facebook facebook
 
 
 
   
 
Warpia StreamHD ТВ
01.06.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 200 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Край на досадните кабели
Отлично качество на звука и картината
Хардуерно продуктът се инсталира за минута
минуси
Но софтуерът към него е доста тежък и своенравен

Няма какво да се лъжем – вече живеем в безжичната епоха. Кабелите, независимо колко къси и незабележими са, принадлежат на миналото. Сега може да вържете всички две джаджи в дома си единствено чрез безжична връзка. Като например компютъра и телевизора. Защо не, така може да стриймвате всичкото съдържание, което се намира на вашето РС директно през домашния ви ТВ екран, при това в красив HD формат.

Джаджата, която ще ви помогне да направите това се нарича Warpia StreamHD Wireless PC to TV 1080p Display Adapter SWP120A. Прави сте, това име е прекалено дълго, затова нека я наричаме просто Warpia StreamHD ТВ безжичен адаптер. С въпросния адаптер може да „изпратите” по въздуха всеки един филм от компютъра на големия си телевизор. В основата на тази страхотна идея стоят съвсем прости компоненти, както ще се убедите сами.

Warpia StreamHD се предлага в елегантен пакет, който съдържа две джаджи, приличащи на USB флашове, оптичен аудио кабел, захранващ кабел, HDMI кабел, инсталационно CD с необходимия софтуер, база и книжна документация. Двата USB флаша всъщност са съответно трансмитър и ресивър. Базата пък е онова, което се свързва с телевизора; на нея се намират два аудио изхода, изход за захранването, още един за HDMI кабела, с който я връзвате към вашия HDTV и два USB порта. Всъщност на вас ви трябва само един, така че може да изберете къде да включите ресивъра. На свой ред трансмитера се включва в някой USB порт на компютъра. Целият процес по свързване отнема не повече от две минути.

За да функционира Warpia StreamHD, трябва да инсталирате и съответния софтуер, който идва на диск. Тук срещаме единственият препъни камък, защото Warpia StreamHD използва програма, наречена DisplayLink, която е доста своенравна. Ако към компютъра си имате включен повече от един монитор, тя като нищо ще разбърка подредбата. Освен това поради някаква странна причина при инсталацията си софтуерът бърка дълбоко в системата и прави някои абсолютно ненужни и най-вероятно на случаен принцип промени – произволно включване и изключване на Aero ефекта на Windows-а, инсталация на куп ненужни допълнения и т.н. Когато най-сетне свършите с инсталирането на DisplayLink, е възможно да изпитате дори разкаяние за покупката си.

За щастие след това нещата бързо се подреждат. Warpia StreamHD се появява в Windows като отделен монитор, към когото може да прехвърляте съдържание. Любопитно е, че при работата с мишката се усеща слаб лаг, но стриймването на видео е напълно гладко. Връзката е стабилна и издържа на максимум от 15 метра разстояние, което би трябвало да е достатъчно за всеки потребител. Една последна уговорка - Warpia StreamHD не поддържа Blu-ray формат от РС-то ви. Може би не е фатално, но е добре да го знаете, а в интерес на истината това своеобразно предупреждение е изписано и на кутията на продукта.

Warpia StreamHD Wireless PC to TV 1080p Display Adapter SWP120A е интересна джаджа, с която може да си спестите излишни кабели по пода и да разположите телевизора си без да се съобразявате с близостта до компютъра. Неприятно е, че софтуерът, който върви с продукта е толкова тежък, но ако искате да ползвате безжичното свързване, ще трябва да го инсталирате. В крайна сметка удобството изисква минимални жертви, нали?! 

напиши коментар
 

457 мнения
профил »
spark6665 каза на 03.06.2011, 12:40 ?. :

Точно това, от което имам нужда... Страхотен продукт!
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ фото и видео
Фоторамка: Diva DF8V 14
Фотоапарат: Nikon Coolpix P500 14
Мини плейър: Mustek MVP730T 12
Мултимедиен плейър: Diva FX79 12
Безппатен филмов пакет с VIVACOM IPTV 11
Адаптер: Targus USB 2.0 Multi-Monitor Adapter 11
Конзолен аксесоар: Roxio Game Capture 10
Фотоапарат: Panasonic Lumix G10 9
Дигитален плейър: WD TV Live 9
Видео камера: Baby EyeOn камера DCS-825L 8