facebook facebook
 
 
 
   
 
Wolfenstein: Youngblood ще бъде нецензуриран в Германия
26.06.2019

Wolfenstein: Youngblood ще бъде първата игра от серията с дълга история Wolfenstein, която ще бъде пусната без цензура в Германия. Предишните игри от поредицата (а и други заглавия) трябваше да премахват нацистки образи, за да се съобразят с германските закони, но направена през 2018 г. промяна даде възможност на рейтинговата агенция USK да разглежда всеки отделен случай сам за себе си.

Това бе съобщено за първи път в немския форум на Bethesda, а след това бе потвърдено с изявление на английски език, в който се казва, че в Германия ще бъде пусната международната версия на играта. Паралелно се е разработвала и друга версия, предназначена за немския пазар. Това със сигурност е било доста трудоемко, но от Bethesda е нямало как да знаят какво ще е решението на USK.

Законите в Германия забраняват използването на нацистки символи, поздрави и т.н. в почти всички ситуации, с малки изключения, например в образователен или артистичен контекст. Включването на свастики в Wolfenstein: Youngblood става възможно благодарение на клаузата за "социална адекватност", въведена в германското законодателство миналата година. Тя позволява на рейтинговата агенция да сметне нацистките символи във видеоигрите от гледна точка на техните артистични качества. Това признание, че видеоигрите за арт-форма, наравно с филмите и телевизията, е голям напредък.
 
Wolfenstein: Youngblood излиза на 26 юли.
 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Wolfenstein: Youngblood

новини:
Повече специални муниции, врагове с по-ниско здраве и още много промени, за да стане играта по-лесна.

Ревю:
Wolfenstein: Youngblood е по-скоро spin-off, отколкото пълнокръвно продължение.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122