facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Sims 3: World Adventures
Ревю | 23.11.2009 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
The Sims Division
Издател:
EA Play
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
39.95 лв.
купи играта »

плюсове

Истински свеж и иновативен експанжън

Може да се превърнете в мумия

минуси

Няма да впечатли хора, които не харесват The Sims

Излезе новият експанжън. ПАК (мисля, че това е много подходяща думичка точно за тази поредица – ОТНОВО и FOREVER-ориентирана към безброй допълнения)! В него обаче се случва нещо различно. Струва ми се, че за първи път нещо наистина ТОЛКОВА различно за Sims вселената.

Докато инсталирах това заглавие, в главата ми се прожектираше рекламно клипче на позната марка кафе. В моята версия тя звучеше така: „The Sims + Indiana Jones = ??? It’s hard to find a good mix.” Дали поради липса на въображение или пък не, така и не можех да си представя как точно ежедневният живот на симовете ще прерасне в игра с adventure- елементи. Е, случи се.

Сега ще имате възможност да пътувате до Симс-версиите на Египет, Китай и Франция. Във всяка една локация могат да ви се случват различни неща, които не са просто „тамагочи-живот” в стил „хапнеш ли - легни си, станеш ли - хапни си”, а реални приключения като среща с мумии, проклятия и т.н. Всичко започва малко по- скромно.

Египет

В началото можете да отидете на избраното от вас място с палатка. Там започвате да се запознавате лекинко с местните и да се присламчвате мазничко. После разбирате къде е гробницата и се намъквате съвсем неканени. Открадвате първия си артефакт на бърза ръка. Минавате през различни капани, бутате блокове по земята, използвате отключващи механизми, собствената си тежест и дори хитринки като да намокрите дрехите си с вода, за да минете през огнен капан. Лабиринтът е на различни нива и в него има какво ли не – ключове, тайни проходи, проклятия, живи-мъртъвци. След като се сдобиете с ценен артефакт обаче идва и моралният избор. Можете да предадете реликвата на местните, които вярват в нейната святост, или на голяма правителствена огранизация, която би ви дала много парички. Сценариите са безкрайни.

Разклонения на развитието има непрекъснато, което адски много обогатява геймплея. Така например когато срещнете мумия, можете да я спукате от бой (ако сте станали добри в това, за което ще ви разкажа след малко) или пък да си понесете последствията от нейното проклятие. Ако искате да се отървете от него по-късно, се налага да посетите Сфинкса и да изпълните свещен ритуал... Ако пък сте изключително екстремно настроени, можете дори да преспите в саркофаг и самите вие да се превърнете в мумия. Това ви прави много по-бавни в придвижването (направо става наложително, като си изберете локация, да забързате времето, за да стигнете там изобщо някога). Като мумия освен това сте по-запалими и също така отново можете да умрете. Това пък ви дава възможност да се завърнете като мумия-призрак (доста странно изчадие). Преимуществата на това да сте обвити в дълги бели лентички са, че „живеете” доста по-дълго, не е нужно постоянно да се храните, спите и къпете и разбира се - цялата чудатост на изживяването.

Китай

Тук можете да научите и да задълбочите знанията си за бойните изкуства – kung fu style. Разбира се имате белокос мастър и започвате тренировките на сухо. Постепенно самите вие, можете да надобреете и да размятате крадци до насита, пребивайки дори мумиите в горбниците в Египет (нестандартно решение, но факт).

Франция

В страната на любовта пък ще се отдадете на създаването на нектар. Преди да ви изникнат странни въпроси, ще уточня, че иде реч за симс-верисията на виното. Тук ще се запознаете с осем вида грозде и различните методи за създаване на нектар. После е хубаво да разпитате Симовете дали ви „увжвт”.

Във всички страни можете също така да се срещнете, разбира се, и с чужденци. И авторите изтъкват, че дори имате възможност да задълбочите отношенията си с някого и да се ожените за по-нстандартен симс. Тук трябва да се извиня на истинските фенове на поредицата, но това ми напомня адски много на рекламата на една сапунка „Брак с чужденец”. Разни хора, разни идеали...

Можете също да трупате виза-точки. Това са бонуси, които ви се приписват, когато напредвате в развитието си в решаването на задачите в дадена страна. Първоначалните малки задачки-закачки прерастват в по-комплексни, които понякога дори включват в себе си верига от няколко по-малки задачки, които отключват един по-голям пъзел при своето решаване. Усложняването на всичко изисква и вашето по-продължително пребиваване в чуждата страна. Това именно води и до виза-точките. Те ви позволяват да стоите повече от първоначалните няколко дена и в даден момент може да напреднете толкова, че дори да си построите къща за посещения в чужбина. Това разбира се не е постоянен дом (нямате право на такъв в нито една от трите страни), но е далеч по–удобна алтернатива, ако ще пооставате.

В заключение трябва да ви кажа, че за мое огромно изумление играта наистина предлага нещо ново и свежо за поредицата. Също така обаче искам да се извиня на феновете, че въпреки всичко аз съм предубедена. Моето мнение е, че ако искате истинско приключение, е най-забавно да подхванете друга игра в съответния жанр. World Adventures специално има лек аромат на манджа с грозде. Ако и вие не сте харесвали играта досега, мисля, че е ясно, че това няма да се преобърне заради един експанжън. Въпреки всичко определено има някакво развитие за тази конкретна поредица и смятам, че това ще бъде оценено от феновете й. Това е и причината за високата оценка на играта. Ако сте сред феновете й съм сигурна, че няма как да не харесате всички нови опции и цялата различност в новият експанжън. Приятна игра :-). 

 
системни изисквания
The Sims 3, Win XP/ Win Vista/Win 7, CPU 2.0 GHz (XP)/ 2.4GHz (Vista/ Win 7, HD Space 3.5GB,Media DVD, Graphics Hardware DirectX 9.0c compatible Video Card with 128 MB of Video RAM and support for Pixel Shader 2.0
напиши коментар
 

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 24.11.2009, 14:47 ?. :

Хайдеее! Пак се започна с вълна от неспиращи експанжъни и stuff пакове! Не съм голям почитател на поредицата, но този експанд ми изглежда доста добре в сравнение с други експанжъни за двойката.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 26.11.2009, 09:13 ?. :

В момента, в който прочетох резюмето към статията и си казах "Това може да го напише само Лили Стоилова...". Към системните изисквания за тази игра може да добавите и матка...

556 мнения
профил »
ciborg каза на 27.11.2009, 20:01 ?. :

А към писането на коментари да добавят изискване: мозък.

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 26.11.2009, 20:35 ?. :

По принцип не съм голям фен на статиите на Лили Стоилова и на стила й на писане като цяло. И все пак мога да кажа, че това е любимата ми нейна станция. Наистина добра, браво.

90 мнения
профил »
adolf_aihman каза на 28.11.2009, 10:25 ?. :

Цитирам:В момента, в който прочетох резюмето към статията и си казах "Това може да го напише само Лили Стоилова...". Към системните изисквания за тази игра може да добавите и матка...


Аз съм напълно съгласен с това за системните изисквания...няма напълно здрав индивид от мъжки пол който да играе това нещо,не мога да повярвам че най-малоумното продължение на най-малоумната игра пак излезе!

320 мнения
профил »
dido_y каза на 05.12.2009, 13:36 ?. :

Всъщност "The Sims" поредицата е единствената игра в света, чийто съотношение играчи (момчета:момичета) е 50:50!

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 28.11.2009, 18:44 ?. :

Да си призная, преди тази игра ми харесваше доста... Но просто ми омръзна. Наистина е като сапунка. Все едно и също се повтаря. Дори когато излизаше ново продължение (на The Sims 2) сякаш нищо не разчупваше скуката. Не ми създаваше усещането за нещо различно.

29 мнения
профил »
Helo каза на 29.11.2009, 11:53 ?. :

Защо ЕА ме разочароваха както никога?

2 мнения
профил »
Windy1000 каза на 10.12.2009, 04:31 ?. :

ААА не е вярно че в системните изисквания трябва да пише и "матка". Аз покрай сестра ми що Симс съм изиграл / ма накрая го изтрих и и казах че е минал вирус /.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Sims 3: World Adventures

Чийт:
„Everybody is kung fu fighting!” както се пееше в една песен. Дори и в Египет. Вярваш или не мумиите чакат точно твоето чийтване в този свеж и весел експанжън!

новини:
Неизбежното се случи - EA и Maxis обявиха разработката на World Adventures. Това е първото официално разширение за една от най-популярните PC игри въобще...
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims 3 43
The Sims Medieval 14
The Sims 2: Open for Business
The Sims: Livin' Large
The Sims: House Party
The Sims 2: Bon Voyage
The Sims: Vacation
The Sims 2: Apartment Life
The Sims: Unleashed
The Sims 2: FreeTime
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15