facebook facebook
 
 
 
   
 
Ubisoft иска Assassin's Creed 10
12.06.2012

Когато излезе на пазара тази есен, Assassin's Creed  ще бъде реално петото заглавие от успешната поредица на Ubisoft. Според ръководството на компанията обаче това може да бъде едва средата на комерсиалната серия.

Това твърди шефът на издателската дейност на компанията в Северна Америка Лоран Деток, според когото Ubisoft не вижда проблем в това да превърне Assassin's Creed в годишна поредица.

"Ако качеството е добро, клиентите ще плащат за нова игра всяка година", простичко обобщава пазарната философия на Ubi Лоран Деток.

"За мен всичко е много просто", продължава той в интервю за специализирания сайт Gamasutra. "Няма такова нещо като правило да не се пускат нови игри от дадена поредица всяка година. Ако е добро, хората ще го приемат".

Според творческият директор на Assassin's Creed 3 Алекс Хътчинсън именно решението на Ubisoft да пуска редовно нови части от играта е позволило да бъдат събрани средства за финансирането на последната засега част.

"В момента вече имаме няколко групи, които работят по поредицата", казва той. "Работата по Assassin's Creed 3 почна през януари 2010 г., едновременно с Brotherhood и преди Revelations".

"Най-важно е качеството. Ако пускат Breaking Bad всеки ден, с удоволствие ще го гледам непрекъснато. Изобщо няма да имам нужда от други ТВ предавания", завършва Хътчинсън.

А какво е вашето мнение, скъпи читатели - заплашена ли е Assassin's Creed да се превърне в нова дойна крава тип Call of Duty или наистина крайният потребител няма да има проблем с пускането на ежегодни части, ако те наистина са добри?
 

напиши коментар
 


139 мнения
профил »
davion100 каза на 12.06.2012, 17:34 ч. :

Стига следващата да е по-добра от предходната, защо да не :)

36 мнения
профил »
petkov91 каза на 12.06.2012, 23:12 ч. :

Искам следващата да се развива по времето на Гай Юлий Цезар! Да видим дали ще се справят ;)

95 мнения
профил »
motherfucker каза на 13.06.2012, 07:59 ч. :

Това няма как да стане, защото историята се развива напред, а като се върнат в Древен Рим частта с оръжията ще бъде много опростена.

321 мнения
профил »
X-ray каза на 13.06.2012, 20:43 ч. :

Не е задължително, но и да стане не е лошо като идея да се намалят тия пусти оръжия. На мен кинжал, скрито острие и отрова ми стигат всъщност.

196 мнения
профил »
White Emperor каза на 13.06.2012, 05:08 ч. :

Бих казал,че това е подходящ конкурент на Дързост и Красота... не че има нещо лошо,когато ми харесва нещо и аз искам да има безкрайни продължения,но понякога е по-добре да се спре до един момент,в който поредицата още не е съсипана.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 13.06.2012, 05:14 ч. :

АК 10?!.... тцтцтцтцтц. Каквото и да каже човек все ще е малко.

4 мнения
профил »
falcon_96 каза на 13.06.2012, 06:50 ч. :

То има мнооого възможности като исторически епохи в които да се развиват евентуални продължения и точно това ще прави всяка нова част интересна защото не се развива в една и съща епоха,която постепенно се изтърква а в различни откъси от човешката история с различни персонажи,умения и оръжия всъщност АК поредицата е нещо като Total war в това отношение защото колкото и нови Total war игри да пускат ако се различават една от друга достатъчно всеки ще е доволен.
Само ми е интересно как ще продължат историята с Дезмънд защото от краят на revelations мога да съдя,че и тя е към края си.

130 мнения
профил »
RastaMandita каза на 13.06.2012, 08:46 ч. :

Прав е човека , ако е качествен продукта (или е за престиж като ябълката) защо да не излиза всяка година.Така като гледам новата саска ще бъде дори по добра и от 2-ката , мога само да им пожелая успех и дано БГ разпространителите пуснат някой pre-order на добра цена за да не се налага някой да я внесе от чужбина .

43 мнения
профил »
Darkthrone каза на 13.06.2012, 09:16 ч. :

Аз съм за ако игрите са добри.Купил съм си и четерите досегашни,ще си купя и следващата.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 13.06.2012, 10:09 ч. :
Редактиран на 13.06.2012, 10:10 ч.

Call of C/Greed. Шегата настрана обаче, ако наистина са добри на никого няма да му пречи.

242 мнения
профил »
Труповоз каза на 13.06.2012, 10:29 ч. :

Историята ще стане банална.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 13.06.2012, 11:08 ч. :

Прав си е човека че ако с всяка следваща играта подобряват и разнообразяват геймплея достатъчно няма да има проблем.Другият важен елемент е историята.Ако и него не опропастят,нека правят колкото искат игри.Имат и необходимият ресурс примерно през 2 игри да пускат следващата с някакъв нов енджин и тогава сравненията с CoD могат да вървят на...знаете къде :)

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 13.06.2012, 11:22 ч. :

Ако е разнообразна и интересна всеки път що пък да не стане? Ама ако ще ми я тъпчат с простотии като "Tower Defense" да си гледат работата...

11 мнения
профил »
areuexperienced каза на 13.06.2012, 12:16 ч. :

Ама разбира се, AC ако го пускат всяка година е супер, само да е с нова история и да не е като стария. Та в последната игра го имаше Hookblade-a, връх на иновацията, в новата ще катерим и дървета, ще има и томахавка! CoD-a, обаче, понеже го пуска злият корпоративен гигант Activision Blizzard, значи е пълен хуй и няма да си го купим никога, ама никога (не че Ubisoft са по-малка компания). Да го духа Боби Котик, смърт за капитализма!

748 мнения
профил »
rosniak каза на 13.06.2012, 15:18 ч. :

Еми-да. Защото Ac е 3rd person action adventure, докато Cod- fps. При Аc игрите излезли до момента се виждат всеки път новости (демек неща които ги няма в предишните игри)-във 2рата част имахме 2 скрити остириета, пистолет, и отровно острие. В "Братството" пък горяхме кули, освобождавахме граждани, които ставаха асасини и можехме да викаме по сигнал. В "Разкритие"- сам го каза- кука-острие,нови бомби, по-корави врагове (говоря за това как едни врагове не можеш да контрираш,как други не можеш да грабнеш). В новата игра, пък ще можем да катерим дървета- нещо което го няма в предните части на игрите, да ползваме враговете като щитове. А в Cod- война, ти добрият американец/руснак/британец тичай да водиш военни действия.Промените по геймплея са направо "страхотни"- сигурно от Mw 1 се ползва тая тактика- убивай идващите >врагове като ти стане екрана червеникъв се >прикрий когато се нормализират цветовете, излез доубий >противниците иди до следващият чекпойнт. И така до финалните надписи. Ac винаги дават и нещо различно към историята до момента, факта че действието се развива в отминала епоха и всичко е пресъздадено чудесно- къщи, хора, да не говорим че ползват действително живяли за своите епохи лица- Ричард Лъвското сърце ( Ac 1), Родриго Борджия, Леонардо да Винчи ( Ac 2), Николо Макиавели ( 2, Братството), в последната част- принц Сюлейман ( който става султан) и така. Отделно- графиката бива пипната с всяка част- може да не е с много, но я пипват хората.
В заключение- аз не одобрявам този модел, "всяка година- продължение" но ако от Ubi могат да дават всяка година по нещо ново в Асасините ( и като персонажи и като история и нови работи в геймплея)- защо не. Но ако е като Cod- Не, благодаря.

174 мнения
профил »
t3h_MaSt3r каза на 14.06.2012, 10:58 ч. :

Мога да ви кажа, че и двамата сте доста заблудени, ако си мислите че има иновации в АС. Убисофт не са имали никакви ножи идеи от АС 2 насам. Дори ще ви дам пример:

Гейм-дизаинер А, когото аз ще нарека Кирил Димитров, Пита въпроса: "Не мислиш ли, че пистолетът, който им дадохме в АС2 беше малко небалансиран, защото беше далекобойно оръжие което убива всичко с един истрел, има безкраен обхват и абсолютно разваля играта?"
"Да" отговаря му гейм-дизаинер Б, когото ще нарека Чукур Ташаклийски, "Наистина е малко небалансиран, затова какво ще кажеш да им дадем арбалет който убива всичко с един истрел, има безкраен обхват и абсолютно разваля играта, само че е и заглушен?"
"Ъмм... добре" казва Кирил учуден "Поне тогава да направим някои босове да умират от три изстрела а не от един?"
"Няма проблем" казва Чукур, като едновременно си удря главата в клавиатурата "Но тогава ще направя AIто на босовете толкова счупено, че да не осъзнават че са били простреляни дори да ги уцелиш няколко пъти!"
"Офф, хубаво" казва Кирил победен "Айде поне да запазим интересната система с развиването на собствени магазини"
"Добре" Казва Чукур, докато си бърка в носа "Само че вместо да скупчим всички магазини на едно място за да е удобно, какво ще кажеш да ги разпръснем по целия град и да ги направим трудни за намиране със скапаната карта?
"Еми добре" казва Кирил, като едновременно с това си мисли точно по какъв начин да се самоубие довечера "А какво ще кажеш да сложим система за развитие на асасини помощници които да ти помагат в битка?"
"Готово" казва Чукур "Само че направих системата им за развитие толкова елементарна, че не би затруднила и човек, които е играл единствено Фармвил през целият си живот."
В този момент Кирил не издържа и се хвърля през прозореца, но точно тогава отдолу минава камион пълен с пухени възглавници, Кирил пада на меко и просто изглежда като глупак.

АС си е добра игра, но имам чувството че само изкуствено я удължават. Относно историята АС brotherhood и revelations няма смисъл да съществуват, защото не преместват историята дори сантиметър напред. има някои интересни и предизвикателни моменти, като например големите подземия пълни с паркур препятствия, но влиянието на г-н Ташаклийски се усеща отново, защото всички имат таймер, и ако искаш да постигнеш 100% трябва да ги биеш отново и отново, за да получиш пълна синхронизация, и то без никаква награда за това.
Еми това мисля относно АС като поредица, дано сте съгласни с мен :)

13 мнения
профил »
Joseph Goebbels каза на 13.06.2012, 12:59 ч. :

Аз пък искам Ubi да фалират.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 13.06.2012, 14:13 ч. :

Тролването, нещо не ти се получава...

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 13.06.2012, 14:27 ч. :

Гьоринг с теб съм. Дойчланд юбер алес!!!!!!

87 мнения
профил »
ghost501 каза на 13.06.2012, 14:54 ч. :
Редактиран на 13.06.2012, 14:54 ч.

ще е яко някоя част да се развива по времето на освободителните войни в България и героя да се казва войводата Любен Станев.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 13.06.2012, 17:19 ч. :

То ше рече човек че сте слепи. Как ше е интересна иновативна оригинална и неповлияна от всички останали като пускат по една всяка година.

Те ви го казват. Ще пускаме всяка година вие купувайте ама иначе е важно да е добра. Дрън дрън.

11 мнения
профил »
areuexperienced каза на 13.06.2012, 17:30 ч. :

Новостите, които изброяваш, са минимални и не променят цялостната концепция по никакъв начин. Задачите пак са "иди убий еди-си-кой" или "изтичай до не-знам-си-къде", сега, обаче, можеш да убиваш по 2 пазача наведнъж, защото имаш 2ро острие, или пък не гърмиш с пистолета, ами му пущаш 1 отровна стреличка.

Всяка от новите игри те кара да правиш общо взето същото, но маскирано по различен начин. Не събираш перца (AC2) ами data fragment-и (Revelations), не са загадките на Subject 16 (АC2) ами минииграта от 1во лице от Revelations (нещо различно, но по никакъв начин велико като идея, най-малкото, че се минават за по 5 минути и са само 1% от цялата игра). Подобни "иновации" са нещо, което по-скоро бих очаквал от expansion, а не самостоятелна игра (съответно, за пари, колкото за нова игра, а не като за expansion).

Аналогията с CoD-а е, защото и там всяка версия имаш нови локации и нови оръжия, но, в крайна сметка, пак правиш все едно и също.Тенденцията по форумите е да се хули безпрецедентно всичкo, що го издават ежегодно Activision Blizzard или пък EA. Идеята AC да излиза всяка година, обаче, се приема с лека ръка, защото, видиш ли, щяла да е добра. Ами, те и CoD-овете, и FIFA, NBA, Madden клонингите са добри сами по себе си, това не пречи, явно, да бъдат оплювани при всяка възможност. Ubisoft e 3тият най-голям издадел на игри, с какво, с този си ход, са по-различни от гореопоменатите, така мразени, компании?

748 мнения
профил »
rosniak каза на 13.06.2012, 18:04 ч. :
Редактиран на 13.06.2012, 18:26 ч.

Прав си, че мини игрите в Ac не променят нищо особено. Задачите в Ac никога не са били толкова прости, колкото ти ги изкара с това си мнение (а може и да не си искал или аз да не съм разбрал)- всеки "епизод, всяко ниво от Ac игрите (поне до "Revelations") на Ецио му се налагаше да убива по някого от съдружниците на Борджиите. НО винаги преди това- 1.събираше информация за даденото лице, 2. можеше да ходиш да изпълняваш странични мисии { от Лоренцо (Ac 2), от Макиавели
(Brotherhood) }, да закупуваш по-хубави брони/оръжия за да подобряваш статистиките на героя, да закупуваш магазините {из Монтериджони, Рим или Константинопол (което честно казано не ми хареса) }- а в Cod нямаш никакви допълнителни или странични мисии - имаш само едната смяна на оръжията и локациите. Няма свобода на действието,а една цел- да стигнеш до баш лошковеца и да го убиеш/спреш. То, това беше и целта на Ac игрите, както и на 90% от игрите в наши дни. Тези мини игри можеда ги правиш, може и да не ги правиш- твой избор.
Иначе аз пак ще се повторя- НЕ съм съгласен с тази политика за "по игра през 1 година" и съм сигурен че рано или късно и Ubi ще се провалят някъде с Ac-то и играта ще почне да бъде оплювана.
Едит: Я кажи ти какво ново би искал да видиш в игра, която продължава някоя поредица?

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 13.06.2012, 18:59 ч. :

Assassin's creed: Modern Warfare 12

11 мнения
профил »
areuexperienced каза на 13.06.2012, 19:16 ч. :

Еквивалент на страничните занимавки в AC са achievement-ите в CoD, по-добрите брони и подобряването на статистиките са разните там attachment-и, perk-ове и качване на нива (или rank-ове, или както се казваха там).

Съзнавам, че новостите в дадена поредица са ограничени от самата концепция на играта и с всяко ново издание, възможността за добавянето им става все по-малка. За това и поредицата трябва да свърши докато все още не се е изтъркала напълно, а в случая това вече се случва.

Виж, за пример, скокът от AC1 до AC2, втората игра беше всичко, що беше предната, но с много отгоре и, според мен, ще си остане най-добрата игра от поредицата. Всичко оттам нататък бавно, но славно, се сбозява. Prince of Persia поредицата, пак от Ubisoft, мисля, също е добър пример. Sands of Time, Warrior Within, Two Towers, макар и част от поредица, бяха достатъчно различни една от друга, за да бъдат пълноценни издания сами по себе си. Последният принц пък е със съвсем друга концепция и вдъхна свежест, която едва ли щеше да бъде постигната с "просто поредния принц".

Разбирам, че също не си съгласен с идеята за AC-сапунката. С post-овете си исках да отбележа, че реално разликите между дойната крава на Ubisoft и тези на Activision Blizzard и ЕА са минимални и са функция на жанра на играта и самите "иновации" не са нищо съществено. Wii-то беше иновативно, катеренето по дървета не е. Следователно, неприязънта, която средностатистическия следящ gaming-а човек изпитва към Боби Котик и Activision Blizzard и EA е,съвсем логично, редно да бъде същата и по посока новата хрумка на Ubisoft. И от въпросните 2 компании получаваме всяка година уверения тип "тя ще е много добра играта, не се плашете"...

За да не бъда разбран погрешно - харесвам AC поредицата и ще играя и идната игра, сигурен съм, с интерес. Поредицата, обаче, вече е, обективно, остаряла и е крайно време да приключи и да видим малко усилие по посока я ново IP, я в нещо от рода на Beyond Good and Evil 2, което може да си го чакаме и вечно, с тези темпове. Това важи за gaming-а като цяло, където тенденцията върви все повече към пренасищане на пазара с поредното продължение. Вярно, бизнесът си е бизнес, но това не значи, че трябва вечно да правим само едно и също. Преди години и AC, и Mass Effect и CoD-а, ако щеш, бяха нови и донесоха доста пари на създателите си. Сигурен съм, че и сега е възможно същото.

748 мнения
профил »
rosniak каза на 13.06.2012, 20:25 ч. :

Много си прав.

130 мнения
профил »
RastaMandita каза на 14.06.2012, 07:59 ч. :

Ubisoft ще следва стратегията от AC2 , а именно пусни огромна и пълна с глезотии игра и след това направи 2-3 expаnda под формата на нова игра (обаче на цена 60$).Което не е учудващо на фона на това че UBI вече не са "фирма" а корпорация с акционери които всяка година искат възращаемост на инвестицията (или не загуба) и започват да мърморят "Имаме АС поредицата ЩО не излиза всяка година както хитовите поредици на Activision?Ние искаме повече продажби и печалба, шибаните геймъри ще купуват и балон пълен с пръдня ако пишем че е от Ецио".Поредицата си е дойна крава и поне докато славата на АС не избледнее (продажбите се сринат) ще я виждаме доста често в каталозите и то под всички възможни платформи( Ipad Ifuc ,android , WII Jbii и тн).
Peace..

26 мнения
профил »
Omagad каза на 13.06.2012, 22:18 ч. :

COD всяка година сега и това боже мили O_O

6 мнения
профил »
fikusa каза на 15.06.2012, 18:44 ч. :

Имам чуството че ще има Асасин в бъдещето както са тръгнали нещата. Ще прецакат играта и ще стане като Prey 2
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Assassin's Creed III

новини:
С това приключва кампанията, посветена на 30-годишнината на френския издател, която даваше по една РС игра на членовете на Ubisoft Club всеки месец.
Пирати, Карибски приключения и нов главен герой - засега това са слухове, но този многозначителен постер най-вероятно е първата крачка към новия анонс.
По всяка вероятност официалният анонс на новата част от историческото екшън приключение ще дойде по време на тазгодишното издание на Е3.

Ревю:
Всички предпоставки за хита на годината са тук, но ще бъдат ли оправдани огромните очаквания, които Ubisoft насади у феновете на поредицата и геймърите въобще?

Превю:
РС премиерата се приближава все повече и е време да разберем дали хайпът около новата игра на Ubisoft наистина си заслужава на този етап.

Интервю:
Този път предизвикателството пред Ubisoft е още по-голямо, защото периодът е добре документиран и трябва да внимаваме, признава главният сценарист на играта.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122