facebook facebook
 
 
 
   
 
id Software ще премахнат Denuvo от DooM Eternal следващата седмица
20.05.2020

DooM Eternal имаше удоволствието да върви в комплект с популярната (но не с хубаво) защита Denuvo за около седмица. Очаквано негативната реакция от страна на феновете бе толкова силна, че id Software са размислили по въпроса и ще премахнат защитата от играта. "Въпреки нашите намерения, отзивите от феновете ни дадоха да разберем, че ние трябва да преосмислим нашия подход към интеграцията на анти-чийт системи. С това искаме да кажем, че ще премахнем Denuvo от играта със следващия PC ъпдейт" - заяви Марти Стратън в Reddit.

Denuvo бе добавена към DooM Eternal през миналата седмица, с първия по-голям ъпдейт след излизането на играта. Според id Software целта на системата е била основно да предотврати използването на експлойти в мултиплеър режим, в частност при PC играчите. Към момента на добавянето от id Software също така заяивха, че ще предприемат по-агресивен подход при банването на играчите, които си позволяват да чийтват и ще бъдат ограничени от онлайн съдържанието на играта.

Без значение от намеренията на разработчика обаче, протестите срещу това решение избухнаха мигновенно. Някои играчи се оплакаха, че Denuvo изключва алармите на антивирусните програми. Други са притеснени от това, че софтуерът изисква kernel-ниво на достъп (подобно на системата Vanguard на Riot) при техните компютри, страхувайки се че по този начин системата им може да стане уязвима, ако софтуерът бъде хакнат в някой бъде момент. Въпреки, че от id Software се опитаха да успокоят играчите, пояснявайки, че системата е активна единствено, когато играта е включена и не сканира файловите системи, хиляди играчи заляха страницата на играта в Steam с негативни ревюта.

Стратън допълва, че множеството оплаквания за проблеми с производителността при PC играчите, орпеделено нямат общо с Denuvo и е по-вероятно да са причинени от персонализирани скинове и други промени по кода. Ъпдейтът, който ще премахне защитата се очаква да излезе по някое време следващата седмица. 

напиши коментар
 


175 мнения
профил »
Toadragon каза на 21.05.2020, 22:05 ч. :

Премахнете цялата игра и започнете на ново .
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Doom Eternal

новини:
Той внася някои очаквани и свежи новости, които ви позволяват да се насладите на играта по един нов начин.
Маневрата липсваше в най-новата игра от Doom поредицата
След коментари от страна на композитора, студиото прекратяват партньорството си с Мик Гордън.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122