Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 06 Дек 2017 09:04


Mahoujin Guruguru (2017) ep. 22 - много събития в този епизод: Нике се доказа като герой, спасиха ДжуДжу (не че имаше нужда от спасяване), набиха поредния мини-бос, обърнаха дънджъна с главата надолу (и вече стои правилно), а Нике се сдоби с всичките мечове.
Време за тупане на главния лошко.


Juuni Taisen ep. 10 - най-неочаквано историята за несподелената любов на Тигър-ката към Кра...Бика...Тореадора? Тия хора винаги избират такова време, че превърщат трагичното в комично. Беше и досадно вече втора серия да ни занимават само с тази мац...кифла, а за Заека да не научим нищо.
Последният още е в играта и е най-голямата загадка в историята.


Fate/Apocrypha ep. 20-21 - поредната доза безкрайни нищо не значещи монолози и диалози. Пак добре, че се посбиха и имаше няколко нелоши сцени.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 11 Дек 2017 09:28


Yuusha-Ou GaoGaiGar ep. 28-40 - продължавам да откривам елементи от други анимета, като примерно старото Sailor Moon, Uchuu Senkan Yamato и естествено Gundam (J-Ark-а прилича хем на Yamato, хем на Argama, а постоянно го наричат "белия" подобно на White Base. Системата от огледала, с която фокусират слънчеви лъчи, като оръжие, много прилича на използвана от Федерацията в Universal Century).
От друга страна има моменти, които определено са взети от тук и са ползвани в по-късни заглавия. Примерно трансформацията на самолета B 52 много прилича на една сцена в игралния Returner, а мацката с големите очи от лошковците определено е ползвана в анимето Heroic Age.
Решенията за сюжетните обратни са правилни: нашите ядат бой, появяват се нови играчи, противниците стават все по-силни, нападат все по-точно и имат все по-глобални планове. За съжаление всичко това, както и преодоляването му от главните герои е реализирано доста елементарно и наивно дори за стандартите на детската публика към която е насочен сериала. Постоянният поток от нови оръжия е доста идиотски, дори в контекста, че става дума за линия от играчки.
Та най-силното качество на анимето е забавлението от това, колко абсурдно е то и колко сериозно се взимат героите. Второто по сила за мен е музиката, помпозно епична. Най-любимо парче ми е музикалната тема на китайските роботи: хем в стила на шоуто, хем с някакви азиатски орнаменти.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 12 Дек 2017 10:42


Shoujo Shuumatsu Ryokou ep. 10 - отново всекидневни разговори, в които без да знаят главните героини опират до по-дълбоки теми: време, вълнови процеси, теория на относителността и астрономия.
Откриха странно същество, което комуникира с радио вълни. Не е ясно дали е разумно или просто ги имитира. Или имаме нов персонаж, или "котка", но определено не е риба. :lol:
Юри естествено иска да го изяде.
Това шоу за мен е AOTS.

Shoujo Shuumatsu Jugyou ep. 10 - кратък урок за местоположението на земята, луната и слънцето, като смешното трябваше да бъде, колко неразбираеми са тези концепции за Юри. Т.е. поредният скучен кратък епизод.


Fate/Apocrypha ep. 22 - тук парите за анимация са свършили. Епичните досега боеве приличат на детски рисунки с води бои. Поне цветовете бяха ярки и наситени.
Сякаш липсваха и връзки с предишни събития.
Битките не само бяха трудни за следене, но с абсолютно глупава мотивация, особено сблъска между съекипниците Ахил и Аталанта.
Семирамида пък не беше на кеф за кютек и остави Жана Д'Арк да прави, каквото и душа поиска. :lol:


Kekkai Sensen & Beyond ep. 10 - скучен епизод за семейните проблеми на K.K. Твърде голямо съвпадение главният лошко да е на същата родителска среща, като нея.


Net-juu no Susume ep. 10 - свръхразвлачен епизод. Добре де, знаем от доста време, че двамата са невъзможно стеснителни.
Мисля, че тази история би работела в по-кратка форма: 5-6 серийно OVA или short сериал с епизоди по 7 минути.
Основният проблем е, че идеите му свършват твърде бързо, а нататък просто разцъква едни и същи гегове. Може би трябваше да задълбае и в останалите персонажи?
В крайна сметка, можеше спокойно да мина и без това аниме.


Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series ep. 10 - още една алтернативна интерпретация на история позната от стария сериал, която евентуално я връща по-близко до книгите.
Може да се каже, че подхода премахва всичко, което харесвах в стария. :lol:

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 13 Дек 2017 09:53


Mahoujin Guruguru (2017) ep. 23 - имаше няколко досадни шонен монолога, но битките бяха епични идиотизми.
Въпреки, че в някои черти са си същите, героите доста израснаха в продължение на шоуто.


Juuni Taisen ep. 11 - към края взе да става интересно и дори турнирът приключи. Може би ще получим обяснение, какъв е смисълът му, освен че е хазартна тръпка за маса влиятелни хора.
Не научихме много за Бика, но разсъжденията около тактиките му бяха интересни.
Естествено победител е Плъхът с неговата сила да разцъква всички rout-ове подобно на VN игра. Надявам се следващия път да научим повече за него и желанието му. Предполагам ще има и още нещо за Заека, защото някак лесно го победиха.


UQ Holder!: Mahou Sensei Negima! 2 ep. 11 - прескочиха и опростиха доста работи, включително най-яките битки. Определени ролите са прехвърлени на други персонажи.
Зарадвах се на очакваното камео от баба Асуна, ама защо беше с училищната си униформа?
Докараха сюжета на сходни позиции, но така нещата звучат доста по-тъпо. Не знам защо и Ева я направиха част от харема на Тота. Отношението и е по-скоро майчинско. В мангата го спрягат най-силно с Кирие.
Не ми е ясно, как анимето може да е реклама за първоизточника. От една страна спойлят изненади: Тота е клонинг, Фейт не е чак толкова лош, зад Неги стои главния злодей, навременната поява на Асуна и пр. и пр. От друга изкарват героите по-големи идиоти отколкото са и пропускат най-ценните елементи.


Gintama.: Porori-hen ep. 11 - добър завършек на арката. Най-забавното беше, когато нашите хора се разправяха помежду си.


Yuusha-Ou GaoGaiGar ep. 41-42 - космическата битка с маса грозни аналози на Ямато беше лейм. В следващия епизод съвсем го удариха през простото: сфинкс, пирамиди, фа...други пирамиди, статуите от Великденските острови и всички тези локации са сякаш на 5 минути път една от друга.
7-те лошковци са голяма излагация. Предполагам шоуто е било предвидено само за 3 cour-а, а са го направили целогодишно в последния момент. Сценаристите е трябвало бясно да измислят още пълнеж за и без това дебилното отроче.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Дек 2017 19:13


Yuusha-Ou GaoGaiGar ep. 43-49 - към края го удариха през просото и всички сюжетни развития бяха тотално изстискани от пръстите с цел да шашнат нещастния невръстен зрител.
В крайна сметка нелошо сериалче, но за човек незапознат с конвенциите на kododmo и super robot ще изглежда убийствено странно.

Yuusha-Ou GaoGaiGar Final ep. 1-8 - доста яко почна. Познатите елементи от сериала, но много по-добре нарисувани и анимирани. Изглеждат подозрително добре в 1080p. Сюжетът е малко по-човешки, битките по-сложни и интересно замислени, не просто поредица от крясъци и изтъркани от използване клипове на трансформации a la Sailor Moon.
Sunrise доста са се изфукали визуално.
За съжаление нататък сюжета влиза в познатите от TV-то коловози и битките са надцакване със скрити сили и способности. Обаче си е епичен визуален и звуков спектакъл.

Yuusha-Ou GaoGaiGar Final Grand Glorious Gathering - алтернативна телевизионна версия на Yuusha-Ou GaoGaiGar Final, която е напълно излишна.
Обемът и е малко по-голям, защото за някои обяснения са рециклирали материали от 1997.
Нелепо са набутали няколко сцени от Betterman, който теоретично се развива в същия свят, но спокойно можеше и да не се. Реално връзка няма, но тук по някаква причина Ламиа (титуларният Betterman) си общува с Папйон от OVA-то на GGG и подкрепя морално протагонистите му...нещо нелогично за истинският Ламия, който е едни вид злодей (е, не най-големият в Betterman, но дори за анти-герой би минал трудно), а му пука само за сестра му.
Като жанрове също нямат общо. GaoGaiGar е оптимистично и на места доста наивно sci-fi детско, а Betterman е ужас с mecha елементи, body horror и известно количество черен хумор.

Mouryou no Hako ep. 1-13 - това навремето го бях дропнал от първи епизод. Настъпи моментът за rewatch и преоценка.
Да го кажа така - доста е трудно да го харесваш.
Почва с някаква досадна yuri драма, която тотално може да те заблуди за жанра. Нататък продължава интересно, но хаотично с резки смени на темите, темпото и героите. Още скокове напред-назад във времето.
Не че с тези методи не могат да се постигнат хубави неща, просто Mouryou no Hako не успява да се възползва добре от тях.
Самата история не е чак толкова сложна и интересна, просто изсипани на едно място тонове семейна драма изглеждаща завладяващо, само докато не бъде разплетена.
Има обаче и хубави елементи - примерно артът и анимациите. Те са малко пестеливи и тук-таме се среща кухо CGI, но са красиви и естествени.
Режисурата на диалозите са радост за окото и ухото.
Разследването на преплитащите се загадки докарва правилна детективско-мистична атмосфера.
Има няколко доста разточени сцени, където част от главните герои разсъждават за събитията и се отклоняват в странични теми. Те са може би най-бавещите сюжета, но и най-приятното ми преживяване свързано със сериала.


Fireball Humorous ep. 1 - като старите серии. За съжаление преводът нещо се тутка, а и остават само още два епизода.


Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series ep. 11 - още един римейк на история вече адаптирана в стария сериал.
Там се намекваше за анти утопичен тоталитаризъм, тук е опростенческа алегория, колко лоши са възрастните и как прекършват свободолюбивите тийнове, налагайки им излишно тежкото бреме да си търсят занятие и начин да се изхранват сами. Има и нещо, което историята пропуска - манипулацията и смачкването на личността започва много по-рано от 12 годишнината. На тази възраст бъдещата Кино сама би забила ножа в бившия пътешественик с това име.

Net-juu no Susume Special - Спешълът е разделен на две части.
Първата много на прилича 10-ти епизод, но се развива в нейния апартамент, вместо в неговия.
Втората звучи, като типично исекай омаке към манга, макар че не съм сигурен дали наистина са адаптирали такова.
На мен тя ми хареса повече.
Накратко - целият епизод са типичните гегчета за анимето със заготовка към някакъв следващ онсен арк.


Kekkai Sensen & Beyond ep. 11 - най-накрая история включваща сестрата на главния герой. Евентуално може да очакваме развитие по централната история, но се съмнявам да я разрешат в следващата серия.


Fate/Apocrypha ep. 23 - пооправиха графиката в сравнение с предишния епизод, но утрепаха двамата герои, за които ми пукаше. Подхванаха и сюжетната нишка с Жана Д'Арк, чиято любовна драма с хомункулуса ми е безумно досадна.
Изгубих мотивация въобще да довърша F/A.


Gintama.: Porori-hen ep. 12 - историята с играта е добра идея, но скучно изпълнена.
Историята с очилата показващи духовния свят започна интересно.


UQ Holder!: Mahou Sensei Negima! 2 ep. 12 - някак със сцени и реплики от минали събития, както и с камео на целия клас от Negima успяха да съшият такъв финал, който да не си противоречи много с мангата. Последното донякъде беше гарантирано от участието на мангаката в екипа.
Браво, но анимето си е шитаво, както и да го погледнеш.

UQ Holder! OVA - неочаквано точна адаптация на откъси от мангата. За съжаление зрителите на TV-то пак няма да научат от него достатъчно неща за такъв важен персонаж, като Дана.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 20 Дек 2017 13:37


Juuni Taisen ep. 12 - изборът на Плъха беше отчайващо тъп, но поне видяхме няколко алтернативни сцени от това, как е могъл да се развие Juuni Taisen-на.


Shoujo Shuumatsu Ryokou ep. 11 - "котката" е някакъв трансформатор на енергия. Юри леко прекали с оръжията на меката, като съвсем логично и типично отрече вината си. :lol:

Shoujo Shuumatsu Jugyou ep. 11 - тъпи шегички с "котката".


Super Robot Taisen OG: The Inspector ep. 4-7 - това го бях дропнал на 3-ти епизод докато излизаше. В момента съм на кеф за шумни, мащабни и тъпи mecha сериали, та реших да си го припомня.
Точно толкова дебилно е. То и предният сезон е зле, но този заорава в тинята. Вярно е, че ползва същите герои, но с някакви разлики, които не са точно развитие. От друга страна се рециклират идеи и направо цели сюжетни линии от Super Robot Taisen OG: Divine Wars, та хем се получава леко разминаване и са вкарани несъвместими с този свят мистични и митологично елементи, хем през останалото време е досадно същото.
Анимацията се пести и на места е претупана.
Което си струва е, че все пак от време на време има млатене между гигантски роботи.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 21 Дек 2017 13:28


Mahoujin Guruguru (2017) ep. 24 - страхотен финален сблъсък заедно с всички идиотски пречки, които главните герои си създадоха сами.
За съжаление ситуацията се reboot-на с появата на нов Mao.
Ако не друго доста приятно пародийно сериалче с доста персонажи и сюжетни линии.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 22 Дек 2017 00:17


Super Robot Taisen OG: The Inspector ep. 8-15 - брях, сериалът взе че задобря...Не, не е станал по-смислен и кохерентен. Героите са същите идиоти, които ги спасява само звездопадът от deus ex machina събития. Решенията за сюжетните обрати пък ги е взимал някой с хвърляне на зарчета.
Просто млатенето стана по-интензивно от 7-ма серия насам и във всеки епизод има солидно количество. Обясниха някои загадки от първи сезон (това не го очаквах). Вкараха още една страна в конфликта и вече са официално четири, а с отлюспването във самата Федерация може би пет.
Извънземните този път са два вида - стандартният, каквито са титуларните Инспектори и Черното огледало, които са земляни, но от паралелна вселена (и най-комплексарски много ги е яд на местните версии на противниците им, които пък от своя страна се чувстват в небрано лозе).

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 26 Дек 2017 14:42


Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshi-tachi ep. 7-10 - все по-кретенски сюжетни обрати, все по-идиотски морални дилеми, въобще порой от малоумни идеи. Хареса ми само, че прикритието под което Юки пребиваваше на кораба е медицинска сестра. Намигане към оригиналния сериал, където тя изпълняваше и тази длъжност (заедно още с 5-6).
Може би най-досадното съвпадение е, че Клаус хем е роднина на Деслър, хем се познава лично с гатлантианската шпионка - направо бивши гаджета.
Екшън сцените бяха скучни.
Темпото е убийствено бавно, което съчетано с начина по който излиза анимето го прави почти негледаемо.
Следващият път сблъсък с Деслър-сама. Да се надяваме, че поне баталните сцени ще стават.


Hirune Hime: Shiranai Watashi no Monogatari - прилично и приятно е филмчето, почва добре, но някъде след средата губи инерция и до края бута сюжета си някак насила.
Много характерно за филмине напоследък, знаят как да запуснат историята, но не им се отдава да я приключат.
Цялата алегория: приказно царство = индустриална корпорация е твърде принудена и неестествена за да сработи.
Визуално не е чак толкова впечатляващ. Има интересни сцени и локации, но не всички са изпипани, а и по сюжет не всички са напълно оправдани.


Shoujo Shuumatsu Jugyou ep. 12 - логично за финала бяха избрали от по-мрачните истории, все пак историята се развива по време на бавен апокалипсис.
Обясниха какви са тези гигантски бели червеи - система за деактивиране на изоставените опасни технологии...естествено достатъчно тъпа да смята радиоприемниците за опасни.

Shoujo Shuumatsu Ryokou ep. 12 - стандартните плоски гегчета и игри на думи.


Fate/Apocrypha ep. 24 - е, посбиха с малко...твърде малко.


Gintama.: Porori-hen ep. 13 - добър финал на арката с призрачните очила. За съжаление сезонът не беше от най-силните, първо защото хуморът на мангата явно е почнал да се изчерпва на този етап, второ май на режисьора комедията не е от най-силните страни.


Kekkai Sensen & Beyond ep. 12 - скучен си беше аркът.
Сезонът е общо взето приятен, но в пъти по-слаб от предишния.


Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series ep. 12 - бахти тъпите суисидални овни, които дори не се подчиняваха на физическите закони. Посланието май беше "Смърт на защитниците на правата на животните!" :lol: .
Ще го кажа може би са N-ти път: старите серии са някакво щастливо съвпадение. Старият режисьор е взел някои добри идеи от книгите и ги е претворил в нещо ново и гениално.
Новите серии са амбициозни като тематика, но без капка кадърност да ги покрият. Лъсват и дефектите на оригинала. Единственото им качество е, че ме накараха да ценя анимето от 2003-та още повече.


Super Robot Taisen OG: The Inspector ep. 16-26 - какафония от безброй битки и лошо замислени сюжетни обрати.
За въпросните битки не е достигал бюджет та да прикрият факта създателите са увеличили броя на участниците и единичните схватки. Монтажът на екшъна е такъв, че зрителя често губи представа, какво се случва и с кого. Подобен е на непрестанен фойерверк - шарен и шумен, но без смислена структура.
Та от една страна си е хаотичен боклук, от друга все пак забавлява детинското желание на зрителя за взоровете и унищожение. Още обясниха доста загадки от предния сезон и OVA-тата.


RD Sennou Chousashitsu ep. 1-4 - бих го описал, като смес между Ghost In The Shell и Paprika, но това само на ниво концепция.
Виртуалният океан е твърде странна и твърде лошо обяснена идея. Не успях да я приема.
Нещо ужасно се случва с жените на ниво керъктър дизайн, за разлика от мъжете, които са си секси съвсем в аниме стил, но това е бял кахър.
Нещо още по-лошо се случва с женските персонажи: неадекватно кухи, клиширани и противно genki. Може и да са допустими за друг тип заглавие, но това тук се предполага да е сериозна фантастика.
Самите мистерии и проблеми, които решават главните герои ми бяха скучни, а драмата изнасилена и фалшифицирана.
Дроп след 4-ти епизод.


Detective Conan ep. 885-886 - неочаквано добра адаптация на арк от мангата. Появата на Момиджи беше изиграна много добре.
Следващият път история с Кайто Кид!

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 28 Дек 2017 13:11


Lupin III ep. 1-14 - от доста време планирах да гледам телевизионните серии, но все не намирах мотивация, защото са доста, някъде към 228. Дори в миналото съм правил опити да започна втори сезон, но не останах с добри впечатления. Нужно ми беше правилното настроение, а то дойде от съвсем неочаквано място - поради липсата на превод на Sabu to Ichi Torimono Hikae. :lol:
За моя изненада се оказа, че между Sabu to Ichi Torimono Hikae и първи сезон на Lupin III има известни сходства. Въпреки, че са правени от различни студия, различни екипи и по-старото е чернобяло, а по-новото цветно, те са продукт на един и същи етап в развитието на аниме индустрията. Анимационните технологии, фоновете, визуализацията на определени идеи, разкадровката и въобще начина по който се разгръща историята пред очите на зрителя си приличат много. Звуковата картина и играта на сеютата също - те силно ми напомнят радио театър. Сходства най-добре личат в епизодите, където Гоемон е антагонист на Люпен, заради самурайските теми и арт. Историята в голямата си част е различна, но атмосферата залъга глада ми по Сабу и Ичи.

За самия фернчайз на Люпен Трети това е важен сезон, защото тук е дефинирана митологията, която силно влияе следващите заглавия в поредицата. Ако не друго ми демонстрира, как се променят героите през годините.
Освежаващо е да видя един не толкова отракан Люпен. Той често извършва немислими за по-късния му образ грешки или се проваля, заради сблъсък с по-хитри от него противници. Понякога е по-брутален и по-безскрупулен отколкото го помня. Има случаи, когато се оставя настроението да командва действията му.
Джиген май си е същият.
Идеята сюжетно да трансформират Гоемон от антагонист в протагонист е интересна, но може би тук не е много добре изпълнена.
През годините има много предистории за това, коя е и откъде идва Фуджико, но всичко това в алтернативните светове. Тук с любопитство разбрах, че е бивша наемна убийца. Затова е по-добра с оръжията от Люпен и отстъпва само на Джиген.

Сюжетно първи сезон е абсолютна каша. Може би за това е виновно решението всеки епизод да е отделна история - често времето не стига и трябва да се претупат/прескочат важни връзки. Чел съм и друго, че подходът на Миязаки и Такахата е първо да измислят анимационните секвенции, а после да оформят сюжета около тях. Може би не най-правилният начин да се работи по ТВ сериал, където сроковете са кратки. Резултатът е странен и понякога подобен на сън - с резки промени в последователността и логиката. Има епизоди с добра история, но глупави сцени или пък обратното тъпа история, но едно-две страхотни изпълнения, които компенсират.

Част от удоволствието е да се видят станали популярни по-късно идеи, които тук са още в зародиш. Примерно тук Миязаки за първи път се заиграва с часовникова кула, в чийто механизъм може да се влиза, като в лабиринт и се съдържат различни загадки и пъзели. По-късно това е реализирано в още по-голям мащаб за филма Cagliostro no Shiro. Винаги съм си мислил, че Kaitou Kid на Гошо Аояма само заимства една от концепциите в Lupin III (която от своя страна е взета от Арсен Люпен), но тук може да се види, че направо копира почти цели епизоди.
От друга страна влиянията върху Люпен Трети са доста очевидни не само за челите книгите на Морис Льоблан, но и за гледалите най-популярните шпионски, приключенски и военни екшъни от 60-те години на 20-ти век.

Не съм фен на музиката от този сезон, особено на insert песните. Бих казал, че хем не ми харесва изпълнението, хем модата от която са повлияни не е най-любимата ми. За слушане стават само традиционните японски музикални мотиви, които влизат в употреба при появата на Гоемон.
Символичната за поредицата музика се появява чак в следващия сезон.

В крайна сметка не е най-доброто аниме, което съм гледал, но голяма част от недостатъците му се дължи на времето, в което е правено. Може да се каже, че е класи над заглавията от периода. Ако човек е в ретро настроение Lupin III от 1971 е приятно и атмосферно преживяване.
Боя се, че качеството не е толкова високо в продължението от 1977.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 02 Яну 2018 09:25


Lupin III ep. 15-23 - шантаво и експериментално до края. Липсват му кохерентност и на места структура, но е идиотско и забавно, особено ако вече харесваш френчайза от други негови заглавия.

Lupin III: Part II ep. 1-10 - спомените не ме лъжат, тъпичък е този сезон, грозноват и на места излишно разточен. Лошите черти изпъкват особено грозно в сравнение с предния сезон. Не само сюжетите са глупави, но и героите са леко затъпели. Струва си обаче, защото на всеки 2-3 серии се среща и по някоя сцена (не е задължително да работи в епизода), която е добре замислена, а сеютата играят в абсолютен синхрон.
Изкараха още една серия на тема Формула 1, явно е бил доста популярен спорт в Япония по онова време.


Kindaichi Shounen no Jikenbo (TV) ep. 112-113 - може би един от най-семплите случаи, но и от най-работещите и логичните. Както съм споменавал друг път най-ценното в Kindaichi е атмосферата и в настоящия арк е прекрасна.
За съжаление изкуствено разточиха нещата след средата на 113-ти епизод и заключението ще е чак в 114-ти, а него кой знае кога ще го преведат.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 03 Яну 2018 11:52


Fate/Apocrypha ep. 25 - както и се очакваше протагонистите успяха да outcheat-нат cheater-ите, защото ако има някакво правило във Fate, това е че превилата могат да се разтягат до безкрайност.
Пояснението за разликата между Летиция и Жана Д'Арк мисля, че не е изненада никого.
В крайна сметка излишно аниме. Струваше си само заради някоя и друга интересна от анимационна гледна точка сцена, примерно онзи недовършен епизод беше забавен по свой собствен начин :lol: и ме върна с носталгия към Tetsuwan Birdy Decode.
Другото почти интересно нещо бяха камеотата от Уейвър, Артуриа и Синята брада aka Жил дьо Ре. Последният дори се стегна пред своята Жана и извърши поне едно добро дело.
Сейбър от Червения отбор заедно с шефчето си Шишиго имаха потенциал, но ги показваха твърде рядко.


Sora yori mo Tooi Basho ep. 1 - засега е лигавщина от типа на K-On, но като арт и анимация е странно и недодялано. Може би това, че героите изглеждат, като ваденки върху едва-едва фотошопираните снимки на фона, може да мине за "артистичен избор", но определено си е начин за пестене на пари от страна на MadHouse.
Основното качество на анимето е, че сеютата успяват да превърнат ретардщината на главните героини в забавление. Избрани са най-добрите: Инори Миназе, Саори Хайами, ХанаКана, Юка Игучи и т.н.


Lupin III: Part II ep. 11-13 - определено по-тъпия сезон, но в сравнение с предния музиката е в пъти по-добра и по-добре използвана.
Всъщност точно 13-ти епизод беше съвсем поносим, ако игнорираме края му. Известено е изказването на Спилбърг, че е черпил идеи от Lupin III: Cagliostro no Shiro, но въпросната ТВ серия съдържа множество сходни елементи с Indiana Jones и особено с Temple Of Doom. Според мен спокойно може да се каже, че цялата Lupin III поредица е била вдъхновение.
Прави ми впечатление още и колко много сюжетни идеи от оригиналните сезони рециклира сериалът от 2015: Lupin III: L'avventura italiana.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 04 Яну 2018 09:08


Lupin III: Part II ep. 14-20 - обичайната смесица от добри и отвратителни идеи. Най-зле става, когато почнат да ползват готови сегменти от известни филми, като примерно Розовата пантера или Великият диктатор. По принцип от такива елементи е изграден целият сериал, но в тези конкретни серии преадаптирането е извършено мързеливо и с мизерни резултати.
Прекаляват и с номерацията: Шерлок Хоумс Трети, Лорънс Арабски Трети, имаше един граф, който беше Тринадесети, като Гоемон и т.н.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 08 Яну 2018 09:27


Grancrest Senki ep. 1 - шаблонно, безлично и относително нискобюджетно фентъзи. Имах някаква надежда в мацката главен герой, но тя върши пълни глупости, които се предполага да минат за хитри интриги, а и скоро се пръкна същинският протагонист - поредният кух идеалистичен младеж.


Itazura Majo to Nemuranai Machi - очаквах повече от премайза, но това е грозно, тъпо и CGI-нато, а американците са смехотворни карикатури. Не видяn и никакви достойнства в протагонистката японка. Полу-злодейката Либърти се предполагаше да e симпатична и секси, но е реално е една разглезена айдълка с магически сили.
Само мечката ставаше, но както подобава нd плюшена играчка нямаше особено ярка индивидуалност.
По замисъл заглавието е детска фентъзи заигравка с коледната символика и съдържа комичен екшън в духа на старите Ghost Busters, но де факто е пълен кич и нищо повече.


Kokkoku ep. 1 - интересно почна. Логично в стазисния свят обикновените хора имат проблеми с мутрите, точно като в нормалния свят. Подхвърлиха мрачна и любопитна митология зад магическите способности и групите, които знаят за тях и ги експлоатират.
За съжаление керъктър дизайнът и анимациите са грозна CGI полюция, като Seikaisuru Kado. Музиката също не ме радва.


Gintama.: Shirogane no Tamashii-hen ep. 1 - повече шонен-шит отколкото ми е конфортно, но поне не превъртат през историята на бързи обороти, като в Gintama..
Може би ще спретнат нещо от типа на арката с убийството на Шогуна.


Lupin III: Part II ep. 21-37 - нямам думи колко е зле този сезон, но тук-таме изпада по нещо любопитно. Примерно 36-ти е поносим (вече съм споменавал, че всички серии с Гоемон в центъра на историята ми напомнят приятно за Sabu to Ichi Torimono Hikae) и е един от моделите, който се следва по-нататък във филмите и спешълите.
Забавно е и да откривам познати елементи, които не се свързани сюжетно, а просто са рециклирани по-късно: като кланът нинджи Фума от въпросната серия, катедралата Саграда Фамилия и т.н. и т.н.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 09 Яну 2018 09:27


Kindaichi Shounen no Jikenbo (TV) ep. 114 - и преди писах, че аркът става, а триковете са по-приемливи от обичайните, защото са простички. Единственият проблем е, че единият изискват метеорологичните явления да се случват, като по часовник, което е по сценарий и местните жители знаят за този феномен.
Не знам, пък може наистина да има такива мета, но се съмнявам.
Едно е времето в селището от арката с фестивала на светкавиците (и в България имаме такива), друго е да разчиташ снегът да падне в точно определена част на деня и дъждът да го стопи след това.
В тази серия отделиха време за малко повече от личния живот на Киндайчи, като очилатата мацка определено ревнуваше от Миюки, жалко че я няма в по-новите сезони, защото тя е по-свестен персонаж от идолката.
Мисля, че все пак можеха да вкарат тази история в три, че дори и в две серии, а не да я разточват така.

Следващият път ще участва и онова досадно хлапенце братовчедката на Киндайчи.


Shinkansen Henkei Robo Shinkalion The Animation ep. 1 - това е поредното кодомо с реклама за играчки, но интересът ми се запали от това, че става дума за трансформиращи се в пилотируеми роботи скоростни влакови мотриси, а артът и анимацията са приятни.
Бонус е и че бащата на главния герой се играе от Томоказу Сугита.
Засега доста ми прилича на GaoGaiGar (един от елементите там беше точно shinkansen локомотив) и Chousoku Henkei Gyrozetter - темата, същите клишета, подобните сцени на трансформация и пр.
Засега е забавно, дано преводът продължи, защото е доста непопулярно в MAL.


Lupin III: Part II ep. 38-41 - стандартните тъпизми. Тук поне в два случая Люпен се измъкна с плячката, а в един му я отмъкна Фуджико.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 10 Яну 2018 09:11


Sora yori mo Tooi Basho ep. 2 - анимето в геговите си моменти страшно прилича на K-On. Планът за отиването до Антарктида всъщност бил относително смислен (без един конкретен детайл). Проблемите със спонсорираното на предишната неправителствена експедиция също вкарват известно доза реализъм. Нашите намериха трети човек, а и се мерна четвъртата кандидатка.


Kaijuu Girls: Ultra Kaijuu Gijinka Keikaku 2nd Season ep. 1 - почна малко мудно за short, а и този cliffhanger накрая не ми хареса.
Бях забравил един от бонусите - при трансформациите мацките ги рисуват не-чиби, детайлно и изненадващо секси.
Надявам се, че сезонът ще е поне на нивото на предния.


Lupin III: Part II ep. 42-44 - както обикновено струват си само определени сцени, като примерно тази, в която австралийските полицаи при изчезването на бронираната кола бяха в състояние "Fushigi-desu ne?".

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 11 Яну 2018 09:09


Lupin III: Part II ep. 45-51 - обичайното, но поне от време на време оставят Люпен да вземе плячката без Фуджико да му я грабне от ръцете. Намекнаха, че има скривалища с натрупани богатства по всички континенти. Това е важен момент, защото съдейки по първи сезон и видяното от втори, преобладават историите с комичен провал или пък когато нашите хора вършат геройства вместо грабежи. Като крадци идват леко неудачници въпреки невероятните си умения. Информацията, че във времето, когато не ги гледаме имат успехи е донякъде успокояваща.
Сериите 50-51 са опит за арк, но историята с бившата изгора и зомбитата е твърде изтъркана и фрашкана с клишета. Дори сеюто на Люпен проплакваше "Корнелиааа" по-скоро комично отколкото драматично.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 12 Яну 2018 09:11


Violet Evergarden ep. 1 - всъщност не е зле. Атмосферата и сетингът ми напомнят за Toaru Hikuushi e no Tsuioku, но за разлика от там тема е възстановяване, адаптиране и интеграция в обществото.
Артът и анимацията са прекарсни, но усилията изглеждат похарчени напразно за такъв вид почти камерна история.
Още ми е странно да слушам гласа на Чина от Gundam Build Fighters в такава роля (гласът на Микаса не го помня, но беше по-различен и май по-подходящ), а очите и погледът ми напомнят за Читанда от Hyouka. На моменти се получава дисонанс с персонажа. Може би проблемът не е в артистите (сею, художници и аниматори), а в решенията на режисьора.


Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku ep. 1 - почна интересно, главният е OP и се ориентира бързо (защото знае как работи играта), а не е стандартният сополивко. За съжаление обикновено първите епизоди са за зарибявка и нищо чудно анимето да изтъпее до елементарен харем, както намеква ending-ът.
Един безспорен плюс: по-адекватно е на тема RPG от двата сезона на SAO взети заедно.


Miira no Kaikata ep. 1 - какво е това? Сериозно, някой да ми обясни безумието стоящо зад създаването на този идиотизъм!
Дали се предполага да е урок за читателите/зрителите, как да се грижат за домашен любимец? А може би говори за толерантност и емпатия към болните и различните? Дори да е така, защо мумия и защо джобен формат? Мозъкът ми е неспособен да възприеме концепцията.
Беше ясно, че анимето ще е странно, но не подозирах, че ще ми е чак толкова неразбираемо.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 15 Яну 2018 10:31


Beatless ep. 1 - кухо и елементарно. Поредният учтив и безполезен младеж. Поредните свърх сексуализирани лоли роботи, които тероризират града, но всъщност били мнооого добрички. Поредната зла корпорация с абсолютно неадекватен план (не че корпорациите не са зли, просто правят така, че да печелят, а не сами да се прецакват).
Дроп.


Dagashi Kashi 2 ep. 1 - толкова безсмислено е, колкото го помня, но напълно изкукалите рекламни тиради на Хотару са все така забавни. Нямам логично обяснение - просто ме кефи тази идиотка.
Има и една промяна, вече покрай обичайните неща рекламират и продукти, които не са произведени от сладкарската промишленост...но пак са фрашкани с въглехидрати. :lol:


Darling in the FranXX ep. 1 - ъъъ, някаква евангелионщина е това. Светът е интересен, но героите и сюжетът преливат от прекалено много емоции. Досадно е да ги филтрираш, а след процеса не оставя много.
Някои от дизайните на механизмите, света и чудовищата се вижда как идват от Trigger/Gainax и са добри, но почвата да ми писват да ги гледам все същите насам от Nadia: The Secret of Blue Water или примерно Magical Shopping Arcade Abenobashi. Още повече, че наскоро rewatch-нах FLCL. Без завладяваща история и герои вече ми доскучават.


Grancrest Senki ep. 2 - върви си тъпо, като в началото - напълно идиотски сюжетни обрати. Не съм гледал Лодос, което е по същия автор, но съм зачитал мангата и някаква подобна глупост беше.


Hakata Tonkotsu Ramens ep. 1 - в ядрото си идеята е интересна, но всеки герой да е карикатура на убиец, най-лошите да са толкова елементарни и всичко да е разиграно като цирк, се оказва напълно мизерен начин да се реализира.
Донякъде прилича на Durarara, но може би повече на Hamatora.
Дроп.


Hakumei to Mikochi ep. 1 - това е SOL и DL в приказен свят населен с говорещи животни и други същества от японския фолклор. Засега ме кефи, защото е сладурско и разтоварващо.


Mobile Fighter G Gundam ep. 1-2 - почнах го и това. Оказа се по-нелогично и безумно отколкото очаквах. Мъжкареене, пози, спорове които могат да се решат само в двубой: всички бойни шонески клишета и докато се бият извън мековете (включително боксов мач), и докато се млатят с тях.
Механичния дизайн определено не ме кефи, а и анимацията е под нивото характерно за Gundam поредица от 90-те години на 20-ти век, но да видим нататък.
Подобно на по-старите Gundam заглавия зрителят е хвърлен в ситуация, която не разбира с персонажи, които не познава. Обяснението е чак във втора серия...и е доста странно: колониите използват Земята, като арена за бойните си състезания :lol:.
Обаче за моя изненада аз познавам главния герой. Той е учителят на Секай и Джуния от Gundam Build Fighters Try по бойното изкуство Джиген Хао и евентуално ползва същото тук. Ако не друго машината му се казва Shining Gundam и техниката която ползва е Shining Fingers.


Detective Conan ep. 887-888 - нелош арк с Кайто Кид, който обаче бях забравил, че го има в мангата - не е чак толкова впечатляващ, като другите с него.
Следващият път анимето продължава с адаптацията на оригинала - появата на новата даскалка.


Mobile Suit Gundam Thunderbolt: Bandit Flower - за разлика от предишния филм, този съдържа повече допълнителни сцени спрямо ONA-та на която е базиран.
Някои неща са малко по-добре обяснени, примерно отношенията между пилотите на борда на Спартан, повечето ненавиждат Йо :lol: . Още битката върху и под леда беше по-дълга и Йо срещна по-голяма съпротива, но пък изби повече народ и вкара в действие ново оръжие.
Определено си заслужава, колкото и да са кратки добавките.


Lupin III: Part II ep. 52-56 - обичайните несвързаности. Камео от Емануела, която тук са я направили внучка на Поаро (което пък е невъзможно, защото той си остава ерген до последната книга с него, където се самоубива). За мен е изненада, защото досега гостуваха персонажи от заглавия доста по-подходящи за семейна публика.
Камео и от някакъв детектив, който явно е доста популярен в Япония.
Може би най-забавни бяха петимата крадци в стил кабуки театър, но пък историята с тях беше тъпа и изкарва Гоемон пълен идиот.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Юли 2001 17:23
Мнения: 3737
Местоположение: Sofia
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 16 Яну 2018 09:41


Kokkoku ep. 2 - разбрахме някои от правилата на стазисния свят, както и малко за сектата на Истинската любов (тя дори има фракции). Някои странности от предния епизод бяха обяснени, но възникнаха още повече въпроси. (Примерно, защо сектата не залови нашите хора в нормалния свят?)
Плюс е реалистичността, в това как протагонистите се опитват панически да реагират на странната ситуация и понякога вършат елементарни грешки. Същото важи и за лошковците, невинаги са подготвени за странните закони в спрелия свят.


Gintama.: Shirogane no Tamashii-hen ep. 2 - типично по гинтамски цялата драматична кулминация води до сцена с посиране на гащите и от двете страни на преговорите.


Lupin III: Part II ep. 57-60 - нехарактерно поведение на героите в тази част. Примерно в една от сериите Зенигата наруши закона, без усилие победи Гоемон, Джиген, Люпен и накрая участва в обир с Люпен, а след това изгуби супер силите си. В друга серия Гоемон стана експерт по свръхестественото. Най-абсурден ми дойде епизодът в Индия. Доста брутален - маса хора бяха принудени да се самоубият, дори един слон (защото Индия). Зенигата направи два опита да се застреля и пропусна, защото хем е лош стрелец (всъщност по канон не е), хем темето му е невъзможно плоско :lol: . Самоубийствените желания се инициираха с лъч, но можеха да се предават да кажем и чрез ухапване :shock: . Покрай суисидалните тенденции Люпен придоби и убийствени. Междувременно лошковците успяха да прекопаят цяла Калкута докато траеше къпането в Ганг (по-точно ръкава и Хугли) и да открият това, което търсят (сандъци с диаманти...е всъщност с кравешки фъшкии). Накрая лечението на състоянието без да е голяма изненада за зрителя се оказа консумация на кравешки фъшкии. :shock: :shock: :shock: Звучи малко, като епизод на Gintama, но без ясната декларация, че се майтапят с клишета и расови карикатури.

___________________________________
Batman:
Boy Genius? Catwoman? Alive?
Annoying, but not entirely surprising.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com