симулация. :shock:
Още по-странно, въпреки че мрежовата и аркадната игри не са свързани съществува някаква мистична връзка между тях. :shock: :shock: :shock:


Tokusou Kihei Dorvack ep. 11-15 - и преди съм го казвал, но най-забавното е колко безумни са идеите на сценаристите. Някои от тях са лошо копирани от други съвсем неподходящи за жанра места.
Най-странна ми беше затворническата серия фрашкана с всички клишета по темата - агент под прикритие, персонаж с име Пеперудата (но този е боксьор), trope-а "бягство от Алкатраз"...
Още идиотизми в африканската серия, където нашите в стил Return of the Jedi организираха местно племе да победи с копия и стрели високо технологичните извънземни.
Личи си, че авторите не са си давали много зор.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 28 Юни 2018 09:58


Steins;Gate 0 ep. 12 - ааа, ъъъ, егати цикъла и егати развлачването, но пък подсказаха, че има дори още по-странни обстоятелства около енцефалита на Ринтаро в детството му.


Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari ep. 12 - твърде много неща се случиха в последната серия, както и твърде много камеота, но пък хич не ми пукаше за тях.
В крайна сметка освен маргинално забавление от идиотизмите на Шоко и "Уаййй-зумааа-ннн" нищо друго в този сериал.


Hakumei to Mikochi: Neji to Bed to Irori to Bakuchi - приятно епизодче в стила на основния сериал. Историята с невестулката и стилистката беше доста по-интересна от тази с основните персонажи, но пък последните бяха в по-красиво нарисуваната част от серията. Отново ме спохожда мисълта, че мангата се е изчерпила и автора вече се чуди, какво да прави с протагонистките.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 04 Юли 2018 08:59


Lupin III: Part 5 ep. 13 - обратно към централната история. Епизодът малко напомняше един дърт филм - Toy Soldiers, но със значително подобрена обстановка с това, че се развива в девическо училище :lol: и че в действието се включи Фуджико.
Следващият път сюжетът продължава в по-стандартна за Люпен Трети посока.


Gundam Build Divers ep. 14 - бла, бла, бла, а и новият Gundam на протагониста е грозен.Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) 2 ep. 24 - малко претупан, но подходящ финал. Надявам се да няма повече сезони, защото материалът наистина се изчерпа.


Hisone to Maso-tan ep. 12 - не бих казал, че е особено оригинален финал, но пък е логичен (без хепи енда) и като цяло свежо и приятно анименце.


Island ep. 1 - че ще е пълен идиотизъм си личи от дизайна и поведението на главните героини (ако можеше тази с бялата коса да не пее...), но все пак има някаква мистерия, а и обичам истории, които се развиват на загадъчен остров.


Emiya-san Chi no Kyou no Gohan ep. 7 - този пък почти без готвене - плажен епизод. Сцените с волейбола си бяха екшън.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 16-19 - някак забавно тъпо, но мисля че друг освен мен, не би го намерил за забавно.


Detective Conan ep. 906 - нескопосана история, но поне триковете бяха прилични.
От по-добрите AO-та.


Full Metal Panic! Invisible Victory ep. 10 - тук освен лоша продукция и драстични смени в арта, демонстрираха съвсем разпилян фокус върху историята, пък да не говорим тя колко е зле.
Екшън сцената със Соске беше пълен тъпизъм, който не би сработил и в 80-тарски екшън.
Сюжетният обрат с Калинин, го бяха спойнали още в OP-то.


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 12 - по-комедиен от обичайните епизоди напоследък.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion The Animation ep. 23 - епизодът ми разкри, че единственият персонаж за който ми пука тук е Харука.


Akai Koudan Zillion ep. 21-22 - обичайните глупости, този път с неприятно лъжливо хлапе.


Tada-kun wa Koi wo Shinai ep. 13 - този хепи енд си го изстискаха не знам откъде, протагонистите не направиха нищо с което да го заслужат.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 05 Юли 2018 11:29


Steins;Gate 0 ep. 13 - най-дебилната серия и същевременно такава, в която разкриха най-много от централната история, най-вече около миналото на Кагари.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 20-21 - за аниме, което е толкова елементарно, детинско и оптимистично, въпреки че по-големите градове на планетата са в руини, изведнъж рязък завой: един от главните герои си замина при изключително глупави обстоятелства.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 09 Юли 2018 08:48


Hataraku Saibou (TV) ep. 1 - леко шантава репрезентация и драматизация на това, как работят клетките на човешкото тяло, посредством аниме trope-ове и клишета. Получава се доста забавно, а и сблъсъкът в първи епизод с пневмококите си беше абсолютен екшън-трилър със sci-fi уклон.
Истеричните звуци, които издава ХанаКана в ролята на чернената кръвна клетка се контрират от хладнокръвната мачовщина на Томоаки Маено в ролята на бялата кръвна клетка - двамата са страхотно дуо. Въобще сеютата на всички клетки се перфектни, хем запомнящи се, хем разкриващи "персонажа".
Да видим как ще продължи и дали всеки епизод ще е пълен с толкова много идеи и събития.


Chio-chan no Tsuugakuro ep. 1 - страшно много ме изкефи комбинацията от неловки социални ситуации, в които всеки от зрителите е изпадал и безумните gameplay методи, които Чио прилага в реалността, за да се измъкне от тях. Кефи ме и че половината от тези ситуации са причинени от нервност и прекомерно обмисляне на ситуацията, вместо от истински проблеми. Спокойно може да го наречем social anxiety the comedy anime. Мислех, че ще прилича на Nichijou, но е по-близко до Tonari no Seki-kun. Съмнявам се обаче, че много хора ще го намерят за смешно, колкото ми се струва на мен.
Надявам се и следващите епизоди, да са толкова добре написани.
Единственият негатив, за който се сещам - OP песничката е наистина ужасна и може да подведе зрителите, за какъв тип шоу става дума.


Planet With ep. 1 - това изглежда детинско, но е толкова откачено и такава странна смесица от жанрове, че не мога да го опиша с думи. Нещо, като кръстоска между Concrete Revolutio и Punch Line.
Артът и анимациите са съвсем семпли, но ме кефят смените на перспективата (като в Concrete Revolutio), колко бързо се случват всички странни неща и как всеки от героите живее в свой свят и говори на свой собствен език.
Между другото маската на главния герой са я взели директно от Gundam: G no Reconguista.


Island ep. 2 - и във втори епизод не се случи нищо кой знае какво, но ни запознаха по-добре с главните персонажи, митологията на острова и какви роли се предполагат да играят те според нея.


Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 13 - стандартните гегчета.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion The Animation ep. 24 - тук известна комична алтернатива на битката със стандартния tech beast of the week: този път смартфон :lol: :lol: :lol: .


UQ Holder! OVA ep. 3 - поредната сякаш нарочно избрана особено тъпа история от мангата, адаптирана в аниме вариант по най-евтиния и безличен начин.
Не бих казал, че и фенсървисът може да спаси продажбите на това OVA.


Tokusou Kihei Dorvack ep. 22-25 - поднасят на зрителя наведнъж твърде много и твърде странни неща, които се предполага да са основата на сюжета. Доста елементи са взели наготово от Macross, но са ги реализирали калпаво. Анимацията и монтажът в тези епизоди са дори по-зле от обикновено.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 10 Юли 2018 08:40


Jashin-chan Dropkick ep. 1 - идеята звучи добре: кавай възпитани монстърчета водят тих всекидневен живот, но периодично се яндеростват и изпадат в краен садизъм. Има го и трикът от Kobayashi-san Chi no Maid Dragon с яденето на опашката, която се регенерира. Всичко това се предполага да е някакъв коментар за японските обществени взаимоотношения, където всеки се усмихва учтиво, но в същото време потиска истинските си чувства и желания.
За съжаление самите гегове са елементарни или просто гадни. Не съдържат никакъв интересен привкус или дълбочина, затова писва още преди средата на серията. Второ изсипани са наведнъж в безформена маса почти без структура или подготовка. Артът и анимацията са по-скоро среднисти - нищо впечатляващо. Играта на сеютата е неравномерна: Айна Сузуки се раздава, като титуларната героиня, което обаче идва прекалено за тъпите шегички, които са и връчили по сценарий. Останалите са в безцветни роли, с изключение на Ничика Омори. Може би просто Jashin-chan Dropkick не е моят тип хумор.
Не ме забавлява достатъчно - дроп.


Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes ep. 1 - определено не очаквах такъв тип заглавие. Клони повече към shoujo и ежедневие, а аз се надявах на нещо по-детективско. Не че няма загадки, но те са свързани с антикварни предмети и хората, които ги носят за оценка - т.е. ако има престъпления те са кражби и разпространение на фалшификати. Диалозите са тромави и прекалено засукани, че да се случват между реални хора. Анимацията е доста дървена, въпреки че броят кадри в секунда е достатъчен за такъв тип заглавие, а се предполагаше това да е епизодът да зариби визуално зрителя.
Да видим, как ще се развие, но мисля това е едно от онези shoujo-та, които поднасят на главната героиня всичко на тепсия.


Gintama.: Shirogane no Tamashii-hen 2 ep. 1 - след началния гег следва рекап, флешбек, флешбек още по-назад във времето и пак рекап, а основната история се влачи невъзможно бавно. Все battle shouen проблеми, в които едно време не можех да обвиня Gintama. В момента го гледам само по инерция.
Няколко месеци по-късно най-накрая си спомних към какво може да са препратка капсулите с които Кихейтай проникнаха на борда на кораба - имаше едни много подобни във Flash Gordon и в Starcrash.


Kekkai Sensen & Beyond OVA ep. 1 - простотийка, но прилична за бонус серия и десетки пъти по-добра от OVA-то на предишния сезон. Проблемът ми беше с калпавият превод (понякога пишеше точно обратното, на което се случваше) и мърлявото видеокачество.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3825
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 11 Юли 2018 08:14


Lupin III: Part 5 ep. 14 - тук няколко интересни идеи за технологична утопия/антиутопия, колко мръсно и нагло играят ЦРУ и че когато се набъркаш с джентълменски идеали в политиката отнасяш стрела в гърба...което се случи на Люпен...буквално.
Следващият път да видим, как ще се развие преврата и въобще как ще се измъкнат нашите хора. Според мен още доста загадки за разкриване.


Gundam Build Divers ep. 15 - слушам и не вярвам на очите си: почти прилична серия. Никакви там мелодрами, а просто интересно игрово предизвикателство, както и оригиналните идеи на нашите хора, как да го преодолеят.
За жалост накрая се наложи Рику да влезе в чийт режим, което и буди подозрението, че предизвикателството е примамка за чийтъри.
Цялата подводно-митологична тематика (делфини, тритони с тризъбци, формата на база) в космоса ми се видя доста забавна, особено гигантската грозотия наречена La vie en crab (по извратената логика, че един от ключовите компоненти в нея е космическия ремонтен док La vie en rose, познат от няколко Gundam сериала в Universal Century).


Tokusou Kihei Dorvack ep. 26-27 - стандартното лошо анимирано пюу-пую, но поне вкараха на място драмата с предалите се извънземни: и двете страни се отнесоха лошо с тях.
Прави ми впечатление, че с наближаването на края темпото на историята се забави значително и историите вече са свързани, а не епизодични.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com