facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Titan Quest: Immortal Throne
Ревю | 06.04.2007 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Iron Lore
Издател:
THQ
Жанр:
Ролева игра, Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Кошмарно добра Dream специализация, събрала в себе си най-доброто от воина и мага

Дузина малки екстри, които правят играта в пъти по-приятна

По-разнообразни като цели и изпълнение куестове

минуси

Все така зарибяваща, което действа зле на социалните контакти

Опцията за Triple Buffering прави играта супер тромава

Царството на мъртвите можеше да изглежда малко по-зловещо

"Надежда всяка тука оставете, всички вие, що пристъпвате тук...” Из „Ад” на Данте

Винаги съм изпитвал някакво непреодолимо желание да седя с поглед на надрусано зомби, втренчен в щъкащите около мен като рояк неуморни мравки безмозъчни противници и да се помпам на левия бутон на мишката с надеждата, като ги убия, да хвърлят от някой готин предмет.

По възможност колкото се може по-як. И до ден днешен не мога да си обясня напълно защо се получава така. Но ето че това е факт всеки път, когато си пусна Diablo, Dungeon Siege, Sacred и от няколко месеца насам – Titan Quest. Затова нямаше как да не се залепя отново за монитора, когато Immortal Throne се настани удобно на харда ми и успя да открадне още няколко десетки часа от свободното ми време, което за дълго бе ангажирано от вие-знаете-коя-онлайн-ролева-игра.

До царството на мъртвите и обратно

Качихте се на Олимп, сразихте един от най-могъщите титани и спасихте божествената кожа на Зевс и целия му антураж. Сега е време да слезете в мрачното подземно царство, където отиват всички непослушни елини, да се срещнете с митологични звезди като Ахил, Агамемнон и Минос, и да сритате задника на смуглия Хадес, който, наред с лодкаря Хирон и триглавия Цербер, е леко откачил и е решил да превземе земята на хората, заливайки я с армия от немъртви.

Ще прекосите Средиземноморието и страховитата река Стикс, ще странствате сред Елисейските полета и ще си пробиете път през един куп огромни и зъбати чудовища от отвъдното, само и само, за да се доберете до двореца на Хадес, където ви очаква кулминацията на вашето титанично приключение.

Immortal Throne е с една идея по-зрелищен и разнообразен като куестове и дизайн и има един-единствен недостатък – той е само експанжън. И като такъв е относително кратичък. Но независимо дали ще биете Хирон по тиквата със собствените му весла или пък ще режете главите на Цербер една по една, Immortal Throne ще ви изкефи максимално, най-малкото защото огромна част от проблемите, които ни тормозеха в оригиналната игра, са почти изцяло отстранени.

Властелини на съня

Освен допълнителните часове геймплей, другата най-явна новост, която ще откриете в Immortal Throne, е специализацията Dream, в която ще почерпите сили за уменията си от света на сънищата. А те са меко казано зрелищни. Дори и да не я изберете като основна, тя би паснала много добре на уменията както на воини, така и на магьосници.

Освен че могат да приспиват част от противниците си, докато довършват останалите с мощна хаотична вълна, която разпорва земята и вдига във въздуха всичко, през което мине, новият клас герои, наречени пророци, могат и да изчезват от света на живите, да се промъкват незабелязано до избрана от вас жертва и да й нанасят унищожителен удар. Последното е особено удобно в случаи, когато пет шест бияча ви препречват пътя до по-силен стрелец или досаден маг, обсипващ кратуната ви с метеоритни дъждове.

А пророкът може да има свой домашен любимец – в по-късен етап от играта той призовава Кошмар: малко летящо далекобойно същество, което притежава способността да обърква противниците ви и да координира атаките на останалите зверове, които са с вас (призовани чрез свитъци или пък притежание на други играчи в мултиплейър игра).

Отборното куестване явно е на мода

Авторите не са подминали и мултиплейър режима на игра. Освен че сега може да се ориентирате в пъти по-лесно в лобито, отколкото преди, с един бърз десен клик върху портрета на играчите, с които сте партия, ще видите тяхната екипировка и инвентар. Разбира се, подобно на inspect опцията в WoW, и тук няма да имате възможност да им я взимате.

В дни, в които се говори, че Blizzard възнамеряват да създадат още едно MMORPG, а на хоризонта все още няма и помен от анонс на Diablo III, игри като Titan Quest без съмнение изпълняват ролята на перфектния заместител. Този месец дори е особено благодатен за феновете на хек-енд-слеш ролевите игри, тъй като на хоризонта изникна още едно подобно заглавие – Silverfall. Но за него ще си поговорим по-късно. 


Малките допълнения

- Часовник в горния ляв ъгъл, показващ времето в реалния свят, в случай че загубите представа за него. Което се случва доста честичко, бъдете сигурни; - Екипирате предмети с десен клик – елементарно на пръв поглед хрумване, но без съмнение удобно; - Вече може да виждате точното количество здраве и мана, което имате – постоянно променящите се към положително или отрицателно цифрички дразнят, но ви ориентират доста по-добре за състоянието ви; - Възможност за промяна на поведението на животното ви, когато кликнете с десния бутон върху портрета му – нормално, агресивно, защитно; - Опция за автоматично подреждане на предметите в инвентара – толкова удобна, че човек няма как да не се запита защо я пазеха чак за Immortal Throne, а не я пуснаха с някой пач. Така най-малкото си спестявате досадното пренареждане на десетките чармове и реликви, които откривате постоянно, с надеждата да попаднете на две или три еднакви, за да ги съедините; - Допълнителен куик слот за умения, в случай че основният по някаква причина се окаже недостатъчен.
 
системни изисквания
P IV 1,8 GHz; 512 MB RAM; 128 MB Video
напиши коментар
 

29 мнения
профил »
Helo каза на 14.11.2009, 01:11 ?. :

PC mania... отново велико описание на играта... браво! :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Titan Quest: Immortal Throne

Тактика:
След като инсталирате Immortal Throne, може да импортвате герои от оригиналната игра в експанжъна и да ги преименувате.

ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Titan Quest 2
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78