facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Terror Strike: Close Quarters Combat
Ревю | 05.08.2007 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Encore
Издател:
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Свършва само за 1 час

Чичката с мустаките!

CS феновете ще цвилят от кеф, но пък те цвилят по принцип и пръст с нарисувано терористче да им покажеш.

минуси

Тромава

Глупава

Какъв е тоя чичка с мустаки?!

Приятно ми е - аз съм хитрото надзаглавие за тъпа игра, което г-н Панайотов не пожела измисли!

Encore започват да ми стават абсолютни фаворити. Първо винаги ми напомнят за опита на Джей Зи и Линкин Парк ("Аз слушам хеви метъл, а слушам LP, JAAAA!"). Второ - след бруталната Alien Disco Safari се уверих, че когато дизайнери на антиспайуеър софтуер се заемат да правят игри, нещата загрубяват.

Особено когато в портфолиото им стои едно от най-забавните за олимпийци по математика заглавие - Defcon. Не че игрите им куцат - напротив, но са някак странни. Като хамбургер, направен от лесничей в Камчатка, на който са обяснили надве-натри идеята и са му дали моторна резачка за нарязване на продуктите и газова горелка за тяхната подготовка.

Газ за SAS

SAS са "Тюлените" на Англия. Специалните сили на Нейно величество, включващи парашутисти, снайперисти, рейнджъри и какво ли още не. Толкова са надарени момците, че ние можем само да вехнем и да въздишаме тежко, захласнати в постиженията им. Разбирайте - при всеки военен конфликт, в който Обединеното кралство има участие. При всяка специална мисия - от премахване на ракетни установки в пустинята до бързи и яростни операции в сърцето на Лондон, можете да сте сигурни, че именно SAS са в авангарда. Често се използват за разрешаване на кризисни ситуации и в градове на други държави - стига Англия и/или интересите й да са засегнати по някакъв начин.

В Teror Strike: Close Quarters Combat става дума именно за тях - английските спешъл форсес. Майната им на Дъга Шест и SWAT. И британците имат нужда да се тупнат малко в гърдите, че и те са дали своя принос в борбата с лошите чалми, заплашващи съвременния свят. Не, не става дума за дюнерите. Въпреки че според скромните ми наблюдения всяко соево кюфте е бомба, а всеки шиш-таук с чеснов сос е ракета в сърцето на християнския свят.

В началото на всяка мисия, в съвсем реално филмче, един поовехтял бивш спецагент от SAS ще се впусне в мемоари за отминалите дни. Нещо като да ходите на гости на дядо си, ама не съвсем. Защото дядо ви ще набляга на хитрите чехкинчета, които е рутил по Черноморието, а не на body count-а, който е оставил след себе си по време на работа, нали?

Въпросният субект, който има съвсем хайдуквелковски мустаки, е гледка за чудо и приказ. Под могъщата рунтавост на носа му се крие една от най-безумно беззъбите усмивки, които съм виждал. Сигурен знак, че човекът е изяждал ударите на живота право в лицето си или че британското правителство не се грижи много за стоматологичната помощ на бившите си служители - оставям на вас да прецените. Всъщност шегата настрана - уважение за работата на пичовете.

Играта де, играта...

... ама каква игра е това. Опит да се рипне произволно SWAT заглавие, на базата на Unreal Tournament2004 енджин и да се продава за самостоятелно. Няма такъв нахалитет. И без това за UT има по-добри модове на същата тематика. А дори първия Rainbow Six от ерата, в която цяло PC беше със спецификите на днешна видеокарта, предлага повече опции и забавление.

Дизайнерската депресия започва от бъгавите обучителни мисии, в които цъкате на празен автомат и крещите "Clear" като ненормални. Продължава през опциите за избор на "реалистичен" или "аркаден" режим на игра - в първия мреш без да разбереш откъде ти е дошло, във втория приключваш играта за 1 час, ако броим и инсталацията. И завършва с безумния левъл дизайн... Нали си спомняте това, което казах за хамбургерите и лесничея.

Има я идеята за екшъна, оръжията и съекипниците ви. Но там, където не е крадено 1 към 1 от SWAT игрите (дори интерфейса), Terror Strike се дъни. ИИ-то на противници, съотборници и заложници е плачевно. Дори малките SMG-та вадят откат, като тежка картечница без стойка, а нивата...

С други думи - идеята да прекопираш 1 към 1 това, което се случва в реалността и плановете на сградите, в които се е случило, е не лоша. Но от към геймплей може да доведе само до тромавост, изнервяне и обща неиграемост. 

 
системни изисквания
P4 1.8 GHZ, 512 MB RAM; 256 MB Video
напиши коментар
 

24 мнения
профил »
Jazzor каза на 20.10.2010, 18:13 ?. :

Не, наистина. Какъв е тоз чичка с мустачки!!!!!!!
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Crysis 3 74
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69
Aliens vs. Predator 68