facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Torchlight
Ревю | 03.11.2009 | автор: Свилен Енев


оценка:
Производител:
Runic Games
Издател:
Perfect World Entertainment
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
49.95 лв
купи играта »

плюсове

Всичко е направено гениално просто

Играете Диабло, ако го имаше в нов вариант

Направена наистина заради самото игране и за доброто старо време

минуси

Няма активно завъртане на камерата

Трябва да приемете или откажете в града досадно много куестове

Зацикляне и сбъгясване на героя или спътниците му

Ако ви бях казал, че най-после държите в ръцете си новото Diablo, сигурно мнозина щяха да вреснат, че Blizzard никога няма да направят толкова слаба игра, че това е просто един клонинг на великата ролева игра от далечното минало, която не слиза от класациите и т.н., и т.н. Но успокойте се, разработчик на Torchlight са Runic Games, които не претендират да конкурират Blizzard със създаването на новото си заглавие, но се получава друго. Хората просто харесват играта и аз, макар че като геймжурналист трябва да съм критичен, някак ще поизсмуча няколко минуси в името на професията. Защото и на мен, както и на много хора, играта просто ни харесва. Разбира се, това не е първата джитка, вдъхновена от Diablo. Трябва да се споменат и

заглавия като Mythos и естествено – Fate

която е най-близка в графично и геймплейно отношение до Torchlight. Но настоящата геймка е достатъчно самостоятелна и добре замислена и изпълнена, за да получи заслужено ревю. Нека да видим защо...

За натрапчивото усещане, че играете Diablo в един осъвременен вариант, огромна вина има и един специален човек - Matt Uelmen, който, след като озвучи пет култови игри на Blizzard, в това число и самата Diablo, сега се включва към екипа на Runic Games. Познатите меланхолични и тъжни мелодии, напомнящи за атмосферата на далечен град в причудлив сън в отвъдното, се носят от колонките и в Torchlight. Първоначално музиката може да изглежда като дразнещ контраст с ярките и живописни цветове на героите и околната среда, но когато в крайна сметка се спуснете в мрачните подземия, нещата си идват на мястото. Другият основен „виновник“ за усещането за дежа-ву по отношение на Diablo е Travis Baldree – дизайнер на Fate, който заедно с Max Schaefer и Erich Schaefer, съдизайнери на Diablo и Diablo II и приобщени експерти към екипа, разработващ Mythos, участват в създаването и на настоящото заглавие.

Нека сега се съсредоточим върху геймплея! Действието се развива в измисления град Torchlight и в близките до него пещери и подземия, където ще можете

да се биете с орди чудовища и да събирате най-различни артефакти

оръжия, амулети и облекла. Както във всяко себеуважаващо се RPG, имате инвентар на героя, където можете да му поставяте шлемове или шапки, мечове или – забележете – револвери, щитове или брадви, държани с две ръце, брони или яки кожени кожухчета, вълшебни сандали или бронирани ботуши и още много варианти за визията и амунициите на вашия човек. Ако пък особено силно си харесате някоя цялостна бойна екипировка, можете да си я съхраните като създадете втора, която да обогатявате според придобивките си, и да ги редувате в зависимост от ситуацията.

Контролирате герой, избран от три възможни класа – разрушител, алхимик и покорител, с който ще можете да странствате из много подземия и пещери и да събирате плячка от убитите изчадия, която е невероятно разнообразна – оборудване, злато, артефакти, амулети, оръжия, брони, заклинания, магии, отвари и дори... риби. Да, в играта ще срещнете поточета, в които се лови шаран с помощта на въдица, която героят ви си носи. Ще ловите рибки, които са много повече от златни – всяка от тях има различни способности, като да се превърне в определен вид войска по ваше желание например.

Класовете също имат своите плюсове и минуси. Разрушителят (воин) е огромен, мощен боец, който владее ръкопашния бой, но пък и може да се обръща към духовете на предците-воини; алхимикът е магьосник, който владее силата на духа и магията, но и може да призовава импове и механизирани същества в своя полза, а покорителят (стрелец) е елитен гард, който може да бъде изпращан на мисия под прикритие, а и владее добре боравенето с пушки, пистолети и други огнестрелни оръжия. Играчът сам усъвършенства класа на героя си, като му поставя точки върху избрани показатели след вдигане на ниво. Фокусът в играта е търсенето на

загадъчна руда, която се добива в мини, разположени дълбоко под земята

а нейната функция е да дари хората с особена магическа сила. Това вещество може да омае и манипулира всеки, който го е доближил.   

Разбира се, вашият град е ядрото, центърът, към който винаги ще се връщате, за да си починете, купите или продадете своите вещи, както и да общувате с други персонажи, като много от тях ще ви задават различни куестове. Например: „Намери човека с големите очи и му открадни меча, защото само той може да порази вълка, който влиза всяка нощ в двора ми, а аз ще ти дам купища злато“. Такива инфантилни задачки много напомнят на куестовете от една друга, доста сходна като геймплей игра - King's Bounty. Но освен да ви разсмеят, те са и сериозна част от вашето приключение и не бива да ги подценявате.

В подземията се биеш с босове. За целта трябва да си изработиш тактика – а именно да имаш показатели, съобразени с класа на героя си. Всеки бос е уникален. Може би можеше босовете да са по-едри, по жилави и по-интелигентни. Докато ги биеш, виждаш линията на живота им, но това че тя намалява доста бавно, все пак не успява да те паникьоса. Друго щеше да е ако те биха победили не просто с меч, а и с интелекта на играча...  

Но аз всъщност бях очарован от играта и първото, което ме грабна, както – убеден съм – и колегата Пеню Дачев, с когото сме горди стопани на куче и който също я играе със задоволство, е

поставеният до вашия герой домашен любимец

който може да бъде псе или пък котка, на които даже можете да дадете дори лично име. Животинката ви следва навсякъде из вашето приключение и си има линия на живота или ниво на кръвта най-популярно казано – която намалява в битка и ако падне до нула, то любимецът ви ще умре. Но това рядко се случва, още повече, че самите вие можете да изберете какво да е неговото поведение – да е агресивно, да е дефанзивно или да е съпътстващо. 

Сред най-добрите новини за Torchlight е, че се продава през Steam за едва 27 лв., както и че издателят ни обещава скоро да разполагаме с редактор на нива. Впрочем това е първата игра, която играя с netbook settings във видео опциите, което ще рече, че директно се настройва за видео картите на по-слабите нетбуци и лаптопи. Това е много голям плюс, тъй като играта ще стане достъпна за много хора, които не са геймъри по душа, но пък обичат от време на време да поиграят на нещо от преносимия си служебен или домашен компютър. Настина е приятно да поджиткаш игра от 2009-та с 1 GB RAM и видео Intel GMA 950, без да губиш ефективността и насладата от нея. Приятно е и че резолюцията не повлиява на Torchlight – а тя си работи по същия начин, независимо и от другите стартирани процеси в Windows. По отношение на графиката – разработчиците са избрали един премерен и добър графичен стил. Нито е съвсем модерен, нито е ретро. Аз дори предпочитам да е по-ретро, но сигурно на други ще се стори недостатъчно съвременен. Играта допада обаче и на двете страни, което означава, че графиката не случайно е такава – отново успешен маркетингов ход.

Сред големите според мен минуси е фактът, че макар играта да е 3D,

360-градусово завъртане на камерата е невъзможно

Проблемът е, че всъщност никакво завъртане на камерата не e възможно. Това не само че ме озадачи, но дори и ме подразни. Друг минус е мястото на инвентара. За разлика от други игри от жанра, сега имате прозорче, където съдържате както брадва, държаща се с две ръце, така и малко камъче, интегриращо се в дадено оръжие. Големината и функцията на плячкосаните предмети не повлиява техния обем и това изглежда несправедливо и небалансирано, но пък този аспект на играта се компенсира от възможността да трупате артефактите в оборудването на домашния любимец, който освен това, може да бъде изпратен до града, за да изтъргува завоюваното, без да се налага да ходите самите вие на крака, като търсите най-близкия портал или хабите свитъци за пътуване до приятелското селище. Ако обаче разработчиците искаха да направят от това шедьовър, можеше да предвидят домашният любимец не само да носи и продава наличните у него атрибути, но и например да напазарува поне еликсири за здраве, магия и идентификация на новооткритите амуниции.

Както е прието в жанра, с натискането на Alt ще виждате всички активни предмети или обекти на картата, които ще светват и ще ви информират какво ще спечелите от тях. Малко банално, но дървените бъчви, които съдържат както ценности, така и лек тротилов заряд, ще са най-честите предмети, които ще трябва да обискирате. За играта може да се говори безкрайно. За да я дефинираме с ключови думи, трябва да споменем следните неща – пълчища чудовища, събиране на артефакти, продажбата им, активна помощ от лично куче (по-точно вълче) или котка (по-скоро рис), които могат да претърпят полиморфизъм с помощта на риба, която сте уловили, и да станат от динозавър през гоблин до таласъм – варианти бол.

Тази игра не е нито Fate, нито Titan Quest, тя е достатъчно самостоятелна и

вероятно наистина е далеч от новото Diablo

но за да излезе точно сега и да е направена толкова изпипано, причината е една – добра маркетингова стратегия на издателя, който хем прави заглавие каквото се очаква, хем го пуска, когато има дефицит на игри от този жанр и далеч преди премиерата на доайена. Това само по себе си заслужава адмирации. Обичам тази игра и очаквам нейния MMO вариант, който се разработва в момента, с нетърпение! 

 
системни изисквания
CPU 1,2 GHz; 1 GB RAM; 128 MB Video
напиши коментар
 

70 мнения
профил »
kala07 каза на 04.11.2009, 09:49 ?. :

Браво за статията

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 04.11.2009, 10:53 ?. :

Добра статия....изглежда и добра игра....трябва да се пробва... :)

46 мнения
профил »
doom123 каза на 04.11.2009, 11:19 ?. :

Ако Blizzard успеят през сезона 2012-2112 да изкарат Diablo 3 и е наполовина толко готина и иновативна колко Torchlight ще е super.

642 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 04.11.2009, 11:33 ?. :

Torchlight е толкова иновативна, колкото небето е червено.

54 мнения
профил »
guitar_man123 каза на 04.11.2009, 11:20 ?. :
Редактиран на 04.11.2009, 11:20 ?.

Хм, на мен нещо не ми допада тази игрица. Мисля, че Dragon Age:Origins е по добра.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 04.11.2009, 14:33 ?. :

Да, сравнявай игра, разработвана за година от 40 души екип с почти никакви ресурси, с игра разработвана за четири години от 200 души студио с някакви си там милиони бюджет. Да не говорим, че като цяло игрите са различни поджанрове на RPGто.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.11.2009, 11:55 ?. :

Аз пък мога да изброявам само минуси за тази игра.

Най-големия минус според мен е, че играта изглежда лигаво и ... евтино. Няма я тежката, леко депресивна атмосфера на Диаблото, която да създава усещането, че света на играта е завладян от някакво голямо зло. Пък е и много лесна, чак на най-високата трудност вече става за игране. Комбинацията от пушки и брадви някакси логически не се връзва. Няма waypoints. В инвентара всеки предмет заема еднакво място - пълна простотия. И още и още...

693 мнения
профил »
perro каза на 04.11.2009, 12:25 ?. :

депресар :)

45 мнения
профил »
Daath каза на 04.11.2009, 12:49 ?. :

Еми мой,като искаш кървища и т.н. хващай Postal 2 или Manhunt и се наслаждавай :)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 04.11.2009, 14:27 ?. :

n00b, следващия път като коментираш поне играй играта, става ли?

Има waypoints, има я и депресиращата атмосфера, особено към края. Комбинация от пушки и брадви е имало действително в исторически аспект, пък и да не говорим, че играта е повече със steampunk свят, отколкото с фентъзи. Трудността е добра, особено в края трябва да си много hardcore за да играеш на very hard.

Играта си започва точно както трябва - дава ти да почувстваш, че ти си силния и че можеш да убиеш всичко и постепенно те въвлича по-надълбоко и по-надълбоко в един интересен свят, където можеш лесно да усетиш как злото пропълзява от всяка сянка. И накрая те изправя пред такава битка, че Diablo пасти може да яде :)

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.11.2009, 14:57 ?. :

За 20 минути не намерих Waypoint, нито ме зариби. От четирима приятели с ниво на интелигентност над средното никой не я харесва.

Как така по едно и също време е имало брадви и пушки? Аз мислех че изведнъж през 15ти век "Хеклер и Кох" са почнали да произвеждат автомати и всички едновременно са зарязали брадвите.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 04.11.2009, 15:26 ?. :

Да, да, ясно. Всички, които харесваме играта сме прости, по време на турското робство е имало автомати и е нямало саби, 20 минути са колосално много време и ти си бог и твоята дума е закон, като пръднеш излизат зайчета, а твоите фекалии захранват атомна централа с осем реактора минимум по пет години.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.11.2009, 15:40 ?. :

Самата истина.

143 мнения
профил »
wannabe каза на 05.11.2009, 22:51 ?. :

n00b ебати фейла...

260 мнения
профил »
ThI SanDmaN каза на 10.11.2009, 11:28 ?. :

Аве брато не ти ли е умръзнало само да спориш с другите и да им противоречиш.

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 11.04.2010, 12:22 ?. :
Редактиран на 11.04.2010, 12:28 ?.

Има Waypoints, след около 30 ниво надолу на Normal играта става почти невъзможна, графиката е приятна, атмосферата и бос битките са уникални, итемите и комбинациите които можеш да правиш с тях са в пъти над Diablo, древните цивилизаций са направени с изключителна фантазия. Мога още много да хваля играта.


n00b, виждам че си Diablo fanboy и си тотално против иновацийте, но поне гледай трезво на нещата. Играта е призната от повечето от влиятелните студия, и е цитирана много пъти като пример за игра с нисък бюджет, но уникално изпълнение.


154 мнения
профил »
vladitan каза на 04.11.2009, 13:21 ?. :

n00b за какво сравняваш диабло и торчлайт. Играта за мен си е супер пък и тук играта не е концентрирана в/у някакво голямо зло а в/у някаква руда. Пък и не всеки обича депресивните атмосфери.

41 мнения
профил »
saurabh каза на 04.11.2009, 14:40 ?. :

Eми n00b какво повече искате :)

15 мнения
профил »
eatthisheal каза на 04.11.2009, 16:26 ?. :

Торчлайта е страхотен.Вярно че копира фейт и я подобрява (между другото след торча ще превъртя 3тата фейтка) ,но играта пак си остава a-must-see.Няма някакви сложни неща по нея,никой не казва че това е играта на годината или нещо друго.Днес цъках Midtown Madness 2,бруталщина,върна ме в детството ми.Играта нямаше нито звук,нито графика,геймплея не предлагаше някви невероятни състезания тунинг и тн.,просто си взимаш количката която искаш да пострада и я караш из града.И все пак играта си остава класика,и всички я харесват.Торчлайт не е диабло.Той няма да се помни след 10 години,обаче игра от 600мб или там колко е,дето е и лека на всичкото отгоре,аз лично бих я сравнил с age origins и risen,по критерий "Искам да разцъкам"

Торчлайт няма графиките на гореизброените игри,не може да се мери по бюджет студио,време и т.н. дори историята на играта почти липсва,но торч-а има една адски силна част - мелетата в нея.И сякаш създателите и са насочили цялото си творчество в тая посока,защото играта е брутална.Докато в днешни дни излизат повече игри който търсят графика,история,звук,трудност и тн. и покрай тия критерии накрая забравят да направят една НОРМАЛНА дори бойна система.Торчлайт е от другия бряг,от тия малко на брой игри,които се борят с признание не заради блясъка си,а защото ти е кеф да си ги цъкаш.Един съвременен MM2,игра която всеки би харесал да поразцъка,и с която може наистина да се релаксира,и не трябва да се учи от двучасов туториал.

Затова и коментарите са факт,никой не псува играта (освен някой депресирани изключения) ,точно защото никой нищо особенно не е очаквал от нея,а тя се оказа
яка джитка.Дал бог повече такива игри ;)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 04.11.2009, 17:32 ?. :

Всъщност има доста голяма вероятност Torchlight да бъде запомнена с много. Runic са както ex-blizzard, така и ex-flagship служители. Всъщност Runic са точно тези, които са разработвали Mythos, една игра, която има огромен потенциал точно заради иновативните си идеи. Тя вече не е в техните ръце, както знаем, но и тя ще излезе на белия свят след известно време и се надявам, че ще бъде оценена както трябва. Имах удоволствието преди време да играя тази игра и мога само да се възхищавам на идеите, заложени в нея.

Малко се отклоних от темата, но както и да е. Torchlight няма да е само малката single player игричка, която можем да играем сега. Torchlight е нещо съвсем друго. Тя е нещо като Mythos 2.0. Това, което виждаме сега, е само прототип на един много по-голям проект, наречен The Torchlight MMO. В него ще има повече класове, повече екипировка, раси, customization, градове, история и като цяло просто повече от всичко. Според мен това, което виждаме като история и свят в Torchlight е само една нищожна част от всичко, което е запланувано за проекта. Честно казано с нетърпение очаквам да видя повече от този свят.

Между другото не съм съгласен със статията, че историята и quest-овете в Torchlight са несериозни. В играта има една основна линия на историята и още няколко, които се развиват около нея. Общо взето за всеки tileset има по един главен куест, един find a sample of ember куест и един kill the monster куест. Отделни има разни куестове на endless dungeon-а и един тип дето те праща в разни mini dungeon-и да му търсиш различни артефакти.

219 мнения
профил »
khassad каза на 04.11.2009, 17:27 ?. :

Играта е супер зарибяваща много кефи,до сега такова яко нещо не бях играл.Като Диабло е ама с по яка графика и даже си имаш помощник :)

117 мнения
профил »
Fang каза на 04.11.2009, 18:54 ?. :

Играта много ме кефи и не спирам да я играя!!! Рядко се срещат такива игри!

693 мнения
профил »
perro каза на 04.11.2009, 19:22 ?. :

+1!

117 мнения
профил »
Fang каза на 05.11.2009, 04:55 ?. :

На мене ми харесва, за тебе не знам.

2 мнения
профил »
WinZ каза на 04.11.2009, 19:53 ?. :

Screenshot-овете и трейлърите изглеждат добре, ще се пробва ;)

267 мнения
профил »
TreantBG каза на 04.11.2009, 19:59 ?. :

а дали ще може да играеме с героите от сингъл в мрежа?
нещо като LAN?

154 мнения
профил »
vladitan каза на 04.11.2009, 21:11 ?. :

квото ще да е важното е че ти прави кеф да я цъкаш хич не ме интересува дали има или няма история и дали имало пушки и брадви

31 мнения
профил »
jhony каза на 04.11.2009, 22:37 ?. :

Предпочитам да почакам, колкото трябва, но да играя оригинала /Диабло/. Не отричам че има някакви достойнства въпросната игрица, но просто няма да си развалям вкуса в устата с евтинджоси.
Напомня ми малко както през 2000г. се появи NOX точно в "правилния" маркетингов момент - половин година преди Диабло 2

12 мнения
профил »
MetalGearRex каза на 13.11.2009, 17:40 ?. :

Предпочитам да почакам, колкото трябва, но да играя оригинала /Диабло/. Не отричам че има някакви достойнства въпросната игрица, но просто няма да си развалям вкуса в устата с евтинджоси.
Напомня ми малко както през 2000г. се появи NOX точно в "правилния" маркетингов момент - половин година преди Диабло 2
------------------------------------
Точно пък бих ти казал, че за мен Nox беше много по-зарибяваща от Диабло 2! Геймплеят беше по-бърз, без да се превръща в безмозъчно кликане по екрана, играта с трите класа се различаваше много повече, отколкото играта с всичките класове на Диабло 2, имаше скрити места, които бяха доста интересен момент, гадовете бяха по-разнообразни, и накрая - имаше по-интересна история. Може би единственият й недостатък в сравнение с Диабло-то е, че нямаше мулти, но за single player за мен е по-добра от Диабло.

Torchlight съм я изтеглил, но все още не съм я инсталирал. Струва ми се зарибяваща, а още повече игра от 2009-та като видя под 1GB размер и ми става някак готино. :)

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 05.11.2009, 01:19 ?. :
Редактиран на 05.11.2009, 01:19 ?.

jhony, логиката в поста ти просто липсва.

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm?game=432&featu re=3692&page=1&bhcp=1 - Torchlight, The MMO Interview

1565 мнения
профил »
n00b каза на 05.11.2009, 10:43 ?. :

Генгстъ шит, Торчлайт трябва да умре.

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 05.11.2009, 11:21 ?. :
Редактиран на 05.11.2009, 11:23 ?.

5.5 оценка на тази игра....ахахахахахаах!Сигорен съм че ако бяха я направили Blizzard , щеше да получи по малко от 4 и сички вие (особено Sentry) щяхте да я плюете!Ясни сте ми.Diablo 1 е по добро от тази игра,обаче щом не е на Blizzard трябва да се завишават оценките.Lamers .

15 мнения
профил »
eatthisheal каза на 05.11.2009, 11:56 ?. :

игра ли играта та я коментираш?

н00б разбрахме че не те кефи играта,имаш право на мнение и ние го уважаваме това твое право,ама спри да ни го натрапваш....

джони все едно от диабло 2 насам да не цъкаш никви игри щото искаш следващата ти игра да е диабло 3...да ти имам логика...играта е страхотна това че имаш адски ограничено мислене е твой проблем,играта не е виновна.

117 мнения
профил »
Fang каза на 05.11.2009, 16:07 ?. :
Редактиран на 06.11.2009, 15:36 ?.

Към d1s@s7eR. Май *** си ти! Пише се сигурно, а не сигорно и защо срявняваш Diablo и Torchlight. Това, че едната я оприличаваме на другата не значи, че непременно имитират Diablo и, че искат да го надминат. Много ме дразнят постове като твоя, в които обиждаш игра/човек или каквото и да е било с един милион правописни грешки. Първо се научи на пишеш и след това пиши коментари.

Без обиди! И ползвай "редактирай коментара". Правилното писане на родния ни език показва култура и грамотност.

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 06.11.2009, 08:30 ?. :

Waspar-******* малко.

1.Всеки греши
2.Не проверявам правописа си след като го напиша,защото не смятам,че тук това е най-важното
3.След като ти самия не пишеш грамотно не прави забележки на другите LAMER ***

Не се пише Убиждаш а Обиждаш,не се пише опрЕличаваме а опрИличаваме.
Следващия път си помисли какво пишеш и какъв си ти преди да "цъкнеш" enter!!!

Без обиди! И ползвай "редактирай коментара". Правилното писане на родния ни език показва култура и грамотност.

117 мнения
профил »
Fang каза на 06.11.2009, 15:35 ?. :
Редактиран на 06.11.2009, 18:38 ?.

Да прав си! Много рядко допускам грешки, но ето, че има. За сигурно го писах, защото се набива на oчи и не беше с цел да те обиждам.

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 05.11.2009, 12:23 ?. :
Редактиран на 05.11.2009, 12:23 ?.

Не не съм я играл.но ти така или иначе не разбра смисала на коментара но СЪС сигорност ще я тествам днес за да видя що за стока е.
Sentry ти по на горе каза нещо от сорта,че не трябвало да сравняваме високо с нискобюджетните.Това е МЕГА ГИГА ИНФРА БИ-ТУРБО ТЪПО.Дай по тази логика да направят в сайта различна оценяваща система(която по мое мнение вече яима).Една игра или ти харесва-или не.Това дали е направена със 50 милиона или със 50 хиляди просто няма значение.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 05.11.2009, 14:59 ?. :

Не съм казал, че не трябва да се сравнява, просто обяснявам защо точно Dragon Age е естествено да е по-добра. Пича каза общо взето "Мани я тая електрическа крушка, слънцето е по-ярко!" и бих казал, че тази аналогия е пълна. Ако не си ме разбрал - твой проблем.

Torchlight взима най-доброто от Diablo 1, Diablo 2 и Fate, преработва го, така че всичко да работи заедно, и го предлага в изчистена форма на играчите. Тя е иновативна точно по Blizzard-ски. Може да не е най-добрата Hack & Slash игра в момента, но според мен това е не защото играта няма потенциал, а просто защото няма content - нямало е време да бъде направен такъв. И все пак някой може ли да ми каже кое друго студио в рамките на година е успяло да направи зарибяваща, изчистена игра, която да се хареса на толкова много хора?

15 мнения
профил »
eatthisheal каза на 05.11.2009, 15:06 ?. :

според мен играта не копира нищо от диабло,играл съм 2те фейтки скоро почвам и 3тата и мисля че играта копира изцяло фейт,и в никакъв случай диабло.Виж ако фейт има някви прилики с диабло то е щото такива са нормите на жанра,иначе и торча и фейт са 2 страхотни игри който не се мъчат да постигнат някви буумове в жанра,някви рекордни продажби и тн. Те са игри за ценителите на мелетата,не са разглезения геймър който като излезе новия NFS казва веднага на приятелите си щото видиш ли нещо велико е излязло на пазара,пък било то и поредната боза.Аз лично мисля да превъртя торча и с 3те героя,играта е страхотна.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 05.11.2009, 16:13 ?. :

Във Fate няма класове и active skill-ове. А и историята и визуалния стил са доста по-близки до тези на Diablo, отколкото на Fate. Музиката също напомня за Diablo. Иначе най-близо според мен е Mythos, но много малко хора са я играли.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 05.11.2009, 13:32 ?. :

Абстрахирайки се от дразнещото ме съдържание на играта, мисля че е брилянтен маркетингов удар. Евтина игра, която временно ще нахрани страхотния глад за Д2 хек&слеш купонче. Титан Куест одъртя и омръзна и ми е много интересно какви продажби ще реализира Torchlight до месец-два преди излизането на Д3, защото тогава вече ще се стиснат джобовете.

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 05.11.2009, 16:22 ?. :

Игра без капчица иновативност. Използвали са наново геймплей елементите от Fade, омешали са ги с малко Diablo, като доста са се "вдъхновили" от трейлърите на предстоящата трета част, и са добавили лек steampunk привкус. Tези, които не търсят нищо сериозно и не ги дразни дебилния облик, е нормално да я харесат. В тази игра има всичко, което един hack&slash фен може да иска. Дори малко повече от необходимото. На мен през цялото време ми се струваше, че играя alpha-та на Diablo 3, но с друг енджин. Добра загрявка до излизането на въпросната, nevertheless.

598 мнения
профил »
XENOpz каза на 05.11.2009, 16:41 ?. :

Съвсем спокойно заявявам, че тази игра е по-добра от Diablo 2.

Причини:

Тази игра Е Diablo 2, но 3D и без всички кретении от Diablo 2. User-friendly е. Има невероятни функции, които незнайно защо досега не са били включвани в игри от жанра. Ще бъде MMO.

За оплакванията за предметите с еднакъв размер, прочетете повечко за Diablo 3 ;)

Нещата които не ми харесват
- Лееееко детска на външен вид.
- Камерата не се върти.
- Само 3 класа.
- Няма мулти (но ще има след ъпгрейда)
- Уменията са небалансирани :) (не че това има значение за една single player игра)

ПП: Ако смятате, че тези минуси правят играта неиграема, ще трябва да ви попитам кога последно сте играли компютърна игра ако пропускате всяка НЕСЪВЪРШЕНА игра (защото НЯМА съвършени игри).

404 мнения
профил »
Revive_ каза на 05.11.2009, 21:28 ?. :

Ясно е, че всички чакаме големите хитови игри, но пък през другото време можем да играем и такива леки и приятни "софтуерни забавления".
Не винаги, доброто се крие в най доброто... :)

Толерантност... "Геймъри"... толерантност... ( за игрите и помежду ни ) :)

154 мнения
профил »
vladitan каза на 06.11.2009, 15:58 ?. :

тая игра като излезне ммо варианта ще се пръсна да я играя...е%ал съм го диаблото

2 мнения
профил »
WinZ каза на 06.11.2009, 17:18 ?. :

Аму един час съм я играл и да си кажа честно е зарибяваща, много по зарибяваща от диабло (да играл съм го, 82lv бях в battlenet-а). За Runic games досега не съм чувал, но дано да продължават такива игри да правят, cheers.

374 мнения
профил »
Blacck каза на 06.11.2009, 23:27 ?. :
Редактиран на 06.11.2009, 23:31 ?.

Брееее много знаещи станаха! Единия ми играл 20 мин. и ми дава мнение за игра.....абе пич ти....ти....знаеш ли за какво говориш......големи сте шматки хейтарчета!

P.S Статията е супер!

109 мнения
профил »
kom4o каза на 08.11.2009, 17:08 ?. :

2 дена я играя и ме зарибява все повече. Супер занимавка докато излезе Diablo III...

374 мнения
профил »
Blacck каза на 08.11.2009, 19:40 ?. :

;)

260 мнения
профил »
ThI SanDmaN каза на 10.11.2009, 11:31 ?. :
Редактиран на 10.11.2009, 11:31 ?.

Нямам тарпение за онлаин версията на играта мн ше е зарибяваща.

1 мнения
профил »
alfazoor каза на 10.11.2009, 16:53 ?. :

Зарибих се игря от доста време и все не ми омръзва.4одесно описание.

29 мнения
профил »
Helo каза на 12.11.2009, 14:27 ?. :
Редактиран на 12.11.2009, 14:28 ?.

Еее браво за статията. Винаги съм се възхищавал на статиитe на PC mania.

8 мнения
профил »
S3X_agreso каза на 12.11.2009, 18:10 ?. :

играта РЪллзз играл сам почти всички ммо-та и диабло това е мн добра игра малко са героите 3 обаче има замисал и е мн интересна и да кажа изискванията не са толко малки проц поне на 2гх 1гб рам и 128 вид трябва за да варви на High и да не цепи на по малко от 2гх лаги ! браво за статията и парво играите играта после пишете жалките си комментари !

1 мнения
профил »
Todor032 каза на 05.12.2009, 15:15 ?. :

И на това ти му казваш високи изисквания ли? Ако бяхме 2002 година щях да се съглася с теб ;)

5 мнения
профил »
DrunkenBrawler каза на 14.11.2009, 19:21 ?. :

Само едно ще ви кажа. Колкото и да сте новаци в rpg жанра не почвайте на Easy уби кефа да играеш.Статията е много добра :) също и играта :)

27 мнения
профил »
datacenter каза на 19.11.2009, 08:54 ?. :

Като фен на hack'n'slash, просто бях отнесен от това заглавие. Досега се мотах на Sacred 2, но последните дни се разбивам с Torchlight и честно казано се радвам, че не са го орезилили с някакви "новаторски идеи" - стига ми гадния engine за иновативност :D

1 мнения
профил »
Zeratus каза на 18.02.2010, 10:58 ?. :

Аз пък много и се радвам на игрицата, след месеци (направо години) нон-стоп WoW една толкова лека и простичка игра е толкова освежаваща! Няма само мислене, гиър-ване, стратегии, глупости, няма толкова напрежение и вживяване, късане на нерви... пускаш я, цъкаш си я на Hard/Very Hard и пак ти е достатъчно лесна че да не ти пука ако случайно пукнеш. Голям плюс е че толкова прилича на Diablo, Blizzard се Оср**а с правенето на новото Diablo, колко още да ги чакаме? Diablo е страхотна игра, проблема е че с каквото и колкото и да я играеш накрая ти писва да трепеш едни и същи гадини отново и отново (тъпия Ball, 100 пъти да го биеш, едно и също...). И ето че се появи едва ли не Diablo, но с друг Storyline, други класове, други гадини, други умения, предмети, всичко... КЕФ!!!

119 мнения
профил »
SharkLord каза на 10.04.2011, 10:25 ?. :

He съм я купил, щото съм заклето фенче на Диабло, ама пък я кажете, заслужава ли си да я взема за да мине времето до Диабло 3 по-бързо, или изисква много отдаденост? Щото изглежда супер :)

278 мнения
профил »
fizo каза на 07.09.2011, 10:50 ?. :

Превъртях я веднъж и край повече ме съмнява да я пусна. За един път става, но е изключително еднообразна за повече от едно изиграване. Иначе съм съгласен, че беше приятна.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Torchlight

Чийт:
Героите от Diablo си почиват доста време, а злото продължава да налазва света и някой пак трябва да го спре! Torchlight е новата RPG молитва. Има и чийтове!

новини:
Целта на играта е да се завърне към корените на поредицата.
Runic Games бе основано през 2008 г. от братята Макс и Ерих Шефер, който са сред основоположниците на Blizzard North и създателите на оригиналното Diablo.
Засега не се знае практически нищо друго за мобилния порт, но се надяваме, че скоро ще има повече информация.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Torchlight II 114
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78
Path of Exile 77