facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Victor Vran
Ревю | 06.06.2017 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Haemimont Games
Издател:
Wired Productions
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »

плюсове

страхотна динамична бойна система

многократни инициативи за преиграване

разнообразие от оръжия, демонични атаки и специални карти

перфектен дизайн на нивата

минуси

не е за вас, ако търсите типично RPG

няколко по-лъскави анимации нямаше да са зле

Victor Vran е страхотна. А фактът, че е дело на българско студио ме кара да изпитвам гордост, каквато не бях усещал от финалните надписи на Crysis 2. Играта на Haemimont Games, известно със своята стратегическа поредица Tropico, е изключително сполучливо екшън ролево заглавие, което получава нов живот под формата на Overkill Edition.

Victor Vran ни пренася в ролята на титулярния герой, който лови демони от изометрична перспектива и като цяло изглежда вдъхновена от утвърдената от Diablo формула, която игри като Torchlight и Path of Exile също следват. Но момчетата от Haemimont не се задоволяват само да копират познатата формула, а я разнообразяват значително. Как, ще се запитате вие? Най-напред, тук традиционните ролеви елементи са по-малко - не избирате клас, нито имате skill trees с умения. Вместо това акцентът е върху динамичните битки и често ще ви се струва, че играете екшън или twin stick шутър, а не RPG.

Причина за това е добавянето на нетипичната за изометричните екшън RPG игри функция за скок и за превъртане настрани, които правят битките много по-маневрени. Динамиката в играта няма нищо общо с „кликфест“ ролеви игри, където всичко, което правите, е да натискате левия бутон и да чакате играта да извърши пресмятанията зад кадър.

Историята ни пренася в приказната Загоравия, чието население е подложено на демонична инвазия след неблагоразумната постъпка на царицата. Не очаквайте сложни сюжети или дори пищни анимации; всичко е сведено до минимум и така и трябва. На практика времето между две нива е минимално, за да не се мотаете излишно. Структурата на мисиите е чудесна - те могат да са толкова дълги и толкова къси, колкото пожелаете. Достигането до изхода не е трудно, а и винаги може да активирате Casual режима, ако срещнете проблеми. Това, което ще ви накара да останете по-дълго са предизвикателствата и хексовете.

Предизвикателствата са допълнителни задачи, различни за всяка карта - да убиете някакви чудовища или босове, да използвате определено оръжие и др. Имайки предвид, че нивата са десетки, това ви отваря работа за дълго време. Хексовете пък са бонус трудности, които утежняват условията на игра, но пък резултатът е повече ХР и по-готини оръжия. За разлика от предизвикателствата, които са фиксирани за всяка карта, хексовете се активират по ваше желание, така че имате пълна свобода. Комбинацията от двете ще ви задържи за дълго в готическия свят на Victor Vran.

Накрая идват и т.нар. Destiny cards - още един вид модификатори, които подсилват уменията ви по пасивен или активен начин. Те засилват оръжията, качествата и характеристиките на героя ви и могат да се комбинират по различен начин. Важното е да не надхвърлите ограничението за брой и стойност, което пък ви кара постоянно да експериментирате с различни карти според стила си на игра и оръжията и уменията, които ползвате.

Новото Overkill Edition издание не е просто същата версия, но за конзоли. Тя носи нови оръжия, включително и китари - ще разберете защо - нови локации и врагове, оптимизиран интерфейс за геймпад и два експанжъна. Единият е Fractured Worlds, а другият е Motörhead: Through the Ages - уникално сливане на двата свята и неподправено хеви метъл изживяване, което ме кара да мисля колко по-готина щеше да е Brutal Legend, ако бе екшън, а не стратегия.

Страхотните динамични битки и разнообразието от предизвикателства ще се понравят на всеки. Негативите са минимални – личи си, че заглавието е с по-малък бюджет, а нетолкова добре развития ролеви елемент може и да не се понрави на някои хардкор RPG геймъри. Достатъчно е обаче да се потопите за малко в света на играта и съм сигурен, че бързо ще пренебрегнете тези недостатъци за сметка на гъвкавия и изчистен екшън геймплей.

Нали ви казах - Victor Vran е страхотна.

Victor Vran е налична в момента за PlayStation 4, Xbox One и РС. Кодът ни бе предоставен с любезното съдействие на Wired Productions

напиши коментар
 

187 мнения
профил »
Baldur каза на 10.06.2017, 12:40 ?. :

Не знаех, че е налична за PS4. Като събера пари, ще си я купя. Няма да я играя много-много, ама е дело на нашенци. Малко съпорт и може би ще направят нещо ново. Вижте какви са CD Project Red днес.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 13.06.2017, 14:07 ?. :

Victor Vran е fun, ама като намериш китарата и другите оръжия малко се обезмислят :D

98 мнения
профил »
Stormheim каза на 06.08.2017, 12:08 ?. :

" А фактът, че е дело на българско студио ме кара да изпитвам гордост, каквато не бях усещал от финалните надписи на Crysis 2."

Какво общо има Crysis 2?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Victor Vran

новини:
За конзоли тя ще има както физическа версия, така и ще се разпространява дигитално. Премиерата е предвидена за началото на 2017 г.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Limbo 28
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch 16
Deathspank 9
Mass Effect: Andromeda 4
Mass Effect: Andromeda - втори поглед 3
Mass Effect 2
Persona 4 2
Has-Been Heroes 1
Jeanne D’Arc 1