facebook facebook
 
 
 
   
 
Twitch наложиха бан на канала на Доналд Тръмп
29.06.2020

През октомври 2019 г. президентът на САЩ - Доналд Тръмп - се сдоби със собствен, официален Twitch канал. Вчера каналът е бил временно спрян, заради нарушаване на правилата на Twitch за тормоз и недопустимо поведение.

Примерите, заради които каналът е временно спрян са много, но от Twitch цитират два: реч от президентската кампания от 2016 г., която наскоро е била излъчена в Twitch. В нея той "демонизира" имигрантите идващи от Мексико, наричайки ги "дилъри на наркотици" и "изнасилвачи"; вторият пример е от настоящата президентска кампания, събитието което се състоя по-рано този месец в Тулса, Оклахома, по време на която той отново повтори твърденията си.

"...в един през нощта и един много здрав, използвам тази дума по случайност - "Омбре", един много здрав омбре нахлува през прозореца в дома на спяща, млада жена чийто съпруг е някъде навън, като пътуващ търговец или с каквото там се занимава. Тя може да се обади на 911 и от там да ѝ отговорят "Съжаляваме, но този номер вече не работи". Между другото - има многоо примери като този. Много, много, много. Без значение дали става въпрос за млада жена, стара жена, млад или възрастен мъж." - гласи едно от изказванията на Тръмп.

Представител на Twitch допълни, че когато каналът е бил създаден, от компанията са се свързали с хората от екипа на президента, които отговарят за канала и са ги предупредили, че съдържание нарушаващо правилата на платформата няма да бъде толерирано. Според Twitch политиците в платформата ще се придържат към правилата на платформата, както всички останали. Изключения няма да бъдат правени без значение дали става въпрос за политически съдържание или новини, като от екипа на Twitch ще предприемат действие срещу всеки докладван случай, който нарушава техните правила.

Twitch напоследък е отново в светлината на прожекторите, заради прилагане на кардинални мерки срещу редица канали, най-вече свързани в обвинения за сексулно посегателство и тормоз със сексуален характер. Покрай тях, от популярната стрийминг платформа са решили да демонстрират твърда ръка и срещу президента на САЩ. Колко ще продължи наложеното наказание - не е ясно.

Twitch обаче не е единствената платформа, където се разгръщат анти-Тръмп действия. В същия ден, в който бе блокиран и Twitch каналът му, Reddit наложиха бан и r/The_Donald - най-големият про-Тръмп субреддит, като част от борбата срещу т.нар. "реч на омразата".

Президентът Тръмп обаче все още остава активен в Twitter. Не липсват шеги, че именно неговата активност там е единствената причина тази платформа да съществува и да привлича интерес. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Twitch

новини:
Освен неговият монитор и метална чаша, изстрелът най-вероятно ще унищожи и кариерата му на стриймър.
Това би трябвало да подобри и главната услуга на стрийминг гиганта.
Той се казва Twitch Studio и цели да облекчи процеса по излъчване.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122