facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Witcher 2: Assassins of Kings
Ревю | 28.05.2011 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
CD Projekt RED
Издател:
Namco Bandai
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

История, която те грабва на мига

Множество запомнящи се моменти

Великолепна визия

Предизвикателна бойна система

Вашите решения имат осезаеми последствия

минуси

Проблемна оптимизация на графичния енджин

Дребни недоразумения, свързани с интерфейса

Спорадични бъгове

Епично и величествено. Тези две думички постоянно ми се въртяха в съзнанието, преди да започна статията. Така че защо да не застанат и в самото й начало? Все пак The Witcher 2: Assassins of Kings е точно това. Епично и величествено RPG.

Във време, в което индустрията е на мнение, че всяка игра трябва да е по-проста от своя предшественик, за да се хареса на колкото се може повече хора по света (очевидно издатели и производители не са убедени, че масовият коефициент на интелигентност е особено висок), CD Projekt RED запазват жанра непокътнат. При това ни го поднасят в най-чистата му форма.

Личи си от абсолютно всеки байт колко усилия са вложени в The Witcher 2. Всичко е създадено с изключителна прецизност, с желание, с хъс, а не просто с идеята да се отбие номера и да се вземе месечната заплата. С други думи -

чудовища, пазете се, Гералт се завърна

Откриваме го обаче на най-неочакваното  място – в затвора, набеден за смъртта на краля на Темерия – Фолтест. Разбира се – това е долна лъжа. Заедно с Роч – командирът на специалния отряд Сините райета – Гералт тръгва по следите на истинския убиец, за да очисти името си и да разкрие мотивите му.

В самото начало историята в The Witcher 2 може и да ви обърка леко. Особено ако се докосвате за първи път до мрачния фентъзи свят на вещера, създаден от полския писател Анджей Сапковски. В лицето ви се захвърлят имена на хора, събития и местности с такава лекота, че просто свят да ви се завие. Спокойно, ще свикнете бързо. Достатъчно е да дадете един Chapter време. А и това никак не е случайно. The Witcher 2 е изключително богата в сюжетно отношение игра. Тя предлага множество пътища, по които да извървите своето приключение, както и няколко различни завършека. И тук всяко ваше решение си има конкретно и осезаемо последствие.

Ако първият Witcher се захранваше от модифицирана версия на стар енджин, който преди това красеше Neverwinter Nights 2, то сега двойката си има своя собствена графична платформа, наречена RED Engine.

The Witcher 2 изглежда великолепно

При това доста меко казано. Ще се разхождате из гори, чийто стари и гигантски дървета сякаш ще докоснат небето всеки момент. Тук слънчевите лъчи се прокрадват едва-едва през златистите листа и се отразяват в спокойните води на малкото езерце. Ще кръстосвате улиците на живи в пълния смисъл на думата градчета, където хората, потънали в грижи, вършат ежедневните си задължения…

Вгледайте се в текстурите на всичко около вас. Гарантирам ви, че ще ви бъде изключително трудно да откриете две еднакви. Дори една най-обикновена каменна колона изглежда по-различна от предходната. С други думи – copy/paste принципът е сведен до минимум, а въображението на дизайнерите – отприщено до своя максимум. Така The Witcher 2 слага буквално в малкия си джоб BioWare с техните големи претенции за величие (още сънувам кошмари с повтарящите се подземия в Dragon Age 2).

Визията в The Witcher 2 обаче не е без покритие. Под нея се крие

един дълбок и изключително увлекателен геймплей

Сама по себе си това не е ролева игра с отворен свят, каквато например е Gothic или Oblivion. Всяка една местностите, които Гералт изследва обаче, са достатъчно гигантски и окуражават любопитните пътешественици, които във всеки един момент могат да се натъкнат на нещо неочаквано. И тук BioWare определено има какво да научи от поляците от CD Projekt RED. В The Witcher 2 нямате чувството, че сте в някакво парче територия, изолирано от цялостния свят. Напротив – всичко е елегантно навързано едно с друго.

Може би най-впечатляващото качество на The Witcher 2 обаче е това, че играта ви позволява да повлияете на хода на събитията. При това чувствително. От най-дребния куест, свързан с неволите на елфкиня, обвинена в убийството на местни стражи, до главната сюжетна линия, свързана с похитителите на кралете. Това прави преиграването на The Witcher 2 просто задължително, най-малкото за да видите какво  би станало, ако решите да не се биете с духа в горската къща, а да му дадете онова, което иска – сърцата на двамата души, които някога са го измъчвали. Ако застанете на страната на Роч, а не на елфите, борещи се за свят на равенство... А най-интересното е, че решенията, които взимате, не са добри и лоши. Всичко е двусмислено. Всеки е прав за себе си. И нищо не е просто черно и бяло. Подобно на Гералт. Вещерът, обучен да убива всевъзможни чудовища, няма намерението да се превърне във велик герой или тираничен злодей. Той не се бори за справедливост или пък се стреми да бъде несправедлив. Напротив – броди из един свят, изтъкан от размирици, за да открие единствено и само отговори на своите въпроси.

Онези от вас, които са играли на първия Witcher, ще открият, че

бойната система в продължението е чисто нова


Ритмичното нанасяне на удари отстъпва място на по-традиционна механика. Да, стоманените мечове за хуманоидите и сребърните – за чудовищата – са все още тук, допълнени от характерните за вещерите заклинания. Бойните стилове обаче са вече в миналото. Гералт може да нанася нормална и тежка атака, както и да блокира ударите или да ги избягва с ловко претъркулване. Звучи просто. Това обаче не означава, че битките са елементарни. Напротив. Не си спомням друга игра, в която да съм умирал толкова пъти още в нейния пролог. Дали защото туториъл съобщенията бяха прекалено малко. Или пък защото изчезваха от екрана, още преди да съм успял да ги прочета. Не знам. Но още в първия половин час ми стана ясно, че светът на вещера е опасно място.

Противниците са изключително безкомпромисни, а вие трябва да бъдете безкрайно внимателни в абсолютно всеки един момент. Правилното позициониране на Гералт е от ключово значение – ако бъде нападнат в гръб, той ще понесе двойно повече щети. Парирането на ударите пък е просто задължително. То обаче отнема енергия, а тя е необходима за правенето на заклинания. Какъв избор ще направите? Как ще подходите към сражението? Всичко е от значение.

Често ще се изправяте и срещу големи групи от противници. Тук поставянето на капани и използването на бомби, които подпалват, тровят или заслепяват, са просто задължителни. А когато умрете 20 пъти, ще осъзнаете, че и пиенето на еликсири преди всяка по-голяма битка (по време на нея това е невъзможно) също е доста добра идея.

С напредването в играта и качването на нови нива, както и подобряването на уменията на Гералт, разпределени в четири основни категории – вещерско обучение, алхимия, майсторство с мечове и магия – битките стават по-поносими. Но никога елементарни. И винаги трябва да сте добре подготвени – с предварително изпити еликсири, с подходящо облечената за ситуацията броня, облагородена с всички възможни ъпгрейди, както и с мутагени, поставени в съответните умения, които ви снабдяват с допълнителни бонуси.

Като всяка амбициозна игра и The Witcher 2 не е лишена от своите недостатъци


Слабата оптимизация може и да попречи на някои от вас да се насладят максимално на изключително красивия свят. В това отношение първият пач е просто задължителен. Интерфейсът пък, макар и интуитивен като цяло, страда от няколко доста сериозни проблеми. Искате да видите кое копче за какво е в менюто по време на игра? Не можете. Опитвате се да разберете дали мечът в магазина на търговеца е по-добър от вашия собствен? Определено не става по лесния начин. Предпочитате да избирате върху кои сейв слотове да запазвате играта? Не можете. Кликвате на Save и тя ви запазва автоматично в нов слот абсолютно всеки път. В момента папката със записите е над 2 гигабайта, което е просто абсурдно…

Срещат се и спорадични бъгове. Например понякога, при приключването на дадена фаза от куеста, маркерът на картата не се обновява, а вие трябва да гадаете къде да отидете впоследствие. За щастие това поне е доста рядко явление.

Определени недоразумения от типа на прекалено силна музика и звукови ефекти на фона на даден разговор, също могат да ви подразнят. Като цяло обаче това са поносими проблеми в една велика игра. CD Projekt RED доказаха още с първия Witcher, че бързото и ефективно отстраняване на недостатъците в игрите им е тяхно призвание. Можем да сме сигурни, че поляците ще направят всичко възможно, за да закърпят положението с още няколко пача. А междувременно мога да ви гарантирам, че за момента The Witcher 2 е най-доброто RPG на годината. И не само. 

 
системни изисквания
Core 2Duo 2.2 GHz или двуядрен AMD 2.5 GHz, 1 GB RAM за XP, 2 GB за Vista или 7, GeForce 8800 512 MB или Radeon (HD3850 512 MB), Win XP/Vista/7
напиши коментар
 

149 мнения
профил »
fridge каза на 29.05.2011, 09:45 ?. :

Йеааааах!!!

122 мнения
профил »
->Изход<- каза на 29.05.2011, 09:48 ?. :

Я си сложете 1.1 пача и си оправете ревюто, че хич не е актуално.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 29.05.2011, 09:55 ?. :

Мислиш ли?

122 мнения
профил »
->Изход<- каза на 29.05.2011, 10:51 ?. :

Еми да, повечето проблеми са оправени, играта става DRM-free, производителността се е увеличила до 40% на някои машини, до колкото разбрах и проблемите със звука са оправени (аз не съм се сблъскал с такива). Според мен е малко грубо да се отнеме половин звезда на подобна игра, която е DRM-free, с безплатни DLC-та и може би най-добрата choice&consequences система изобщо (ако някой се сеща за друга игра, която да има напълно различни 15 часа в зависимост от изборите-говоря за втория чаптър-да се обади). Дребните технически проблеми, които повечето от които са оправени, просто не са нещо, за което трябва да се хващаме толкова.

34 мнения
профил »
Dead man каза на 29.05.2011, 10:59 ?. :

На мен този Пач изобщо неми помогна или промени нещо в играта но това е при мен.

24 мнения
профил »
AllahAkbar каза на 29.05.2011, 11:03 ?. :

Игра се ревюира "гола", без пачове.

35 мнения
профил »
Prestor каза на 29.05.2011, 11:40 ?. :

"Слабата оптимизация може и да попречи на някои от вас да се насладят максимално на изключително красивия свят. В това отношение първият пач е просто задължителен."

Не е като да не е споменато, ама кой да чете преди да критикува...

69 мнения
профил »
mirkosoft каза на 30.05.2011, 10:57 ?. :

"Спорадични" - брех какви думички използваме. А "случайни" да не е мръсна дума?

188 мнения
профил »
Spook4o каза на 31.05.2011, 17:38 ?. :

"Игра се ревюира "гола", без пачове." По тая логика Готик игрите тряа да са на отрицателната шестобална система.

247 мнения
профил »
ivaillo.asenov каза на 29.05.2011, 10:00 ?. :

"First Templar" да се учат :)

9 мнения
профил »
topple каза на 02.11.2011, 09:10 ?. :

The witcher2 e на светлинни години от първия гъз.Или първия темплар.

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 29.05.2011, 10:01 ?. :

Първата част така и не успя да ме плени, въпреки че съм я почвал три пъти, за да се убедя, че е толкова велика, както казват всички останали. Е, не успях. Бих дал обаче шанс и на втората, стига да нямах толкова слабо PC, а след двата кадъра в секунда на Fable III на минимални настройки не искам да се разочаровам отново. :/

П.П. - Много добре написана статия. ^^

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 29.05.2011, 16:16 ?. :

И аз съм така. Три пъти съм я почвал и трите пъти до едно и също място стигам, и трите пъти ми омръзва точно тогава.

249 мнения
профил »
Sintes каза на 30.05.2011, 05:08 ?. :
Редактиран на 30.05.2011, 05:08 ?.

За добро или лошо мен и двата Вещера ме хващат за по 3 часа и после ги трия, немога да отреча, че са много добре направени игри, но аз немога да им се насладя. Странно е, защото аз обичам RPG игри, но явно не всички RPG игри са за всеки.

192 мнения
профил »
toptony каза на 31.05.2011, 19:47 ?. :
Редактиран на 31.05.2011, 19:47 ?.

Съгласен съм с вас. Изглежда не само на мен не ми допада и неможе да ме грабне тая толко "невероятна" игра. :)

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 29.05.2011, 10:24 ?. :

Страхотна игра,добре и точно написана статия,друго не може да се желае! :) Сега я играя и съм напълно съгласен с написаното.Това е една стилна игра,не е за всеки.Лицето на Гералт е по-различно,дискутираше се преди време из форумите на сайта на играта.Аз лично съм доволен,е не на 100% от визията,но доволен :) Все още си носи това badass излъчване.Относно минусите,те наистина са търпими и на фона на всичко останало,не се забелязват.

380 мнения
профил »
Alaster каза на 29.05.2011, 10:25 ?. :

Гералт е толкова безличен антигерой. Ако играта имаше по-интересен протагонист може би щеше да запази вниманието ми за по дълго, но уви. Като цяло играта е качествена и със сигурност ще има верни последователи, за всички останали – Dark Souls and Skyrim await!

487 мнения
профил »
BlindGuardian каза на 29.05.2011, 10:50 ?. :

Аз пък ще ви кажа, че вие с стая Skyrim се насрахте изгледахте 2 клипчета и вече ви течат лигите....ще я видим каква ще е
Гералт бил безличен герой хахахахахах охх Боже
Владо, браво много ми хареса статията ти а играта 2 пъти повече. Просто Вещера е една уникална игра и книга, всичко което изчетах в книгите го има в играта всяко кътче е изпипано до край всяка сянка всеки жител в града или извън него всяка къща (колиба както искате я наречете) просто нямам думи. И извинявам за това, че казах, че с патча ми насича повече просто ъпдейтнах нови драйвери и всичко е екстра сега. Бойната система е много добра макар че и в единицата ми харесваше, горите и градовете са създадени адски добре направо като играя играта и все едно сам вътре в света и . Много добра игра не съжалявам, че си я купих много ми харесва всичко е направено с желание и както каза Владо не само колкото да се отбие номера за поредната месечна такса. Дано повече хора си я купят за да оценят труда на поляците браво на Cd Project знаят как да запленят играча РПГ на годината ще е това....и на последно място искам да кажа, че саундтрака в играта е невероятен такава красива и изпълнена с чувства музика няма в друга игра. Направо всичко как се преплита едно с друго нямам думи просто невероятна игра, всеки трябва да я изиграе, а който може и да я закупи. Уникална игра поклон (bow)

33 мнения
профил »
thaibox каза на 29.05.2011, 12:13 ?. :

Браво г-н Тодоров. Страхотна статия за феноменална игра. Не мислех, че поляците ще успеят да надскочат себе си, след първия Вещер, но до голяма част успяха да го направят.

348 мнения
профил »
dprime каза на 29.05.2011, 13:01 ?. :

Супер,ултра,мега страхотната игра!Прекрасна графика,прекрасен геймплей,Увлекателна история,епична музика,кеч,покер,канадска борба,пари,жени(при това чисто голи)!Какво повече да искаш от една игра.Битката за игра на годината ще е оспорвана!

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 29.05.2011, 14:34 ?. :

xaxaxa +1

1220 мнения
профил »
vasito каза на 29.05.2011, 13:21 ?. :

Трис по-скоро.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 29.05.2011, 13:30 ?. :

И аз това се чудех. При следващото пускане ще чуя как я произнасяха и ще го коригирам при необходимост.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 29.05.2011, 14:22 ?. :
Редактиран на 29.05.2011, 22:27 ?.

Няма какво да чуваТЕ, то си е Трис ;)
П.П. Извинявам се, не съм обърнал внимание О.о

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 29.05.2011, 21:35 ?. :

Харесва ми как говориш на "ти" на хора, които дори не си виждал на живо...

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 30.05.2011, 06:14 ?. :
Редактиран на 30.05.2011, 06:27 ?.

Ние със =SpeC= се знаем от ееееееееееей такива. :P

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 30.05.2011, 08:35 ?. :

bwahahahahah xD

473 мнения
профил »
nomadspy каза на 29.05.2011, 14:01 ?. :
Редактиран на 29.05.2011, 14:02 ?.

Skyrim ще смаже конкуренцията !И PCMania започнете да правите ВИДЕО РЕВЮТА.Няма да спра да го повтарям !!!!!!!

46 мнения
профил »
Metaknigth каза на 29.05.2011, 17:24 ?. :

Да, видео ривюта не са лоши. Само дано да могат... (предпологам,че могат със сигурност де).


А и играта я подкарвам на мин.. се пак - МНОГО и се радвам. Има си недостатъци, но се пак. Дано да е опряват. Ще видим. Бъдещето е непредсказуеомо.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 29.05.2011, 14:39 ?. :
Редактиран на 29.05.2011, 14:40 ?.

Е браво, не ме разочарова Г-н Тодоров както очаквах (не за друго, ами толкова гениална игра е трудно да бъде описана с думи)!

Относно играта мога да кажа че е просто невероятна, гениална, и всичко най-най. Не съжалявам за нито един лев който дадох за нея. Имало все пак светлина в края на комерсиалния тунел на РПГ планините!

А относно статията, искам да помоля Г-н Тодоров да се сдържа да казва/слага спойлъри защото може на някой доста сериозно да му развали кефа (ще е много добре ако и сега редактирате няколкото в статията:) )
Също така не се споменава че играта е прекалено кратка ДОРИ и ако правиш всичките странични куести, и през повечето време четеш разни неща от журнала....

P.S. 1234 коментара FTW

389 мнения
профил »
Draksis каза на 29.05.2011, 14:54 ?. :

40 часа за игра не са малко, но като попаднеш на такова бижу, е естествено да искаш повече... :)

1220 мнения
профил »
vasito каза на 29.05.2011, 15:10 ?. :

Владо то е малко неясно. Не е Трис ами меко т и нещо като ч и тогава ис :Д

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 29.05.2011, 17:02 ?. :

Тази игра доказва, че Pc-то е добра платформа.

Евала, не очаквах такъв шедьовър

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 29.05.2011, 18:46 ?. :

Чесно, смятам че втората е по-слаба от оригинала (лично мнение). Имах изключително приятни спомени от бойната система, която тук е коренно променена- играта я изиграх на Hard на десен бутон и магия за щит, с 2-3 Cat Potion и без друга алхимия. От друга страна, останах с впечатлението, че главната история се равнява на 3 глави от книга (малко :( ).

НО впечатление ми направиха ЕПИЧНИТЕ бос битки, не съм се наслаждавал така от доста време.

Като цяло, мисля че ревюто е доста точно. И аз бях озадачен от менютата, които наподобяваха порт от конзола (настройките извън играта).

335 мнения
профил »
GreeN каза на 29.05.2011, 19:29 ?. :

Врътнах играта преди 2 дена . Доста е добра , но ми се стори доста кратка . Хубавото е , че почти всяко решение се отразява на края на играта , както и на случките в The Witcher 2 . Гадното беше , че с 2 ГБ рам , Е5200 2,5 две ядра процесор и 9600GT 512 я подкарвах на Low и пак понякога имаше спад във фрейма . Като цяло жестока игра и добро ревю !

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 29.05.2011, 20:06 ?. :

Хмм,много положителни мнения.Явно играта е оправдала очакванията.Чакам за конзола,че с моята микровълнова дори пуканките не могат да станат като хората!

40 мнения
профил »
kanalin_sun_colov каза на 29.05.2011, 23:55 ?. :

The Elder Scrolls V: Skyrim който иска да ме пЦува на лично....?
Това не го пиша просто така....

71 мнения
профил »
DJ Cat каза на 30.05.2011, 05:48 ?. :
Редактиран на 30.05.2011, 05:49 ?.

Ревюто е позитивно, но минусите са леееко пресилени. Иначе като цяло добре написано, играта е един път. По-точно минимум два пъти, защото от толкова избори и решения, трябва да се види всичко.


Skyrim ясно че ще е играта на годината, на десетилетието и т.н. Там нещата са ясни.

348 мнения
профил »
dprime каза на 30.05.2011, 07:27 ?. :

Все пак по-добре да не даваме прибързани мнения.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 30.05.2011, 07:22 ?. :

Поздравления за статията, г-н Тодоров (макар че след всички постове върху ня звуча малко постничко). Още си спомням първата чсат на играта - без да преовеличавам - това си беше едно от най-забавните приключения преминали през компютъра ми. Спомням си още как когато я инсталирах за пръв път (инсталирал съм я не веднъж, да отбележа) играх 6-7 часа нонстоп, преди да усетя изгряващото слънце през прозореца и да произнеса мощната псувня, че трябва да се ходи на работа =)

Никога не съм настоявал да получа подарък за рожден ден или пък по друг повод - тази година обаче ще съм егоист - ИСКАМ WITCHER 2, ЯСНО?!! Шегата настарни обаче, повече от година мина от последното заглавие, за кето реших да се бръкна в плиткия си геймърски джоб. Временааааа, времена - имаше един момент, когато 10 часа пред компютъра бяха малко, след това едни където 3-4 бяха достатъчни понеже нямаше нищо за играене/правене, а сега няма време въобще. Дори веднъж на две години да излизат игрите пак няма време, за да ги изиграе човек... завиждам ви, на вас, редакторите от PC Mania, добре че има хора като вас, да събират новините от геймъркият свят на такова компактно местенце, че да може човек след работа да се осведоми =) Благодаря!

241 мнения
профил »
mooncrosser каза на 30.05.2011, 11:06 ?. :

Винаги съм се чудил, как хората нямат време ^^ 8 часа спиш, 8 часа работиш, 8 часа играеш... освен ако не си женен с деца :D

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 30.05.2011, 14:50 ?. :

...глупаво разсъждаваш приятел. 8-8-8 е едно от най-смешните разпределения на времето. Какво ще кажеш за 6 часа сън, 10 работа остават ми 8 за други неща като:

- Ядене
- Лична хигиена
- Приятели
- Култура (театър, кино, музика и т.н.)
- Гаджета
- Компютърни игри
- Други хобита
- Почивка (не, сънят не е почивка за психиката)
- Четене на новини из нета (това по някога и на работа го върша)
- Чистене
- Плащане на сметки, такси наеми
- Пазаруване

След като си такъв майстор по разпределяне на времето, я ми кажи като вмъкнем неизбежните с времето жена и деца, колко време ще трябва да отделям за копютърни игри, и въобще да им давам ли приоритет в дневния ред?! Що не вземеш да си замълчиш следващия път преди да изръсиш някоя друга глупост?... "Не ви разбирам... дър-дър-дър..." Що си губя времето въобще да ти обяснявам неща, които очевидно не разбираш. Стига ти толкоз, останалото ще научиш сам "като опре шило до дъзило".

151 мнения
профил »
just_gamer каза на 30.05.2011, 13:36 ?. :

Bahti glypavata igra.

132 мнения
профил »
StoryMaker каза на 30.05.2011, 14:57 ?. :

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!!!!! Яд те е че не е излязла за конзоли? :) Аз няма да я купя, но само лаунч трайлара ме завладя. Толкова е епичен като Мас Ефект.

4 мнения
профил »
NaskoBG19 каза на 30.05.2011, 14:27 ?. :

Малко off-topic:
Може ли само да предложа нещо PC Mania? Става дума за класацията. Може ли да поставите игрите от една поредица под едно общо заглавие? Защото има поредици с много издания, пример NFS. И така да се чудиш за кое да гласуваш, като всички ти харесват.

По Тоpic-a:
Двата Witcher-a са ми любимите игри и тази е станала доста добре (меко казано), но ми си стори мн кратка.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 30.05.2011, 15:08 ?. :

Не са засегнати доста минуси в играта като въртенето по земята по време на битка и това че различните оръжия са различни само на външен вид и ударите с алебарда или меч са еднакви което е недопустимо за игра която има претенции че е с добра бойна система. Тази игра спокоино може да мине в жанра симулатор за пумпали

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 31.05.2011, 08:53 ?. :
Редактиран на 31.05.2011, 08:54 ?.

weak .... lame ...... lame

http://www.youtube.com/watch?v=_nK8DoV8FJ E

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 30.05.2011, 20:48 ?. :

Алебарда !? WTF

227 мнения
профил »
Brakedown3 каза на 30.05.2011, 22:07 ?. :

Тежка, но иначе ме кефи- ако имате нужния кашон вероятно е доста добра.

2 мнения
профил »
Wahtsupdoc каза на 30.05.2011, 23:57 ?. :

супер графика ама на края на играта е много претупан.

71 мнения
профил »
DJ Cat каза на 31.05.2011, 06:32 ?. :

Idqd глупако, не стига че не знаеш за какви оръжия говориш..... Играта е направена да се играе с два меча, ти като си куха кратуна играй и с търмък. Търкалянето по земята е опция глупако, точно като при фейбъл, аз не се търкалям ами ги пържа с igni. Не си изиграл и пролога и бързаш да говориш да ти еба майката проста.

380 мнения
профил »
Alaster каза на 31.05.2011, 07:14 ?. :
Редактиран на 31.05.2011, 07:21 ?.

PC Mania, кога ще банете този тъмен субект подвизаващ се под никнейма dj kotka. Бях останал с впечатлението, че в PC Mania на псувните и цинизмите не се гледа с добро око, а всички негови коментари са няколко реда глупости и безсмислици, завършващи с неизбежна псувня...

71 мнения
профил »
DJ Cat каза на 31.05.2011, 08:39 ?. :

Извинявам се не съобразявам, че влизат и дечица тук. Мислех си че играта е 18+, но явно има и 12 годишни, на които не им понася грубия език.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 31.05.2011, 11:55 ?. :

Тва да не е порно сайт че да е 18+ бе. Ебаси кухата лейка ясно ми е по кви сайтове си свикнал да кибичиш.

71 мнения
профил »
DJ Cat каза на 31.05.2011, 16:02 ?. :
Редактиран на 31.05.2011, 16:03 ?.

Тъпако говоря че играта е 18+, не сайта. Бавноразвиващо мекотело, научи се да четеш. Не честно ли си толкова малоумен или го правиш нарочно. Дано да е второто, че иначе си рядко тъпо парче.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 31.05.2011, 17:12 ?. :

Айде като си толкова голям не обиждай,те големите и зрели хора решават проблемите и споровете си без обиди.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 31.05.2011, 16:41 ?. :

http://www.kaldata.com/61617/%D0%9E%D0%B1%D0%B0%D 0%BC%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0% D0%B5-The-Witcher-2.html

Всеки да си прави изводите...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 31.05.2011, 18:42 ?. :

Можеше и осама да е пробва ако беше още жив бахаха

32 мнения
профил »
mD-Rahl каза на 31.05.2011, 23:29 ?. :

Ти пък от къде знаеш, че не е? Това си беше чист фалш, с ликвидацията му.

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 01.06.2011, 07:35 ?. :

Прекрасна и завладяваща игра!

48 мнения
профил »
Neurodrive каза на 01.06.2011, 18:17 ?. :

Дано по-често излизат такива качествени RPG-та...Thumbs up...

142 мнения
профил »
Warpld каза на 02.06.2011, 08:46 ?. :

Доста похвали е отнесъл г-н Тодоров за статията. Очевидно е истински професионалист, защото майсторски е сътворил преразказ с елементи на разсъждения при превода на статията на Gamespot. Не им е за пръв път на PC Mania и много hate съм отнасял като съм го посочвал. И сега ще го посоча, и сега ще отнеса hate.

PC Mania, вие изобщо изиграхте ли играта?

За тези, които сега ще почнат да хейтят по мой адрес или за тези, които мислят малко, моля открийте 8-те разлики:

http://www.gamespot.com/pc/rpg/thewitcher2/review .html?tag=summary%3Bread-review

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 02.06.2011, 22:34 ?. :
Редактиран на 02.06.2011, 22:47 ?.

Доста похвали е отнесъл, защото е попаднал на доста свестни хора :)

Аз лично съм доволен от статията. Хем изчерпателна, хем достатъчно дълга(като самата игра).

Не вярвам авторът, да е пропуснал такава невероятна игра с такава невероятна атмосфера.
Тези които твърдят, че това е поредното RPG, без особено внесено разнообразие и задържаща история, са casual геймъри. Няма лошо. Колкото повече гледни точки, толкова по-добре(в най-добрият случай).

Не мисля, че Skyrim ще е по-добра от тази, пък и не искам да слагам тези два, уникални свята един срещу друг.

Един съвет от мен:
Изреждай въпросните точки, които мислиш че са копирани, вместо да ми мяташ статия, която няма да прочета(дори и срещу заплащане), поради факта, че преди малко прочетох една такава и то на родният си език.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 03.06.2011, 14:00 ?. :

Skyrim поне ще е рпг

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 03.06.2011, 15:45 ?. :
Редактиран на 03.06.2011, 19:47 ?.

Гледам и не вярвам на ушите си. Марш от камерата! :D
Бих искал да подчертая, че игрите за уичъра, не са от тези на които се залепяш от първите секунди. Дай й втори шанс. Аз, единицата я харесах от вторият път. Същото се случи и с двойката.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 03.06.2011, 20:05 ?. :

War, статията е напълно авторска и сътворена с много мъки след тежка алкохолна вечер. Всякакви асоциации с ревюто на Gamespot (което съм чел) са случайни или вследствие на съгласие с моите колеги.
Единственото нещо, което играя с кеф, са ролеви игри, и The Witcher 2 не прави изключение.

142 мнения
профил »
Warpld каза на 06.06.2011, 07:22 ?. :

Владо, всъщност предполагам, че никой не би пропуснал Witcher-a. И аз само търся как да намеря време, за да го изиграя, така че съм сигурен, че имаш лични впечатления от нея, щом харесваш RPG-та. Не може, обаче, конкретни примери като продажбата на меч примерно и още няколко такива, да са ти същите като в статията на Gamespot, дори и да си съгласен с тях. Дори цялостната структура следва тази на Gamespot. Статията им е добра и предполагам, че просто доста силно ти е повлияла, но крайният резултат изглежда подозрително.

Впрочем преди години и аз пишех статии и ми се е случвало да си променям мнението заради писанията на IGN например. Когато се усетих, спрях да чета каквото и да е предварително за игри, които трябва да ревюирам. Най-яркият ми пример за резултата беше статия за Far Cry 1. Отнесе много ниска оценка и после като видях как са го нахвалили в net-a, почнах даже да се чудя какво не съм разбрал от тая простичка игра.

А за ivanov имам съвет: Не ме съветвай преди да си прочел за какво пиша!

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 06.06.2011, 08:36 ?. :

Благодаря за конструктивната критика. И вероятно си прав - няма как да не се влияем от останалите ревюта. Явно трикът е да не четеш нищо, преди да рецензираш дадена игра. За определени заглавия обаче просто не мога да се сдържа и да не видя как са приети в отделните медии.

21 мнения
профил »
roughe каза на 02.06.2011, 20:44 ?. :

може би зависи колко края има играта ако си портнал сефовете от първата игра

174 мнения
профил »
ClyNe каза на 03.06.2011, 16:13 ?. :

Играта е добре направена самоче енджина който те самите са си разработвали нещо му куца , усещам го като враг на PC-то , направими впечетление че Crysis 2 ми вървеше много ама много по-гладко от колкото Witcher-а ,а разликата в графиката е огромна , е да местностите в Witcher-а са по отворени ( или се бъркам , да бъркам се често имаше Loading screen когато повървиш малко) , та уж по-тежкия CryEngine е по- лек в сравнение със полския.Ако си оправят поляците Engin-а и за напред със същия хъс правят игри EA веднага ще им направи предложение да ги наеме :) .

PCmania :) ще се радвам , а не само и аз ако започнете да правите видео ревюта на игрите а не само в текстови вид , тогава няма да ми се налага да се ровя във Eurogamer и Gametrailers , наистина тогава ще бъдете конкуренти :)

389 мнения
профил »
Draksis каза на 04.06.2011, 13:26 ?. :

Ако ЕА ги "наеме", ще видиш качествено продължение на върбова сряда. По-скоро треторазряден боклук с година време за разработка.

107 мнения
профил »
sub_zero01 каза на 04.06.2011, 18:26 ?. :

True... true....

11 мнения
профил »
spellweaverbg1 каза на 14.06.2011, 21:44 ?. :

Дано са се усетили след Драконовата епоха 2, че игра с такъв размах за една година не може да бъде изпизпана.

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 15.06.2011, 07:14 ?. :

Engina им наистина не е оптимизиран добре.По-тежък е от CryEngine 3.Но дотук с "минусите" от мен.
Онзи ден я превъртях и останах наистина очарован и разочарован едновременно.Очарован от цялата игра,всичко в нея.Разочарован от факта,че играта СВЪРШИ! (sadface) Тази игра притежава едно качество,рядко срещано при игрите-зарибява те по такъв бих казал оригинален начин,че просто те кара да прочетеш книгите за въщерът.Такава беше м/у другото и първата.А от полското студио са се постарали АДСКИ много!Е то за първи път да не видя елемента copy-paste!Цялата околна среда е различна!Никъде не се повтаря елемент от друго място.Няма го онова досадно повтаряне на текстури.Куестовете са си супер-само онзи Одрин не разбрах къде се е дянал,но нейсе.. :) Подобни игри са малко,наистина малко.ClyNe,Draksis си го каза.Вземат ли ги ЕА,с оригиналността им е свършено.Ще правят боклуци,след боклуци.И тогава какво ще остане за нас?Да седим и да си пуцаме тъпите игри еквивалентни на контрата,мортал комбат или някое просто рали ли? (не казвам,че игрите не струват,просто им липсва замисъл... :) )

6 мнения
профил »
feenor каза на 17.06.2011, 09:24 ?. :

не са дооцветили последната звезда а трябва
играта е уникална наистина
рпг на 2011, освен ако не излезе някоя супер изненада

2 мнения
профил »
varki каза на 10.04.2012, 20:39 ?. :

Страхотна игра! Просто невероятна история, геймплей, герой абе всичко е на 6 точки! И 2-те части са невероятни, книгите и те, поне първата със сигурност! Очарована съм! Определено бих дала пари за нея! Нямам търпение за 3-та част! И Скайрим и Драгън Ейдж и Фаллаут просто наистина всяка си има своето очарование, но определено Вещерът зае първо място в моят топ 10

9 мнения
профил »
tga1973 каза на 05.05.2013, 14:15 ?. :

Наистина невероятна игра, рядко история на игра ме е грабвала така.Чакам с нетърпение 3-ката, вярвам че няма да ме разочарова.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Witcher 2: Assassins of Kings

Превю:
Втората част на фентъзи ролевата игра има потенциала да изглади всички проблеми на оригинала и пак залага на познатата концепция от богат геймплей и сюжет.

новини:
За успеха на студиото е спомогнал и сериалът The Witcher.
Авторите на The Witcher обявиха, че търсят мултиплейър програмист, с което намекнаха, че може и да добавят мулти режим в някой от следващите си проекти.
CD Projekt RED се похвалиха, че втората част на популярната ролева поредица The Witcher е била закупена в над 1.7 млн. бройки.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Witcher: Enhanced Edition 8
The Witcher 2
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
Mass Effect 3 82
Path of Exile 77
Deus Ex: Human Revolution 76