facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Sims 3
Ревю | 29.05.2009 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Black Box
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв.
купи играта »

плюсове

Огромен набор от кустомизация и опции

Жив и развиващ се свят

Първата цяла игра от пет години насам

минуси

Липсата на по-сериозен състезателен характер не я прави подходяща за всеки

The Sims – едва ли има някой геймър, на когото това заглавие да не говори нищо. Виртуалният симулатор на ежедневието, както го определят неговите създатели от Electronic Arts, се превърна в един от феномените на съвременната развлекателна индустрия. Ако все пак смятате, че това твърдение е преувеличено или просто не сте чували за поредицата, ето ви и малко сухи цифри. Първата игра The Sims излиза през 2000 г. и от EA имат скромни очаквания – тогавашните им планове предвиждат продажбата на 200 000 бройки да бъде успех. Вместо това играта продава над 6 милиона копия за следващите две години и с това измества Myst като най-купувана РС игра за всички времена. С общо 100 милиона продадени копия от всички игри и експанжъни от поредицата до момента, серията The Sims е най-търгуваната поредица в света на игрите. Тя е и първата, която спечели отдадена публика сред дамите.

Живот като на кино

The Sims 3 беше обявена преди повече от две години, като работата по нея почна непосредствено след издаването на The Sims 2. Тя е и първата игра от поредицата, която не се разработва от Maxis, а от дъщерното студио на EA Black Box с помощта на друга компания под тяхната шапка Redwood Shores. Промяната обаче не засяга геймплея и новата игра отново ще ви предложи всичко, на което сте свикнали, както и няколко допълнения.

The Sims 3 не е типичната компютърна игра. Тук няма да откриете кървави битки или спиращи дъха каскади, нито ще се тревожите за битки с босове и минаване на нива. Без да има конкретно дефинирани цели, играта всъщност ви дава поредица от предизвикателства, свързани с управлението на вашите компютърни герои – трябва да се грижите за тяхната кариера, за любовния им живот, за развлеченията, като не забравяте и дребните, но важни хигиенни навици.

За да започнете виртуалното си битие, най-напред трябва да създадете своя герой или героиня. Тук възможностите определено са повече от предходните игри и ви дават пълна свобода на избор. Освен традиционните опции по външния вид, тук разполагате с голямо разнообразие от детайли, с които може да модифицирате персонажа си. Различни видове дрехи, лунички, любима храна – всичко това може да бъде добавено, а освен това имате и повече опции относно структурата на тялото. Сега ще може да избирате между повече варианти в сравнение с трите – нормална, пълна или атлетична – от предните версии на играта. Този избор не е окончателен, защото с течение на действието слабият сим може да напълнее, а пълният да отслабне, ако спазва диета и прави редовни упражнения.

Много интересна и важна част от процеса на кустомизация е оформянето на характера на героя ви. Вместо процентните характеристики сега може да избирате между повече от 50 различни качества, като точният им брой зависи от възрастта на сима ви. Ако започнете като мъник, може да получите само две такива качества - детето сим има право на 3, тинейджърът – на 4, а възрастните – на 5. Тези черти на характера са особено важни, защото до голяма степен определят начина, по който ще играете играта и по който ще ви възприемат останалите обитатели на виртуалния свят. Ако решите да си поставите определена цел в играта - например да станете виртуална знаменитост - ще трябва да подберете и съответните качества като чувство за хумор и обаятелност.

Добре дошли в Сънсет Вали

Когато се преборите със създаването на персонажа си, е време да стартирате своя престой в Сънсет Вали. Подобно на много игри напоследък, създателите на The Sims 3 са решили да прибягнат към концепцията за отвореното пространство – в случая това е Сънсет Вали, където има близо 100 къщи и сгради, в които живеят, работят и се забавляват виртуалните жители. В резултат може да се придвижвате навсякъде във виртуалния свят без да се налага да изчаквате досадното време за зареждане. Къщите на героите са разпределени в квартали, които може да достигнете пеша или с някое от многобройните превозни средства, които играта ви предлага. Картата е обсипана с множество сгради, всяка от които има своето предназначение. Ако симът ви е гладен, може да похапне в закусвалня или някои ресторант, ако бюджетът го позволява. Ако искате да увеличите някое от качествата на персонажа си, може да го направите като купите съответната литература от книжарницата.

Занимавайки се със света около вас, не трябва да забравяте за персоналните нужди на героя ви. Традиционните нужди като глад и хигиенни навици, които в предните игри бяха осем, сега са сведени до шест, но са не по-малко важни. За да бъде героят ви продуктивен и в добра кондиция, ще трябва да се грижите всички те да са задоволени.

Докато смъртта ви раздели, а и след това

Личният живот на всеки сим има не по-малко значение от кариерата му. Във виртуалния свят на The Sims 3 всичко се развива едновременно и останалите герои остаряват, женят се и се развиват заедно с вас. Създаването на връзка в играта като че ли е по-трудно от преди и вече ще са ви необходими повече от петминутен разговор, за да се сприятелите с някого или да накарате друг сим да се влюби във вас. Вместо това е необходимо внимателно да култивирате отношението си с околните и така постепенно да разкриете чертите от техния характер, които първоначално не се виждат. Когато разговаряте с друг виртуален герой, на екрана се появява услужлива подсказка, която ви показва как ви възприема вашият събеседник.

Любопитно и оригинално хрумване в играта е възможността за включването на виртуален отвъден свят. Сякаш виртуалните ви съграждани с техните проблеми са ви малко и играта ви сблъсква и с образи от небитието. Представете си, че си купите нова къща на много изгодна цена. Това, което обаче са пропуснали да ви споменат, е, че тя е построена върху земя, която някога е била древно индианско гробище. Звучи ви като сюжет по Стивън Кинг, но го има и в The Sims 3. Всъщност вие сами може да си създадете призрак, като използвате вече починал сим. Призраците вършат характерните си пакости, а вие може или да ги приемете, или да потърсите специализираната помощ на ловците на духове в Сънсет Вали. На всичкото отгоре е предвидена и възможността за романтична връзка между жив герой и призрак. Окей, тук вече създателите на играта май се оляха.

Реални изводи за виртуална симулация

За деветте си години живот поредицата The Sims се превърна в едно от най-популярните и обичани заглавия. От нея се родиха безброй експанжъни, конзолни версии и дори онлайн игра с нерадостна съдба, но цяла нова игра не е излизала на пазара от 2004 г. От EA обещаваха това да е най-добрата версия и феновете на поредицата ще се съгласят напълно. Проблемът обаче е, че за всички останали това не е игра сама по себе си, а симулация, която може да продължава до безкрай. Липсата на истински състезателен дух и на по-особена динамика могат както да привлекат, така и да отблъснат доста хора. Ако принадлежите към огромната аудитория фенове на поредицата, то определено The Sims 3 ще ви хареса. Играта предлага всичко, което сте свикнали да виждате в предните части, комбинирано с тонове опции и кустомизации. Ако обаче смятате, че компютърните игри трябва да ви пренасят във фантастични светове, където да се борите с опасни противници или да спасявате човечеството от извънземна заплаха, то просто потърсете късмета си на друго място. И преди, и сега поредицата The Sims си остава леко захаросан симулатор на виртуално ежедневие, което ще допадне само на определена публика.

  


The Sims Online

Човек би си помислил, че след като игра, в която един играч контактува с виртуални герои е толкова популярна, то цяла масова онлайн игра, в която се срещат живи хора, ще бъде също успешна. Поне в EA са си мислели така, когато през 2002 г. пускат The Sims Online, където играчи от цял свят създават и развиват своите виртуални герои в повече от десет града. Нещата обаче не потръгват и популярността на играта спада. Опитът на EA да трансформира съществено геймплея (добавена е възможността да се купува земя и да се вкарва потребителско съдържание) и да смени заглавието на EA-Land също не донася успех и през август 2008 г. сървърите на играта затварят завинаги.
 
системни изисквания
Win XP SP2 или Vista, Pentium IV, 2 GB RAM, Nvidia 7300 GT
напиши коментар
 

238 мнения
профил »
radi_bomb каза на 02.06.2009, 05:21 ?. :

Определено се препоръчва за гърлз,сестра ми успя (успешно) да си я изтегли преди няколко дена.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 02.06.2009, 06:23 ?. :

Споделям мнението на ¦•••SHERIFA•••¦. Кой луд ще тръгне да играе играта през нощта или рано сутринта и ще направи подробно ревю, придружено със снимчици? Всеки знае, че играта езлезан преди около 2 седмици по тернт тракерите.

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 02.06.2009, 07:16 ?. :

Има едни неща, наречени прес копия.

481 мнения
профил »
denik каза на 02.06.2009, 07:44 ?. :

Да..
Ама нали все пак някой трябва да се заяде....

33 мнения
профил »
chigot каза на 02.06.2009, 07:57 ?. :

Къв е проблема дори и да я е свалил от нета? Докато за играта, наистина е много детинска и главно за момиче, но понякога гемплея и е много зарибяващ, идиална е за губене на време, макар че невиноста и е изнервяща(да не говорим за малумните прояви на симсовете). Друго си е я да пръснеш немска каска, в Call of duty, я да сринеш цяла нация, в поредица Total war или просто да избиеш купчина странни създания в Diablo.

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 02.06.2009, 08:18 ?. :

Всъщност тази игра е една от най-добрите, защото не подхожда към агресия, и е много по-добре да играеш Sims, отколкото да пръскаш черепи. Това е самата истина. Тази игра безспорно е по-добра от останалите. Това е факт! Затова е и една от най-продаваните в света.

105 мнения
профил »
deqncho каза на 02.06.2009, 09:17 ?. :

Тончо,значи искаш да кажеш,че симс 3 е по-добра от Callof Duty?Определено не си пробвал нито една част от поредицата!Ти играеш само сипер марио,симс или прочее...Просто те познавам-виждаме се всеки ден в училище.Така че,недей да съдиш други игри без изобщо да си ги играл!А sims е най-продаваната игра просто защото става за губене на време.Не защото е най-интересната или защото всички хора,играещи я смятат,че насилието е безмислено!
Аман от fanboy-ски мнения!Антоне-THE 39 CLUEES!(познах ли)

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 02.06.2009, 10:03 ?. :

Ти гледай не кажа как играш на Barbie Pony Adventures...

105 мнения
профил »
deqncho каза на 02.06.2009, 16:43 ?. :

Тончо,напълно те разбирам.Очевидно е,че когато човек се опитва да се защити си измисля някои доста глуповати твърдения.Спокойно,не ти се сърдя!Играй си там игричките и разбери,че ако си достатъчно интелигентен,игрите няма да те направят сериен убиец...

1 мнения
профил »
LOpirar каза на 15.10.2011, 21:57 ?. :

Taka da ti kaja, 4e sam prevartqlval edna ili dve ot call of duty i pak tvardq, 4e The Sims 3 e mnogo po-dobra, ot koqto i da e call of duty ili, ot koqto i da e igra s nasilie.

707 мнения
профил »
sturba каза на 02.06.2009, 09:17 ?. :

И в Симс има агресия помня като малък оставях симсовете на умират от глад и после на гробовете им в задния двор слагах касетофон и карах децата да танцуват ]:)

105 мнения
профил »
deqncho каза на 02.06.2009, 09:18 ?. :

А и сега забелязвам за правописните грешки...Трябва да добавите редакционна опция.

112 мнения
профил »
gogott каза на 02.06.2009, 12:04 ?. :

След многобройни екстеншани на 2 излезе и 3 от същата тъпотия.В пъти по ръбата и тежка.EA не се наядоха ...

15 мнения
профил »
JFK каза на 02.06.2009, 14:17 ?. :

Аз пък я ползвам,за да осъществявам неосъществената си амбиция да бъда архитект :D.

54 мнения
профил »
guitar_man123 каза на 02.06.2009, 17:33 ?. :

Мда, и аз предимно за това я ползвам. Но все пак умръзва. Иначе доста са вдигнали летвата, откъм графика, геймплей и възможности.

348 мнения
профил »
dprime каза на 14.01.2010, 20:31 ?. :

за тази работа има SimCity Societies.

43 мнения
профил »
BusterFreeman каза на 02.06.2009, 14:30 ?. :

Менютата на играта са за малоумници. Една фамилия се мести пет часа и със сумати кликания. Симс 2 беше по-опростена. И стига сте сравнявали екшън игри със симс. Това е смешно!

29 мнения
профил »
elianpz каза на 02.06.2009, 16:32 ?. :

само мога да кажа че играта е супер и е по добра от кол оф дути 3 много е забавна има безкраини вазможности

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 03.06.2009, 08:38 ?. :

Играта е страхотна, просто няма сравнение.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 03.06.2009, 17:51 ?. :

Несъмнено много добра игра, най-добрият Симс досега. Жестока графика, много възможности и най-любимото ми - ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ!!! Не я сравнявайте с шутъри и екшън игри, просто е тъпо...

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 04.06.2009, 10:03 ?. :

"Минуси: Липсата на по-сериозен състезателен характер не я прави подходяща за всеки ".. А нима това може да бъде минус? Игрите са за развлечение преди всичко. Не е нужно да има състезание, напрежение и т.н. Онези, които не са фенове на симс едва ли ще станат. Ако не броим тази история с призракът това безпорно е най-добрият симс до момента. Максис отново създадоха продукт, в който може да сътвориш нещо вместо да разрушиш (само вижте игрите днес).

П.П. "Как така пишете ревюто сега?", "Играта още не е излезнала а вие пишете статии" и още други такива... не мислите ли уважаеми, предполагаеми фенове на ПЦ мания, че като геймърко списание (вече сайт) имат правото на по-ранни копия от игрите? Така, че да оформят една представа за играта, за да може претенциозният потребител (в нашо лице) да реши, да ли си струва прите. geez ppl !!!!

242 мнения
профил »
StormChaser каза на 04.06.2009, 20:29 ?. :

Maxis нямат почти нищо общо със Sims 3. Производител е Black Box.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 04.06.2009, 23:38 ?. :

Освен, че ако Максис не бяха напарвили Симс сега едва ли щеше де има Симс 3 от Блекбокс... това ли имаш в предвид под "почти нищо"? Ъпсурдно е да се твърди, че Блекбокс са направили Симс, както е ъпсурдно и твърдението, че ЕА са направили С`н`С, както е ъпсурдно, и че Бътиста са направили Фолаут. Всички те взимат идеята на готово и я реализират под формата на "свой продукт". Не смяташ ли, че е по-важна идеята от колкото самата реализация? Без идея нямаш "посока" =) мисля, че вече разбираш на къде бия =Р

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 14.06.2011, 19:51 ?. :

Пише се "абсурдно", но съм съгласен с теб. Maxis създадоха коррения Sims, а Black Box го усъвършенстваха.

91 мнения
профил »
demona каза на 05.06.2009, 11:15 ?. :

бе то че има насилие в симс има или поне до някъде или по скоро садизъм/зависи колко си изобретателен/ от малкото което съм пробвал главно с цел да си построя мечтаната къща :) /е и да пробвам някои нецензорни пачове и анимаций/ играта писва до няколко часа ОСВЕН АКО: не успееш да се самозапалиш/човечето де/ умориш от глад, набуташ в кенефа и после махнеш тоалетната чиния и вратата :) май и още работи можеше да гавриш ама сега не ми се пише

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 05.06.2009, 12:22 ?. :

Пич!... що не идеш да пръснеш няколко мозъка в някоя пуцалка и да ни оставиш нас тука да говорим за Симс?

32 мнения
профил »
Xan_Dragonhand каза на 05.06.2009, 21:42 ?. :

А да ви питам, знаете ли че има допълнителен град, безплатно сваляне от интернет. Аз понеже си купих оригинала, не беше проблем да го сваля. За пиратките си нямам идея. Града су казва Riverview.

4 мнения
профил »
JessicaBella каза на 31.01.2011, 09:55 ?. :

Да и аз го имам тоя град. В замунда има fasdox за сваляне който ти дава допълнителни дрехи и разни глупости в обзавеждането както и втория град ;]

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 06.06.2009, 13:37 ?. :

Хехе, игричката е яка, перфектна е, ако няма какво да се прави. Изисква повечко време. Не помня колко точно, но мисля че, на едно сядане пред компа, за около дванадесетина часа от младеж (най- младият сим, който може да живее сам) станах на 100 дневен старец, яко беше :D Хареса ми и графиката и като цяло концепцията на 3тата част е развита, според мен, в доста положителна насока.
Айде зелена светлина за addon-ите :D :D :D

32 мнения
профил »
Xan_Dragonhand каза на 06.06.2009, 19:29 ?. :

Ти хубаво си го развил ама знаеш ли че в настройките можеш да удължаваш живота на симчето до 960 деветстотин и шестдесет дена, а? А цвета на кожата можеш да създадеш червена, синя и зелена. Само не знам как моге да записвам децата от овикновено в елитно училище, като в двойката.

45 мнения
профил »
desperado-_-19 каза на 07.06.2009, 20:33 ?. :

защо пък сте дали 5/6 играта нямя недостатъци, ргафиката супер , мнозина от бъговете са махнати.

32 мнения
профил »
Xan_Dragonhand каза на 08.06.2009, 14:23 ?. :

Защото мнозина играят за да са по добри от другите. Други защото трябва. А аз играя за кеф. А и открих че освен да развиваш рариера, можеш да бъдеш и съдружник на друга фирма, като ресторанта за бързо хранене например.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 10.06.2009, 22:48 ?. :

Хехе, това за удължаването на живота не го знаех. Играл съм всичко на всичко не повече от 4 дни и нямах възможност да видя дори и половината от нещата. Хубава игрица, но някак бързичко ми доскучава. Определено е фул с неща за откриване, това е и чарът и! :)

90 мнения
профил »
adolf_aihman каза на 18.06.2009, 13:24 ?. :

Вярно играта не е нещо особено иначе за жанра си е добра.Но нека не забравяме че именно предшественика на този симулатор The Sims 2 надви WoW по продажби.На какво се дължи популярността на този симулатор и аз се чудя...

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 20.06.2009, 17:00 ?. :

ееее представям си я тая игра да я играем с project natal онлайн и се едно се разхождаш по улицата с тжои познати така може и да не мръднеж от компа!!!

35 мнения
профил »
Chavo1234 каза на 25.06.2009, 08:21 ?. :

Несъмнено много добра игра, най-добрият Симс досега. Жестока графика, много възможности .

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 11:59 ?. :

Някак си вече поредицата The Sims ми става банална.

1 мнения
профил »
Милена Ангелова каза на 03.04.2011, 15:23 ?. :

Не може ли и да добавите домашни любимци в играта, за да е по забавна

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 14.06.2011, 19:54 ?. :

Как така "те" да добавят? Те не могат да променят нищо, не не са създателите на играта. Надявам се, че знаеш това.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Sims 3

Чийт:
След пет години пауза първата цяла игра от поредицата ви предлага адски много опции и един пулсиращ шарен свят, където може да сбъднете виртуалните си мечти.

новини:
EA съобщи, че може да играем на демото на The Sims 3 директно през своя интернет браузър. Достатъчно е да имаме най-новите версии на Flash и Java.
Спечелилата овациите на критиката симулационна игра на Electronic Arts The Sims 3 се разработва във версия за PlayStation 3, Xbox 360, Wii и Nintendo DS.
Денят на влюбените ще донесе тематични награди на почитателите на The Sims, обещават от “Пулсар”. Достатъчно е да направим най-романтичния според нас скрийншот.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims Medieval 14
The Sims 3: World Adventures 9
The Sims 2: Bon Voyage
The Sims: Vacation
The Sims 2: Apartment Life
The Sims: Unleashed
The Sims 2: FreeTime
The Sims
The Sims Castaway Stories
The Sims: Superstar
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15
Professional Farmer 2014 - Видео 14