facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
World of WarCraft: Cataclysm
Превю | 08.09.2009 | автор: Иво Цеков


Производител:
Blizzard Entertainment
Издател:
Blizzard
Жанр:
MMORPG
Платформа:
PC
Излиза на:
вероятно през 2010 г.

сайт на играта »
Цена:
69.95 лв
купи играта »

Независимо дали ги обичате или мразите, Blizzard са сила в съвременния гейминг и нито едно съобщение от техния прес офис не бива да се подминава с лека ръка. А когато въпросното съобщение анонсира не друго, а нов експанжън на най-популярната масова онлайн игра, за нас не остава нищо друго, освен да запретнем ръкави и да ви направим съпричастни към абсолютно всичко, което се очаква да се случи в World of WarCraft: Cataclysm.

За какво иде реч

Могъщият черен дракон Deathwing, когото мнозина от вас познават още от WarCraft II, ще бъде главният злодей и в експанжъна. В началото на събитията от Cataclysm Deathwing внезапно се събужда от дългогодишния си сън и както може да се очаква, е в доста кофти настроение. Това води до поредица от разрушения и много нови битки, които по думите на вицепрезидента на Blizzard Крис Метцен „ще променят завинаги света на Азерот”.

Не че той не е достатъчно променен и в момента. Битката срещу The Lich King е увеличила дори още повече напрежението между Horde и Alliance. Това пък ни води до първото сериозно нововъведение:

Новите раси
 
Те са общо две, по една за всяка фракция. Worgen са страшни същества, които наподобяват върколаци, а произходът им е забулен в мистерия. Едно обаче се знае със сигурност – те са адски силни и безмилостни, а ще се сражават на страната на Alliance. Появата им се обяснява с желанието на Blizzard да прибави наистина чудовищна раса към тази фракция. Авторите признават, че при създаването на образа на Worgen са се вдъхновили от Myrkridia от играта Myth II: Soulblighter на Bungie и преди всичко от идеята за другото измерение, от което те идват. Уменията, които тези първични чудовища обладават са Darkflight (увеличава скоростта със 70 процента за 10 секунди, след което обаче трябва да изчакате цели 3 минути), Aberration (намалява с 15 процента времетраенето на болести и проклятия), Two Forms (способност за трансформиране между животинска и човешка форма), Viciousness (увеличаване на нанасяните щети) и др. Стартовата територия на Worgen е Gilneas, а от Blizzard се кълнят, че тя – както и тази на гоблините в Lost Isles – ще е по-епична дори и от тази на Death Knight-а. От известната до момента информация всички класове, с изключение на Paladin и Shaman, ще са достъпни за Worgen.

Другата раса – гоблините – представлява опит да се внесе малко свеж полъх сред обитателите на Азерот. Blizzard обясняват предисторията им с факта, че те са разделени на различни фракции или картели, както самите те ги наричат. Ето защо не бива да си мислите, че гоблините от най-големият картел Steamwheedle внезапно са нарушили неутралитета си и са се присъединили към Hordе. Гоблините от Cataclysm принадлежат към картела Bilgewater, а са се сдружили с Horde, когато родният им град Kezan е разрушен от дракона. Вродената алчност на гоблините, склонността им към пакости и предприемчивостта им ги прави интересен и леко комичен образ, без дори да споменаваме техните маунтове, които приличат на примитивни автомобили. Те обаче далеч не са беззащитни – уменията им включват възможността да увеличават скоростта на атака и пускане на заклинания, стрелба от разстояние, подобряване на алхимичните им умения с 15 точки и чувствителни отстъпки при търговията. Гоблините могат да избират всеки клас, без Druid и Paladin, което си е направо жалко като си помислите какви интересни комбинации могат да произтекат от това.    

Умения и занаяти

Решението на Blizzard да увеличи максималния левъл на 85, а не на 90 например, изглежда малко странно. Според вицепрезидента Крис Метцен фокусът върху голямото съдържание, сериозното преработване на вече съществуващите територии и двете нови раси – за които от компанията се надяват, че ще накарат много опитни играчи да започнат да развиват нов герой – определят избора за увеличение само с пет нива.

Гилдиите вече могат да качват нива от 1 чак до 20, което дава достъп до различни дървета от таланти. Те ви дават разнообразни бонуси като масово съживяване на няколко члена на гилдията или по-евтини поправки на предмети.

На свой ред, отделяйки повече точки в определено дървото от таланти, героят ви ще получава нови способности по един по-различен начин, което ще го превръща в истински майстор в тази специализация. Според Blizzard това ще стимулира по-сериозното развиване на едно такова дърво.

Играчите ще получат и нова професия в лицето на археологията. С нея имате възможност да изследвате руините, разположени из света и да откривате различни важни артефакти, с чиято помощ също може да развивате героя си. Това ще стане чрез т.нар. Path of the Titans, развитието на които не зависи от класа и расата на играча. Накрая с Cataclysm ще станат възможни и още няколко комбинации раса/клас като Tauren Paladin, Gnome Priest и Dwarf Shaman.

Целият свят се променя

Желанието на Blizzard е с този експанжън да привлекат нови за света на WoW играчи, както и да накарат някои от ветераните в играта да се върнат назад, като вероятно създадат и нови герои. Поради това целият свят ще бъде обновен изоснови, като към него се добавят много нови куестове и важни предмети и награди. Някогашните зони за герои с нисък левъл вече може да са доста по-завишени, както и обратното. Много от локациите в играта са подложени на тотална промяна – така например The Barrens е напълно променен и сега е разделен на Northern Barrens и Southern Barrens, които за разлика от името са доста шарени и кипящи от живот места. Същото се случва и с Desolace, място което в оригиналната WoW бе абсолютна пустош. Пристанищният град Auberdine вече няма да съществува, докато Zoram Strand вече се превръща в твърдина на Horde. Undercity пък също е променена визуално.

В добавка към стартовите места на Worgen и гоблините – съответно Gilneas и Lost Isles – играчите ще могат да качват новите левъли в още пет нови зони, а летящите им маунтове вече ще бъдат достъпни навсякъде в света. Зоната Deepholm, откъдето драконът Deathwing навлиза в Азерот, ще служи като отправна точка за приключенията в Cataclysm. В Udlum, за която се предполагаше, че ще се появи в експанжъна, се намират храмове, построени от древните Титани. Визуално тази зона е издържана в древноегипетски стил, а се предполага, че някъде в нея се крие и много мощно оръжие. Технически Mount Hyjal се намираше в играта и досега, но бе достъпна единствено по време на райдове. Сега тя е напълно отворена и при това се променя доста динамично с развитието на историята. The Sunken City of Vashj’ir е подводна зона, за която дизайнерите на играта твърдят, че може да изследвате съответно с подводни маунтове. Накрая, Twilight Highlands, която се намира на запад от съществуващата Wetlands, ще бъде бърлога на могъщия дракон.

Ако времето и ресурсите позволят, Blizzard се надяват да включат в експанжъна и три нови PvP арени. Една от тях вероятно ще бъде Битката за Gilneas, в която силите на Alliance и  Horde окупират различни части на града и се сражават за крайното превъзходство.

В очакване на катаклизма

Очевидно е, че WoW: Cataclysm е мащабен проект, с който Blizzard си поставят за цел да реновират света на играта, така че всеки геймър да открие по нещо ново за себе си. Основното внушение на компанията по време на BlizzCon 2009 бе, че експанжънът ще представлява не само автоматично добавяне на нови неща, а качествена трансформация на съществуващото съдържание. Така докато новите играчи ще имат по-голям избор при формирането на герой, старите могат да бъдат изкушени да се върнат към вече рочти забравени територии. За никого не е тайна, че след Burning Crusade посещението на Kalimdor и Eastern Kingdom е откровена досада и хората го правят, само за да свършат нещо абсолютно наложително като например да сложат нещо в аукциона. Но ако Blizzard наистина променят старите зони, това неминуемо ще предизвика носталгия във ветераните за времената, когато маунтовете бяха скъпи, а добри бойни другари се намираха трудно. Това може да означава само едно: всички сегашни и потенциални фенове ще тръпнат в очакване на катаклизма. 


Похитителите на изгубените подземия

Промененият свят на Cataclysm ще бъде дом на няколко нови дънджъна и рейда. В Udlum например ще откриете Lost City of Tol'vir и Halls of Origination, които ще може да използвате, за да вдигате нива. В Blackrock Mountain е поместен новият Blackrock Caverns – една от основната база на Deathwing освен Grim Batol.

Както вече стана дума, Deepholm (през Elemental Plane of Earth) ще бъде една от новите големи зони. Останалите равнини, посветени на другите три елемента пък ще бъдат изцяло дънджъни и рейдове - Skywall (Plane of Air), Firelands (Plane of Fire) и Abyssal Maw (Plane of Water). Последният обещава да бъде особено интересен инстанс за петима играчи. Той се намира на дъното на океана, а входът към него всъщност представлява огромен водовъртеж, който засмуква играчите надолу. Цялото приключение се развива под водата и директорът на проекта Том Чилтън категорично обеща, че това ново изживяване няма да бъде твърде трудно или объркващо.

Не на последно място - класическите дънджъни Deadmines и Shadowfang Keep ще бъдат променени, за да съответстват на новия максимален левъл и ще съдържат нови врагове и босове. Специално в Deadmines ще може отново да се срещнете с любимия на много играчи Edwin VanCleef.

напиши коментар
 

687 мнения
профил »
the_presator каза на 09.09.2009, 10:11 ?. :

е нали бяха обещали всяка година да пускат по 1 експанжън?
нещо не смогват :)

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 09.09.2009, 11:09 ?. :

Ако беше така,досега щеше да има 5 експанжъна xD

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 15.01.2011, 09:22 ?. :

То така се прави експанжън на ММО :) С още 2 игри в разработка на главата и с идеята за тяхни експанжъни просто представи си го :) Някой може да си е вярвал като е обещал но няма как да стане.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 09.09.2009, 11:20 ?. :

немога да повярвам че наи-тъпата игра на света ще има продалжение !!!

82 мнения
профил »
Ridler1 каза на 09.09.2009, 18:42 ?. :

Не хранете трола!

1 мнения
профил »
tedixa каза на 24.09.2009, 11:43 ?. :

да тя е тъпа 6тото неможе6 да я играе6

5 мнения
профил »
Deathwing каза на 13.02.2010, 14:15 ?. :

Тъпа ли?!?!?!?!?!Мойто момче,тая игра е с най-вълнуващата история на света, бе, ей!Warcraft III,WoW и дори книгите Warcraft разказват за неща, които като че ли са се случили в миналото.Тая игра е нещо ВЕЛИКО.

1 мнения
профил »
ivoto21 каза на 08.03.2010, 15:35 ?. :

пиши на кирилица и без обиди!
предупреждение!

3 мнения
профил »
SpiritKnight каза на 20.03.2010, 01:20 ?. :

А аз не мога да повярвам,че съществуваш.. Колкото до играта първо да видиме с кви финансии ше разполагаме и ше мислиме дали да го зимаме ;)

1 мнения
профил »
vankatabg96 каза на 25.04.2010, 11:37 ?. :
Редактиран на 25.04.2010, 11:40 ?.

Guitar23 ако не ти харесва играта кво праиш в тоя форум.Задръш си коментарите за себе си.

3 мнения
профил »
ongamex каза на 05.07.2010, 14:42 ?. :

хммм тъпа тъпа ..... Абе и аз виках така ама като седнах да играя ме грабна изцяло ! Не ти и трябва да се докосваш до нея (Препоръчвам го на всички!).Вече 2 години искам да я откажа но немога ! Това убива другите игри ! Това е наркотик ! Добре че съумявам да се въздържам , но при възможност разцъквам стабилно !

Моят личен съвет : забравете за WoW и не се доближавайте до MMO игрите !

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 15.01.2011, 09:29 ?. :

Винаги ми е било интересно как един "геймър" казва тази игра е тъпа в първите 1-2 месеца от излизането й при условие че само за да изчете репликите в нея му трябват 3-4 месеца да ги намери в речника защото желанието му да учи английски се равнява на това да ходи на училище и не на последно място да ги разбере и осъзнае?Отговора е прост,лесно е да кажеш на нещо което не си си направил труда да разучиш и разбереш че е тъпо.Препоръчвам на всички които си мислят че направата и замисъла на една игра е лесен да пробват.Пример ще ви дам Mass Effect 2 някой направи ли си труда да преброи екипа създал играта?Това са близо 400 човека.Хайде сега представете си в Близард колко човека работят и се трудят да измислят завладяваща история която повечето прехвалени лапенца ще нарекът тъпа защото дори не са си я купили а играят на пиратско сървърче с 5-10 куеста работещи..... Оценявам всеки коментар който е градивен.Когато имаш да кажеш нещо значимо,ако искаш да си избиваш комплексите то мястото не е тук.Благодаря за вниманието.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 11:39 ?. :

Ами повярвай.
И аз немога да повярвам, че тъпи тролове неграмотни като тебе уцелват ПЦманиа сайта, обаче ми се наложи да повярвам .

73 мнения
профил »
Zuzko каза на 09.09.2009, 11:21 ?. :

Няма какво да говорим - Blizzard са си Blizzard. Все нещо ще се намери , за да га направт . Дано новия WoW да бъде така интересен както The Burning Crusade. Не , че WoW не е ентересен, нос последната част историята те оставя просто сотворена уста. Искам да кажа , че не е добре развита . Иначе ако наистина това е врно в написаното горе , очаквам тази част на играта да бъде " Върха на сладоледа"

5 мнения
профил »
Deathwing каза на 13.02.2010, 13:38 ?. :
Редактиран на 13.02.2010, 14:17 ?.

Мойто момче, първо научи българската граматика, па после коментирай писмено.Относно играта: да я пуснат колкото се може по-рано, че с тая история ще бъде върха.И ако искаш да имаш представа кой е Детуинг-прочети Warcraft-The day of the Dragon

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 11:42 ?. :

А ти научи Английската.
В английския език всяка дума в заглавието се пише с ГЛАВНА буква. Или
The Day of the Dragon

6 мнения
профил »
tunder каза на 09.09.2009, 11:32 ?. :

1-во : Blizzard си спазват обещанията и издават всяка година по един експанжън (обещаха това след излизането на TBC).2-ро:на който не му харесва играта да не поставя тъпи коментари , а да запази мнението за себе си!!! 10x супер статия,нямам търпение да излезе :P :))

7 мнения
профил »
shaashi каза на 01.12.2010, 19:32 ?. :

Айде бе, 2009та кой точно експанжън са издали?

117 мнения
профил »
Fang каза на 09.09.2009, 11:47 ?. :

Абе като го прочетох тва, май пак ще се зарибя!!!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 09.09.2009, 12:40 ?. :

Сега вече се съгласявам Унищожиха историчта с тва!!!

Ок как може наааай най най иконичните и древни свещенни гори на нощните елфи (Ашенвейл) да попаднат в оркски ръце???!?! Cenarion Cyrcle (или както там се пише) няма да го позволи!!! Дърво за дърво нали ше посадят в Дезолейс ем да ама ония бяха древни дървета с история!!!!!!!

Иначе всичко останало е коол в света. Искат да спазват смешния срок от 1 година за експ и трябва да си спестят преработването на Азерот и само ще направят малко лава и гиолове (не ми се търси ер малък или квото е там) тъй..... ъмм

аха! Статовете почти ги няма!!! Тва е мега -тъпо нообсо фасулско бобско!!!


ок сега Гном приист?? Well okay....?
Джудже шаман?? ем може.... ако е от WildHammer клана и точно затова си УМИРАМ ЗА SUB FACTIONS ама неееее 1 експ на година нема време!

Таурен Паладин/Приист??? Мухахбхахахаха!!!!! Holy cow!!! Свещенна крава! Крава с крилца (хаха...тъпо....) хах..... ProtMoo HolyCow RetroMilk MilkaDin Protroast Cowadin Mooadin Palacow
Незнам защо съм по-сългасен с приист за таурен ама паладин е прекалено!!!

Това е най-големия ми проблем!!! Нелфите са най-яката раса!!!
Дори и нообовете разбираха, че те са tree hugger-и и не използват магия!!!! А сега какво “?????? мАГИОсниК за тях?“????? ОМГ!!!
Неее! Сичко може ама не ми пипайте лилавите елфи!!!!

Не мои такоа нещо!!!

От 10 000 години не използват магия Заклели са се да не използват!!! Има куест да намериш един нелф дето е избягал от Дарнасус и използва магия и да го убиеш!!!! Те никога не може отново да използват Против Лоре-а е не може!!!

Ако използваш магия В дАРнасус ша та убият независимо дали си аллианс (не говоря за гейм механики)

Елфите в обикновеното си училище научават за 10 години цялата история на обяществото си и са толкова мъдри като стане катаклизма те ще кажжат Ем заради магията стана, а не да започнат да я използват ОМГ!!! Неее не ги пипайте 10 000 години!!!!

Премахвате уникалноста на расите!!!!!!!!!

Не може един куест (който сигурно 70% няма да го прочетат) да разруши 10 О000 Години на религия учение и мърдропст и да даде мейждове за тех!!!!!
баси....

154 мнения
профил »
unauthorized каза на 09.09.2009, 18:55 ?. :

Дарнасуските елфи може да са най-многобройните но не са единствените. Няма да се изненадам ако тези нови магове произлизат от Shen'dralar или са отрасли далеч от мозъчното промиване което дарнасуските елфчета получават. Според мен е много логично тези елфи да са тренирани в човешките земи.

Може и да не им оттърва, но елфите поне толерират маговете от другите раси. Няма никаква причина изведнъж да почнат да изтребват собствения си вид пък да оставят намира хора и гноми.

Иначе свещенните крави са добавени само защото таурените по принцип имат най-малко класови възможности в цялата игра. Те никога не са имали достъп до религията на светлината (или forsaken версията), така че друго обяснение просто няма.

Гномите поне са имали контакт с хората и джуджетата, та за тях Priest не е тотално невъзможно, макар и да не се вписва с характерните черти на расата.

Виж, всички смешни раси които получиха DK, това вече е гавра. DK се избират от най-силните паладини или войни които се хванат от скърджа. Това с гноми/таурени/елфи/тролове тотално развали смисъла на расовите ограничения още когато wrath излезе.
Мислиш че елфите ще те отрепят ако ползваш магия? Я си представи ако произхода ти се свързва със Burning Legion какво ще ти се случи ако припариш в Ashenvale.

3 мнения
профил »
daiss каза на 24.11.2009, 16:33 ?. :
Редактиран на 24.11.2009, 16:43 ?.

Според мен Tauren Paladin изобщо няма да е тъпо.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 11:45 ?. :

Свещена крава боец..
Никак..!
:Х :Д:Д:Д

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 09.09.2009, 13:17 ?. :

OMG ОМГ Vasito OMГ просто лапе научи се да пишеш и обмисляй работите преди да ги пишеш . Да не би ти да си създал тея дървета че толкова те е жал за историята им ае я с простите си твърдения се скрий . Да не би ти да си създал историята на Wacraft и на WoW че да казваш кой какво е прецакал ?! Blizzard определено си мислят повече от тебе за игрите си . Просто мога да кажа че си пълния нуб и комплексар . ОМГ ОМГ HOLYCOW ...ОМГ .... идиот си ве . Щом са разрешили този клас за taurana сигорно си има причина . Едва ли ти ще я ознаеш в близките години с тъпия си начин на възприемане на нещата . 1 година за един експанжън си е достатъчно ( особено ако цял екип от специалисти работи по него ) , за цяла игра Не . Ако подобрят графиката ще затворят устите и на най простите мекерета . Но за сега просто найстина добре са го замислили , жалко че има такива животни като тебе .

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 09.09.2009, 13:18 ?. :

Усещам как тази статия за WoW ще се превърне в поредната смесица между цирк и бойно поле. Но на екипа на PC Mania (както и на мен всъщност) малко сеир не вреди.

Обаче този път вместо да коментирам коментарите, повече ще се съсредоточа върху самата статия.

"В началото на събитията от Cataclysm Deathwing внезапно се събужда от вековния си сън"
Deathwing хич не си е подремвал, просто се е крил за да събира сили. И този процес не трае даже и половин век, а около 24 години. А и не бих казал, че просто се е събудил - направо изригва от Deepholm. :P

"Worgen са страшни същества, които наподобяват върколаци, а произходът им е забулен в мистерия."
Не знам нарочно ли изречението е написано така, но гледайки го така, всички некомпетентни WoW хейтъри(които не биха отворили wowwiki, камо ли да прочетат нещо повече от първото изречение) биха писнали как Blizzard едва ли не тепърва измислят цялата раса. А иначе има доста lore за нея.

"...с изключение на Paladin и Priest, ще са достъпни за Worgen."
Това пък нямам представа откъде е изникнало, но двете забранени класи за Worgen са SHAMAN и PALADIN. Ще имат priest-ове.

"...уменията им включват възможността да увеличават скоростта на атака..."
В expansion-а haste няма да увеличава скоростта на атаките зa non-casters, а ще увеличава скоростта на регенериране на energy/runic power/rage/focus.

"подобряване на алхимичните им умения с 15 процента"
Става дума за 15 точки на професията.

"...а маунтовете им вече ще бъдат достъпни навсякъде в света."
Става дума за летящите такива.

Цялата статия е написана с доста грешки, като може да има и други, които не съм видял. Но за мен Cataclysm ще е страхотен expansion.

Тук трябваше да публикувам коментара си, но последният такъв на vasito ме кара да събера в един пост грешките на статията и грешките в коментарите.

Както ти ги наричаш "наааай най най иконичните и древни свещенни гори на нощните елфи (Ашенвейл)", попадат в оркски ръце още в Warcaft 3 Reign of Chaos. Оттогава нощните елфи и орките водят люти войни в тези земи (Warsong Gulch е чудесен пример).

А преработването на Азерот си е факт, и нищо не му спестяват.

аха!Статсовете няма да съкват!!! И няма да ти е нужен spreadsheet за да те пускат на райд!!! Чудесно решение на Blizzard!

Относно останалите словоизлияния, препоръчвам ти да видиш коментарите ми в тази статия на PC Mania
>>> http://tinyurl.com/lwrkpa

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 09.09.2009, 13:34 ?. :

От официалния сайт на Blizzard:

Theories regarding their history abound, yet the worgen's origins remain steeped in mystery.

Останалите неща ще бъдат оправени, благодаря за забележките.
318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 09.09.2009, 13:45 ?. :

За Deathwing и неговото събуждане - повече тук - http://www.wowwiki.com/Deathwing

Особено в цитата на Крис Мецен - Deathwing has awoken from his slumber and literally erupted into the world

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 09.09.2009, 13:50 ?. :

За умението на гоблините:

Time is Money – 1% increased attack and casting speed.

Честно да ти кажа, нямаме навика да си измисляме неща. Но пък и не обичаме грешките.

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 09.09.2009, 14:16 ?. :

За Worgen нарочно направих намек, същият цитат представлява първото изречение от статията за Worgen (playable) в wowwiki. Нека това изречение в превюто си остане така, предупреждението ми беше насочено към читателите, незапознати с расата.

А относно статията в wowwiki за Deathwing, точно там проверих за това и намерих сходно изречение - Hidden away in a secluded sanctuary, the corrupted Dragon Aspect Deathwing has waited, recovering from the wounds of his last battle against Azeroth and biding his time until he can reforge the world in molten fire. Просто не видях нещо свързано със сън, включително това поетично изречение на Крис. :D

За гоблините бях чел, че Time is Money дава 1% haste, което е сходно като ефект, но явно източникът е бил неверен.

Предполагам изгладихме тези недоразумения, съжалявам че се наложи да проверявате информацията си наново. Поне се радвам за себе си, че коригирах познанията си за Cataclysm, като това с гоблините. :)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 09.09.2009, 13:19 ?. :

Ами почват да правят идиотщини, колкото да се пише че са пуснали нов експанд. Вече не им е толкова зор за геймърите, щото знаят че още 2-3 години може да им смучат парите без да си мърдта много задника. После ще пуснат ново ММОРПГ и пак ще почне смученето.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 09.09.2009, 14:23 ?. :

Не съм особен фен на тази игра и не я разбирам много много,но идеята за подводни маунтове ме изкефи :D

4 мнения
профил »
KaLi_BoGa каза на 09.09.2009, 14:26 ?. :

Относо коментарите, че това ще е гавра с lore-а не съм съгласен.Blizz просто доаразвиват историята на Warcraft не виждам каква гавра е това ??
Иначе по темата очаквам много от този expansion и се надявам blizz да подобрят малко баланса в играта.

48 мнения
профил »
Tedycheck каза на 09.09.2009, 14:43 ?. :

Drusalin, човекът е изказал мнение. Поправи ме ако греша, но мисля, че за това са коментарите. Второ не прави грешки за правопис, при положение, че ти имаш доста такива, а да не говорим за пълната ти липса на пунктуация. Така че, остави човека на мира и на прави забележки. Това че коментарът на някой не ви е по вкуса, не означава, че той няма право на такъв.

103 мнения
профил »
gadmc каза на 09.09.2009, 15:25 ?. :

Продължавам да се убеждавам че експанжъна ще е много як, даже ми се доигра.В началото не ме изкефи много, но като погледах малко откъси от Близкона и като попрочетох малко статиийки си промених мнението.

68 мнения
профил »
The Real Slim Shady каза на 09.09.2009, 15:56 ?. :

Този експ ми изглежда по-добър от лича, расите са интересни (въпреки че лично не харесвам гоблини) и териториите са освежени. Според мен обаче близ да се постараят много върху енджина че да стане по красива.
П.П. И аз мн се надявам да оправят баланса и да нее кат сега да има спецове/класове които са мн над другите .

37 мнения
профил »
MALIGOS каза на 09.09.2009, 16:07 ?. :

Уоу!! е ако го направят поне силен колкото ЛИча ще се изкефя на макс.Дано обаче не го прецакат като бърнинга.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 09.09.2009, 16:43 ?. :

Аз ли не разбирам?? С никой не искам да се карам просто казвам.

Винаги само съм защитавал УоУ и харесвам всичко свързано с WarCraft. Изчел съм поне 1/4 от wowwiki и книгите преведени на бг.

Много по-умен съм от тъпите ламери дето от 200 коментара не могат да разберът, че Crysis Wars е 2-рото ДВД дет го има в опакофката и е само за мулти.

А ти Drusalin сигурно онова беше първия мой коментар дето четеш. Нима не се е случвало човек да е ядосан и да пише бързо, само защото иска да сподели разочарованието си някаде?? ОО нее трябва да го обидиме, той е тъп!

Ти сигурно си някой дето нищо не знае за историята и за тва така хейтиш подобни коментари.

Представи си например, че любимата ти метъл група, след 10 албума изведнъж почва да свири поп или чалга.
Или Том и Джери стане игрален. wait..... Семейство Симпсън е по-добър пример.

Съгласен съм, че може да разрушат света и т.н. всичко е приемливо, но е истински гаври. И да! Аз мога да кажа, кога се гаврят или не със "своята" игра. Защото аз съм фен. Много пъти нещо не се продава добре или не се харесва именно защото феновете смятат, че е твърде различно от оригинала. Dawn of War II не беше много добра.

И да има обяснение за таурените http://static.mmo-champion.com/mmoc/...colleagues .jpg

таурените вярват в The Earth Mother, едното й око Mu'sha (луната или Елун за елфите) и An''she (слънцето)

Но слънцето не е равно на the Holy Light. Ако беше равно то тогава кибрита запалката пожарат всеки огън щеше да е Holy Light.

Вместо да направят sub clasess (за което наистина трябва повече време) нещо като Sun druid (защото единственият друидизъм сега е на нелфите = Луна = Елун)
и да има баланс, те ще имат приистове о.О и как ще има баланс като вече има хюман приист трол приист и т.н.

Може и да направят още schools of magic за да няма объркване с моонфайър и аркейн шот и т.н. че са аркейн (а те не са) но не е толкова важно.

Не може да си се заклел да не използваш магия. 10 000 години да учиш децата си за на мъдрост и как да не се покварват по пътя на магиосниците и цялото общество религията и абсолютно всичко да забранява магията, и след 1-2 куеста да имаш мейдж.

освен това уникалноста на расите се губи и почти всички могат да имат всеки клас.

Не ме наричайте УоУ или WarCraft хейтър, това е една доста тежка обида за мен. Не исках да плюя. По скоро страдам от някои недоразумения.

Коментара ти показва кой е животно. Изплю по мене 10-тина обиди и сигурно не се насити....12 мнения
профил »
freempq каза на 09.09.2009, 17:00 ?. :

напълно съм сагласен с теб по темата за елфите. Тва е просто е#аване с тази уникална раса и историята и, ина4е експа се о4ертава да е добър

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 10.09.2009, 07:54 ?. :

Онзи дълъг и особено емоционален коментар на vasito в оригинал се намира във форума на ПУЛСАР (като темата в него също не е много читава откъм коментари). Той просто го е копирал и публикувал и тук, натурален и без корекции, което все пак не обяснява внезапният и особено ярък изблик на nerdrage. Drusalin също се изказа доста цветисто, но предполагам и той може да пише по-земни мнения, подобно на второто разписване на vasito тук.

Повечето (направо всички) от WoW community-то очакваха значително по-малко от третият expansion спрямо това, което Blizzard ще поднесе с Cataclysm, така че в крайна сметка доволните са много. Но Deathwing не е измислен специално за Cataclysm, нито Worgen расата, нито The Elemental Plane. Blizzard се стараят всячески да продължават историята чрез предишни събития, което всъщност не би трябвало да е задължително условие за развитието на вселената. Дали ще направят Cataclysm на Warcraft 4 или WoW, все едно и също се случва.

След пет години с едни и същи комбинации от раси и класи, логично е да прибавят нови комбинации, които могат да се впишат по някакъв начин в картинката. Не вярвам да са ги решили в обедната почивка на по сандвич и кафе. Щом прибавят Tauren Paladins, ще разкажат откъде се появяват, какви общности образуват и какви са бъдещите им цели. За магьосниците вече коментирах в другата тема и предоставих линк към нея. Не виждам защо далечните братовчеди (Highborne) на любимата ти метъл група (Night Elves) да не се преместят при тях и да си направят собствена поп или чалга група (Mages), като и двете банди свирят в един и същ гараж (Teldrassil). :D

А и няма нищо чак толкова странно в неща като Arcane Moonfire и Starfire, или еднаквите паладини за драенеите, хората и таурените, които виждат по различни начини светлината. Откъм lore всеки си знае кое как е, но от гледната точка на gameplay няма защо да правят Lunar damagе. Не може да се очаква играта да е чак толкова стриктна откъм тези неща и няма чак такава нужда от subclasses. И в Warcraft 3 имаше олтари, от които възкръсваха героите, които бяха сложени заради самия gameplay.

Освен това казаха за Cataclysm, че го правят отпреди да пуснат WotLK, така че не си мислете, че ще развалят expansion-а заради срокът от една година (от който всъщност нищо не зависи, Blizzard винаги гледат играта да е готова, пък ако ще и да мине крайният срок).

150 мнения
профил »
Алми каза на 10.09.2009, 12:44 ?. :

Get a life. Това е просто игра, к'во ми се впрягаш тука.

8 мнения
профил »
thesnake79 каза на 09.09.2009, 17:17 ?. :

До VASITO:Omg,оше един No life!
Ей лапе,вземи "удари" някоя мацка не се занимавай с глупости.

8 мнения
профил »
thesnake79 каза на 09.09.2009, 17:21 ?. :

Че като гедам,Arkham Asylum те зове.

8 мнения
профил »
thesnake79 каза на 09.09.2009, 17:22 ?. :

До VASITO:Omg,оше един No life!
Ей лапе,вземи "удари" някоя мацка не се занимавай с глупости или излез с приятели.
Че,като гледам Arkham Asylum те зове.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 09.09.2009, 17:55 ?. :

Доста пишеш или по-скоро спамиш по сайт за ПС маниаци а? Ама претендираш за титлата Lifer... хах...

1565 мнения
профил »
n00b каза на 09.09.2009, 18:08 ?. :

Ми като не ви кефи новия експенжън, СТИСКА ли ви в знак на недоволство на спрете да играете УоУ? Едва ли, защото 90% от УоУ-цъкачите са безнадеждно пристрастени и ще цъкат УоУ квото ще да е.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 09.09.2009, 19:01 ?. :

+1 Освен това се страхуват да изпробват нещо ново защото са и технофоби =) Има ужасно много нови и не чак толкова нови ММОта предлагащи доста интересни вселени, персонажи и т.н. Разбира се кой ще е "достатъчно глупав" да пробва нещо ново, докато му тече "ценното" време за игра в УоУ. Продължават да отричат грешките, които Близърд направиха в УоУ - все пак те си дават парите там =) следователно те са прави, а другите грешат. Това въпросът за "сивата маса" е изяснен от доста време насам. "Дайте да играем УоУ щото е най-играната и следователно най-добрата" - Глупости! Отворете си закърнелите очи най-накрая! Замислете се какво въсщност ви предлага УоУ и вижте какво има "наоколо". Цикленето на УоУ по 10 часа на ден в продължение на години си е чисто промиване на мозъка... а на някои мозъци дори бръчките им са се изгладили от промиване =)

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 02.10.2009, 14:23 ?. :

-1
Немога да не исзкажа мнение но нека да спазваме някакъв ред а не да хейтиме ;).
Това, че 90% от WoW играчите са пристрастени към играта е мит, промиване от постояното повтаряне на колко са вредни игрите от медии и неразбиращи от възпитание родители. Те са си набелязали игрите, и много често WoW понеже много хора я играят, като изкупителна цел. Много по-лесно е да кажеш сина/дъщерята ми пропадна в живота понеже играе игри отколкото да търсиш вината в себе си.
Говорило се е много по тази тема от разумни хора и се е стигнало до заключението, че да има пристрастени към игри и в това число и WoW, но тези хора имат склонност към пристрастяване, т.е. ако не бяха игрите щеше да е пиене, пушене и в най-лошия случай наркотици. Колко търсачи на екстремното, каскадьори, катерачи и така нататък казват, че немогат да се откажат от това което правят? Трябвали всичките да ги подгоним като пристрастени към адреналина? Трябва ли да им забраним да го пряват понеже на всичкото отгоре е и опасно за живота им? Колко хора от Discovery и подобни канали, където правят невероятни неща, а загубиха живота си? Аз знам за 3 случая а може да са повече. Не, не трябва да търсим вина в тях а да погледнем себе си. Неможе да генерализираме хората като пристрастени, само защото се забавляват с нещо, което на нас не ни харесва. Но не, ние вярваме на всичко, което медиите ни предоставят, и като открият няколко отделни случая на пристрастени хора и ние почваме да мислиме, че всички са. Населението в WoW е 13 мил. мисля... 100хил да са пристрастени (примерно) неозначава веднага, че "видиш ли сички други са". На 10 мил, колко пристрастени към наркотици или други вредни навици има? Само погледни пушещите колко много са поне 1 на 3ма... това е много по-голям проблем ако питате мене... но естествено, че има пристрастени към игри има и пак е сериозен проблем, просто да не го вадим извън пропорции и да забраняваме на света да се забавлява с такива неща, дори когато малка част от тези хора незнаят как да си поставят граници.
Peace.

687 мнения
профил »
the_presator каза на 09.09.2009, 19:29 ?. :

Съвременния зомби апокалипсис е наречен WoW.
Зомбира хората без никакви вируси и ги кара да си дават парите всеки месец.

5 мнения
профил »
Deathwing каза на 13.02.2010, 14:10 ?. :

Акхъм, господин еди-кой си,
Вие чували ли сте СЛУЧАЙНО думата crack или израза "пиратски сървър"?Защото по словата Ви се разбира, че говорите за математика, а не знаете колко е 2+2.

1.Играта не "зомбира"-това е въпрос на психика.
2.Хващам бас, че поне едно 65-70% от хората тук играят безплатно(в пиратски сървъри).
3.Като не Ви харесва историята-никой не Ви насилва да играете играта.

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 09.09.2009, 20:05 ?. :

Не знам за вас дали сега ще се зарибите или вече сте се зарибили или просто сте си "Близофоби" , но аз се зарибих още в момента в който изчетох всичката информация на официалния сайт! Не че ще пропусна статията де, ама първо ще я принтна, че на компа неще не ми върви да чета дълги текстове!
Според мен играта ще си е яка за тези, които харесват WoW! Разбира се тези които не ги кефи пак ще си мислят, че е боза, ама няма пак да разсъждавам по тази тема тук!

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 09.09.2009, 20:21 ?. :

Според мен Blizzard в един момент просто ще осерат World Of Warcraft.Стремейки се да добавят още и още ново съдържание,те правят драстични промени,които не биха се харесали на някои фенове.Играта и без това не е балансирана(поне според моите впечатления),а те продължават да добавят нови раси,класове,по-мощни предмети,които пък допълнително развалят баланса.Разбира се,надявам се това да не стане и играта да е страхотна и добре балансирана.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 09.09.2009, 21:16 ?. :

Не ви ли писна да спорите на тази толкова изтъркана тема вече ???

150 мнения
профил »
Алми каза на 10.09.2009, 13:25 ?. :

Като пораснеш ще разбереш...

11 мнения
профил »
lowman каза на 09.09.2009, 21:39 ?. :

Ghost_Leader Напълно съм съгласен с теб те видяхя,че УоУ има много потенциял и й обръщат повече внимание отколкото другите им проекти и най-накрая от толкова Ъпдейти и други глупости ще развалят всичко.

28 мнения
профил »
zombozo каза на 09.09.2009, 22:55 ?. :

omfg tezi ot Blizzard prie**ha celiq WoW razvaliha vsi4kite geroi kak na taurena 6te slojat class paladin ili prest nishto 4ydno i da napravqt gnom druid !! blood elf shaman ili dranaei warloc :D

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 09.09.2009, 23:45 ?. :

1во - Немъртви и орки на едно място? По-скоро ще се изкормят... ако има нещо за кормене =) Антилор!

Аркимонд беше от расата Дренай (или там каквато беше), а сега тези хубавци се бият за алианса =) Антилор!

Кървъви елфи и орки в комбина? - Антилор! Елфите се биха на страната на Алианса в Уъркрафт 3. Освен това Елфи и орки са смъртни врагове във всеки фентъзи сюжет.

Уоргъните пък са по природа немъртви върколако-подобни същества. Както тук някъде пишеше "те са Чудовищна раса"... и освен това изглежда са в настроение да се бият редом със силите на "Порядъка" (ако може въобще да се нарече вече). Незнам как щях да се почувствам ако бях един от тях... хмм, може би щях да се чувствам НЕ НА МЯСТО! Антилор!

Таурън паладин? Да се убие с камъни! Антилор!

Гоблини или гремлини - все тая, добре поне, че те са на правилното място. Най-накрая! А тоя скил дето дава 1% "бързина"... леле, колко трябва да ти е "бързината", че да усетиш бонуса? Юзлес!

Като цяло УоУ вселената е пълна пародия на фентъзито. Жалка подигравка с лорът от Уъркрафт поредицата и най-лошото - превърна се в нарицателно за ММО!

Всеки път се разочаровам когато видя младежи (ама каква младеж само а?) да разгласяват "УоУ братле е №1. Другото не струва!". От това по-ясно едва ли мога да го кажа. Вече и филм излезе по темата Second skin . Ама какво да направи човек, че да ви отвори очите за истината ако вие самите не го осъзнавате?!

801 мнения
профил »
Ajax fen каза на 10.07.2010, 18:17 ?. :

+много

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:44 ?. :

Младеж, УоУ може да има изброените от теб недостатъци, но притежава такива положителни качества, които я поставят на 1 място, не го забравяй.
Гледаш негативното.
А това е нормално за човек с предразсъдъци, какъвто си.

350 мнения
профил »
Ghost_Leader каза на 10.09.2009, 00:09 ?. :

Съгласен съм.WoW се превърна в световна мания и някои хора просто не могат да се контролират и си промиват мозъците по цял ден.И освен това твърдят,че WoW е най-съвършеното MMО,при положение,че има стотици други,на които си заслужава да се обърне внимание.

3 мнения
профил »
freeico каза на 10.09.2009, 06:27 ?. :

Лич кинга го пуснаха на прайвит сървъра на който играя с около 2 месеца закъснение. През това време близард пуснаха пачове които пооправиха тук там баланса. Надявам се и сега с този експанжън да стане същото. Защото от това което четох не съм много доволен. Особенно не ми харесва идеята да се дели Баренската територия на две. Вярно че в нея има доста области, мисля че имаше най-много, но то това и беше хубавото. Да опиташ да я обиколиш за да си получиш ачивмънта и да стигнеш Dustwallow Marsh, докато си нисък левел от алианса беше много приятно изживяване. Разделяйки територията на две ще намалят от нейното очарование. Двете раси които добавят не ми изглеждат така привлекателни. както бяха и Кървавите Елфи. Изпитах голямо разочарование когато ги тествах. Дараней бяха обаче попадение, приятно удоволствие беше когато ги тествах и от отгава на сам играя като Дараней. Надявам се поне едната от новите раси да е направена добре иначе ще е голяма загуба на ресурс да се борят да добавят раси, вместо нови територии.
Трябва да обърнат по голямо внимание на интерфейса на играта, а не да слагат нови раси. Примерно досадата с айтъмите... Аз лично се изнервям от чантите, дори с всеки герой след определен левел спирам да събирам айтъми които не са куестови. трябва да има метод автоматично да се подреждат по чанти айтъмите според желанието на играча. Да мога да кажа тази чанта е за куест айтеми, тази е за разни поушънки и напитки и т.н. и Взимайки предмета от сандъка или трупа сам да отива в подходящата чанта. Трябва да има малко повече видове маунтове да са по достъпни и да може да се води бой от тях без да слизаш. Примерно Адски е досадно че трябва да събереш толкова много злато за 1вия си маунт. И вместо да го вземеш около 5-10 левел за да се ускориш и да почнеш да откриваш по-бързо новите територии, започва едно безумно трупане на злато... Да не говориме за втория левел маунт с тези около 500 злато които трябват, точно когато всичко става много скъпо. Но най-ценно ще е да можеш да отстреляш примерно една сърничка, без да слизаш от маунта...

103 мнения
профил »
gadmc каза на 11.09.2009, 14:14 ?. :

Братле първия маунт вече е на 20-ти левел и хич не е толкова скъп колкото някога е бил.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 15.01.2011, 09:53 ?. :

Човече ти още малко ще поискаш да обираш гадовете без да се доближаваш до трупа а?В отделна чанта искал колби куест итеми и така нататък....От мързел вече не ви ли писна.За какви 500 голд бълнуваш не те знам.Първия маунт е 4.50 които се събират за около час.Втория е 43 ли колко беше не е кой знае какво.Идеята на подобен род игри е да мислиш да действаш,един съвет събирай всичко и продавай в акционерската къща правят се много пари.Недей да ревеш ако всичко е автоматично каква е твоята роля в тази игра?Вземи си филм и гледай няма да се налага да взимаш никакви решения.Честно казано болно ми е вече от простотията на младото поколение.Вярно ще излезе че след 90та година сте простаци с празни кофи вместо глави.....

5 мнения
профил »
Subliminal каза на 10.09.2009, 07:08 ?. :

брех чак ме накара да се замисля дали да не се върна =/

1220 мнения
профил »
vasito каза на 10.09.2009, 07:48 ?. :

VK_ ако това беше насочено към мен (че играя само УоУ) всъщност имам всички Warhammer-и Mass Effect, Tomb Raider, AoE, WarCraft, F.E.A.R. и доста други.
Мога да играя други ММО-та мда. Но не ми се дават сумати пари за оригинал след като едва имам УоУ, пък и те са по-нови и сигурно механиките са шит на пиратските сървари.

Не отричам грешките на Близзърд. Може да си останал с такова впечатление от моите постове в които ги защитавам. Така е защото тези насреща псуват, дават идиотски примери (и очевадно не са играли) и обиди без никкаф смисъл. Мога да седна с някой нормален и да говоря за недостатъците (просто има много неща които искам да кажа и ще ме баннат за поста:Д)

И искам да те помоля нещо. Ти си "Уърхамър" фен. Радвам се. Но когато незнаеш много добре лор-а на Уоркрафт не говори. Не искам да се заяждам или да те обиждам оважавам Warhammer и всичко, но не говори кое е антилор и кое не.

1-во Немъртвите верно че са твърде зли за да са в съюз с който и да е. Но многократно е казано, че Forsakens ги използват само като инструмент за да стигнат до >Нортренд-- Артас. Пък и Новата Орда по-приема. И немъртвите част от тях се разбонтуваха при Wrath Gate и изтребаха всичко.

2-ро. Саргерас Унищожителя (лидер на Легиона) отива на планетата на ередарите Аргус и казва на 3-те лидера на ередарите - Велен Аркемонд и Кил Джейдан, че в замяна на лоялноста им ще получат супер сила:Д.
Скоро след това Велен получава видение как целия им народ стават демони под влиянието на Пламтящия Легион. Той предупреил Арке и Килдже ама те искали да имат много сила и не го послушали. Много от ередарите били трансформирани (в демони), но група от некорпупнати водени от Велен избягали от родната си планета Аргус и се нарекли Дренаите(изгнаниците)

Те бягали стотици години през космоса, но когато намерили нов свят за живеене Легиона го унищожавал. Най сетне се оркили на планета която нарекли Драенор и там живеели в мир с благородните оркски кланове. Следвали свещената светлина научена ор съществата Наару които им показали пътят до планетата. Скоро обаче Легиона корупнал орките и ги накарал да избият дреанаите и това почти станало. Много малко дренаи успяли да избягат и се разбили на Азерот където след като били нападнати от Блъъд Елфите, решили да се съюзът с Алианса понеже също така видели, че 1 нелфка приистка ги взела за ередари и разбрали, че и те са страдали много от легиона и затва Нелфс и Дренаис са почти бест френдс.

3-то http://www.youtube.com/watch?v=QOuC8unvzY8 тук може да видиш част от как алианса са се държали с Блъъд Елфите. После Каел тас се съюзява с Илидан а после предава Илидан и става приятел с Пламтящия Легион.
Блъъд Елфите на негово място и наместника на трона му които са в Азерот отиват към Ордата защото Алианса не им помогна срещу Артас и защото после се държа расистки към тях. Вярваха, че Каел ще намери лекарство за пристрастеноста им към магията в Аутланд, но после разбраха от Shattrat и елфите там, че той ги е предал и вече той не им е лидер.

4-то си прав 5-то прав 6-то си прав УоУ не обърква историята и лор-а. Не и докато не излезе Катаклизма. Иначе да изглежда добре. Има нови неща. Но не може да им се накефи човек ако е истински фен на поредицата (не само УоУ) и знае историята.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 10.09.2009, 08:05 ?. :

Дай сега да отбележа, че не искам да обиждам никой, а да ви покажа че има и друг свят =)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 10.09.2009, 09:54 ?. :

Леле, къв разказ отцепи Васито. Абе Васи, дано разбираш и от нещо друго така, както от лора на УоУ, въпреки че всичките УоУаджий сте с леко ограничен багаж. :D

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 10.09.2009, 17:33 ?. :

Нуубе, ще ти го нанубя.

:D

61 мнения
профил »
Axon каза на 10.09.2009, 10:52 ?. :

Отново се почва спора за WoW-хубава или не.И пак ще станат 150 коментара от които има около 50 за темата(останалите коментари на са привърженици и опоненти на WoW които превръщат темата в безмислен фарс.Историятая има просто никой не чете куестовете.И ако някой вземе да пише по темата може и да разберем повече относно новия експанд.

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 10.09.2009, 11:15 ?. :

Щях да тръгна да пиша дълъг learn2lore коментар към VK_ , но vasito обясни доста неща, така че на някои места само ще допълвам.

За мястото на blood elves и undead в Horde мога да кажа, че неслучайно orcs, taurens и trolls почват с Friendly репутация помежду си, но с Neutral за forsaken и blood elves. Иначе Lor'themar, Sylvanas и Thrall по сходен начин променят съответните си народи към по-различно и по-добро мислене. А за корменето... явно не си гледал Wrathgate видеото. Пък това че орки и елфи са смъртни врагове навсякъде, не виждам защо трябва да задължава в warcraft вселената нещата да стоят по същия начин. Хем се оплаквате, че warcraft не е като другите вселени, хем плюете, ако намерите някакви прилики, обвинявайки Blizzard в кражба.

Archimonde e от расата Eredar, а и ако случайно не си забелязал, Archimonde е мааалко по-голям от Draenei. Дори първите говорят на езика Eredun, а вторите - езика Draenei.

Worgen не са undead и нямат нищо такова в тях. Те са чудовищна раса, която впоследствие като проклятие е заразила хората от Gilneas. Но playable worgen могат да се трансформират в човешка форма и могат да контролират силите си. При положение че от 5 години всички си представяха по точно същия начин появяването на Gilneas и playable Worgen... при положение, че сума ти хора писаха същия сюжет в своите фенски expansion ideas или race ideas... няма нищо шокиращо, такова е, каквото всички го очакваха.

За tauren paladin достатъчно писах вече, не е като да падат от небето (no draenei pun intended :D).

Пък racial traits за пореден expansion стават все по-различни едни от други и все по-важни за избора на раса. Не би трябвало да има някой недоволен от това. Пък като искате 10% бързина вместо 1%, променяйте си стойностите на някой пиратски сървър и се радвайте на небалансирани racials.

В крайна сметка коментара ти от "антилор" стана на "анти лор-разбирач". За кой ли път виждам такива...

freeico - на теб като Alliance герой може да ти допада да си обиколиш Barrens за единия achievment, но героите на Horde влизат в тази зона на 7 level и я обикалят чак до 30-ти. Таурени, орки и тролове често отиват в Ghostlands за да си дигнат там нивата и дори не стъпват в Barrens.

Това, което казваш за чантите не е често срещано оплакване, а и сигурно има addon, който да прави тези неща за теб. Не знам на кой patch е сървъра, на който играеш, но от patch 3.2 първия mount се взима на 20, а втория на 40 ниво, така че този проблем отпада. А за битки докато си на mount си има и минуси, Blizzard и за това са мислили.

Сеир ту би кънтиниъд...

53 мнения
профил »
redmaf каза на 10.09.2009, 11:49 ?. :

Някъде бях чел,че Уоргените всъщност са някакъв вид друди от Калимдор.....

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 02.10.2009, 15:13 ?. :

Да разсеем неверните факти... за Worgen за първи път се чува с WoW, и най-вече един доста интересен quest-line. Историята почва с един нощен елф в пристъп на отчаяние се скрива в една пещера и намира Staff of Elune. Когато демоните я наближават тя предполагам с пристъп на безизходност взима стафката и призовава Worgen-ите. По-късно се разбира, че стафката раздира пространството и прави портал до планетата на Worgеn-ите и така ги призовава, за създателя на стафката и произхода аз незнам нищо. Казва се, че Burning Legion е нападнал планетата на Worgen и те се върнали към природните си инстинкти, т.е. станали брутални кръвожадни животни, само и само да имат шанс да се борят с Легиона, което междудругото обяснява, че всъщност са същества притежаващи интелект, затова виждаме Worgen с амфинитет към магия и дори някаква комуникация помежду си. Така... та елфката решава, че стафката е пратена от Elune за да я спаси понеже и дава армия, която може да контролира, скоро обаче стафката става неконтрилуема и тя разбира, че всъщност тя е била използвана за да направи път на Worgen да навлязат в света... по-късно стафката е била открадната и заведена в кулата Каразхан и повече невидя бял свят или аз поне не си спомям. Аругал всъщност разбира как да призовава и да подчинява Worgen-ите и ги кръщава негови синове... разбира и как да заразява хората, за да се превръщат в Worgen. Затова има едно село под замъка където са хора през деня, а Worgen през ноща. Понеже все пак са били интилигенти зверове предполагам с експанджъна друидите намират начин да успокоят зверското съзнание на заразените хора и да им върне интелигентността дори, когато са трансформирани. А очевидно докато са в човешка форма интелигентността им остава непроменена, както се забелязва в Хълмовете на Гризлитата (Grizzly Hills) в WotlK, просто имат инстинкт да заразяват повече хора.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 10.09.2009, 12:10 ?. :

ам да ок ааа и браво за тва, че си го открил като там. Аз го написах. Изнервих се тука от 1 2 поста и реших да копи пейстна. Браво за горния пост и браво за детективските ти умения

1220 мнения
профил »
vasito каза на 10.09.2009, 13:02 ?. :

а ти къф си да викаш на другите нердове? Доста си нерд и ти като те гледам. Един път не каза нещо лошо ами само защитаваш с "факти". Обясняваш кой кво е казал сякаш другите не могат да схванатт.

Видях ти коментарите в оная тема. Тръгнал си на месия да се правиш и си дал некфи линкове от тестовите сървъри които много добре ги знам. Нали точно срещу тях протестираме. Целия Loreplaying форум беше изпълнен с теми.


Highborne тая дума си я заври някаде. Ако стане катаклизма Калдореите биха казали, че точно магията е виновна и още повече биха я намразили. Ако могат биха избили всички Highborn-и. Не може ей така да се съберат.

High елфите. Една от причините да ги няма е, твърде малко са останали живи, а твърде много играчи ще почнат да ги играят.
Същата работа е и с таурените. Може да има 1-2 таурен паладина някъде в Азерот, но не може хиляди да станат.

Няма логика да има баланс при таурените като имат паладин. Слънцето не е Holy Light(което паладините използват) aко беше така то тогава и Fire campa е Holy. Или трябва да има нов клас за тях или е тотална обърквация. Таурените са си индианци а не рицари.
Може да има джудже шаман, но само при Wildhammer-ите които не може да играеш с тях. Но може би от Улдуар и eart-ените са се научили и по-става.

61 мнения
профил »
Axon каза на 10.09.2009, 16:44 ?. :

vasito и VK_-айде да не превърнем и тая тема в поле за словестни двубой.Няма да се учудя ако скоро вече се почне със заплашване.А модераторите да трият тъпите коментари(и моя също).По-спокойно го караите.Да спорите за неща които са в 1 игра е pointless.Все пак спрете спора и дайте по темата или поне като се карате дайте факти по темата.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 10.09.2009, 16:55 ?. :

Аз споря с Facepalm. VK_ ме кефи lol

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 10.09.2009, 17:34 ?. :

Извинявам се за офтопика, но толкова много се радвам на фенове на Warcraft Lorе. Визирам разбира се Facepalm и vasito, добра работа сте свършили да обясните на незнаещите, жалко че няма никакво разбиране и одобрение насреща. Тъкмо влизах с намерението да видя що за глупости са изтърсили потребителите, когато видях вашите коментари. Едно искрено Браво и да се надяваме, че и другите ще оценят усилията ви.

39 мнения
профил »
Side каза на 10.09.2009, 18:34 ?. :

АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХА КРАВА ПАЛАДИН ЯЗДИ ЧАРДЖЪР КОПЕЛЕ!!111111!!!1!

АХАХАХХАХАХАХАХАХХАХА НЕНЕНЕНЕНЕННЕНЕНЕННЕНЕН

1220 мнения
профил »
vasito каза на 10.09.2009, 18:51 ?. :

хмм мерси:Д 1-во взех, че се бъзикаш.

43 мнения
профил »
BloodStF каза на 11.09.2009, 09:08 ?. :

super e prodaljenieto

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.09.2009, 10:13 ?. :

@ Facepalm - Добре пич... за теб може да е ОК, но от моя гледна точка нещата изглеждат по следния начин "К`во ста`а елф? До вчера се клахме, но нищо днес ела да пием по бира, пък утре ще колим някой друг ^^" Този ефект във филмите му викат "евтин". Какво значение има някаква си вековна умраза? ЛОЛ! Или пък "Как си Ъндед? До вчера се мъчеше да ни поробиш ама днес ще се бием заедно срещу алианса, няма проблем!" аз не виждам логика в това независимо, колко субфракции и англо-говорящи ефли, приятелски настроени върколаци, кротнати ъндети, тауръни паладини и т.н. ще създадат Близърд. Уоркрафт е супер стереотипна вселена, сега изведнъж решават да го променят. Така, че не бързай да слагаш тагове (разбирач) на никого преди да си сигурен че слещу теб стои "разборач". Бас държа че и за теб много от нещата в УоУ не са "идеални". Хев фън! =)

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 15.01.2011, 09:59 ?. :

А в реалността как е според теб?500 години робство а днес гледаш по 5 турски сериала по българска телевизия слушаш новини на турски и какво ли още не.Ти апелираш към това че всичко е просто игра,а сега си противоречиш....Изглежда че никой от присъстващите не си прави труда да разграничава игра/реалност и труд/наготово.Лесно е да плюеш след като нямаш принос в създаването нали?

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:46 ?. :

Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах ахахаа.
Затапка... :Д:Д:Д:Д Брутална... :Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д
+ много, Грубиян :Д:Д:Д
Уби ме :Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 13:14 ?. :

The Scourge са под директния контрол на Артас, когато той губи част от концентрираната си енергия вследствие на разпадането на Замразения Трон,част от по отдалечените Немъртви си връщат "съзнанието" и решават, под командването на Силванас, да се отцепят от Scourge-a. Forsaken да ви говори нещо ? Естествено че ще бъдат приети от Хордата. Точно Орките са тези които решават да ги приемат на драго сърце, защото те са същите като тях - преди време под контрола на демони, а сега освободени от тяхната магия.
Причината за приемането на Кървавите Елфи в Хордата също са орките, те и особено по възрастните, които споделят ненаситния им глад за магия веднага се застъпват за тях. Даже и тролите, които са смърни врагове на елфите, нямат нищо против този съюз.
А за каква вековна умраза ми говориш при положение, че Орките са в Азерот от едва 50 години.

Когато човек иска да докаже нещо не спекулира, а търси факти с които да покрепи тезата си.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 11.09.2009, 13:55 ?. :

Глобалното затопляне топи замразения трон, няма начин.

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:47 ?. :

It's Fragile.. o.O

11 мнения
профил »
Crazy_Hamster каза на 11.09.2009, 14:56 ?. :

Какво се пените не мога разбера? Blizzard ще си обяснят всичко, освен това света си е техен и те казват кое е канон и кое не, така че и само си хабите силите в спорове. Ще почакаме и ще видим.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.09.2009, 16:35 ?. :

Може би това е най-трезвият коментар, който прочетох до тук =) Прав си до някъде. Но когато Близърд (или коя да е друга гейм студия) започнат да противоречат на себе си, тогава става страшно ето един пример:

"With the release of World of Warcraft: The Burning Crusade, it is revealed that the Alliance forces actually remained on Draenor rather than escaping through a portal as said in Beyond the Dark Portal's ending. They are still alive and are currently fighting to prevent another invasion of Azeroth." - Уикипедиа

@ Lord Angral - Прочети постовете ми още веднъж и този път ги осмисли. Мисля че не е чак толкова трудно да се разбере на къде бия =) А и защо да е така "естествено" орките да приемат немъртвите? Понеже са "сбарни от кол и въже" ли? Аз не мисля точно така. Каква беше ордата когато играеше едно време Уоркрафт 1 и 2? Отговорът е прост - само орки. Диви, жадни за битка, смръдливи оркченца =) Изведнъж Близърд решават да ги обладаят някви демони и да стане цял казан манджа с праз.

+ това Кървавите елфи ги мразели хората и те от няма и на къде айде у ордата. Ами какво да кажем за Нощните елфи, които се надигнаха на война срещу хора и орки задето им секли горите за мат`рял =) Изведнъж им простиха и понеже хората смърдят по-малко се присединиха към алианса? Моля ви се дами и господа! Дайте малко по-сериозно а? Нощните елфи и хората са врагове в Уоркрафт 3, защо да са съюзници в УоУ? Сега ще кажете "заради войната с пламтящият легион". Да но войната свърши, а хората пак цепят дървенца за зимъска =)

Очаквам в следващият експенжън огърите да нахлуят през портала (който му загубих бройката колко пъти го трошат и изграждат) и да се включат на страната на алианса, защото в ордата няма работни места. Разбира се, за всичко ще бъде виновно гоблинското правителство остановено веднага след влизането им в ордата. След това ще дойдат троловете от 2рата част на играта и ще направят мнооого мили очи на орките и те така и така са добри по начало ще ги вземат при тях.

Пфффф! Пълни глупости нали? Точно така ми изглеждат свободните съчинения на Близърд в последно време =) И ако сега не хванете поне малка част от гледната ми точка незнам кога.

П.П. Тоя дракон, Дедуинг, много му се вдигна рейтинга нещо напоследък =) не го ли бяха "опитомили" ордата навремето?

П.П.П. И някой да не земе да се засегне сега! Айде, хев фън!

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 15.01.2011, 10:00 ?. :
Редактиран на 15.01.2011, 10:01 ?.

+1 Crazy_Hamster Най-после един осъзнал истината.Браво!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 11.09.2009, 17:31 ?. :

Млъкни с тва хев фън, че е много гейско ок?

Историята на WC стана много по-хубава и оригинална с WC 3. Не са решили изведнъж. Ти искаш да няма тайни и всичко в началото да ти го казват ли?

Всичко в УоУ беш горе-долу добре до "Катаклизма"

не е Деадуинг (Deadwing) ами е Деатуинг (Deathwing) и не е бил никога с ордата

През Войната на Древните прави Демоничната Душа и обеждава всеки от Драконовите аспекти да вложи част от есенцията си в нея. После почва да требе всичко и всички и избягва.

През 1-вата война трепе всичко и всички, но маговете от Кирин Тор го удрят и оня пада в морето, ама не му намират тялото

През 2-рата война се прави на човек - Лорда Престор и иска да стане крал на Алтерак и да раздере Алианса от вътре. Обаче Ронин Веересса и Фалстад унищожават демоничната душа и освобождават Кралицата на Драконите Алекстраза (която по тва време е пленена с помоща на Демоничната Душа от клана Драгонмоу и принудена да ражда дракони за орките) и Дракона Кориалстраз обединява всички аспекти срещу Деатуинг и не се знае дали са го убили, но по-вероятно (и вече сигурно) е че се е скрил в Грим Батол (кадето беше клана драгонмоу)

ааа Лорд Анграл не мисля, че от 50 години са. Май малко-повече?

ЗОМГ!!! LORE POWER!!!11 :D


17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 17:57 ?. :

Знам, грешката е моя.
72 години са и все пак не са "вековни", но няма Едит и съответно нищо не мога да направя.

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 17:55 ?. :

...

Какви са тези глупости, които си написъл ?

Казах ти защо е "естествено" орките да приемат Немъртвите и Кървавите елфи, не можеш да четеш ли или на мене ми се привиждат разни изречения.

Не разбирам с какво те привличат озлобени, безмозъчни, жадни за кръв и насилие орки, те не са такива в Warcraft - няма и да бъдат. Това че са страхотни воини и почти нямат равни в битка, не означава че трябва да "мелят" всичко наред. Не са слабоумни животни по дяволите.

Хората се присъединили към Алианса ?!?
Това вече е прекалено. Алианса е създаден от Хората и по точно от бащата на Артас - Теренас Менетил II.

Едиствената причина поради която елфите нападнаха хората е защото бяха в техните територии, сечяха техните гори.
Хората и Елфите се съюзиха, заради общото си желание за мир след Третата Война.

Доводите ти за присъединяването на другите раси към Хордата са напълно абсурдни и лишени от всякаква логика.

И напълно разбрах гледната ти точка, гледаш на Wacraft като един средностатистически идиот. Знаеш за историята само от кампанийте на WCII, WCIII и от това, което си видял в WoW, в което няма нищо лошо, но да се опитваш да водиш спор използвайки безпочвени тези и коментари си е просто безсмислено. Информацията която давам е напълно официална и публикувана в Официалния Сайт на World of Wacraft.

Личи си, че не си глупав човек, но просто незнам и не разбирам какво се опитваш да постигнеш ръсейки глупости след като фактите реалност и широко разпространени.
114 мнения
профил »
Nonemed каза на 02.10.2009, 14:40 ?. :

Този човек разбира нещата... дано хората почнат да започнат да говорят ако наистина знаят нещо като Лорд-а, а не да си доизмислят нещата. Но за съжаление това няма да стане, а хейта ще си продължи...

195 мнения
профил »
GreenBlood каза на 11.09.2009, 18:38 ?. :

VК_ елфите хората и орките са съюзяват срещу Undead в Warcraft 3. Първо хора и орки (отцелели) после и елфите. След като отблъскват легиона те правят договор повече да не се нападат. Ето това не хаесвам в Wow - скапаната история. Warcraft 4 трябва да продъжи историята.

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 11.09.2009, 19:35 ?. :

Орките (и в частност Thrall) не могат да командорят цялата Орда. Отношенията на Thrall и Jayna си остават приятелски (ако не и по-дълбоки :D), но погледни Garrosh Hellscream и Varian Wrynn. Те са истинското олицетворение на PvP-то в WoW! А и как си представяш Warcraft 4 без нови сблъсъци между расите?

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 12.09.2009, 22:47 ?. :

То да беше само Thrall, но и Arthas и Kael xD...

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 11.09.2009, 19:12 ?. :

vasito - под nerd имах предвид "A person who is intensely interested in a particular hobby or topic." Или поне това значение, взето от urbandictionary е сходно. Nerd не носи само отрицателен смисъл и не съм искал да обидя някого. Lore nerd е често срещан термин, особено когато става дума за warcraft.

Относно новите комбинации от раси и класи, споменах това, което вече е дадено като информация и няма да се занимая да измислям възможни варианти, макар че за tauren paladin дадох и други примери освен онзи screenshot. Както вече казах в друг мой дълъг коментар, "Blizzard имат достатъчно време и средства,за да обяснят подробно такива неща ingame". Crazy_Hamster каза същото... само не съм съгласен че се пеним, просто правим това превю главната атракция в цирка. :D
Това за получаването на dwarf shaman чрез lore в Northrend обаче е добра идея. Напомня ми да дам няколко линка за теми, в които има написана някаква защита на комбинациите чрез lore. Който иска да чете да заповяда. Писани са от някои от по-големите lore nerds.
http://tinyurl.com/qqoebu http://tinyurl.com/mctvvq http://tinyurl.com/qv9u3w
http://tinyurl.com/muew3z http://tinyurl.com/l8s79e

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 19:26 ?. :

Според официалната времевалиния Warcraft I се развива през година първа.
През година -45 бива отварян Тъмния Портал и започва наплива на орки. А през година 27 се развива действието на Wrath of the Lich King - това прави 72 години.

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 11.09.2009, 19:41 ?. :

Отварянето на Dark Portal не е ли точно когато започва The First War точно за Warcraft: Orcs & Humans?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.09.2009, 19:52 ?. :

Всъщност това ти изказване "Ще ти цитирам изречение от wowwiki: We've seen how Metzen likes to break the standard fantasy stereotypes - Orcs being honourable, High Elves being shorter than humans etc." направо разреши спора =)

@ Лорд Енгръл - Нещо ме обърка с тия дати. Ако Лич Кинг сюжета се развива през 27г. то тогава от коя игра е отварянето на тъмният портал през 45та? Или тепърва предстои да се случи?

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 19:56 ?. :

Точно това ме обърка в хронологията :
-45 The Last Guardian
Kil'jaeden and the Shadow Pact
Rise of the Horde
0 (PC Game) Warcraft: Orcs & Humans

Помислих че долните събития се отнасят за -45, но сега като видях коментара ти не виждам логика ...

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 19:57 ?. :

Годината е - ( минус) 45

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.09.2009, 20:08 ?. :

В такъв случай имаме орки в Азерот едва от 27г. Или и по-рано са им ходили на гости?

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 20:16 ?. :

Така излиза, но едно от нещата които ме карат да се чудя дали е така е Thrall, при положение, че е намерен като бебе и отгледан от хора, 19 годишен е когато е в Caverns of Time, а действието в самата инстанция се развира 7 години по-рано от Wrath of the Lich King. Което е още по странно, Thrall na 26 ?

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 11.09.2009, 20:20 ?. :

С това -45 The Last Guardian се има предвид http://tinyurl.com/kvwo39 .
Събитията от книгата на Jeff Grubb се развиват през нулевата година.

А според някои timelines периода от Warcraft: Orcs & Humans до World of Warcraft: Wrath of the Lich King е 32 години.

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 20:28 ?. :

Разликата с официалната е 5 години и все пак е странно къде се губят те..


/ някой докопвал ли се е до книжния вариант на Книгите по World of Wacraft - Beyong the Dark Portal, Tides of Darkness и Night of the Dragon, както и тази която излезе тази година за Артас. Интересуваме дали ги продават в България, за да знам трябва ли да се стига до поръчка

60 мнения
профил »
SWfan каза на 12.09.2009, 13:12 ?. :

Night of the dragon,Arthas:Rise of the Lich King днес ги търсех в две книжарници и ги нямаше

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 13.09.2009, 17:47 ?. :

В скоро време няма и да ги има..трябвада чакаме да се преведат

238 мнения
профил »
radi_bomb каза на 13.09.2009, 19:04 ?. :

И аз ги търся тия книги, но нито една няма в най-големите книжарници в България.Освен Night Of The Dragon, но той е на английски(във книжарници Хеликон).Не искам да чета 300+ страници на английски!Комиксите са по 24, и са с картини и става, но големи книги не ща да чета на английски.За това ще трябва да чакаме.Превода на първите три книги(2001-2002) е направен 2006.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.09.2009, 20:37 ?. :

Принципно не съм голям "книжар", но би било редно да има и новите книги в БГ. Все пак предишните ги имаше почти навсякъде където продават книги. Е*и му меча! Колко неща могат да се случат в един излислен свят за 72 години =) А всъщност Джеф Гръб каква "връзка" има с Близърд? Или е просто мераклия да пише по темата, а те го играят куолити контрол?

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 11.09.2009, 20:42 ?. :

Еми писал е Warcraft : The Last Guardian и спорен wowwiki е и coauthor of Warcraft: The Roleplaying Game

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 11.09.2009, 20:51 ?. :

т.е. има вероятност различните книги по Уоркрафт да са писани от различни автори? В такъв случай не намерам за странно, че ти се губят 5 годин =) Все пак и писателите са хора, и те могат да грешат.

61 мнения
профил »
Axon каза на 12.09.2009, 10:47 ?. :

Да.книгите по WC и WoW са писани от 4 автора.Най-утвърден е Р.А.Кнаак(писал е 4 книги по WC,има книги и по Диабло).И всъщност има сблъсък между WoW и lore-а(примрно Blood elves и Forsaken-все пак ъндедите са убивали елфи,въпреки че сега са Forsaken)

60 мнения
профил »
SWfan каза на 12.09.2009, 13:22 ?. :

Написал е и трилогията Сънуел.

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 13.09.2009, 17:49 ?. :

И Денят на Дракона

85 мнения
профил »
Facepalm каза на 12.09.2009, 16:25 ?. :

Axon - Хич не ми се струват 4 автора. http://www.wowwiki.com/Category:Writers
Библиографията на Knaak включва повече от 4 warcraft книги. И като цяло commuity-то предпочита Christie Golden за автор на warcraft литература. Пък като ги няма по българските книжарници, намерете си книгите в интернет и ги прочетете на английски език.

Относно сблъсъка за който говориш въобще не виждам такъв.The Scourge са убивали елфи, а Forsaken искат да елиминират Scourge. Дори лидерът на Forsaken е била елф преди да я възродят като Banshee.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.09.2009, 19:46 ?. :

Леле,вие сте душата на купона,а?

7 мнения
профил »
Player4o_O каза на 12.09.2009, 22:08 ?. :

Ха! Не знам дали ще привлекат нови, но е напълно вероятно да пробват поредния експанжън на WoW. Казвам го така защото лично според мен вече някои нов играч да тръгне да играе, не че няма да има ама ще са супер малко не за друго, а защото цената на играта се вдига много, експанжън след експанжън и минава границите на компютърна игра и минава към конзолна цена на игра та и повече. Но това е нож с две остриета, всеки се досеща, стария фен ще си каже те защо аз си купувах експанжън след експанжън и на края нова игра. А за новите играчи така ще е по-добре защото излиза по евтино. Ама мен лично ме е яд, че спряха развитието на диаблото заради новия експанжън, като можеха да почакат малко.

61 мнения
профил »
Axon каза на 13.09.2009, 08:01 ?. :

Facepalm,ти май не ме разбра.Forsaken са били Scourge преди да се отцепят със Силвана,така че и те са убивали елфи нали.Защо Blood Elves се присъединяват към собствените си убийци,въпреки че се оплакват че са били избивани(и знам че Forsaken не са Scourge,но са били такива)

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 13.09.2009, 15:49 ?. :

Всяка тема за близард или уоу се превръща в спор/дискусия където се сблъскват нърдски интереси и гордости...
Като чета коментарите се чувствам мъртъв от вътре...

1 мнения
профил »
donv каза на 13.09.2009, 15:59 ?. :

toq expansion 6e e edin ot nai qkite 6e mo4e da se liti s mountove na vsqkade ve4e i dve novi rasi kakvo pove4e mo4e da iskas nai gadnoto 4e 6e izleze prez 2010 am 6e 4akame

86 мнения
профил »
Children of Bodom каза на 13.09.2009, 17:50 ?. :

ам моЧе и да пиСеС на български

1 мнения
профил »
teldrasil каза на 13.09.2009, 16:20 ?. :

ei mom4eta zdraveite az sam golqm fen na warcraft i wow neiskam da sporq s vas po temata 6toto 6e stana mazalo savsem iskam da vi popitam za nqkoi sait v koito sa izlojeni absolitno vsi4kite knigi po vselenata na warcraft /bez mangata / az sam kolekcioner i obi4am da si kopyvam tezi strahotni 4etiva molq ako obi4ate i bihte mogli da mi otdelite malko vreme namerete me -skype -yestiq999

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 13.09.2009, 19:19 ?. :

en.wikipedia.org. Докато си там потърси и израза "Cyrillic alphabet".

61 мнения
профил »
Axon каза на 14.09.2009, 05:15 ?. :

Stormchaser е прав.Айде в БГ сайтове на БГ.

43 мнения
профил »
BloodStF каза на 14.09.2009, 08:13 ?. :

naistina mnogo se vprqgate s tiq igri i as cakam wow v blizz. no 4ak pak tolkova dramati4en i zombiran da stava6 ne e hubavo //vasito vzemi edna 4asha s voda i se plisni po glavata malko da vleznesh v chas ... a tova che wow-a trudno se otkazva napalno ne e verno as se kontroliram i igraq max 2 chasa na den

НЕ писането на кирилица НЕ се толерира!

1565 мнения
профил »
n00b каза на 14.09.2009, 14:39 ?. :

Хаха ... ми като се контролираш що не почнеш да играеш по 15 минути на ден ... да те видим колко можеш да се контролираш.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 15.09.2009, 11:17 ?. :

Най-много се кефя, когато заклети "лораджии", които защитават играта със зъби и нокти, тръгнат да викат на Ордата - "Хордата".

Смятай. :D

2 мнения
профил »
Nymphetamine каза на 15.09.2009, 13:35 ?. :

прав си все пак затова великите елфи се разделиха на нощни и кървави ако наистина нелфите ще използват магия поне да се съединят със кървавите елфи,все пак според мен новия експажън ще пре*бе изцяло хубавата игричка

127 мнения
профил »
Drusalin каза на 15.09.2009, 15:04 ?. :

Draksis много грешни представи имаш дечо. 1-во повечето фенове на вов като ва гледат особено тук в тоя форум кви глупости пишете нормално е да ва поучават . Все пак за туйй си е най - добрата игра в стила mmorpg . Няма смисъл някакъв си фен да се "бори" за играта щом си има такива приходи . А и Феновете не са тези който правят рекламите или пък както един се беше изцепил пиратските сървари .
Просто те гледат къв си кух и ти обясняват както на повечето комплексари . Има хора който сядат пускат си PC-то и знаят само кво е fps и някви single игри ... което е доста далече от кефа който едно mmorpg предлага или айде просто rpg в мулти. Има доста хора който немогат да оценят игрите ... повечето виреят в сайтове като този . Разбирам че се възхищаваш на простите работи просто щото си елементарен човек . Колкото и да циркате и да викате WoW си е WoW както за други Орда си е Horda :D. Експанжъна дано да успее да постигне целите си. Не е кой знае кво на пръв поглед, но определено е ключова връзка в историята и самия геймплей.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 15.09.2009, 19:47 ?. :

Първо, много се отклоняваш от темата. Второ, поста ти нямаше абсолютно никакъв смисъл. Трето, кога си ме видял да плюя WoW с всички сили? Посочих факта, че хора, които се пънат да я защитават, дори не могат да кажат едно име. Все едно да кажеш Лорат, вместо Лотар. Няма чак толкова особена разлика, нали? Но смисъла се променя коренно.

Самия факт, че реши да се заядеш с мен заради нещо толкова маловажно, за шега, която съм измислил в добро настроение, заради една тъпа шеговита забележка, показва точно колко си задръстен всъщност.

Вземи наеби някоя путка, вместо да се заяждаш по форуми. По-полезно ще е.

Няма да ти отговарям повече. Не виждам смисъл.


3 мнения
профил »
FroZeN_HeLL каза на 15.09.2009, 19:55 ?. :

Имам чувството че на blizzard изобщо не им се занимава с баланс,така направиха че всяка раса има вече достъпни повечето класове(според мене още идеята на TBC да сложат орда паладин и алианс шаман свидетелства за това)Като погледнем по назад WC3 можем да видим разликите.....можеше да си ги има разликите дори банши нямат forsaken-ите няма да коментирам че използват holly light(зная историята).Има много примери и с другите раси.Няма да коментирам че играчите се биха дори с Old god.Моето мнение е че играта се комерсиализира прекалено много но все още е сгодна за циклене..

17 мнения
профил »
Nekron_895 каза на 15.09.2009, 20:10 ?. :

Играта по принцип е хубава , но иска страшно много време за игра.Което доста от няс не могат да заделят.Инче успех на вас , колеги геймъри.

17 мнения
профил »
Lord Angral каза на 15.09.2009, 22:27 ?. :

Не мога да повярвам, нямаш за какво друго да се хванеш затова ли ползваш факта, че съм написъл "Хорда" ... Защото нали все пак разликата между "Орда" и "Хорда" е огромна и е много трудно, най вече за феновете на Wacraft, да ги различат.
Ако бях написъл "Орда" със сигурност щеше да намериш още нещо умопомрачително объркващо, с което да се пошегуваш. Вместо да похвалиш някой за добра свършената работа или въобще нищо да не казваш, което и е нещото което трябваше да направиш, ти реши да се "пошегуваш".

Браво - много зряло.

Комплексираш се от хора със знания и се опитваш да ги унижиш било то и по толкова тъп начин или просто имаш огромно желание да си увеличиш броя на коментарите поствайки безсмисленото си мнение на произволно избрани места ?
Tи си знаеш най-добре.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 15.09.2009, 23:15 ?. :

Явно не си ме разбрал. Ще се поясня.

И на мен историята на Warcraft ми е изключително интересна. Ден не е било да не вляза в WoWwiki и да прочета нещо. И именно затова се подразних - че човек като теб, който знае изумително много, не - да го кажа така - един побратим "лораджия" да изопачи името на Ордата. Дребно е, незначително е, но дразни, приятелю. Както обясних малко по-горе - все едно да кажеш Атрас или Лорат, вместо Артас и Лотар. Ситуацията се получава малко следната. Сейгар, един от читателите тук, е голям фен на The Elder Scrolls. Но погрешно ги нарича Elder of Scroll. Да, голяма работа, че изопачил името, нали ние схващаме за какво става въпрос. Но да изтъкваш, че си фен, и то голям, и така да извращаваш наименованието... Ами не е приятно.

Ти сам каза, че няма за какво друго да се заям с теб, и си прав, просто няма друго. От информацията до фактите и теориите - да, всичко си е точно. Но просто не мога да се стърпя, когато някой обижда Ордата по този начин. Не, да не казваме "обижда", прекалено силна дума е. Вярно, когато по триста пъти на ден чуваш Horde, Horde, Horde, по някой път грешката се промъква в езика. Няма проблем. Но поне когато го пишеш, е редно да спазваш някакво уважение, един вид.

Именно защото и аз съм "член" на Ордата, един вид, и затова се ядосвам, когато някой я напише "Хорда". Като малките 'лапета, които играят играта.

Извинявам се за което.

1 мнения
профил »
Chafer каза на 16.09.2009, 17:44 ?. :

Ave izgledaite trailara i she razberete si4ko

193 мнения
профил »
Azathot каза на 18.09.2009, 09:57 ?. :

Bahti sporovete samo zaradi nekvi istorii tuka napravihte. Mi po4vaite da cykate LOTRO - tam pone istoriqta e na pove4e ot polovin vek i nqma na4in da predizvika takiva polemiki.
P.S. Sorry, 4e pi6a na maimunica, ama ne pi6a ot moeto PC, a toq gylybarnik ima ssamo EN i BDS, koito mi e tymna India...

6 мнения
профил »
LeaveMeAlone каза на 20.09.2009, 08:11 ?. :

Тази игра нещо с много кофти графика ми изглежда. А Близард едно време правеха много хубави игри, няма ли да се стегнат и да направят някоя качествена нова игра.

2 мнения
профил »
Alkatraz каза на 01.10.2009, 11:55 ?. :

Аз нз какво разбира6 под хубава графика .1 графиката си е много добра 2 Близзард си правят хубажи игри 3 трябва ти хубава ма6ина за да изпита6 истенско удовоствие от играта.

1 мнения
профил »
UgaBuga каза на 24.11.2009, 12:17 ?. :

а бре зарад теб тука са регвам кат те гледам кви глупости пишеш земи прочети малко че Blizzard правят Diablo 3 и StarCraft 2 и освен тва WOW е игра от 2004 ако не се лъжа каква графика искаш О.о тогава на компа ти ако изобщо си имал сигурно си играл някакво умряло ЦС

1 мнения
профил »
rosen92310 каза на 29.09.2009, 10:19 ?. :

Абе които смята 4е лол е тапа е педерас а и новата ло Cataclusm ште е по яка саштност лол ли4 кинг е наи тапата лол тбц е по готина

2 мнения
профил »
Alkatraz каза на 01.10.2009, 11:50 ?. :

Ами Близард са си Близзард,ще из4акаме и 6те видим какво 6те излезе.

2 мнения
профил »
koko каза на 01.10.2009, 15:12 ?. :

rosen92310 според мен е прав който нему хар лол нека данепише тук против играта а и това че тбц е по яка от лич кинг и вярно макар че ако го нямаше лич няма да има и катаклизъм.За графиката не е тъпа просто сиг компа ти е нещо слабичак така че нека не се влият хората от коментарите на leavemealone и хората които смятат че близард са се отклонили от историята не е вярно аз несъм голям спец по лол но това което каза Facepalm го доказа аз лично му се кефя много и ако може скайпати Facepalm задате питам някой неща за лол.

2 мнения
профил »
koko каза на 01.10.2009, 15:14 ?. :

може да съм писал малко несмислено това е щот ми се ходише мн до WC :D

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 20.10.2009, 09:23 ?. :

не струва от кадет да го погледнеш

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 16.01.2011, 23:49 ?. :

Кое не струва...
Коментарът ти ли?
Съгласен съм.!

3 мнения
профил »
nightmare1349 каза на 04.11.2009, 20:56 ?. :

ще има върколак супер браво

2 мнения
профил »
salivaly каза на 12.11.2009, 20:08 ?. :

На които не мо харесва играта да ходи да де гръмне или да си намери живот,което е по лошо.Тези които я харесваме и можем да носим титлата manqk с гордос сме се отказа ли от него,както е казал един велик човек"НЕ ТАРСИ ВИНАТА У СЕБЕСИ А У БЛИЖНИЯ" :D

76 мнения
профил »
Whateverson каза на 20.11.2009, 21:45 ?. :

Дали ше е яко за Алаянса да има върколаци а за Ордите вампири;D..Или по-скоро ше е тъпо..

2 мнения
профил »
Renown каза на 30.11.2009, 20:34 ?. :

Да за мен това е единственото MMO :) Второ като него няма да има ;) колкото и да се оптиват да копират не става ... Не съм от тези дет са тръгнали да убиждат другите ммо-та всеки си има вкус ... но просто за мен по добро от WoW няма :) Макар че с катаклизма ще поразвалят малко Lore-а пак ще продължавам да играя :)

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 12.12.2009, 16:45 ?. :
Редактиран на 12.12.2009, 17:25 ?.

Не съм напълно сигурен,но бях прочел,че отлагат излизането на Диабло 3,минимум с година и ако е заради още един ш*бан експанжън на wow(но едвали ще е заради това,защото екипите са различни)но все пак ако е заради това ще избия цялото им проклето студио което пуска на 10-15г по 1,2 свестни игри,всяка година правят експанжън на wow. Пример: диабло 2-1997, диабло 3-2097(в най-добрия случай),а wow-2004- експанжън на wow 2005(burning crusade)2ри екпанжън на wow-2006(wrath of the lich king)Та за 5,6 години на саправили минимум 2 експанжъна на wow(която лично не ми допадна-предпочитам lineage 2),a в периода от 1995 до 2009 са направили само 4,5 други добри игри:
диабло(може би най-доброто рпг което съм играл)
старкрафт(една от най-добрите стратегий които съм играл)
уаркрафт(за мен не става,но все пак хората я играят)
хелгайт(като съдех по книгите учаквах много повече от нея,но не е лоша).
Та за 15 години са направили 5 игри,а компаний с много по малко средства и за по-малко време са направили много повече и много по-игри.Пример-RELIC.
Всичко това го написах,защото ми писна да величаете близърд сякаш са някакви богове в гейминдустрията-добри са,но това,че от години тъпчат на едно място и от 6 години не са направили нова-игра ги прави(поне за мен)посредствени.
А това всичкото го написах за да се обосновя като кажа,че трябва да спрат да правят експанжъни.

1 мнения
профил »
stami каза на 05.01.2010, 19:01 ?. :

Ега диабло 3 неизлезне още 5 години поне

1 мнения
профил »
ediLkA каза на 04.02.2010, 17:36 ?. :

искам да знам кога ще излиза wow :?

1 мнения
профил »
sborisov каза на 28.02.2010, 14:40 ?. :

Съсипаха играта с тия 2 експанжъна. Лич кинга най вече. Всеки човек който е играл класик ще ви каже това. Вече играта става прекалено лесна и непридизвикателна. Нуубчета с зеленки тичат у накс и утрепват Kel Thuzad ей така все едно е нищо работа. Просто ми се струва нереално. Взимаш си екзалтед с всяка фракция след 1 месец дейлита. Това не е WoW. Тоя експанжън само ще съсипе играта още, особено за хората които са фенове на Warcraft лорът

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 19.03.2010, 11:10 ?. :

Naxx трябва да е лесна.Като играта била непридизвикателна,значи имаш всички IceCrown ачивменти нали?

3 мнения
профил »
i4k0 каза на 21.06.2010, 10:38 ?. :

zelenki minaat naxx?
na retail?
osven tva naxx e 1vata instanciq v expansiona. taka che predi neq mojesh da si samo s gear ot heroici
a do tva kolko e ulesnena...
ti ne mislish qvno
igrata se prai za pari
ako pochvat da q igraqt poeche pylni bavni olgfreni, to she ima poeche hora, toest poeche pari

2 мнения
профил »
Xnac каза на 26.03.2010, 20:41 ?. :
Редактиран на 26.03.2010, 20:50 ?.

За незапознатите-Нощните елфи вече ще могат да имат магове,защото Тhe Hightborn,малкото оцеляли,които не са нага или hight/blood елфи в момента ,още от времето на The Sundering се крият.И сега по времето на Катаклизма се връщат при Kal'dorei-те за да предложат своите умения и да помогнат на тяхната раса.

М/у другото първите магове в света са били точно нощните елфи.

2 мнения
профил »
Xnac каза на 26.03.2010, 20:41 ?. :
Редактиран на 26.03.2010, 20:46 ?.

(Заради бъг поста се е постнал 3 пъти)

42 мнения
профил »
Veso каза на 27.03.2010, 09:40 ?. :

Супер!Маговете са ми любимия клас,интересно ще бъде да видя Найт Елф Мейдж......
Нямам търпение да излезе играта голяма зарибявка ще е....Лич Кинга ми омръзна малко,ама като гледах трейлара на тази,вече очаквам много :-/.....Иначе ми беше интересно да чета споровете ,тъкмо и аз се образовах малко и който не си малчи да му е за урок ако не е прав,а който си няма на хабер от историята(като мен) и предпочита да играе с приятели Събота вечер-да се образова и да мълчи занапред като не знае нищо :-)

2 мнения
профил »
Falcore каза на 29.03.2010, 22:51 ?. :

Само не мога да разбера защо бозат играта като може да да направат 3 сървъри-classic,TBC,WOTLK,онея хакери прават пиратки за един ден,а blizzard не могат от мързел.BLIZZARD,аре стегнете се малко де,нали WOW е вашата игра

3 мнения
профил »
i4k0 каза на 21.06.2010, 10:34 ?. :

znaesh li kolko she im padne pechalbata taka?
mai ne
mai i ti se mislish za zabavniq manqk
ne go pravqt za da im e gadno na horata,a go pravqt za da ima pari ot kupuvane na igrite
sleashtiq zabaven komentar bez nkva misyl

1 мнения
профил »
3mAnC1pA710n каза на 09.04.2010, 17:12 ?. :

cataclism 6te e pulna izdunka.sorry, ama tauren paladin?!?!?!?!Holy Cow!dano samo ne pomra4i uspeha na starcraft 2

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 20.11.2010, 14:25 ?. :

кравата ще изпозва мъртва холи магия а не обикновена и геарите мн си пасват на таурена XD

1 мнения
профил »
niksana каза на 14.04.2010, 05:52 ?. :
Редактиран на 14.04.2010, 05:54 ?.

това е най-добрата игра който казва че е тъпа явно неможе да я играе затова ламер грозен запази си коментара за себе си !! Имам предвид guitar23

99 мнения
профил »
d3s7roy3r каза на 18.04.2010, 09:52 ?. :

Тея Близард съвсем се отнесоха.... Така кат гледам вече използват играта само като машина за пари. Вместо да подобрят графиката, само се ебават с исорията и новите класове на расите не си пасват.

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 20.11.2010, 14:23 ?. :

коя раса не си пасва и за какво ти трябва добра графика когато играта е страхотна Графиката е последното за една игра според мене

2 мнения
профил »
valiot каза на 20.04.2010, 12:07 ?. :

Какво толкова харсевате WoW?Има много по-хубави игри от WoW!

281 мнения
профил »
needar каза на 09.05.2010, 09:15 ?. :

Не ... Не си разбрал ;) Казаха че ПРЕЗ 1 ГОДИНА ще излиза нов експанжан и го правят :)

8 мнения
профил »
God_Death_God каза на 28.05.2010, 12:54 ?. :
Редактиран на 28.05.2010, 12:55 ?.

Catalysm Супер, наближава излизането на експанжана (party) вече видях Alpha не е никак зле като исклучим че двете нови раси Worgen и Goblin не са пуснати :) смисал има ги но като са избера с Worgen ме изхвърля :(

24 мнения
профил »
Jazzor каза на 30.05.2010, 08:14 ?. :

Не съм голям фен на WoW, но Cataclysm със сигурност ще го пробвам.

3 мнения
профил »
i4k0 каза на 21.06.2010, 10:23 ?. :
Редактиран на 21.06.2010, 10:29 ?.

Worgen са страшни същества, които наподобяват върколаци, а произходът им е забулен в мистерия.
ou mai faking boje
Ne che gilneas go ima otkakto titanite sa go syzdali, ne che worgenite sa hora, ne che genn si go ima v istoriqta...
nqkoi pylen oligofren go e pisal tva ama ne mi se vijda mnoo zabavno

8 мнения
профил »
AssAssIn каза на 13.07.2010, 08:42 ?. :

Уоу , уоу , уоу ...

Blizzard , сспокойно бе братчетата ми ...
Знам , че вие сте може би най-сериозния конкурент на гейм - хоризонта , но това вече е прекалено :D

Да не останете с грешно впечатление ... и аз нямам търпение да си сложа ръчичките на игрицата ... според мен , след WOTLK производителите нямаше с какво да ни изненадат (освен можеби с графични подобрения и клишета като "това - онова) и ето , че те отново разбиха представите ни с гръм и трясък ...

ето какъв е бил дневника на Blizzard:

To Do List:
1. turn the hystory upside-down
2. change the whole world
3. reborn the most violence bad-ass dude in the WoW Hystory
4. give the ordinary player hundreds of gameplay hours and make him want more ...

И всичко това е изпълнено ...

Аз съм фен на Warcraft още от Frozen Throne като продължим през книгите и стигнем до революцията в гейм индустрията WoW ...

Ето защо мисля , че това определено УСПЕШНО заглавие (тук някой може да не се съгласи но ще му кажа : гледай си работата !!! ; не може да не направиш поредица игри за милони долари и да имаш над 15 милиона играчи от цял свят и да не се наречеш УСПЕШЕН ) отново ще ни накара нас , любителите на играта и жанра , да сведем социалния си живот до 0 и да прекарваме поредните безсънни нощи изучаваийки , млатейки , разцъквайки и т.н.

Няма да ви пожелавам лека нощ , защото със WoW: Cataclysm деня и ноща се сливат и остава само забавлението ...

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 20.11.2010, 14:27 ?. :

евала на тоя пич xD

7 мнения
профил »
gamer34 каза на 30.07.2010, 18:01 ?. :

с нетърпение я учаквам

92 мнения
профил »
Въртолета каза на 18.08.2010, 23:08 ?. :

Трогателно прост си Сашееееее...

2 мнения
профил »
Falcore каза на 18.08.2010, 11:45 ?. :

Играх бетата и засега изглежда като наи-яката Warcraft досега,извинявам се за коментара си по-горе,малко избързах да пиша

66 мнения
профил »
draganta316 каза на 18.10.2010, 05:54 ?. :

дайте сървар моля

2 мнения
профил »
naruto-and-wow-fan каза на 25.10.2010, 17:31 ?. :

Мен вече ме хвана носталгията... Уш я отказах ама май пак ще се почва :D Тази игра няма спиране човек... решено е ... връщам се!!! Наистина мн е яко с всеки нов expansion все повече и повече май ще се зарибявам :D

2 мнения
профил »
naruto-and-wow-fan каза на 25.10.2010, 17:34 ?. :

ongamex е прав... тази игра е като наркотик... Blizz все ще измислят нещо за да те върнат...

1 мнения
профил »
niko97 каза на 01.11.2010, 18:19 ?. :

Е пичове някой може ли да ми каже кога ще излиза Cataclysm ?

15 мнения
профил »
Writiblez каза на 20.11.2010, 14:18 ?. :

07/12/2010 Cataclysm time! Надявам се да е добра

1 мнения
профил »
anton2001 каза на 22.11.2010, 13:26 ?. :

моля някой да прати как да направя нещата безплатно

1 мнения
профил »
TODOR5 каза на 06.12.2010, 18:24 ?. :

ei nqkoi mo6eli da dade survar za alpha ili beta pls ;can somewon give a server for alpha or beta pls.

97 мнения
профил »
DemiGods каза на 17.01.2011, 10:31 ?. :

Вече излезе xD
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
World of WarCraft: Cataclysm

Ревю:
Време е да видим какви други промени – малки и големи – нанася Cataclysm върху цялостния геймплей на WoW. И разбира се – да поставим финалната оценка!

Превю:
Направихме виртуална разходка из новите територии в Cataclysm. Време е да се гмурнем и в едни от най-опасните инстанции и рейдове, които това MMORPG предлага.

новини:
Blizzard подобри значително наградите, които т.нар. Scrolls of Resurrection - метод за връщане на отказали се играчи в играта - предлага за World of WarCraft.
Blizzard съобщи, че предстоящият пач 4.3.2 ще добави възможността да ходим на рейдове със своите RealID приятели - независимо на кой сървър се намират.
"Има 10 млн. играчи в World of WarCraft, защото Чък Норис им позволява да живеят" - това е новата реклама кампания на популярното MMORPG на Blizzard!
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
World of WarCraft: Cataclysm 54
World of WarCraft: Mists of Pandaria 46
World of WarCraft: Wrath of the Lich King 21
World of WarCraft: Mists of Pandaria част II 16
World of WarCraft: Mists of Pandaria - финал 15
World of WarCraft 3
World of WarCraft: The Burning Crusade 2
World of Warcraft: Classic
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Aion 308
Star Wars: The Old Republic 96
The Elder Scrolls: Online - видео ревю 68
World of WarCraft: Cataclysm 54
World of WarCraft: Mists of Pandaria 46
Guild Wars 2 34
WoW: Warlods of Draenor (част 1) 29
Lord of the Rings Online: Siege of Mirkwood 28
Guild Wars 2: заключението 24
World of WarCraft: Wrath of the Lich King 21