facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Test Drive Unlimited 2
Превю | 25.12.2010 | автор: Иво Цеков


Производител:
Eden Games
Издател:
Atari
Жанр:
Състезание, Спорт
Платформа:
PC
Излиза на:
януари 2011 г.

сайт на играта »
Цена:
79.95 лв
купи играта »

Жега. Слънчевите лъчи се гонят в кристално чистия въздух, а яхтите хвърлят дългите си сенки по повърхността на Средиземно море. От музикалната уредба се носи поредната микс сесия на Simon&Shaker, а полуголи мадами кършат гъвкавите си тела в ритъма на танца. Не, това не е сцена от тежкото ежедневие на някой кредитен милионер, а началото на нова РС игра.

Точно така, става въпрос за Test Drive Unlimited 2, новият open-world рейсър на Atari и Eden Games. Но чуйте продължението на ситуацията. Изведнъж обаче се събуждате и се оказва, че всичко е било сън. Или почти. Парти има, но вие не сте сред поканените. Вместо това играчът поема ролята на обикновен шофьор на една от гостенките, а нацупената девойка веднага му дава нова задача – да я закара до мястото, където се провежда елитен конкурс за красота. При това за 10 минути или дори по-малко. 

Всъщност, ако сте играли първата част, гореописаната сцена веднага ще ви се стори позната. И в TDU имаше задачи, при които трябваше да карате разни девойки до точка А или точка Б. И TDU се простираше на огромен красив остров, макар че тогава бе един от Хавайските, а сега е Ибиса. И в първата част светът бе отворен и наред с шофирането, трябваше да се грижите за своя дом и гардероб. Сега отново е същото. По всичко личи, че студиото Eden е взело базовата формула и ще я доразвие в още по-мащабна игра.

И то каква!

Действието в  Test Drive Unlimited 2 се развива главно на остров Ибиса (макар че ще видим и познатия ни вече Оаху от първата част), където за удоволствие на геймърите са предвидени повече от 3000 км. пътища, които се простират в града, предградията, пристанищата и извънградските шосета. Да не забравяме и клубовете - Pacha, Privilege и много други от най-известните хаус дискотеки в света също са в играта. Като допълнителен бонус за феновете на тази страхотна музика е и парче на Пол Окънфолд, което легендарният диджей е направил специално за TDU 2. Из острова ще бъдат разпръснати автосалони, откъдето може да закупувате нови автомобили, магазини за най-различни аксесоари и клубове за социализация. Последното е особено важно, тъй като създателите на играта отново ще се опитат да предложат един-единствен режим, обединяващ сингъл и мултиплейър изживяването.

Но да не избързваме

В основата си TDU 2 все още е рейсър, при това аркаден. Демидж системата по колите е почти стопроцентово козметична и не засяга тяхното реално представяне. На този етап не всички коли от виртуалния каталог са напълно завършени и това ясно се видя при някои от контролираните демонстрации, които Eden Games показа. Със сигурност има модели, които се нуждаят от допълнителна настройка на управлението, но отсега трябва да е ясно, че това не е Forza, Shift или дори DiRT. За разлика от първата част засега в играта не са потвърдени мотори, но не е изключено да чуем изненадващ анонс на по-късен етап.
Шофирането може да се случва по време на нарочни състезания или когато се разхождате из виртуалния свят на играта. Състезанията са в различни дисциплини като пистови, офроуд, отсечки за време и за скорост. Извън тях имате пълната свобода да обикаляте Ибиса както намерите за добре. Из картата са разхвърляни цели 650 предизвикателства (challenges), които ви представят отделни задачи за изпълнение. В първата част разстоянията се измерваха в реални километри, което понякога бе фрустриращо, но авторите на играта твърдят, че всеки метър ще си заслужава заради страхотните гледки, които се разкриват около вас.

Напредването в TDU 2 се измерва в нива, максималното от които е 60. Това, което е интересно обаче е, че нивата обхващат четири категории и се развиват независимо едно от друго. Това са discovery, competition, social и collection. Както подсказват имената им, различните ви действия на острова ще увеличават нивата в съответната категория. Вдигайки нива в discovery на картата се появяват все повече магазини и авто салони и придвижването из острова става по-лесно.

Да поиграем заедно

Може би най-амбициозният елемент в Test Drive Unlimited 2 е сливането на сингъл и мултиплейър режимите в една гъвкава кампания, която може да играете както сами, така и с приятели. За мултиплейъра не съществува отделно лоби или самостоятелен режим. Вместо това всички играчи споделят една и съща обща карта на острова. Всъщност това не е точно масов онлайн рейсър, тъй като има ограничение по отношение на хората, с които можете да взаимодействате във всеки един момент. Играта изчислява кои са останалите осем геймъри, които се намират най-близо до вас в даден момент и ги отбелязва на картата ви. Извън това може да добавяте хора в списъка „Приятели”, с които да си правите уговорки, а ако сте офлайн, играта населява света с AI шофьори.

Засега Atari и Eden Games са предпазливи относно точната дата на излизане на Test Drive Unlimited 2. Съществуват спекулации, че ще видим играта съвсем скоро след Нова година – на 15 януари 2011 г. – но като имаме предвид, че тя вече бе забавена веднъж, предпочитаме да не избързваме. Авторите със сигурност биха могли да използват още малко време за нанасяне на последните и най-важни детайли. 

напиши коментар
 

27 мнения
профил »
Bond каза на 26.12.2010, 09:41 ?. :

Определино TDU2 е една от най-чаканите игри на следващата година. Пълвата беше невероятна, а ако са надградили и мултито на първата ще е перфектно, само дано управлението е добро, защотоо от клупчетат колите се движад доста дървеничко.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 26.12.2010, 09:45 ?. :

Нямам търпение да я докопам. Щом свърши сесията си я купувам и се почва купона.

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 26.12.2010, 10:16 ?. :

Със всеки изминат билд на бетата играта става все по-добра и по-добра. Eden наистина имат уникална поддръжка на продуктите си (TDU 1 за справка), а при двойката са вдигнали летвата двойно.
Сега покрай Коледа нямаше бета тестове, но от последната ми игра на 12-ти декември, мога с ръка на сърцето да кажа, че тази игра, поне за мен ще диктува тенденцийте при MP ориентираните рейсъри в следващите няколко години.

145 мнения
профил »
SolidSatan каза на 26.12.2010, 10:33 ?. :

Дано наистина да пипнат управлението, защото е УЖАСТ. Толкова богат свят, много коли, красива графика, обаче управлението ...

2 мнения
профил »
emporiky каза на 26.12.2010, 10:55 ?. :

A възможно ли е някой да даде линк от последния билд на бета версията, защото има една качена в замундата, но тя е доста стара версия ?

320 мнения
профил »
dido_y каза на 26.12.2010, 16:51 ?. :

Интересно е как с течение на времето (почти) всички игри добавиха този "The Sims" елемент към геймплея...

P.S. Еее не се отказвате от тази дума - "фрустриращо".
Или изписвайте думата на английски - frustration/ing, или в превод - подтискащо, неприятно и т.н.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 27.12.2010, 09:09 ?. :

Имам големи надежди. В превюто сте пропуснали доста неща, но това вероятно е защото сте ги оставили за ревюто.

TDU2 + нов сезон на TG е чудесен, несравним новогодишен подарък.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 27.12.2010, 14:49 ?. :

Хехе прав си нуубе друго си е да се събудиш понеделнишки с нов епизод на Top Gear!

801 мнения
профил »
Ajax fen каза на 27.12.2010, 16:38 ?. :

Изгледай двд-то на Джерами The italian Job доста свежо е, и арсенала от коли е доста як.(Zonda r ,porsche gt3,Mercedes Sls,Ferrari Italia 458 и тн.)

Ех дано тая игрица е яка ,защото много хора ще збъднат мечтите си виртуално.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 27.12.2010, 17:08 ?. :

Гледах го вече. Супер беше и то.

51 мнения
профил »
roxorloops каза на 27.12.2010, 11:33 ?. :

Доста обещаващо ревю.Дано и играта да излезе хубава.Наистина е една от най-чаканите за 2011.Първата част беше много хубава като изключим управлението, но с волан и определени настройки и то се привеждаше към нормално (почти).

1565 мнения
профил »
n00b каза на 27.12.2010, 12:21 ?. :

С TDU Performance Editor всичко се оправя. Стига да си истински маниак с желание.

51 мнения
профил »
roxorloops каза на 28.12.2010, 15:39 ?. :

Да, но за да се оправи всичко както трябва се изискваше доста ръчкане насам и натам, но прав си TDU Performance Editora оправяше доста неща, ако не и всичко.

715 мнения
профил »
Sonic The Hedgehog каза на 28.12.2010, 14:24 ?. :

Първият ТДУ го пробвах при един приятел. За нещастие много насичаше, но ставаше горе долу. Ако имах мощен комп, щях да я играя.

Дано се получи добра игра.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 28.12.2010, 15:53 ?. :

Едно от хубавите неща за ТДУ беше, че се хареса на модърите и се появиха доста качествени модове на околната среда, нови текстури на асфалта и дима от гумите, ново звучене на двигателите и нови модели автомобили. Моята ТДУ в момента може би има 10 модела коли, които не са моднати. Модовете особено добре пасват на игри с такъв замисъл.

Вероятно по ТДУ2 няма да има какво да се модва, ако въобще е мод и едитор френдли.

238 мнения
профил »
io_bs каза на 28.12.2010, 19:47 ?. :

Първата част ме изкефи, дано и тази е добра поне колкото нея.

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 28.12.2010, 19:59 ?. :
Редактиран на 28.12.2010, 19:59 ?.

Първия Unlimited ми хареса, по доста причини и без да е модван( не казвам, че модовете са лоши).Най-вече ми хареса самото изпълнение на играта и колкото банално да звучи липсата на тунинг. Друго което ми хареса, беше присъствието на мотоциклети (Има много малко хубави игри с мотоциклети, който са най вече симулатори).
Единствено Изискванията май няма да ми (на Компютъра по-точно:) харесат.

Offtopic.

Относно Top Gear, не съм фен на "филмите" на Джереми Кларксън, моето скромно мнение е, че тримата водещи заедно правят предаването, а не всеки по отделно. Интересен ми беше Polar Special, пътуването до Румъния, както и доста други, който не ми се изброяват.

Весели празници на всички :)

10 мнения
профил »
Bagerist0 каза на 29.12.2010, 10:53 ?. :

За топ гиъра: гледайте апокалипсиса от 2010а - пълно е с кретении

А за тдъ2: няма да ми тръгне, но звучи епикц

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 29.12.2010, 20:03 ?. :

Благодаря, че ме подсети, даже не знаех, че е излязъл 16 сезон, а за Апокалипсис-а не бях и чувал.

Трябва по често да им преглеждам сайта :)

11 мнения
профил »
drift каза на 17.01.2011, 16:43 ?. :

http://nagradite.net/decoy_cast molq vi daite mi to4ka 6te sam vi mnogo blagodaren
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Test Drive Unlimited 2

Ревю:
Слънце, музика, коктейли и дори малко шофиране - вторият опит на Eden Games е по-добър от оригинала, но не очаквайте нищо наистина различно от него.

новини:
Компанията Bigben Interactive взе правата от Atari и обяви, че възнамерява да разработи нови игри от серията Test Drive Unlimited.
Френското студио не може да се възстанови от недостатъчния успех на своите Test Drive Unlimited игри и най-сетне ще бъде затворено окончателно.
Студиото Ivory Tower, което е съставено от бивши служители на Eden Games, изглежда работи по нов рейсър за сегашното и бъдещото конзолно поколение.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31