facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Toon Golf
Ревю | 15.04.2002 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Friendly Software
Издател:
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC

Единственото, което знаех за голфа, преди да взема Toon Golf, беше че в него, както и в една друга игра, трябва да се вкара нещо в дупка. Специфичното при голфа е, че топките влизат в дупката, а стика остава отвън. Някои казват, че тази игра помага да се намерят нови приятели. Ами същото казват и за бирата, така че не трябва да се вярва на всичко, което казват хората. Но да кажем, че сте запален голф-маниак и ходите да тренирате в полето до Студентски град. Тогава тази игра е точно за вас. Ако не сте фен, но сте запален мазохист и ходите да тренирате в мазето на блока, то също можете да й хвърлите едно око.

Започвате със създаване на персонаж. На ваше разположение са един дебел чичко, един тънък чичко, едно хлапе, на което някой му е избил с шут скейта от ръката и за наказание му е дал голф-стик, и една изключителна изкусителна девойка, която само като видите как държи стика, веднага се замисляте дали точно това е истинското й призвание. За да се вкара по-голяма тръпка и разнообразие, всеки от персонажите (между които няма особена разлика) може да си облече различна тениска - за съжаление едноцветна. За съжаление, наистина. Щеше да е много гот, ако на гърба на мадамата имаше надпис - "Внимавай в точно коя дупка ги пъхаш тия топки!". След това си избирате стиковете (който каквото ще да ви казва, но колкото е по-дълъг стика - толкова по-добре) и цвета на топките,  носещи звучни имена, като "Жълтата светкавица", "Червената Фурия", "Розовата изненада" и т.н.

Следва избор дали да играте сам или срещу приятелче - тоест в зависимост от това дали имате желаниеи някой друг да ви пипа стика. Всъщност имам чувството, че играта е специално създадена за групови изпълнения, защото при самоконсумация доста бързо изтъпява и става безинтересна.

И така, стиснали стика в едната ръка и топките - в другата, се запътвате към едно от петте игрища, които ще ви позволят да се развихрите в Grand Canyon, small гробище, туристически парк, едно блато и заснежена тундра. Е, тук започва големият fun. Преди удар можете не само да регулирате неговата сила, но и да му придадете финтово завъртане, да изпълните специален трик (като например "Страхоразмазващата кука"), да изберете точно кой стик ще използвате и най-накрая - да вкарате топката. Е, в началото ми беше малко трудно да се примиря, че при тази игра влиза топката, а не стика, но накрая се свиква. Финното кършене на задните части на единствената жена в отбора ви помага да се отпуснете.
Но какво беше изненадата ми, когато разбрах, че движенията на играчите са абсолютно идентични и колко нееротична може да бъде гледката на отпуснат и дебел мъжки седалищен мускул, опитващ се да повтори движенията на мадамата. Както и да е, в края на играта бях успял да си вкарам топките с доста по-малко замахвания от противника и доволно да дам "Cancel" в прозореца, който ми предлагаше рекордът ми да бъде публикуван на сайта на играта и да получа златен виртуален медал, но срещу скромната сума от 5 долара.

А защо ли играта има Toon в заглавието си? Може би за да се оправдае гарфиката, навяваща мисли за числото 1995, и за да не бъде оплюта и от известните със своята висока интелегентност американци. И още нещо - в текстът става дума за ГОЛФ, да не си помислите нещо друго! 

 
системни изисквания
P 200, 32MB Ram
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15