facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Godfather II
Ревю | 13.04.2009 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
EA Redwood Shores
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
49.95 лв.
купи играта »

плюсове

Стратегически и екшън елементи

Приятна, ако не сте много взискателни

минуси

Бъгове

Липса на разнообразие

Разминава се с очакванията

Това е една опасна игра и създателите на Godfather II трябва да са знаели, че си слагат таралеж в гащите, когато са се хващали на хорото. Да създаваш игра по филм, особено класика с мно-о-ого фенове, си е почти самоубийство. Нещо повече - изпросваш си едно целене с домати, което не приключва със земния ти път, върволицата разгневени фенове ще те следва и псува и на оня свят. Ако направиш геймката твърде подобна на филма, това е мно-о-ого лоша карма - всички те мразят, защото са отегчени до смърт и вече знаят какво следва. Заглавието е на главно място в списъка с ненужни творения. Ако пък много се различава, пак зле - защо претендираш, че това има нещо общо с оригинала... Я направо ходи се…

В случая положението е още по-тежко, защото се добавят и високите очаквания за заглавието. А цялата работа оставя впечатлението за бързата работа и срама, защото за капак има и някакви недоизгладени неща, които дразнят.

Селско увеселение с три букви

В основата на играта като всеки екшън си е добрият бой. Има ситуации например, в които вие стреляте, а опонентите ви тичат към вас с цел юмручна схватка. Щом се приближат достатъчно, можете да ги хванете и да си ги налагате и хвърляте, както си искате. Те аналогично могат да ви подхванат, но поради цялостно невисоката трудност на геймката това не е кой знае какво. Лекотата, с която напредвате реално, е средностатистически най-дразнещото нещо за повечето геймъри. И всички искат нещо „по-така” (лично за мен това е любима формулировка за точното нещо, което някой иска - много е специфична, няма да отречете).

В кютека, между другото, не сте сами или поне през повечето време (и не говоря за психически отклонения). Сбирате си сговорна дружинка олигофрени, които да ви помагат. Те са второто не много добро постижение, въпреки че лично на мен ми бяха много забавни. Те имат лошия навик да се разсейват приятно и да забиват в други посоки най-неочаквано, или пък могат да се врежат с трясък в някое стъкло, точно когато си мислите, че се промъквате незабелязано. Нейсе. Има и някакви бъгчета, които ги вкарват в дадено помещение преди вас, когато уж са ви следвали. Личният ми фаворит обаче е да видите как тези хорица, тичайки заднешком, минават през някоя врата. Именно това са няколкото дребни на вид неща, които дразнят, и които вероятно ще бъдат изгладени скоро с пач. В геймплея за разнообразие е включено и разбиване на сейфове, което постепенно също става повтарящо се.

Сред яките неща е това, че можете на малко по-късен етап да приобщите медик, инженер или специалист по взривовете. Най-полезен се оказва медикът, защото явно черпи знанията си лично от дядо Господ и може с помощта на една спринцовка да върне към живот някой от дружинката. Другите опции, които имате, ви предлагат сръчни ръце, които режат телени огради или възможността да използвате шорткът през стената, когато парадният вход с червените килими не е разстлан все още. Тук май е моментът да вметна и за още един проблем, който е налице. По нищо не си личи кога една ограда, врата или каквото и да е, е „по-специална” и можете да издевателствате над нея. Ако e на живот и смърт, е истински дразнещо да се сблъскате с това. Факт.

Стратегия

Най- големият плюс на заглавието според мен е комбинацията на тупаника със стратегическия елемент. Както беше известно и по-рано, съществува нещото, наречено Don’s View. Благодарение на него можете да следите как се развива бизнесът ви. От птичи поглед (или по-скоро чрез божиите очи, защото човек не може да не се чувства именно така, когато е в този режим на игра), можете да следите точно как вървят нещата. После следва да премахнете всички опоненти и да се самокороновате за монополист в бизнеса. За целта можете да се възползвате от услугите на корумпирани куки, да изнудвате и трепете вашите конкуренти. За определени убийства в играта е важно не просто да бъдат извършени, а как именно ще станат. Това носи дадено послание. Дали жертвата да бъде прегазена с автомобил, застреляна или убита по по-злостен начин? Още по-рано се знаеше, че за да узнаете точния метод, ще трябва да помагате на други хора, които ще ви насочат къде е ключът от бараката. Нелепото е обаче, че на практика питате някакви хора на улицата дали имат нужда от помощ. Не - по-лошо, предполагате, че имат нужда от помощ. И не след дълго разбирате, че дадените господа искат да взривят някоя сграда - как да откаже човек… Така после и те помагат, за да върнат услугата. Замисълът не е лош, но е някак много плосък нереалистичен и дори леко смешен на места.

С(т)ори

Тук пак има разочаровани. Въздъх-въздъх. Вие поемате ролята на Доминик, който ще доминира в престъпния свят буа-ха-ха. Той заема ключова роля в играта и отсъства във филмите. Феновете пак са потресени. Аз така и не можах да се обидя от това, че го няма във филмите, защото наистина не е възможно да се угоди на всички. А както уточних и по-рано, задачата с подобна игра е нелека. В диалозите тук-там се прокрадват реплики от филмите, което пак дразни много хора и въобще… всички промени и неуместни прилики в сторито, героите и каквото и да е могат да бъдат тълкувани като минус… И както излиза, могат да бъдат използвани срещу вас (специално обръщение към дивелъпърите - знам, че ни четат редовно :-D). Освен това и графиката не е толкова добра, колкото се очаква.

Целият геймплей е много повтарящ се и цикличен. След като се справите с 5-те фамилии в single обаче, ви остава и multi-то. Там можете да играете с до 16 играча – Demolition assault, Team Deathmatch, Firestarter, Safecracker. Повечето карти обаче са големи за 16 човека. Тук пак можете да играете и в режим Don’s View.

Не знам аз ли съм се размекнала или взискателността на геймърите в днешно време много е нараснала, но както често се случва, на мен играта все пак ми беше симпатична. Има си минусите и всеки може да открие по нещичко недоизпипано. Но все пак играта си има и своите плюсове и цялостно е приятна, а ако подходите по-непредубедено, може и да ви хареса. Ако имате повечко време, й хвърлете едно око. Все пак мафията вас чака. 

 
системни изисквания
Win XP SP2/ Vista, AMD Athlon64 3000+/Intel Pentium 4 2.8Ghz, ATI Radeon X1600 Pro/NVIDIA GeForce 6800, 1 GB RAM, Free Disk Space: 9GB
напиши коментар
 

707 мнения
профил »
sturba каза на 15.04.2009, 15:10 ?. :

Наистина има си своите минуси, но друга игра скоро не ме е карала да я превъртам толкова бързо колкото тази.Аве главния герой само на мен ли ми мяза на Матю Фокс от Изгубени?

208 мнения
профил »
pcultimate каза на 17.04.2009, 11:14 ?. :

Ти си правиш героя-така че за всеки е различен(може би просто прекаляваш с LOST)

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 15.04.2009, 15:23 ?. :

На мен пък играта ми хъреса. Има добри идей и замисъл. Може да не е ГТА убиец но става за губене на време.

31 мнения
профил »
cantona87 каза на 15.04.2009, 15:42 ?. :

Да си кажа очаквах много повече от играта...

99 мнения
профил »
Statis каза на 15.04.2009, 16:17 ?. :

Лично на мен играта много ми хареса. Единствения минус за мен е калпавата графика, но иначе много ми хареса. Затова не съм съгласен с оценката.

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 15.04.2009, 18:14 ?. :

Само не разбрах....къде ги тия ''многобройни'' бъгове?! От инсталирането, до превъртанеро на играта, не ми даде нито един бъг, а съм с 64 битово ОС, а играта вървеше като по вода

112 мнения
профил »
torbalan4o каза на 15.04.2009, 21:10 ?. :

бъгове има и то доста като например ако ако падаш от някъде можеш да хоиш във въздуха или пак ако тичаш дълго време и се отдалечиш достатъчно от бандата ти ще видиш как те от нищото отново идват при теб тоест телепортират се и в ръкопашния бой понякога има разминавания и може да се получат доста смешни неща има и бъгове със системата на прикриването, а и смятам също за бъг това че не гориш.И вапреки че изредих толкова неща играта пак някакси ми харасва и я одобрявам.

130 мнения
профил »
Omerta каза на 16.04.2009, 18:09 ?. :

Играта е страхотна. Експлозиите са наистина зрелищни, а престрелките нямат край.

10 мнения
профил »
LilyStoilova каза на 17.04.2009, 13:44 ?. :

Играта е добра.
Има и плюсове и минуси. Съответно има хора, които я харесват повече и такива, които - по- малко.

130 мнения
профил »
Omerta каза на 17.04.2009, 15:36 ?. :

Ето това е много голям плюс на сайта - членовете на екипа могат да дискутират дадените заглавия с потребителите. Искам също така да попитам възможно ли е всеки играещ тази игра да покаже скрийншот на създадения от от него мафиот и ако е възможно как?

18 мнения
профил »
Master_Mind каза на 20.04.2009, 10:29 ?. :

Играта е мноо добра.Но за мен 1-цата е е по-добра - Т'ва си е лично мое мнение

69 мнения
профил »
tomblover™ каза на 20.04.2009, 13:17 ?. :

системни изисквания
Pentium 4, nVidia GeForce3, RAM 256 MB, Win 2000
изискванията не са такива

OS: Windows XP SP2 / Vista

Processor: AMD Athlon64 3000+ /Intel Pentium 4 2.8Ghz

RAM: 1 GB

Display Card: ATI Radeon X1600 Pro / NVIDIA GeForce 6800

Free Disk Space: 9GB

10 мнения
профил »
LilyStoilova каза на 20.04.2009, 13:58 ?. :

uefacup,

Indeed. Моя грешка. Коригирани са. Мерси.

130 мнения
профил »
Omerta каза на 21.04.2009, 09:19 ?. :

Да, можеш да редактираш отново външния облик на героя ти, дрехи, аксесоари и т.н. Това което трябва да направиш е да натиснеш tab и да щракнеш върху собствения си портрет, който се напира при Family Members. След това просто си вършиш работата.

35 мнения
профил »
tikira каза на 24.04.2009, 09:47 ?. :

Изомително много съм разорарован от играта. Графиката ужасна. Колите в san andreas се чупят по реалистично. Героя ни не може да скача тва е пълен ъпсурт. А като падна от вискоко на нашия нищо не му става. Дааже и не приклеква като докосне земята все едно по въздуха си въхрви. И още иляда подобни глупости.... Ужас.....!

2 мнения
профил »
slim каза на 30.04.2009, 17:10 ?. :

qko e ne e lo6 :D ama statiqta k1rti :D

35 мнения
профил »
Chavo1234 каза на 25.06.2009, 09:05 ?. :

iGRATA E SUPER DOBRA IMA XUBAVA ISTORIQ!!

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 12:09 ?. :

Респект все пак това е Тъ Годфадър

238 мнения
профил »
io_bs каза на 31.10.2009, 22:14 ?. :

Респект за филма - да, но за играта - в никакъв случай!

51 мнения
профил »
cimotic каза на 05.12.2009, 23:01 ?. :

Хмм.. играта е мн интересна, историята е невероятна. Относно графика.. давам и 6/10 :)

757 мнения
профил »
soti_n каза на 22.03.2010, 15:02 ?. :
Редактиран на 22.03.2010, 15:02 ?.

Очаквах повече от графиката. Нещо не ми хареса.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Godfather II

Превю:
Добре дошли в реалността, където рекетът и саморазправата заместват сутрешното кафе. Добре дошли в The Godfather II

Чийт:
Попаднали сред бъгове, алогизми, щипка смях през сълзи и много гилзи от време на време, имаме нужда от лесни и бързи пари. Ето как това става с няколко клика.

новини:
EA заяви, че на 13 април ще затвори мултиплейър съвърите на няколко игри от техния каталог. Причината е - по-малко от 1% от хората играят на тях.
От централата на компанията обявиха, че след слабото представяне на The Godfather II на пазара и сред феновете не възнамеряват да работят по нова нейна част.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Godfather: The Game 1
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80