facebook facebook
 
 
 
   
 
Valve тестват нов подход срещу чийтърите в CS:GO
29.06.2020

Едва ли скоро ще видим края на безкрайната война на "чийтъри срещу анти-чийт системи". Колкото повече системите стават по-дръзки и безпощадни (като системата Vanguard), толкова повече чийтърите търсят начини да са по-креативни. Сред студията които имат най-добра традиция в поддръжката на античийт системи за своите заглавия са Valve. Собствениците на Steam възнамеряват да предприемат нови, по-сериозни мерки спрямо чийтърите в най-популярното си заглавие към днешна дата - Counter-Strike: Global OFfensive.

Новите мерки, които понастоящем вече са в процес на публичен бета тест, няма да ви позволяват да се присъединявате към VAC-защитени сървъри, ако сте стартирали играта заедно с несъвместими файлове. Това разбира се е много по-проста проверка, отколкот kernel-достъпа на спорната система Vanguard. За сега обаче системата на Valve е далеч от пускане, защото все още има тежки проблеми с производителността при някои играчи.

С тази нова програма Valve целят значително да ограничат типовете програми и файлове, които могат да взаимодействат с играта. Уви, друг проблем е, че решението блокира не само чийтърите, но и доста страничен и безвреден софтуер, като overlay-я на Discord, OBS и други.

От Valve поясняват принципа на работа: "Ако стартирате играта заедно с тези нежелани файлове, ще получите предупреждение, което ви известява за несъвместимия файл и можете да бъдете блокирани да се включите във VAC-защитените сървъри. Разбира се, вие можете да изключите "Trusted Launch" опцията, което, уви, ще се отрази временно на вашите Trust точки. За разработчици и софтуер на трети страни, които взаимодействат директно с процеса на изпълнение на CS:GO - добавихме изисквания, които ще засегнат този софтуер. Всички DLL файлове, които взаимодействат с играта ще трябва да бъдат верифицирани дигитално със специален Authenticode подпис".

Разбира се, този подход далеч не решава всички проблеми на Valve с чийтърите. То засича и предотвратява определен тип чийтове, но защитата е безсилна срещу по-коварните решения. И което е още по-обезсърчаващо - защитата, която е в процес на публичен бета тест, вече е била пробита. Без съмнение Valve ще продължат да обновяват и подобряват своите защити, а хакерите - да се опитват да ги пробият или да експлоатират техни уязвимости. Безкрайната война между чийтъри и анти-чийт системи определено няма да свърши скоро. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Counter-Strike: Global Offensive

новини:
Steam също отчете рекорд, след като по-рано днес са били едновременно онлайн почти около 20 млн. потребители.
Тя се казва Шайен Викторио и я грозят 116 години затвор
CS:GO отново счупи личния си рекорд за брой конкурентни играчи

Ревю:
Въпреки, че цялостната идея в CS: GO не се е променила много, тя е съвсем нова игра.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122