facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Wings of War
Ревю | 08.09.2004 | автор: Сергей Ганчев


оценка:
Производител:
Издател:
Gathering of Developers
Жанр:
Симулатор, Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

Спасението от летните дъждове и явната липса на слънце могат да дойдат от няколко съвсем неочаквани посоки. От една страна, климатичните условия могат да бъдат пренебрегнати с помощта на добре ферментирала плодова салата, от друга - с умело дърводелство, а от трета - с джиткането на някоя лека аркада от рода на настоящото самолетно чудо Wings of War. Въпросната геймка е едно от най-забавните и ненатоварващи неща, на които можете да попаднете в момента. Цялата й същност е посветена на пърхане с архаични аероплани от Първата световна и една безкрайна поредица от стрелба и взривове. В основата си чудото има и явни наченки на кампания, но след първите десетина минути геймене практически на всеки ще му стане ясно, че авторите на Wings of War не биха искали да затормозват никого с дълбоки сюжетни линии и размисли по изтъркани философски въпроси. Всичко предложено в сценария е чиста поредица от екшън-задачки, най-отегчителните от които са свързани с мятането на бомба или снимането на някой определен обект.

Пърхане

Играта предлага два модела на летене - аркаден и симулаторен. За съжаление (или радост) единствената разлика между тях се крие в това, че при по-реалната ситуация маневрите се извършват с една идея по-бавно. Иначе и в двата варианта самолетите се държат изключително добре и пренебрегват безскрупулно част от аеродинамичните закони и историческите особености летенето с двуплощник. Допълнително в Wings of War са добавени няколко спомагателни опции от рода на автоматична газ, които облекчават още повече положението на играещия.  

Няколкото по-странични елемента, които добавят допълнително удоволствие към аркадното усещане на играта, са шарената прицелна система и изобилието от бонусчетата. Първият е направен на прилично ниво и дава хубава представа за разположението на врага. Вторият, от своя страна, представлява комплект от обемисто ъгловати цветни фигурки и определени цели. Когато играчът прелети през тях или ги свали, получава награда от рода на оръжие, броня, ъпгрейд на двигателя или живот.

Плюсчета

Ужасяващо приятен детайл в геймката е и фактът, че картите, по които летите, са пълни с малки добавки като камиони, палатки, къщурки, влакове и т.н. Повечето от тях са моделирани с вманиачаващи подробности и - което е още по-добре - стават за целене. :) 

И като става въпрос за картина, бих вметнал, че Wings of War предлага едни от най-примамливите и хубави аркадни графики, които можете да срещнете. Ефектите са много и всичко е изпълнено с множество вкус, особено по отношение на цветовете. Земната повърхност в повечето случаи е разнообразна и от средни височини изглежда изключително истинска. Още един прекрасен момент е и фактът, че на фона на тази визия изискванията на играта са учудващо прилични. Тази пълна кошница с шукаритети ще тръгне и на някоя редовна средностатистическа щайга без какъвто и да е проблем...

Е, Wings of War е наистина прекрасно средство за изгубване на десетина дъждовни минути. Действието й е невротично, но и не изисква особено натоварване. Шансовете да ви се понрави (дори ако не харесвате подобен род геймки) са прилично големи. 

 
системни изисквания
Pentium 1 GHz; 128 MB RAM; 32 MB 3D video
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
The Sims 4 15
F1 2013 15