facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
XCOM: Enemy Unknown - мултиплейърът
Превю | 19.08.2012 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Firaxis Games
Издател:
2K Games
Жанр:
Походова стратегия
Платформа:
PC
Излиза на:
12 октомври

сайт на играта »

Кой очакваше, че Firaxis ще включи мултиплейър режим в XCOM: Enemy Unknown? Не и аз, честно казано. Макар и на пръв поглед това да изглежда едно добре дошло нововъведение, което ще увеличи фактора преиграване и за първи път в историята на поредицата ще ни позволи да поемем управлението на отряд от извънземни, мнозина изказаха опасения, че мулти режимът ще отклони вниманието на авторите от сингъла. Съответно - крайният вариант ще е по-малко качествен, отколкото би трябвало да бъде.

Главният дизайнер Джейк Соломон и продуцентът Гарт Деанджелис побързаха да хвърлят малко повече светлина по въпроса и да успокоят хардкор феновете. Издателите от 2K са искали мулти режим още от самото начало. Нещо повече - според Деанджелис те дори са настоявали за него. Именно поради тази причина 2K са предоставили допълнително финансиране, което е спомогнало за наемането на специален екип, който да се заеме с тази задача. Той обаче няма да бъде претрупан, уверява ни Соломон.

Какво можем да очакваме от него?

Мултито ще изправи един срещу друг два отряда в своеобразен детмач. Ще можем да играем както с хора, така и с извънземни и микс между двете. В самото начало ще разполагаме с бюджет от 10 000 точки и възможност да закупим до шестима войника. Всички същества от кампанията - човешки и извънземни, ще бъдат на разположение, като всяко едно от тях може да бъде ваше срещу съответните точки. Хората например струват 800 точки. Отделете си поне още няколко стотин, за да ги екипирате с брони, оръжия и способности.

Що се отнася до извънземните, тяхната цена варира от 400 за сектоидите, до 4000 за летящите кибердискове, устойчиви на отрова и псионични атаки. За разлика от хората, те не могат да бъда персонализирани със специфична екипировка и умения.

Непознатият враг

Когато влезете в битка, няма да знаете какви единици е избрал противника си. Поне докато не ги срещнете на бойното поле - в самото начало ще бъдат достъпни пет карти. Това означава, че ще трябва да променяте стратегията си в движение, да се адаптирате към слабите и силните страни на противника си. В случай, разбира се, че искате да оцелеете.

Важно е да отбележим също така, че всеки ход протича не повече от 90 секунди. Така че спокойно - една мултиплейър сесия няма да протича мудно или вечно.

От информацията в мрежата става ясно, че в останалата си част играта ще протича като стандартна XCOM игра. Шансовете ви за оцеляване ще се свеждат колкото до вашите тактически умения, така и до цялостният ви късмет. Имате 25-процентов шанс да уцелите гадината? Рискувате и печелите! Натъквате се на противник зад ъгъла. Шансът е 95. Стреляте и... пропускате. Такъв е животът в XCOM. Гаранции няма.

Накратко - поне засега всичко изглежда прилично. Определено ще е интересно да тестваме стратегическите си познания срещу истински хора. Фактът, че в самото начало ще избираме сами своя отряд и до известна степен ще го променяме така, както сметнем за добре, гарантира, че всяка игра ще бъде различна. Що се отнася до броя карти - пет ми се струва твърде малко, но Firaxis със сигурност ще добавят още. Колкото по-скоро, толкова по-добре. 

напиши коментар
 

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 21.08.2012, 17:09 ?. :

Господа Соломон и Деанджелис, хич не ми вдъхвате доверие.

25 мнения
профил »
Prince of Bulgaria каза на 26.08.2012, 10:27 ?. :
Редактиран на 26.08.2012, 10:29 ?.

Първо да излезе ирата а тогава да говорят за MULTYPLAYER защото тази игра ми намирисва на 2.5\10
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
XCOM: Enemy Unknown - мултиплейърът

Ревю:
Тази великолепна походова стратегия вече е достъпна за Android устройства и трансформацията в мобилен вид отново е направена без грешка.

Превю:
Десетки студия се опитаха да съживят класическата походова стратегия UFO: Enemy Unknown. И всички се провалиха. С какво проектът на Firaxis е по-различен?

новини:
Ако планирате да ловувате извънземни в XCOM 2, сега е моментът да проверите дали машината ви отговаря на минималните и системните изисквания.
Допълнително съдържание, спин-оф или истинско продължение на XCOM: Enemy Unknown? Не се знае, но продуктът очевидно има версии за двете водещи конзоли и РС.
Steam News обяви, че OS X изданието на XCOM: Enemy Unknown, е вече на разположение за даунлоуд. Ако притежавате Windows версията, значи вече имате и OS X.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Total War: Shogun 2 31
Hearthstone: Heroes of WarCraft - PCM2.0 30
Napoleon: Total War 28
Disciples III: Renaissance 21
XCOM: Enemy Within 21
Worms Reloaded 17
King's Bounty: Armored Princess 17
XCOM: Enemy Unknown 15
King Arthur - The Role-Playing Wargame 12
Fallen Enchantress: Legendary Heroes 12