facebook facebook
 
 
 
   
 
Twitch пуска собствен софтуер за излъчване
11.08.2019

Едва ли има геймър, който да не знае поне от обща култура, какво е Twitch - място на което геймърите се събират, за да играят или да гледат как друг играе техните любими игри, да ги обсъждат и т.н. Никога не се е изисквало нещо особено, за да сте стриймъри, освен разбира се определени минимални хардуерни изисквания към вашата платформа. Въпреки това, процесът включваше и софтуер на трети страни (като OBS например), който се явяваше посредник между вашата машина и Twitch платформата. Именно от избора и правилното настройване на този посредник зависеше до голяма степен качеството на вашия стрийм. Сега от Twitch слагат край на това, като правят процеса с една идея по-лесен, като пускат собствен софтуер за излъчване - Twitch Studio.

Неговата основна цел е именно да сложи край на всички тези софтуери на трети страни, като предложи унифицирано решение за всички потребители, опростявайки процеса и като цяло правейки по-лесно излъчването.

"Вслушахме се в отзивите на нашите потребители, по отношение на потребителското преживяване, как са започнали да стриймват, как прогресират. И една от най-често срещаните болежки в тези отзиви беше, че мултиплеър развлечението е наистина забавно, ангажиращо, но летвата, за да се влезе в него е сравнително висока." - зави Ченг Ченг, директор на продуктовия мениджмънт в Twitch.

Twitch Studio идва с наръчник за начинаещите стриймъри как да конфигурират своите микрофон, различни шаблони за техния стрийм, както и редица инструменти за поддръжка и развитие на съпътстващите стрийма дейности.

Twitch Studio в момента е в стадий на затворена бета и предлага ограничен набор от свойства. Повече за него можете да прочетете на официалния Twitch блог

напиши коментар
 


110 мнения
профил »
Gipo каза на 12.08.2019, 09:21 ч. :

Не съм никак ентусиазиран за това. Първо, ще им трябва поне година и половина да го направят годно за употреба и поне с малко да се доближат до сегашните топ варианти; Второ, сегашните топ варианти (streamlabs и streamelements) правят така, че да не ти се налага да имаш 100 таба на браузъра+отделен чат+отделен бот и правят нещата по-лесни за стриймъра и по-леки за компа. Ако приложението не ги включва тия неща, значи се връщаме няколко години назад. Чакам повече подробности :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Twitch

новини:
Те ще са като обикновения стрийм, но само за абонати

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122