facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
The Mark of Kri
Ревю | 15.06.2003 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Sony San Diego
Издател:
Sony Computer Entertainment
Жанр:
Екшън, Приключение
Платформа:
PS4

Накратко

The Mark of Kri е екшън-приключение с гледна точка от трето лице, геймплей със сериозен акцент върху промъкването и специфична "анимационна" графика. Само не се оставяйте ярките цветове и Disney стила на героите да ви подведат - дозата насилие, с която е пропита тази игра, определено не е подходяща за деца под 12-годишна (аз бих казал дори 16-годишна!) възраст!

Насилие :)

Бързам да разясня ситуацията с нивото на насилието в Mark of Kri. Както сигурно вече сте прочели, това не е игра за малки дечица. Извиването на вратове, рязането на глави, нанизването на меч и други прочее дисекционни техники осигуряват солидна част от купона в това заглавие. (Още повече, че всяка от тези техники и добре замислена, перфектно анимирана и допълнена от интуитивно управление.) Да, звучи садистично, но хайде да бъдем искрени поне пред себе си и да си признаем, че подобни неща все пак доставят удоволствие... КОГАТО СА В КОМПЮТЪРНА ИЛИ ВИДЕО ИГРА! За целта, разбира се, трябва да си достатъчно зрял, за да направиш разликата между реалния свят и измисления свят на електронните развлечения.

Нововъведения :) :)

Най-после! След толкова години тъпкане на място някой да дръзне да направи нещо наистина ново и различно в този започващ да смърди на мухъл жанр. Мястото не ми позволява да изпадам в подробности, но ще кажа само, че системата на ръкопашните битки е почти гениална в своята простота, находчивост и не на последно място в предизвикателството, пред което ще се изправяте при всеки сблъсък. Специални адмирации заслужава и идеята за птицата на главния герой, която на практика играе ролята на допълнителна камера, която можете да поставите в определени точки на нивото, за да огледате така позициите на своите противници и да задействате иначе недостъпни за Рау механизми.

Графика :)/:(

Вече споменах в предварителния преглед, че в студиото на Sony в Сан Диего работят някои наистина талантливи илюстратори и аниматори. Резултатът от всичко това е впечатляващата... на моменти графика на Mark of Kri. Защо "на моменти"? В интерес на истината, същия въпрос бих искал да задам и аз на авторите на играта, макар да се досещам за причината. Графиката на Mark of Kri демонстрира куп признаци на синдрома "прегорен сладкиш". Ще рече, че рецептата е била страхотна, качествените продукти и добрият готвач са били налице, но накрая клиентът (разбирай - издателят на играта) не издържал на подлудяващия аромат и поискал да си получи поръчката на мига. Готвачът въздъхнал и ще не ще щракнал ключа на фурната на 4, пък да става каквото ще. За тия, които не успяха да ми проследят мисълта - Mark of Kri вероятно щеше да се превърне в истински шедьовър, ако Sony бяха дали на хората си в Сан Диего още малко време за работа. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Shank 53
Grand Theft Auto V 29
Dragon's Crown 29
Red Dead Redemption - PCM2.0 21
Red Faction: Guerilla 18
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 17
Killer is Dead 12
Shadow Complex 9
God of War 8