Ys Origin излиза за Nintendo Switch на първи октомври

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ретро култовата JRPG от разработчиците Dotemu пристига за Switch на първи октомври- Nintendo феновете, имащи нужда да поиграят тази игра, няма да трябва да чакат дълго. В допълнение, Dotemu са в партньорство със Strictly Limited Games, за да предоставят на европейските фенове избора между два вида физически издания на играта: лимитираното издание и колекционерското издание.

Феновете на тази класика ще могат да се наслаждават на същото съдържание като на другите платформи, включително speedrun режима, който дебютира на Xbox One по-рано тази година, както и ще се изправят срещу емблематичните босове, докато се опитват да завладеят кулата на дявола. Излезнала през 2017 за PlayStation 4 и PlayStation Vita от разработчика Dotemu и по-късно през 2019 за Xbox One, критици от различните платформи хвалят Ys Origin за полирания, модернизиран и запомнящ се геймплей.

В Ys Origin действието се развива преди събитията от Ys I & II и земята на Ys е на ръба на унищожението. Демоните са придошли на тълпи и са принудили богините близначки, които са управлявали земята, да отпратят своите субекти далеч от повърхността в безопасните обятия на облаците. Но демоните са били упорити и са издигнали масивна кула в преследване на небесата. Битката, разярила се на земята, изчаквала втория си рунд в небесата.

Фенове, които предпочитат физическото издание, могат да изберат между лимитираното издание и специалното колекционерско издание, което включва играта, копие от саундтрака, стикери, пинчета, акрилна диорама и уникална CE кутия, покрита със златно фолио. И двете издания могат да бъдат поръчани предварително за Nintendo Switch и PlayStation 4 през Strictly Limited Games. През това време разсичащите демони могат да следят развитието и по двете версии, като последват Strictly Limited Games в Twitter.

Изследвайте дълбоко ангажиращата мистерия и отключете тайните чрез креативни загадки, докато пътувате през запомнящата се подобна на аркадна платформена игра, и разкрийте увлекателната история на Ys.Видео от играта вижте  тук.