facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Tycoon City: New York
Ревю | 31.03.2006 | автор: desi|re


оценка:
Производител:
Atari
Издател:
Atari
Жанр:
Тайкун
Платформа:
PC
сайт на играта »

Не винаги комбинацията от добър издател и разработчик дава добри резултати. Вероятно всеки се сеща за неупешни заглавия на иначе известни и доказани фирми. Но и обратното твърдение е в сила. И ако не се сещате за пример,

ето го Tycoon City: New York - дело на любимите Deep Red

подкрепени от още по-любимите Atari. След тоновете заглавия от tycoon жанра подходих с леко недоверие към поредното твърдение, че именно това е играта, предлагаща увлекателен и приятен симулативен геймплей. Но след първите няколко минути изпитах облекчение, че съм попаднала на нещо наистина добро.

Графичната среда е по-скоро минималистична и спретната като оформление, като навигацията изисква известни усилия за овладяване. Build менюто в началото бе същинска енигматична загадка - оказа се, че излиза след посочване на празен парцел за застрояване. Но след като го намерих, вече нямаше пречки по пътя ми да стана пряк участник в изграждането на световната столица. При избор на игра в режим Build New York може да се разработят всеки един от дванадесетте района на  Ню Йорк с техните отличителни архитектурни и културни особености. Другата опция - Sandbox Mode не налага ограничения в последователността на построяване. Не е за изпускане и туториълът, който освен полезната информация относно управлението на средата, действа освежаващо с типичния нюйоркски сленг, с който ни  напътства водещият.

Всъщност, основната задача в Transport Tycoon: New York е правилно построяване - не от строителна гледна точка, а в зависимост от нуждите на живеещите в района. Например, няколко студенти без стеснение, на провлачен език ми разясниха, че няма къде да пият кафе и откъде да си купят дрехи, които да са им по джоба. С подобно откровение би ви отвърнал всеки един от граджаните, ако се допитате до мнението му. И именно това е пътят да изградите град, обичан от живеещите в него.

Предимство е изключително

добрият инструментариум, предоставен от създателите. Съществува възможност за построяване и на офис сгради, културни и архитектурни забележителности. Всеки търговски обект предлага множество опции за ъпгрейд - различни видове реклама, декоративни елементи, подсказващи дейността му, и разни други допълнения, в зависимост от конкретния тип. Изобилието от статистическа информация помага във всеки един момент за вярна преценка на положението ви, тъй като  във врата ви дишат и други предприемачи. Целта е всеки да отхапе най-голямото парче от Голямата ябълка. Печеливша рецепта по пътя  към върха не  мога да предложа, но имате честната ми дума, че ако ви се играе тайкун, то именно Tycoon City: New York е играта. 


Кратки факти за Ню Йорк

- Холандците са първите заселници, трайно установили се на острова през 1624-та. 40 години по-късни англичаните завземат града и му дават името, с което е известен и до днес в чест на дука на Йорк. - През 1776 г Ню Йорк се сдобива с независимост, като става един от 13-те щати на Федералния съюз. Годна по-късно приема и конституцията. - Последвалият икономически бум в развитието на града кара Джордж Вашингтон през 1784 г. да го титлува The Empire State - прозвище, с което се използва и досега. - Каналът Erie, пуснат в действие през 1825-та, затвърждава позициите на Ню Йорк като важен световен пристанищен град и допринася за неговото разрастване. - Символът на Ню Йорк - Статуята на свободата е построена през 1886 г. и символизира възможностите, които дава Новият свят на всички търсещи ново начало.
 
системни изисквания
Windows All, Pentium III 700, 256 MB RAM, DirectX 9.0c
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Jurassic Park: Operation Genesis 2
Railroad Tycoon II 1
Sim City 4 1
The Movies 1
Prison Tycoon 1
Tropico 1
Hard Truck Tycoon 1
Mall Tycoon 1
Sid Meier’s Railroads 1
Hospital Tycoon