facebook facebook
 
 
 
   
 
Valve въведоха модерация в Steam Workshop
12.08.2019

Ако се занимавате с някаква форма на модърство и вашата сцена на изява е Steam Workshop, трябва да знаете, че съдържанието, което качвате вече трябва да премине одобрението на модераторите, за да стане публично достояние. Промяната в политиката на Valve не е обявена формално, но модърската общност вече коментира промяната в петък, в subredit-а на CS:GO.

Последвали "пробни" качвания, за да се види какво е всъщност положението, но на страницата на каченото съдържание модърите били посрещнати от съобщение, че съдържанието очаква одобрение от модератор, преди да бъде видимо за други играчи.

В интерес на истината от известно време насам модърската общност изискваше от Valve да се въведе някаква форма на модерация, тъй като платформата бе "замърсена" от нискокачествени модове със съмнително предназначение, което се отрази негативно и на популярността на качествените модове.

Нова страница относно поддръжката (без дата, така че не знаем кога е създадена) обяснява, че одобрението на съдържанието е втората от две стъпки, за да може даден мод да се появи в Workshop-а. От нея става ясно, че: "За работилниците на определени игри, които са били обект на измами, довли до откраднати акаунти, каченото ново съдържание ще трябва да изчака модераторско одобрение. Процесът по одобрението би трябвало да отнеме по-малко от ден, като повечето предмети би трябвало да са одобрени в рамките на час." Дано тази мярка да спомогне за подобряването на качеството на модовете в работилницата на Steam. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Steam

новини:
Няколко часа след дебюта си, играта се превърна в най-играното заглавие в платформата, което не е създадено от Valve.
Паралелно с това се провеждат и ежегодните награди Steam Awards
Причината все още не е ясна, но се предполага, че издатели са използвали нелоялни практики в системата на Valve.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122