facebook facebook
 
 
 
   
 
Tencent ще финансират System Shock 3?
17.05.2020

Въпреки, че минава през някои проблемни етапи в процеса на разработка, новините за System Shock 3 не спират. Последната от тях е, че китайската компания Tencent е придобила правата над играта, ако съдим по промяната на собственността на уеб домейна на играта.

По-наблюдателните потребители вече забелязаха, че SystemShock3.com и SystemShock4.com вече са собственост на Tencent, а не на разработчика OtherSide Entertainment. Студиото е търсило нов инвестиционен партньор от момента на прекратяването на отношенията си със Starbreeze в началото на 2019 г. Трансферът на собствеността над домейна може би дава отговор на въпроса намерен ли е нов издател и кой е той.

До този момент обаче не са направени официални съобщения относно евентуални сделки с нови партньори. По-рано тази година много ключови служители напуснаха OtherSide Entertainment, повдигайки въпроси за случващото се с проекта. През април от студиото публикуваха кратко съобщение, че те "все още са тук", но не бяха дадени конкретни пояснения за състоянието на System Shock 3 или на екипа като цяло. Някои медии забелязаха, че в LinkedIn едва четирима души понастоящем са отбелязани като служители на студиото OtherSide Texas, което разработва играта.

Последната по-значима новина от самата игра пък беше pre-alpha трейлъра на System Shock 3 от септември миналата година, което прогреса, което студиото е постигнало при разработката на sci-fi хорър играта, въпреки проблемите които са имали. Въпреки, че Tencent не е сред най-обичаните издатели, те биха могли да предложат стабилна финансова основа, която е необходима за да тръгне разработката на проекта както трябва. Продължаваме да следим развитието на темата. 

напиши коментар
 


65 мнения
профил »
dakata каза на 18.05.2020, 22:38 ч. :

Мирише ми на Epic ексклузив.

20 мнения
профил »
lordzerg каза на 19.05.2020, 02:40 ч. :

Дано да я видим завършена скоро, защото SS 2 беше доста добра и ще е жалко да се провали продължението а след всичко кето съм видял е доста добре. Няма значение дали ше е в epic store или където и да е.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
System Shock 3

новини:
Близо 5 години след обявяването на проекта, той най-накрая намери издател, в лицето на китайския гигант Tencent.
От студиото все още не дават официална информация за вълната от напуснали служители преди няколко месеца и как тя ще повлияе на разработката на System Shock 3.
Според анонимен бивш служител на студиото, всички служители, занимаващи се със съдържанието в играта са освободени.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122