facebook facebook
 
 
 
   
 
Valve внасят промени по автоматичното обновление на игрите
30.03.2020

Както споменахме в един от материалите по-рано, всички онлайн дигитални услуги са поставени на изпитание, след като пандемията наложи на много повече хора да търсят начини да работят или да се развличат чрез онлайн платформи. Гейминг платформата Steam счупи на няколко пъти рекорда си за потребление през последните седмици. Този успех обаче имаше и обратна страна - това означава, че все повече хора едновременно използват услугата, което се отразява на сървърите ѝ. Това наложи и на Valve, да предприемат мерки, с които да облекчат максимално натоварването, без да развалят потребителското изживяване доколкото е възможно.

Steam и преди пандемията спазваше политика при автоматичното обновление на игри, при което софтуера засичаше заглавия, които не са били пускани известно време от потребителя и насрочваше ъпдейтите за периоди на по-ниско локално натоварване за съответния регион, като време в което да обнови играта. Всички останали заглавия получаваха обновления веднага щом те станат онлайн или веднага щом стартирате Steam приложението. От тази седмица обаче само игрите, които сте играли в последните 3 дни ще получават мигновенни ъпдейти.

Ако изберете да активирате заглавие, което не сте играли известно време, разбира се ще трябва да изчакате то първо да се обнови, но от Valve напомнят, че можете да паузирате този процес и да играете. От компанията на Lord Gaben дават още няколко съвета, за да намалите потреблението на данни:

• Определете си някакъв стриктен времеви прозорец, в който да включите обновленията. По този начин връзката ви няма да се натоварва през цялото време, а ще намалите и натоварването на Steam сървърите;
• Прегледайте библиотеката си. Ако имате инсталирани игри, които нямате намерение да играете, но и не желаете да инсталирате - деактивирайте автоматичното обновление за тях;
• Изключвайте Steam винаги, когато не ви трябва;
• Съхранявайте локално игрите, които не играете, вместо да ги деинсталирате и инсталирате наново;

С оглед на продължаващата пандемия очакванията са Steam да има все повече играчи. Вчера платформата отбеляза нов рекорд, достигайки 23,5 млн. играчи едновременно оналйн. Едва ли това ще е и последния рекорд, който ще подобри в идните дни. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Steam

новини:
Решението за сега е промяна в начина на плащане.
Причината: не им харесало, че Valve не изразили подкрепа за Black Lives Matter.
От Valve значително подобряват начина по който платформата предлага музикалното съдържание към любимите ви заглавия.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122