facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Sims 2: Nightlife
Ревю | 31.10.2005 | автор: desi|re


оценка:
Производител:
Maxis
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

След като усвоиха различни сфери от живота на хората в предишните издания на The Sims 2, ето че дойде ред симовете да усетят и вкуса на развлеченията. В Nightlife Maxis им предоставят и друга отличителна черта на съвремието - мобилността. Вече няма да е нужно те да ползват таксиметрови услуги, а със собствено превозно средство ще могат обикалят из градовете, в които живеят. И по-специално - из клубовете и ресторантите на Downtown-района. Уви, все още не могат да ползват колата, за да се придвижват до работните си места, но според мен така е по-добре. В противен случай, съм сигурна, че всеки ден щяха да закъсняват за работа.

От любяща загриженост към

благосъстоянието на поверените ми кукли

реших да им покажа хубавата страна на живота. И без свян написах motherlode не веднъж, а няколко пъти дори се погрижих да изчезне грижата за насъщния и истерията, че втора седмица дадено домакинство не се е сдобило с някоя нова модна вещ. Какво по-добро от това Кейт да се събуди и да види, че на двора я чака червено ферари, а къщата сякаш с магическа пръчица от схлупена паянтова постройка се е превърнала в луксозно място за забава. Какво ли няма - боулинг зона, диджейско pro-оборудване с най-новите сетове (и при това на винил), фитнес измишльотина, в която, хвърчейки на всички посоки, мацката се забавлява на макс и работи за перфектните си телесни форми. По невнимание я направих прекалено трудолюбива и за да я накарам да откъсне поглед от кариерата, превърнах луксозния й дом в импровизиран частен клуб. А и без да искам я заселих в Pleasantview - квартал за улегнали граждани, които предпочитат да гледат телевизия след вечеря. Така всички от околността се събираха при Кейт и факта, че живее сама, не я безпокоеше, защото от зори до мрак къщата й бе пълна и имаше място за всеки.

Друга моя кукла - Бети Бу, я направих разглезена блондинка от Strangetown, която не спря да обикаля Downtown-а. Облякох я по последна мода, издържана в естетиката на нощния живот, паркирах й червено ферари до входната врата и ето че животът се превърна в безспирна фиеста. Скариди за вечеря в шикозен ресторант, после небрежно посещение на кафенето за непретенциозни социални контакти, няколко часа боулинга, след това на сцената за авторска музика, партия бридж и така до зори. И всеки ден. Поради любвеобилния си характер Кейт непрекъснато се чудеше с кой да се забие. Но тук ЕА са приготвили капан с

новия социален аспект - chemistry

Т.е. ако хората не се харесат от пръв поглед, после вероятността за прогрес в отношенията им е минимална. И личните предпочитания също се намесват - дали ще отбягва брадати, прекалено мускулести или ще я привличат рижите. Без майтап. :)

Независимо от фриволностите, които вече могат да проявяват, симовете все така глуповато нечленоразделно разговарят помежду си и невинаги се сещат, че като са уморени могат да се проснат в леглото, а не да дремят на дивана. И че е проява на лошо възпитание да сядат на масата по бански. И имената на NPC-тата са си същите. Дори и със старите дрехи са ги пуснали в новия експанжън. Но пък вместо досадните мокети, ето че и с килими можем да създаваме уют. И постелки за баня се намират, и нови интериорни елементи в японски стил - уви, крайно кичозно интерпретиран.
Като цяло замисълът на поредицата е виртуалните същества да бъдат държани в добро здраве, да следват жизнения си път без състресения и да се развиват според зададените им цели. Без чийтване задачата е с повишена трудност, имайки предвид максималното доближаване до реалните условия. Но сякаш ентусиазмът ми за fair play се позагуби из всичките ескпанжъни, а и след като е само игра, защо да не изживеем живота на куклите на easy mode. 

 
системни изисквания
800 MHz Pentium® III or AMD Athlon™ or equivalent (1.5 GHz Pentium IV or AMD Athlon or higher recommended)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Sims 3 43
The Sims Medieval 14
The Sims 3: World Adventures 9
The Sims 2: Open for Business
The Sims: Livin' Large
The Sims 2: Bon Voyage
The Sims: House Party
The Sims 2: Apartment Life
The Sims: Vacation
The Sims 2: FreeTime
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15