facebook facebook
 
 
 
   
 
Valve подготвят reboot на Artifact?
20.03.2020

Artifact (Dota 2-базирана игра с карти на Valve) най-вероятно ще получи reboot, след като Valve обявиха намеренията си за такъв.

Това става ясно от пост, в steam страницата на играта, от който четем: "Най-напред бихме искали да благодарим на всички за вашите туийтове, мейли и публикации. Продължителният интерес към Artifact е окуражаващ и ние искрено ценим всички отзиви, които получихме. Бихме искал да ви известим за някои предстоящи промени - ще започнем тестове на нашите системи и инфраструктура. Те от своя страна не би трябвало да засегнат live-игрите на Artifact, но все пак искаме да ви предупредим. Очаквайте повече новини след излизането на Half-Life: Alyx".

Причината за този пост е интервю, което Гейб Нюуъл даде наскоро за Edge Magazine, който сподели, че компанията е "изненадана" от оказалият се в последствие "интересен провал". Artifact е без съмнение най-големият провал на Valve. През юли миналата година проучване показа, че играта се играе средно от 101 играчи, а 24-часовия пик се изразява в също така скромните 124 играчи. Без съмнение за провала на играта допринася и нейният финансов модел. Играта е платена, като за да я вземете вие трябва да кихнете около тридесеттина лева, срещу които получавате две стартови тестета и десет бонус пакета с карти. Ако искате още карти, с които да създадете нужните ви топ тестета вие трябваше да закупувате още пакети, като всеки струва около 3 лв. или да ги спечелите в режимите на играта, които изискваха билет, който пък струва около 8 лв. или направо да закупите нужните карти от Steam Marketplace.

Да не говорим, че след излизането на играта, цената на някои по-редки и силни карти направо излетя в небесата, като например "Axe", чиято цена няколко дни след излизането на играта, подмина тази на самата игра. Разбира се имаше и безплатна алтернатива, но при нея трябваше да разчитате твърде много на случайност и късмет, за да получите това, от което имате нужда. Изводът беше, че трябва да вкарате доста допълнителни средства в нея, ако искате да имате силно тесте, подходящо за турнири и големи състезания.

Самият Гейб сподели: "Първият ни опит с Artifact беше интересен провал. Бяхме изненадани. Мислехме, че е наистина стабилен продукт. Ние проведохме експеримент, той получи негативни резултати и сега трябва да видим какво сме научили от това, преди да го опитаме отново. И това е, с което се занимава екипът зад Artifact, и това е което те подготвят за пускане. Съдейки по реакциите на хората, [да установим] какво не е наред? Как се озовахме тук? Да поправим тези неща и да опитаме отново". Според това, което казва Нюуъл, Valve работят по "мащабен reboot", който вътрешно носи името "Artifact 2", въпреки че на този етап не е ясно дали става въпрос за пълнокръвно продължение или за преработка на оригиналната игра. При всички положения става ясно, че Valve не са зачертали Artifact. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Artifact

новини:
В него играчите вече няма да могат да купуват и продават карти.
Дебютния комикс по Artifact разкрива събития, които ще "променят света на DotA завинаги"

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122