facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Titanfall 2
Ревю | 11.11.2016 | автор: Емил Трифонов


оценка:
Производител:
EA
Издател:
Respawn Entertainment
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

елегантен и разнообразен геймплей

подобрен мултиплейър

кампанията е приятна изненада

минуси

за ААА игра можеше да изглежда малко по-добре

Винаги е добре да помним откъде идват създателите на Titanfall от Respawn Entertainment. Студиото зад някои от най-успешните Call of Duty игри добре знае как се правят шутъри и има умението да преосмисли жанра и да му даде нова искра. Titanfall 2 разширява мултиплейър концепцията на оригинала и добавя изненадващо готина сингъл кампания, всичко от което ни служи за напомняне колко добри наистина могат да бъдат тези ветерани.

Независимо дали сте в ролята на Pilot или управлявате Titan, Titanfall 2 се играе и усеща като изключително удовлетворяваща игра. Балансът и взаимодействието между човек и машина са това, което прави шутъра толкова безупречен. Пилотите могат да използват своята скорост и пъргавина, за да неутрализират гигантите. На свой ред, екип от титани разполага с грубата сила и първична мощ, която да посее пълно разрушение и да неутрализира факта, че щитовете на титаните вече не се регенерират в мултиплейър.

Именно в своите онлайн режими Titanfall 2 показва най-съществени подобрения - от атрактивни карти до възможности за тактически маневри. Всеки коридор е потенциална арена на единоборство, а на всяко отворено пространство може да демонстрирате паркур умения. Изобщо, вертикалнит елемент в картите е много добре застъпен и е едно от нещата, които правят прехода между пилоти и титани толкова плавен. Мултиплейърът обикновено е кратък и пълен с ареналин. В режима Attrition (реално Team Deathmatch) два отбора се борят за победа. Ако искате нещо по-комплексно, за вас е новият Bounty Hunt, където всяка елиминация на противник носи кредити, които може да използвате в рамките мача; ако пък умрете вие, половината ви неосребрени кредити изчезват. Така с изтичане на времето напрежението се повишава. Coliseumе режим с ограничен достъп - трябват ви специални талони - но постепенно може да натрупате пари в играта, с които да ги купувате.

С общо осем мултиплейър режима и няколко страхотни карти, Titanfall 2 изглежда доста по-солидно от относително постния оригинал. Към това трябва да добавим и опциите за кустомизация на вашия пилот и титан - повече умения, нови гранати, по-добри пъркове и по-богат арсенал. Напълно новата селекция от титани също дава дълбочина на играта и тези огромни машини постепенно пораждат симпатия у вас.

Не трябва да забравяме и сингъл кампанията. Тя не само дава така липсващата в оригинала история, но и се оказва изненадващо интересна и добра. Това произлиза най-вече от разнообразието, което ви следва на всяка крачка. И нямаме предвид само престрелките, двойните скокове и паркура. Ще откриете още доста платформинг елементи и дори към средата на кампанията все още виждате нови механики, които да използвате. Можем ли да стигнем до там, че да сравним кампанията с Portal  - може би не, но определено геймплеят е значително по-комплексен и мисловен от този в един обикновен шутър.

Във визуално отношение Titanfall 2 изглежда добре, макар и може би не чак толкова забележително, колкото други ААА игри тази година. Дизайнът на света и в частност на титаните е солиден, но лицата на героите изглеждат малко бездушни и с по-малко детайли. Околната среда в нивата от кампанията поне е добре реализирана.

Titanfall 2 е доста различно изживяване от Battlefield 1 и е по-обещаваща от Call of Duty. Тя е по-добра и по-пълна версия на оригиналната игра и в една идеална ситуация, Respawn със сигурност ще получи шанс да я подобри още повече в близко бъдеще. 

 
системни изисквания
OS - Win 7/8/8.1/10 64bit CPU - Intel Core i5-6600 or equivalent RAM - 16GB HDD Free Space - 45GB GPU - NVIDIA Geforce GTX 1060 6GB, AMD Radeon RX 480 8GB
напиши коментар
 

560 мнения
профил »
dogma каза на 13.11.2016, 15:39 ?. :

Добра статия и добра игра, браво!

45 мнения
профил »
fenomena каза на 16.11.2016, 10:23 ?. :

Много добра игра, доста по-добра от първата част.

Плюсове:

Изпипан и разнообразен геймплей;
Силна сингъл кампания макар и кратка - 5-7 часа за нормалните играчи;
Стабилен мултиплеър с разнообразие на карти и режими.

Минуси:

Графиката е на средно ниво, очакваше се повече;
Не може да задържи вниманието ви за повече от 50-60 часа - Не зарибява достатъчно!
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Titanfall 2

Интервю:
Повечето от заглавията, които ще ви представим, са позабравени хитове или просто не са получили особено внимание от гейминг обществото.

новини:
След двете Titanfall игри серията ще продължи с нови заглавия, потвърди Respawn.
Respawn, Nexon и Particle City ще направят втори опит да пренесат вселената на Titanfall на екрана на вашия смартфон или таблет.
Поредицата Titanfall е "дългосрочен" ангажимент за ЕА, потвърди компанията, въпреки че Titanfall 2 се е представил по-слабо от очакваното.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69