facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Zombie Army Trilogy
Ревю | 01.04.2015 | автор: Любен Марковски


оценка:
Производител:
Rebellion Oxford
Издател:
Rebellion Developments
Жанр:
Тактически шутър, Сървайвъл хорър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
44,44 лв
купи играта »

плюсове

+ забавен и увлекателен геймплей

+ голям набор от оръжия

+ подобаващо количество кръв, крайници и мозъци

+ неангажиращо забавление за цялото семейство

минуси

- изтъркан и клишират „сюжет”

- няма голяма възможност за изчакване на подходящ момент за изстрел

- засега има малко играчи в мултиплейър и понякога се чака по-дълго, докато се намери игра

Чудили ли сте се някога кои са най-често срещаните врагове в игрите? Извънземни? Мафиоти? Руснаци? Близо, но не - на първо място са зомбитата, а по петите им са нацистите. Винаги е забавно да избиваш зомбита, а с нацистите купонът е пълен. Е, тогава какво по-забавно от това да трепеш зомбита-нацисти?

Тук на помощ идва Zombie Army Trilogy, продължението на Sniper Elite 3, както и Nazy Zombie Army 1 и 2. Играта съдържа подобрени версии на двете излезли части, както и третата, базирана на Sniper Elite 3. Всеки от трите епизода има по пет мисии, които не са хич кратки, така че дълго време ще можете сеете (повторна) смърт сред умрелите нацистки пълчища.

Но да караме по същество

Историята няма да спечели награда за оригиналност - всички сме наясно с любовта на Хитлер към окултното, всички знаем, че Германия губи войната и на всички ни е ясно, че Адолф решава да извади скрития коз в ръкава си - а именно зомбясали гадове. В резултат на това, Германия е пълна с немъртва паплач, а на вашите плещи се пада да я прочистите, като дори накрая ще имате възможност да се изправите срещу демонична версия на фюрера.

Историята може да не е кой знае колко съществена, но това не пречи на играта да бъде изключително забавна. Още отсега ще кажа на всички любители на промъкването, бавното прицелване за идеален изстрел и стрелбата отдалеч, че тази игра не е за тях. Zombie Army взима всичките ви любими елементи от Sniper Elite поредицата и прегризва гърлата им до кокал... така де, тотално ги премахва от геймплея. В началото на всяка мисия си избирате от наличните оръжия, отваряте вратата и поемате към неизвестното. Най-често ще се оказвате притиснат в някоя задънена уличка, стрелящ на поразия с каквото оръжие сте хванали (а наборът е голям), докато най-разнообразни гадове си пробиват път към сочното ви живо месо. Снайперът често ще остава на заден план за сметка на автомата и дори пистолета ви. Помпата също е полезна, но има малко муниции. Отделно, подготовката за срещите с немъртвата напаст е от изключително значение - ще поставяте мини, капани и динамит, като това далеч не гарантира оцеляването ви.

Не се заблуждавайте, играта изобщо не е лесна

Враговете ви не са само обикновени зомбита. Има бързи гадове, който се взривяват до вас, скелети, немъртви супер войници, които трябва да отнесат няколко хедшота, докато умрат, снайперисти, бронирани шваби и дори елитни войски с резачки! Като говорим за изстрели в главата, те са най-доброто ви спасение - иначе има голям шанс проклетниците да възкръснат и да ви откъснат главата. Играта е напрегната, бърза и е по-скоро в жанра survival, отколкото екшън от трето лице. Единствените минутки за отдих се намират в safe house в края на нивото, където можете да презаредите и да изберете нови оръжия.

За щастие, разработчиците от Rebellion са се погрижили за тези от вас, които не харесват подхода на самотния вълк за изпращане на немъртви в отвъдното. Мултиплейърът позволява на още трима играчи да изберат един от осемте персонажа (четирима мъже и четири жени), да се присъединят към вас и да минете заедно кампанията. Другият вариант е да играете в режим Horde, където единствената цел е да оцелеете след всяка вълна зомбита. Че ще умрете е ясно, въпросът е колко от тях ще вземете със себе си. Един съвет от мен - намерете къде на нивото се намира двуцевката Preacher и я запазете за по-трудните и тежкобронирани противници. Проповедникът разкъсва на части десетки гадове с един изстрел и вдига комбото ви, което позволява да правите по хиляди точки с едно натискане на първия бутон на мишката.

Колкото до нивата, в кампанията те са навързани и ще посетите наистина интересни локации. Няма как да пропуснем Берлин, но черешката на тортата са тайните подземни лаборатории, където нацистите са провеждали ужасните си експерименти. В мултито пък, нивата са доста разнообразни - от задънена уличка, в чието дъно сте вие, а в началото се изсипват шваби на талази, до огромен бункер на брега на морето, с няколко нива и проходи, където можете или да направите качествен last stand, или да умрете безславно.

Графиката и звукът са на ниво

Rebellion са запазили рентгеновата камера при по-специалните изстрели, така че ще можете да се насладите  как куршума ви минава през слепоочието на Ханс и пръсва и двете му очни ябълки, или пък как пробива белия дроб на Грубер, за да се забие в сърцето на Йохан зад него. Играта е по-мрачна от Sniper Elite, което допълнително добавя към атмосферата й, но пък малко по-трудно ще различите всички детайли. Отделно, руините и разпръснатите навсякъде тела ви карат да се чувствате като в постапокалиптичен филм, а кръвта по стените и пода разказва смразяващи случки. От музиката и озвучението може да ви побият тръпки, особено ако сте си сложили слушалките и играете на тъмно. Прокрадващите се зад гърба ви зомбита неведнъж ще ви карат да подскочите, а след тъжния зов „Моля, спасете душите ни!" от радиото, дори ще съжалите горките нещастници.

Изобщо, играта е пипната почти до съвършенство

Не всичко може да бъде уникален шедьовър по отношение на историята, но Zombie Army Trilogy ви обещава завладяващ, забавен и изпълнен с тръпка геймплей, особено ако го споделите с приятели (пък може и с непознати, които да ви станат приятели в последствие). Аз намерих своята игра за месеца и ще се връщам към стоновете на мъртвите шваби. Остава ми само да чакам да направят игра за зомбита-руснаци. И не забравяйте - ако хванете двуцевката, не я пускайте!

Оригиналния ключ на играта ни беше осигурен от www.fast2play.bg - където можете да намерите дигитални ключове за всички платформи.  

 
системни изисквания
MINIMUM: OS: Microsoft® Windows® Vista (Service Pack 2) or Windows® 7 or Windows® 8. Windows® XP is NOT supported. Processor: Dual-core CPU with SSE3 (Intel® Pentium® D 3GHz / AMD Athlon™ 64 X2 4200) or better Memory: 2 GB RAM Graphics: Microsoft® Dir
напиши коментар
 

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 02.04.2015, 10:54 ?. :

Още едно прекрасно написано ревю, за което имате моите поздравления. А относно играта - от известно време насам мисля да я пробвам, защото съм зажаднял за хубава зомби игра, а Dead Rising 2 се оказа не точно за мен.

569 мнения
профил »
King igra4 каза на 02.04.2015, 14:58 ?. :

Като си зажаднял играй Dying Light. Тая игра е макс за 3 звезди, ама тука на всичко лепят по 5-6 звезди.

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 02.04.2015, 15:23 ?. :

Гледах я и нея доста, обмислях го, но от клиповете, което съм видял, ми прилича прекалено много на Dead Island (макар и всички да казват, че била на светлинни години от нея), а нея я довърших просто защото нямаше какво по-добро да играя по това време. Иначе мерси за предложението. :)

89 мнения
профил »
Lakando каза на 02.04.2015, 15:54 ?. :

Не, не, тук МИСЛЯ, че не си много прав. Dying Light e наистина уникална и парите напълно си заслужават, казвам го като човек, на когото Dead Island не му харесва много. Пък и с DY много часове можеш да прекараш - превъртях я за 22(без да минавам Side Quest-ове), но сега се надявам, че и те ще ме накарат да пусна играта още няколко пъти.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 02.04.2015, 19:20 ?. :

Играча е имал предвид, че ТАЗИ игра е за макс 3 звезди, а не DL. И определено е прав - NZT е зле в доста отношения, а кооперативния режим най-много да вдигне оценката с половинка, не повече. А Dying Light, дали ще я играеш сам или в co-op, си е една от силните игри за годината (смея да го кажа още от сега въпреки титаните, които се задават в скоро време).

89 мнения
профил »
Lakando каза на 02.04.2015, 22:59 ?. :
Редактиран на 02.04.2015, 23:00 ?.

Недоразумение е станало. Коментарът ми бе насочен към Avempartha.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 03.04.2015, 01:23 ?. :
Редактиран на 03.04.2015, 01:24 ?.

Dying Light > общо взето всяка друга зомби игра.
Пък и щом трима човека го казваме вече, значи няма да съжаляваш.

569 мнения
профил »
King igra4 каза на 03.04.2015, 08:01 ?. :

Недоразумението Dead Island не можах да го изтрая и час. А на Dying Light имам навъртяни 20 часа и още даже не съм във втората част на града.

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 03.04.2015, 12:34 ?. :
Редактиран на 03.04.2015, 12:37 ?.

Към мен е, да :D . Не знам, много хора мислят като теб,Lakando, и сигурно и аз ще я инсталирам и ще видим с какво впечетление ще остана :D
П.С Като взема предвид и вашите отзиви, Играч и Hyper , ще с пробва определено.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Zombie Army Trilogy

новини:
От списъка личи, че ко-оп играта на Rebellion съдържа общо 60 постижения, които може да се опитате да отключите в тандем с още трима свои приятели.
Без да има голям хит, новата седмица ще предложи някои интересни заглавия в различни формати и жанрове.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
ArmA 2 10
Plants vs Zombies: Garden Warfare - ВИДЕО 8
Hitman 4
Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 3
The Division 2 - Update 4 2
Delta Force: Xtreme 2
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 1
Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield 1
Delta Force 1
Tom Clancy's Rainbow Six 1