facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Witcher 3: Wild Hunt
Ревю | 27.05.2015 | автор: Методи Константинов


оценка:
Производител:
CD Projekt RED
Издател:
Bandai Namco
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
50, 24 лв.
купи играта »

плюсове

огромен, красив и жив свят

богата на съдържание

дълга и интересна история

динамична бойна система

минуси

дразнещи проблеми с инвентара и крафтинга

Богатство. Така с една дума можем да опишем най-лесно онова, което ни поднася новото и епично фентъзи RPG приключение The Witcher 3: Wild Hunt. Красотата на огромния отворен свят; разнообразието от куестове, занимания и предизвикателства; подробните диалози; безупречното озвучение; дълбоката митология; красивият дизайн на героите и атрактивната бойна система – всичко това може да бъде обобщено със същата тази дума.

The Witcher 3 дава ново измерение на понятието „отворен свят“ и буквално ни кара да забравим онези скучни и плоски занимания, които толкова често се появяват в подобни игри, претендиращи за разнообразие и свобода. В центъра на този пищен фантастичен свят е Гералт – ловец на митологични зверове, наемник и човек, кръстосващ тези пътища, за да изпълни една лична задача. Пътят му го среща с множество истории, съдби и герои, като от главната линия се разклоняват десетки допълнителни нишки и куестове, някои важни, а други по-дребни. Всички истории обаче са интригуващи и почти няма да видите скучните задачи от типа на „Отиди от точка А до точка Б и убий персонажа С“. Няма да е пресилено да кажем, че The Witcher 3 поставя нов стандарт за наична, по който трябва да бъде структурирано съдържанието в една ролева игра.

Всяко от тези занимания ви дава възможност да качите ХР, да се сдобиете с нови предмети и оръжия и да поставите под ножа десетки чудовища. Гералт е въоръжен с два меча, които редува, за да атакува хора и чудовища. С тях може да изпълнявате силна, но тромава и бърза, но по-лека атака, освен това може да блокирате и парирате. На разположение имате и пет магии, даващи различни пасивни и активни предимства. Ползването им отнема адреналин, който се възстановява постепенно. Малко по-нататък ще получите и арбалет, който завършва вашето снаряжение.

Това може да изглежда като ограничен арсенал, но всяко нещо в The Witcher 3 се отличава с дълбочина и нюанси и тук също е така. Трябва да следите дребните подробности, да се нагаждате спрямо позицията си, оръжието и врага и да знаете кога е по-добре да използвате един или друг похват.

А че ще ви се наложи да сте прецизни е сигурно, тъй като светът на The Witcher 3 ни поднася множество от врагове и всеки изисква различен подход и магии. Тактиката за битка срещу група бандити ще бъде напълно различна от подхода, който ще използвате срещу глутница вълци. Огромното извисяващо се три глави над вас чудовище изисква други магии от тези, които ще използвате срещу някой таласъм. Така бойната система винаги е динамична, интересна и не престава да ви държи в напрежение.

В играта няма отделни точки за магически умения; вместо това Гералт разполага с една графа за издръжливост, която се пълно отново, когато не правите нищо твърде напрегнато. Правенето на магии (или т.нар. signes) я изчерпва, а търкалянето настрани, за да избегнете вражески удар, временно спира пълненето. Ефективността на възстановяването пък се определя от екипировката, която носите. Тежките брони оказват отрицателно влияние, а леките неща позволяват на издръжливостта да се регенерира бързо.

Трябва да знаете още, че враговете не качват нива с вас. Когато приемете нов куест, получавате информация за това какво ниво е препоръчително да бъдете, за да с езахванете с него. Когато обаче скитате из света не играта, такива предупреждения отсъстват и като нищо може да се натъкнете на звяр, който да ви убие с един удар. Така играта непрекъснато ви държи на щрек и ви кара да сте внимателни с избора на схватки.

Предмети като отвари и ъпгрейди най-напред трябва да се изработят. Като в повечето ролеви игри, материалите за това идват от телата на умрелите и различни сандъчета с плячка, които са разхвърляни из света. Лечебните треви пък може да берете навсякъде. Благодарение на пълния със съдържание свят на The Witcher 3, дори едно невинно занимание като търсенето на съставки може да ви отведе до някоя забавна и неочаквана мисия.  Някои от по-трудните за намиране материали изискват упорито търсене, което на моменти може да стане досадно. Хубаво щеше да бъде, ако имаме на разположение някакви подсказвания за това къде може да се открият те, но за съжаление това е част от концепцията за отворения свят.

Известни проблеми може да имате и с менютата за управление на инвентара, които могат да са объркващи дори след доста часове игра. Вероятно в опита си трудът им да се хареса на сериозните RPG фенове, поляците от CD Projekt RED са пропуснали да внесат известен елемент на обяснение, който със сигурност щеше да помогне на новаците в поредицата и в жанра, пожелали да пробват тази страхотна игра. Този пропуск не е фатален и не може да намали ентусиазма за игра, но е факт.

В крайна сметка хубавото е, че играта не е невъзможна, а просто понякога става по-трудна. Ако влезете в битка недобре подготвени, защото не сте се ориентирали в менютата, погледнете на ситуацията като на предизвикателство. Без да имате свободата, която ви дава Skyrim, Гералт също може са развива доста умения и наистина е трудно да се каже кой е най-добрият подход, всичко зависи от стила ви и от начина на игра. На свой ред, качването на нива също е реализирано по отличен начин. Изпълняването на куестове и убиването на чудовища дава ХР и когато съберете достатъчно, качвате ниво. С всяко ниво получавате точка, която може да използвате за да ъпгрейднете съществуващи и да отключите нови умения, които включват всичко от бойни умения през магически сили до по-ефективни възможности за крафтинг. Тъй като за разлика от възможностите, самите точки са ограничени, това ви кара да се съсредоточите в една или няколко области. Хубавото е, че всяка вложена точка веднага дава отражение по време на битките, които са доста предизвикателни така или иначе. Така цялата система е напълно свързана и възнаграждава вложените усилия.

Същото се отнася и за историята в The Witcher 3, която става толкова дълбока, колкото бихте искали да бъде. Може д азадавате допълнителни въпроси, да поемате множество странични куестове и да играете с избрано от вас темпо. Важно е, че нищо в света на играта не е черно и бяло и повечето решения, които ще вземете имат последици, изразяващи се по един или друг начин. Историята е интересна и никой от героите ѝ не е застрахован от превратностите на съдбата. В един момент ще поемете контрол над Ciri, като смяната не е по избор, а става в определен миг от историята. Тя е доста по-различна като управление и арсенал и може да ви се стори по-ограничена от титулярния герой. Сюжетът и диалогът обаче си остават силни и тогава и The Witcher 3 е стъпка по-напред от своите предшественици именно, защото успява да разкаже една лична история.

Вече неколкократно подчертахме, че светът на играта е огромен. В него е лесно да изгубите фокус и посока, но едва ли можем да отбележим това като негатив. Просто се придържайте до един регион, вижте максимума от куестове, които може да изпълните и NPC-та, с които може да се срещнете и тогава продължете напред. Така едновременно си гарантирате повече часове игра, както и по-комплексен и консолидиран подход, който ви предпазва от капана на прекалено големия избор.

The Witcher 3 е пълна с разнообразно и динамично съдържание игра. Това, че не можете да се почувствате така емоционално свързани с Гералт, както с Джоел и Ели от The Last of Us или дори с Джон Марстън от Red Dead Redemption е по-скоро проблем на самия фентъзи жанр, който изглежда твърде откъснат от реалния живот. Извън това играта предлага всичко, което почитателите на ролевите заглавия бих искали, подплътено с чудесна графика и очевидно много вложени усилия. С това си приключение, което спокойно може да продължи около 50 часа, Гералт наистина може да се оттегли с достойнство. 

 
системни изисквания
OS: 64-bit Windows 7 or 64-bit Windows 8 (8.1) Processor: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz / AMD CPU Phenom II X4 940 Memory: 6 GB RAM Graphics: Nvidia GPU GeForce GTX 660 / AMD GPU Radeon HD 7870 Hard Drive: 35 GB available space
напиши коментар
 

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 07:23 ?. :

И какви точно са проблемите с инвентара и крафтинга? Бъдете по-конкретни. Имаш си интегрирано меню, с което можеш да превключваш по всяко време на каквото искаш - интентар, карта, крафтене итн. Освен с хоткейовете, и с цифрите също. Никакви проблеми не съм имал с него.

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 28.05.2015, 08:54 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 08:57 ?.

Няма опции за сортиране по тежест, име и т.н. Книгите са набутани на едно място с храна, поушъните и алкохола. И понякога ако цъкаш Esc да махнеш инвентара, но курсора ти е върху някой предмет, играта малко derp-ва. Поне мен това малко ме дразни

едит: а единственото което не ми харесва при крафтинга и алхимията е, че менютата за тях са просто дълги списъци. щеше да е хубаво да ги направят малко по-компактни. Но това са все дреболии, които най-вероятно ще оправят в някоя Enchanced версия като предишните игри

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 10:33 ?. :

Това за сортирането и книгите е вярно. Щеше да е добре, ако имаше и сортиране при диаграмите, примерно по критерий level requirement. Щото ако искам да си изкрафтя някоя броня, трябва да скролвам през всичките десетки брони от нисък левел, докато си стигна до желаната. Защото са подредени по азбучен ред.

206 мнения
профил »
fordy каза на 05.06.2015, 18:04 ?. :

Просто играта не е платила за да няма кусури ;). Инвентара си е съвсем нормален. Сравнение голяма част от игрите, дори е добър. Оръжията са ти първия таб, имаш таб за quest items, tab за junk, tab за храна и книги (което не че има нещо общо, но в общия случай и двете проверяваш от дъжд на вятър и просто цъкаш храната, която ти е дошла наред. И таб за crafting материали. Какво искате да ви разделят инвентара на 100 таба ли? А колкото до бъга... еми извинявай, ама то тогава половината игри, вобще не трябваше да имат оценки над 2. Това дори не е някакъв времеотнемащ бъг. Просто спираш да си мърдаш мишката и цъкаш 2 пъти escp и това е....

169 мнения
профил »
Corvo каза на 10.06.2015, 06:19 ?. :

Не си прав. Ако наистина проверяваш от дъжд на вятър, играеш предимно с меча на ниска трудност, тогава е все тая. Но ако си правиш билдъп с алхимия и ти се налага редовно да пиеш поушънки, тогава с книгите е досадно, защото при сортиране ти ги слага най-отгоре и ако си събрал стотици документи, трябва да скролваш до долу, за да стигнеш до поушънките. Аз затова вече като прочета нещо, го изхвърлям и си остаям само масла и поушънки в този таб.
Новият пач пооправи доста неща, но това с книгите все още го има. 100 таба не са нужни, достатъчни са 6 ;) Също ме дразни примерно, че при търговците не можеш да продаваш неща, които си облякъл, а трябва да излезнеш от менюто на търговеца, да си влезнеш в инвентара, да съблечеш/смениш и после пак при търговеца. Дано да го оправят по-нататък.
Пример за добро меню е моднатото SkyUI от Скайрим. Визуално опростено, подробно, сортиране, всичко. Просто се сетих.

1 мнения
профил »
simonsez85 каза на 28.05.2015, 09:41 ?. :

Безспорно играта е огромна . Невероятен свят ,пълен с неща за правене . Почнах с главното стори ,но не след дълго се откъснах и сега основно правя странични мисии които до сега всяка една ми е много интересна .Да не говорим за контракт задачите където за всеки монстер трябва да имаш различен подход , а и дори подготовка за да скочиш в боя. Играта я препоръчвам на всеки фентъзи фен .Света е смесица на Red dead redemption с Game of Thrones.Имам само един въпрос към хората които я играят . Горе долу съм схванал цялата механика на играта ,само едно нещо не мога да разбера как работят тези сокет итеми. Не ПС4 ч играя и се чудих дали проблем е от версията или не ми е ясно как се ползват.Проблема е че не ми дава да слагам нито в броните нито в мечовете .Ако някои е просветлен ако може да ми помогне :)

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 10:39 ?. :

Имаш два вида вида сокет айтеми. Глифове и руни. Глифовете са за дрехите, руните за мечовете. Глифовете не можеш да ги слагаш в меча и обратното. Можеш да махаш сокетите от предметите при ковач, но губиш сокет айтема. Това е. :)

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 10:05 ?. :

"Това, че не можете да се почувствате така емоционално свързани с Гералт, както с Джоел и Ели от The Last of Us или дори с Джон Марстън от Red Dead Redemption"

Много добро ревю,само с това не съм съгласен,ама ние Book Reader-ите си го знаем ;)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 19:52 ?. :

Ти на тоз пълен с грешки увод ли би го нарекъл... автора ако беше играл играта достатъчно щеше да знае за бъга с мутагените с глифовете дето дават 0% power за бъга къде основния куест с чупи и не може да се продължи в играта. ТОВА НЕ Е РЕВЮ end of story !

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 21:25 ?. :

EМ браУ аз такиъ багуви нямам BEGGINING oF STOry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!xxx9xxx noscoperektxxxx

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2015, 10:11 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 12:47 ?.

С последния абзац не съм съгласен. Ама хич :D . Чувствах връзка с персонажите и Гералт.

А другото не е проблен на фентъзи жанра...

И как за 50 часа я минахте, аз съм на 70ти и чак сега отидох в Скелиге :D
Нима съм толкова бавен :(

Иначе добро ревю. Но това са доста ... странни слова накрая. Разбирам, може да се привързваме към различни персонажи... но да кажеш, че цял огромен жанр има такъв проблем... това вече не.

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 10:24 ?. :

Е как са я минали.Ръш на Easy,напоследък PC Mania така правят....

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 19:55 ?. :

Ae awtora dori ne e igral igrata weee kfo review kfi pet lefa tq e bukana s bugowe za momenta duzina kuestwoe prosto ne moje da se produljat. nishto za grafika nishto za zwuk nishto za boinata sisterma nishto za s`upeniq auto sheathing sword nisht za nishto ... ama nishto ... na kuyf komp q igra na kakwi nastroiki NISHTO .. nekfi prerazkaz4ta na do bolka poznati neshta oshte ot predi da izleze igrata ... review my ass !

343 мнения
профил »
Payback каза на 28.05.2015, 10:49 ?. :

1 ot nai dobrite RPGta naposledak v momenta sam na okolo 50 chasa i sam kaji rechi v nachaloto strahotna igra ne sajelqvam che si q kupih :)

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 10:59 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 11:00 ?.

Аз все пак да повторя един голям минус на играта. Има ТВЪРДЕ много гриндене в морето! Много, ама МНОГО еднотипно и еднообразно луутване на вързани сандъци под водата. Снощи се шлях с лодката да откривам още питанки в морето около Скелиге и направо ми кипнаха лайната. Пълна скука. Просто да ги бяха направили по-малко. Иначе за всичко друго почти нямам забележка.

343 мнения
профил »
Payback каза на 28.05.2015, 11:02 ?. :

realno si prav Corvo no se pak tova e ako iskash nikoi ne te prinujdava mene me kefi toq tresure "hunt" zabavno e kakvi raboti mojej da namerish :)

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 11:11 ?. :

Самите Treasure Hunts, които си ги избираш от куест менюто са интересни. Там е друго. Търсиш каширани сандъци, издирваш диаграми за комплекти, четеш писма, ползваш сетивата. Аз говоря за сандъците, вързани за плуващите бъчви. Само едно и също. А от там рядко изпада силен луут, основно неща, които заминават при търгашите.

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 28.05.2015, 11:14 ?. :

направи като мен и си изключи питанките на картата. По тоя начин като кривнеш от пътя и намериш нещо готино, чувството е досто по-яко отколкото да слагаш маркер на всеки 5 минути и да ходиш наготово

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 11:27 ?. :

Правих го, но на сушата почти нищо не остана :D Гледам сега да събера каквото има от морето. По разните малки островчета е яко. Абе силата на играта е по суша :)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 19:58 ?. :

Tranquil e прав аз така направих и е доста фън не бързам с основната история щото знам че се чупи куеста с голема в каналите при оназ вещица къде трябва да я гепаш ама неможе щот гералт е бойна стойка а като почне да се бие забравя да скача и само се търкаля като наркоман от поредната отвара ! автора никъв вещер не е играл ако питате мен пльоснали са некъф смешен текст колкото да си мислят че са отчели некфа дессйност ама НЕЙСЕ ! само токсик и балъците могат да бъдат заблудени от подобни смешни "РЕВЮТА"

248 мнения
профил »
Lord igra4 каза на 28.05.2015, 11:14 ?. :

5.5 от 6. Една заслужена и справедлива оценка за великолепния Witcher 3. Шестицата е запазена за игрите на божествата.

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 11:18 ?. :

Да 1 шестица плюс 1,2,3....458 поглед също!

248 мнения
профил »
Lord igra4 каза на 28.05.2015, 11:21 ?. :

И за Witcher 3 може да има 2-3 поглед :)

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2015, 11:26 ?. :

Ако "играта на божествата" е толкова "божествена"...
Къде и е ИИто? Ами реалистичната балистика? Защо са центрирани на протагонистите а не на света?


Последно като проверих, Return to Castle Wolfenstein, STALKER Clear Sky, The Witcher 1 Enhanced Edition и Half Life 2 не са на "божествата" ти...

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 11:42 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 11:48 ?.

А да и кажи на божествата си най-сетне да изберат каква ще е играта им,защото от San Andreas насам,не могат да решат ,дали играта ще им е сериозна гангстерска
бруталия или Saints Row фест.Също им кажи да почнат да изучават малко дърветата,защото май не им е ясно,какво става след съчетание кола-дърво.
Има даже какво да научат и от CD Project затова как се правят Side куестове(всъщност всеки един разработчик трябва си вземе бележки от тях от сега нататък)
И най-накрая да изтрият средняшки игри като Manhunt от биографията си и да ги спрат от продажба,защото не подхожда за едни БОЖЕСТВА....

BTW забравих-ДА НЕ РАЗВАЛЯТ АТМОСФЕРИЧНИ КЛАСИКИ като Max Payne и да ги превръщат в DIE HARD WANNABE,за да се харесат на пикльовци като теб...

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 28.05.2015, 11:27 ?. :

Едно нещо не очаквах от тази игра и това е да има най-красивата (vanilla) графика, може би без водата, но геометрията на света е ужасно реалистична в комбинация с богатата и разнообразна растителност навсякъде. Шапка им свалям за постижението.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 28.05.2015, 11:51 ?. :

The Witcher 3 си е достатъчно емоционална, стига човек да разбере източноевропейския дух и митология. Нещо повече - цялата поредица излъчва една сериозна доза реализъм заради присъствието на алхимия, формули, конфликти между фундаментални религиозни институции и лечители, гностици и философи... такъв тип атмосфера сериозно бяга от идеализираният "Хари Потър" и "Лека нощ деца" модел на заклинания и магьосничество, нищо лично към онези фенове, просто Вещерът също разполага със своята публика.

Малко магии с много нюанси, нищо прекалено шарено, кастване на цунамита и огнени бури и други фантасмагории. Неслучайно, едни други колоси на един друг жанр, братя Стругацки казват, че колкото една фантастика е по - реалистична, толкова е по - качествена. В същото време цялата поредица (тук излизаме от измеренията само на игрите) бяга от хипер циничността на Игра на тронове, защото там култът към doggystile и бясно е**** вече дойдоха в повече. Романтичната среща между Гералд и Keira Metz го доказва, а пък да не говорим за прекрасното изпълнение в Новиград на Priscilla, което направо си ме разплака, едно от най - великите преживявания във видео игра, а си мислех, че всичко си е останало в миналото и повече няма да играя нещо толкова въздействащо. Така че емоцията си я има и то в много разумни количества. Гералд си ги любва женичките и голотата си присъства доволно.

Балансът наистина е просто уникален. Вижте диалозите. Да, много са, но тук няма някакви огромни и протяжни разговори с по 10 опции - "дай ми инфо за това, за онова, кажи ми за сестра ти, откъде идваш и бла бла" и пр., максимум 2 3 опции за решение, всяко от което е базирано на основния чар на цялата трилогия, просто в тройката е още по - добре направено >- Причина и Следствие.

Иначе ревюто е готино. А, да, и водата си е много добре.

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 11:55 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 11:56 ?.

This mate knows whats up :)

248 мнения
профил »
Lord igra4 каза на 28.05.2015, 12:04 ?. :

Мене най ме кефят диалозите.
Единствения минус е леката дървеност при движението на героя, коня.
Видях и някой Юбишитски бъгове, като например бутам кокошка и тя се мърда като текстура, подобно като в WD.
Но това не е болка за умиране, аз не чакам тази игра да ме впечатлява с физика, това което го очаквах го надхвърли стократно.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 12:19 ?. :

Стругацки са гении, а фантастиката в книгите им е само параван, който позволява да опишат дълбок философски или политически проблем. Същото е и с Вещера. Магиите са само основа, която позволява да се разгледат ситуации, присъщи на самите хора - расизъм, ксенофобия, политически интриги. Както каза един пич тука, тва е една от малкото игри, която те третира като възрастен. А цинизъм си има, но както сам каза е балансирано, а в Game of Thrones напоследък ти бутат само цици и кръв, защото това се продава.
А като казах магии, имам въпрос към хардкор феновете. Феноменът Conjunction of Spheres разгледан ли е в книгите или е измислен само за играта?

360 мнения
профил »
pepito_18.1 каза на 28.05.2015, 12:39 ?. :

и аз имах недобри очаквания за вичера но не е лоша играта, можеше да я няма една определена конзолност и опростеност, ама аре няма да го прайм на такъв въпрос, изненада ме приятно, за разлика от една друга "божествена" уж игра пък се оказа тотален шит

18 мнения
профил »
vansteel каза на 28.05.2015, 13:11 ?. :

Ааа супер, не съм единствения, който смята Game of Thrones за прекалеееено циничен, с цел да се гледа от повече хора. Странното е, че все повече жени му се кефят. Ама хайде да не повдигам тази тема :D

Що се отнася до играта, просто нямам думи. Абсолютен шедьовър, поне според моето скромно мнение. Особено, ако сте чели книгите (или поне една от тях) кефът да видиш всичко това, визуализирано с ненормално красива графика (пак - скромно мнение), носеща със себе си 120% от атмосферата и митологията на книгите, е просто неописуем. 10/10 must have за всеки фентъзи и/или rpg фен!

248 мнения
профил »
LetMeFindOut каза на 28.05.2015, 15:20 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 15:27 ?.742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 20:05 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 20:05 ?.

Диалозите са страхотни, филм, книга игра квото искаше е това нещо. Ако искаш 2 мин диалг ще имаш на куест ако искаш 20 .. аз следя и чета всичко в света на вещерчо. МИтологията ми е адски приятна именно щото съм чел книги .. видиш ли има и все още такива балъци фен съм си като цяло на самия lore музиката е невероятно скандална...

Има много дълбоки теми за размисъл в тази игра. То не е политика, философия, теология, расизъм, война, тъжни истории на герои от странични куествео, най вече beastry-то къде са описани самите същества какви са и що са .. съмняваме тоз мързел автора да е чел нещо повече от необоходимото му за основния куест който е играл на хипер мега лесно ... РЕВЮТО Е Пълен фарс ... ИСТИНА ! ФАКТ

Corvo нали се сещаш че малко хора дето все още пишат тука знаят кои са стругарски.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 20:58 ?. :

ТО GAME OF THRONES е яко .. само дето педалите от HBO вкараха толкова гей сцени и някфи тъпи интриги дето изоооооооооооообщо ги няма в книгата ... те за това саут парк ги гавреха с една трилогия къде излизаха на пазара новите конзоли...

Серияла тотално ми избози след 2рия епизод на последния сезон ... и вече не става серияла тъпня та тъпня ... и безмислени диалози с безмислени plot twist дето нямат никъф смисъл

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 21:35 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 21:49 ?.

@jenssn
Сорка бро,ама не приличаш на човек,който чете книжки,особено като те гледам как пишеш като мен преди 10 години :D
И не знам кои са братя Стругарски,познавам само едни СтругаЦКИ,ама какво ли пък разбирам аз......

http://i.imgur.com/DLmRAlt.jpg?1
За всеки случай,ако си редактираш комента :P

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 22:06 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 22:13 ?.

Офф и друг път за ме съдиоли по това как пиша в некфи гейм портали бро ... прост ме мързи ... днес само за 8 часа съм изписал 98 майла и съм раговарял с клиенти на 2 езика .. мислиш ли че последното нещо в свободното си време което еда гледам колко ми е здрава граматиката. и дали правя некфи спелл грешки . и да чета ... любимия ми автор е Шекли а последната книга която прочетох преди 2 седмици се казва "Смъртта е занимание самотно" ... и да завърша темата за книгите ... Империя и Фондация на Азимов са скандални .. ако някой фен на фантастиката ако ИМА ТУК не я чел :() препоръчвам ! аххаха скриийн шота е забавен .. и не едва ли ще едитвам хахахаха както казахъ мързи ме да редактирам хахахах как да е !! и не един път съм си казвал ВЕЧЕ ЩЕ ПИША ГРАМОТНО НАВСЯКЪДЕ .. ама съм си гаден мързел .иначе и аз мога да бъда nazzi grammar примерно след запетая винаги има интервал ама него дръгна като болна тема и не съдя по коментар еди кой си човек как го е написал а какво послание носи самия коментар.. .. мамка му за гейминг си говорим все пак.

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 22:20 ?. :

Fair Point :P

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 12:56 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 13:03 ?.

@Corvo
Да разгледан е,но не толкова детайлно,мисля че беше в Blood of Elves...Катаклизма се появява още 1500 години преди събитията в книгите,но общо взето каквото е обяснено в играта,същото е в книгите,няма кой знае какви пропуснати детайли.
Общо взето беше нещо от рода,че различни измерения се сливат във вселената,което образува портал,от който идват твари от хиляди светове.Елфите мисля,че вярваха че хората също са се появили в следствие на Conjuction of the Spheres.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 28.05.2015, 13:12 ?. :

Някак си съм по-склонен да мисля като елфите, ама... :D

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 28.05.2015, 13:08 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 13:49 ?.

Corvo, разгледан е. То света на книгите не би бил възможен, без това събитие(а от там и игрите). Цялата идея е, че се сблъскват светове и същества, които не си взаимодействат здравословно. Просто както каза Blade Runner информацията дори там е оскъдна.

Цялата вселена на Вещера е убедителна и логична. Като veluvian спомена Хари Потър, единият от основните ми проблеми там е, че света не е косистентен. Един път задължително ти трябва пръчка за магия, друг път може и без, условията постоянно се променят в името на сюжета да му е удобно. Това тук го няма, правилата ги знаеш, ако не от началото, то поне след като ги чуеш веднъж.

Света е циничен, брутален, но основан в реалността. Средновековна източна Европа е била сходна, а представете си, че нашата средновековна Европа се сблъска с друг свят и в нея нахлуят чудовища и магия - получавате света на Вещера. Тук обаче не се разчита на циничност и бруталност, колкото да ги има. Колко пъти чухте за изнасилване в този свят и колко пъти видяхте изнасилване? Самият факт, че Вещер - изкуствено подобрена чрез мутации машина за убиване, която не би трябвало да има съвест, да изпитва каквото и да е, се води от чувства е доста показателен.

Края на ревюто е нещото, с което не съм съгласен. Емоционалната свързаност в случая не е проблем на жанра(няма как фентъзи да е по-откъснато от реалния живот, спрямо фантастика), а на играещия. Честно казано не помня игра, в която да съм чувствал героя толкова близък, колкото Гералт.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.05.2015, 13:46 ?. :

евала ти! +++

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 28.05.2015, 18:02 ?. :

Каквото и да кажа ще е малко за играта. Вероятно една от най-добрите игри тази година, и една от малкото добри които съм играл през последните. Тъй като обичам фентъзи(да чета/да гледам/да играя) вероятно следващата покупка на книга ще е точно Вещера(да да не ме замеряйте с домати и зеле че още не съм я чел)

http://imgur.com/a/23Q2N оставям тези скрийнове(макар и малко) и се връщам за още от Вещера.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 28.05.2015, 19:09 ?. :

Не СИ ГИ чел, не е една книга. Няма да те замерям, дори напротив, благородно ти завиждам, че тепърва ти предстои :)

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 28.05.2015, 19:23 ?. :

Имах предвид Вещера като вселена, иначе знам че са повече от 1 книга.

Иначе: http://i.imgur.com/WoOtsyX.jpg Атмосферата е уникална

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.05.2015, 19:51 ?. :

83 картофа ДЪ ФЪК :D

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 20:08 ?. :

Как правиш скрийншотове !!?!? аз немога :( със принт скриий нищ не ми пейства после в никъф едитор ?

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.05.2015, 21:54 ?. :

MSI Afterburner, FRAPS - и 2-те програми си имат hotkey с който може да правиш шотове, тоя Print Screen не работи в почти никоя нова игра.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 29.05.2015, 10:13 ?. :

Nvidia Shadowplay също си е супер, ако си на Nvidia, може и Bandicam, доколкото знам безплатната версия въри работа.

345 мнения
профил »
Теодоси Иванов каза на 29.05.2015, 14:18 ?. :

Всъщност, точно с PrintScreen си ги правя. Afterburner-a го ползвам само за Monitoring. Shadowplay нямам, щото съм с 5-та серия карта.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 19:45 ?. :

Ejj ne se nau4iha tia awtori da si 4etata napisanato sled towa .. to kolko bol greshki .. i trowa deto ti se regenerira za magiikite my se wika STAMINA moi ! adrenalina sa malkite 3 blok4eta do staminata

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 19:47 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 20:18 ?.

Това не беше ревю това беше леко описание аджаба къва е таз игра и кой я създал .. автора нищо не е играл. бае пц мания ревютата ви не са ревюта .. как да ви го кажа да разберете .. смех смех голем смех сте станали !

Ако тоз дето е написал тоз нескопосан кратък текст ВОДЕЩО се за ревю и беше играл на истина играта поне щеше да каже все нещо за някъф дребен бъг нещо за интервютата на цд ред нещичко за пачовете, коя версия играе от стеиийм ли от ГОГ ли кой пач му е била играта нещо за главния куест НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ това РЕВЮ е происто кфото знае от тук от там някой нескопосан youtube клип и е съчинил общо неща дето всеки тука може да напише доста по добре.

Нито една дума за ендо от уменията които имаш примерно по алхимията FRENZY е ми скандалнен е тоз скил ами за мутагените ??? НИЩО ... ами за системата как точно работи че не може всички скилове да са активни а само в слотовете ми НЕ >> той дори не е стигнал до левел 10 че да знае за кво говоря. Ейй нямаше едно негово лично мнение ЕНДА ЛИЧНА НОТКА на досада или на нщео което го е изкефило НЕ >.. разни празни приказки безлични без душни ... че и претенрида РЕВЮ да го нарече и накрая става ли ясно да си купим ли играта или не .. ЩОТО ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЕДНО РЕВЮ .. да ти даде обективна представа със всички плюсове и минуси .. ПЦ мания .. вие май забравихте как се правят нещата .. то вие знаели сте изобщо как да ги правите от както не издавате вече списанието ??? знайте вие да се праийте на най-големите ! А последния коментар със тиа сравнения с тия ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ игри просто автора САМ СЕ ЗАКОПА ... нема такъв смех ... нема такава пародия

. абе мноо слаба работа ... просто смешна работа.

406 мнения
профил »
Freedom or Death каза на 28.05.2015, 20:43 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 20:46 ?.

Тихо, че ще накараш PC Mania да си пуснат РС версията, и ще излезе "втори поглед" с оценка 4/6

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 20:54 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 20:55 ?.

To май тия ревюта ги пишат като фърлят по един един поглед на корицата на играта и на менюто и аре ревю хаьхьхьахьха после аре още два погледа и още ревюта ... и веррно с тия двайсе вида погледа са мноо за смях !

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.05.2015, 20:00 ?. :
Редактиран на 28.05.2015, 20:10 ?.

КОЙТО ИГРАЕ ОРИГИНАЛНАТА НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ ПАЧ 1.04 чупи играта още повече !

http://forums.cdprojektred.com/forums/180-PC kakto mojete da widite po bezbroijinte temi patch 1.04 e laina

за сега я играя на 1.03 и съм доволен само дето има на някои места къде NPC-тата се появяват точно до теб :(

218 мнения
профил »
TheAlpha534 каза на 29.05.2015, 12:13 ?. :

Жалко, лаптопа ми не може да врътне вещерът...
Е, отдавна си мислех да пробвам първата,въпреки това, което съм чувал.

214 мнения
профил »
newcomer каза на 29.05.2015, 13:01 ?. :

Страхотна идея! Оригиналът е прекрасна игра, от която няма да се откъснеш! Това, което отличава първата от две и три е бойната система. Ще си прецениш, харесва ли ти, или те дразни.
Графиката е пфф, енписитата се повтарят като модел, частта в блатата е маалко разтеглена. Освен на най-висока трудност алхимията е избор, а не задължение. Нямам други оплаквания.
Хората казват, че било най-яко да цъкаш на полски със субтитри, не съм пробвал, може да добави автентичност към изживяването.
Може би най-големият плюс е това, че в свят на чудовища, където хората, елфите и джуджетата се колят, а в мирно време се цакат с далаверки и си пращат наемни убийци, има хумор, и то далеч не лош.
Няма какво повече да обяснявам, инсталирай и започвай приключението!

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 29.05.2015, 13:22 ?. :

Moже и да си прав за полския, ама така съм свикнал с Doug Cockle, че просто неговия глас очаквам като видя Гералт.

218 мнения
профил »
TheAlpha534 каза на 29.05.2015, 13:25 ?. :

Успя да ме надъхаш, пък и инсталациата тъкмо приключи. Сега ще я видим какво представлява.

156 мнения
профил »
bojosan каза на 30.05.2015, 18:07 ?. :
Редактиран на 30.05.2015, 18:07 ?.

Това е една от най тегавите и отблъскващи игри създавани някога.
Ако съм в едичночка,осъден на доживотен затвор,и пред мен стои дилемата :да я играя или да броя мухите,категорично без да се замислям бих избрал второто.
А иначе аз в действителност не съм в затвора (все още).И имам възможност да избирам и между други забаления..
Но ако дойде некой и ми каже - баце,давам ти 1000 лева,ако изкараш 100 часа с тая игра,го отпращам веднага

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 30.05.2015, 21:30 ?. :

Някакво обяснение защо или просто пишеш за спорта?

742 мнения
профил »
jenssn каза на 01.06.2015, 17:27 ?. :
Редактиран на 01.06.2015, 17:28 ?.

"- баце,давам ти 1000 лева,ако изкараш 100 часа с тая игра,"

Where's my money nigga !?! ?!?! Give me my money nigga! ! ! !

Божосания пикае кръв от яд че има някфа скапана печка с едноядрен котлон и 2 гига рам сигурно !

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 30.05.2015, 21:17 ?. :
Редактиран на 30.05.2015, 21:20 ?.

Играта определено е най-красивата, която съм играл. Освен това озвучението е изключително. Тези двете неща правят света незабравим. Музиката също е на много високо ниво. За историята не мога да кажа нищо, защото не съм завършил играта, а и се съмнявам, че ще го направя.

Основният проблем, който имам е геймплейът и най-вече combat системата. Определено е две стъпки назад от перфектната такава, която беше в The Witcher 2. Излишното усложняване не прави дадено нещо по-добро. В миналата игра всеки от въпросните Signs работеше идеално - Yrden ги имобилизира, Aard ги зашеметява и т.н., всеки си имаше ясно и изчистено приложение. Това позволяваше изключителна тактическа игра. Спомням си, когато се биех срещу двама убийци, които бяха изпратени за краля, какво надиграване беше. Те бяха по-силни от мен. Хващам единия в Yrden, правя Axii на другия, одръпвам се назад и слагам отното Yrden пред себе си. Докато се бият връщам Vigor. Когато ефекта на Axii свърши, чакам единия отново да се хване в Yrden, след което зашеметява другия с Aard, вкарвам му три тупалки и отново Axii. Беше една от най-добрите битки, които съм имал в игра.

В The Witcher 3 това някак отсъства. Има някакъв хаос в сраженията. Не разбирам какво е наложила тази промяна, но на мен изобщо не ми допадна.

Друга промяна, която не ми харесва са талантите. Отново излишно усложнени. Ето сравнение между два таланта от The Witcher 2 и The Witcher 3, като може да се каже, че са от един и същи tier:

The Witcher 2: "Yrden traps join together, preventing foes from moving between them."

The Witcher 3: "Increase Yrden sign intensity by 5%. Stamina regeneration in combat +0,5/s."

Айде кажете кое от двете звучи по-интересно?

Вярно, в The Witcher 2 също имаше числа, но там бяха два ясни варианта - 1 вложена точка = +5%; 2 вложени точки = +25 процента! Кратко, точно и ясно! Почти всичките таланти в The Witcher 3 обаче са подобни: +1 процентче на това, +2 процентчета на онова, + 0,1/s на трето, ама вложи още една точка да станат +3 процентчета. ТОВА Е СКУЧНО! Такива бяха талантите и в The Witcher 1, но там съм склонен да простя, защото беше прощъпулника на играта!

Та така, основния проблем като цяло на The Witcher 3 е, че по-някаква причина CD Project RED са решили, че е добра идея излишно да комплицират абсолютно всичко.

Най-вероятно всички върли фенове на играта ще ми се нахвърлят, но колкото и да си кривя душата - 4/6 е оценката, която давам. А толкова много ми се искаше да е повече... Много се съмнявам, че сюжета ще е разочароващ, но все пак ако се окаже така - ще падне на 3/6.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 31.05.2015, 16:25 ?. :
Редактиран на 31.05.2015, 16:26 ?.

Чак да е усложнена, не мисля. Даже мисля, че е оптимизирана в някои отношения. Харесва ми, че вече не трябва да влизаш в медитация, за да се напиеш с поушънки, а директно ги пиеш в битка и разбира се токсикацията те ограничава от олд скул помпане на поушънки в стил Диабло 2 :D
А за самото млатене, аз разлика не видях, освен че парирането не е с бутон Е, а с десния на мишката като в асасините.
За самото скил дърво не виждам какво е усложнено, само визуално изглежда различно. Де факто пак имаш 3 пътя - на меча, магиите и алхимията, пак с още едно разклонение за общи скилове. Това с мутагените особено е много хитро, защото те стимулира да развиваш конкретен билдъп, ако искаш да станеш по-мощен с него. Тактика има и при сегашните магии. Примерно някои призраци от висок левел (и на висока трудност) практически са неубиваеми, ако не ги отслабиш в Yrden, а някои human-и с щитове, ако не им пуснеш Axii или нямаш не знам си колко armor piercing, го духаш.
И с процентчетата не е така. С правилния сет дрехи, мутагени и скилове, можеш да си нагрухаш интензитета на sign-овете до много мощен процент.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 09.06.2015, 08:06 ?. :

Идвам да дискредитирам първия си коментар! :D Играта е 6/6, вече имам навъртяни около 150 часа, а тепърва започвам side quest-овете и "?" знаците в Skellige!

Направих си супер OP Igni/Quen build и Sign Intensity на 200%. Успях да убия 32 левел cockatrice, когато бях 19! :D

Все още не съм съгласен с някои неща, като inventory системата - книгите, храната и отварите на едно място, но не е голям проблем.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 12.06.2015, 15:29 ?. :

А може и още. Ако сложиш всички Greater Blue Mutagen и Mastercrafted Griffin Set, можеш да го докараш до над 300% Sign Intensity. И това е само БЕЗ руните и глифовете, с които можеш да донагрухаш Igni и Quen. А ако ползваш и маслата, на Death March ще мачкаш наред.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 13.06.2015, 07:15 ?. :

Да, аз имах 200%, когато бях 19-20 левел. Към 35 вече бях 290%-300%! Пълен комплект Mastercrafted Griffin Gear, 3x5% runestones, 8x10% Igni glyph-ове, Greater Blue Mutagen-и! Пийваш една колбичка Petri's Philter и даже над 300% отива intensity-то. Накрая започнах и повечко Yrden да ползвам. За следващото ми изиграване се чудя дали да съм с alchemy билд или бой с мечове? :D

169 мнения
профил »
Corvo каза на 14.06.2015, 18:00 ?. :
Редактиран на 14.06.2015, 18:06 ?.

Ами alchemy buildа всъщност се оказа най-як, но е най-малко предпочитан, защото не е толкова динамичен. Друго си е да хвърляш огин и телекинези :) Алхимията е по-интересна, изисква предварителна подготовка, beastiary-то е задължително, заради weakness-ите. А ако си изкрафтиш superior поушънки и масла и сложиш правилните перкове, никой не може да ти каже "фафла". Най-забавно е като се биеш срещу много гадове и изпиеш Superior Blizzard, която забавя времето и става една картинка като от аниме - хвърчат навсЕкъде глави и кървави дири във въздуха. :D Хубавото в 3-ката е, че веднъж изкрафтиш ли рецепта, не ти се налага отново да събираш билки като алтав за всяка следваща поушънка. Всички изкрафтени и изпити поушънки си ги възстановяваш с медитация и алкохол. :) Само за определени уникални съставки трябва да събираш loot за крафтенето им (примерно витриол). Иначе няма нужда. Пробвай и с алхимия, ще ти хареса гаранция!

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 14.06.2015, 19:32 ?. :

Сега съм на първата игра(отново) и ще мина 3-те(отново), за да попроменя някои неща в историята. Получих най-гадния ending на Wild Hunt и се депресирах! :D Като стигна до последната ще го пробвам alchemy-то да видя как е! :)

169 мнения
профил »
Corvo каза на 14.06.2015, 20:25 ?. :
Редактиран на 14.06.2015, 20:38 ?.

Няма нужда да преиграваш и трите игри, освен ако не ти се цъкат от кеф. Изборите в предните две игри нямат абсолютно никаква тежест за финалния ендинг. Специално за мисията в Каер Морен на 3ката си правих експерименти, няма никакво значение кой ще вземеш с теб. Всичко останало е просто разлика в преиграването на самата игра, което не е лошо. За финалния ендинг е важно само какви избори взимаш, когато Гералт е със Сири, с коя кака ще имаш романс и как ще изпълниш мисиите с Дийкстра, Роуч и Радовид.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 14.06.2015, 22:06 ?. :

Има значение дотолкова какъв ще е състоянието на герои в играта или пълната им липса.

Спойлер: Ако убиеш Лето във 2ката, няма как да го видиш в тройката например.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 14.06.2015, 22:23 ?. :
Редактиран на 14.06.2015, 22:24 ?.

Това да, но накрая няма никакво значение дали си пощадил в 2ката Хенселт, Шиле, Саския или Лето. Участието на Лето в 3ката е епизодично, но поне куестът беше як, изкефи ме.

А като говорим за липсващи герои, КЪДЕ СА ЙОРВЕТ И САСКИЯ ПО ДЯВОЛИТЕ?? Ама нито думичка няма за тях в 3ката! WTF

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 15.06.2015, 08:01 ?. :
Редактиран на 15.06.2015, 08:10 ?.

Да, аз знам, че изборите от I и II не влияят на края на Wild Hunt, но аз съм ги изигравал само един път и затова. В първото си и единствено изиграване досега се съюзих с Order of the Flaming Rose(The Witcher) и Vernon Roche(The Witcher II). Сега ще карам със Scoia'tael и във двете игри! Също така ще пощадя някои хора, които нямаха този късмет преди! :D Единственото много гадно нещо на започването отначало е, че губя Gwent тестето си, а с такава любов го събрах! xD

А това с липсата на герои е вярно! Shani от оригиналната игра я няма нито в двойката, нито в тройката.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 15.06.2015, 08:12 ?. :

Shani не беше особено важен герой в книгите :P

Реално, от жените най-важни бяха Ciri, Yennefer, Fringilla Vigo и Triss.

Иначе Шани може да се появи в експанжъните.

10 мнения
профил »
lilawa_baby каза на 08.06.2015, 13:34 ?. :

това с книгите е вярно

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 15.06.2015, 09:58 ?. :

Най-накрая навлезнах в играта, като преди не съм пипал Witcher игра. Отнеха ми около 6-7 часа докато схвана играта и на този етап играта е внушаваща. А впрочем не съм очаквал да има толкова дълбоки сцени и куестове, които направо да ме трогнат.

Без да спойлвам мнохо, снощи минах куеста на кървавия барон и частта с бебето преди да се превърне в Lubberkin, където барона изпълнява ритуала с насоки от страна на Гералт направо ми разплакаха майката :D

ОБАЧЕ, Гералт е адско педалче като стане въпрос за тупаници. Може би аз нещо не схващам механиката, но юмруците на пича са меко казано слаботелесни.


742 мнения
профил »
jenssn каза на 15.06.2015, 13:58 ?. :

Просто камерата е супер шибана в ръкопашни боеве и нещо контрола за блок не хваща и ти ебават мамат! А онез яко блок

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 16.06.2015, 15:42 ?. :

Ръкопашните досега всичките съм си ги спечелил с контриране и мощния удар. Не съм имал проблем нито с камерата нито с блока. Контра, силен удар, изчаквам следващата атака, повтарям. По-слабите ги тръшвах с едва няколко песника, на по-крайните файтинг куестове обаче се искат повечеко удари.

5 мнения
профил »
marchela каза на 05.09.2015, 21:38 ?. :

https://sh.st/vJpbA
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Witcher 3: Wild Hunt

Превю:
Безспорно най-мащабната игра от поредицата на полското студио CD Projekt RED, The Witcher 3 заплашва да ви плени за дълго с комплексния си сюжет и геймплей.

новини:
За успеха на студиото е спомогнал и сериалът The Witcher.
"Анджей Сапковски изобщо не е прав и мисля, че е просто едно арогантно копеле".
Дизайнерт на The Witcher и играта с карти Gwent Деймиън Моние вече има нова месторабота и това е полското студио Techland.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78
Path of Exile 77