facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Tales from the Borderlands Episode 2
Ревю | 14.04.2015 | автор: Стефан Райков


оценка:
Производител:
Telltale Games
Издател:
2K Games
Жанр:
Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

- Зрелищен от начало до край

- Handsome Jack

минуси

- Изключително кратък

След  дълго чакане дойде и време за втория епизод на една от най-добре приетите поредици на Telltale Games, а именно Tales from the Borderlands. Първият епизод вдигна летвата доста високо с изненадващо интригуващата си история, интересни герои и типичния за Borderlands майтапчийски екшън. След около четиримесечно чакане имаме възможността да продължим лудото приключение на Рис и Фиона из опасните земи на Пандора.

Следват спойлери от първия епизод 

Atlas Mugged започва веднага след cliffhanger-а на миналия епизод – Рис и Фиона намират мистериозния проект Gortys започнат от компанията Atlas, позната още от първата Borderlands.Наред с него се появява и едно доста познато лице, Handsome Jack. Безсърдечният шеф на Hyperion срещна своя край в Borderlands 2, но изглежда и отвъдното не е способно да спре лакомията на Джак. Той се появява под формата на холограма,която само Рис може да вижда, неизвестно защо (със сигурност е свързано с факта, че дясното око на Рис е механично модифицирано с Echo имплант, способен да сканира околността). Тук се появява поредната възможност за играта до поеме по различни пътища, в зависимост дали Рис каже на групата, че Handsome Jack живее в главата му  или избере да го запази в тайна.

От тук насетне нашите герои са изправени пред задачата да разберат какво точно е проекта Гортис, но бързо биват разделени по един доста зрелищен начин още в самото интро на епизода, което няма да пропусна да споделя с вас: http://gg.gg/3qaqk

Прогресивно в епизода ще си проличи как някои от важните решения от предишния епизод са повлияли върху героите и историята. Дали Рис и Вон все още са най-добри приятели, как Фиона и сестра ѝ реагират след смъртта на ментора им, Феликс. Това са само част от вероятностите в историята, които зависят напълно от това какви сте ги надробили последния път.

Освен задълбочаване на вече познатите персонажи в епизода ще срещнем  и някои нови такива. Бандата отново ще успее да привлече вниманието на поредния Vault hunter. Този път по петите им е смъртоносната Атина, един от главните герои в  The Pre-Sequel. Нейната част от епизода е може би изпълнена с най-много екшън и quick-time евенти. Механикът със силен южняшки акцент, Скутър също се появява за малко. Хубаво е да се види как вместо само нови герои (които са в изобилие) Telltale използват и вече установени такива в света на Borderlands, създаден от Gearbox. По този начин не само апелират на старите фенове на поредицата, но и остават верни на първоизточника.

Всичкият хумор от преди е налице, но дозата екшън е леко смекчена, наблягайки повече на историята. Handsome Jack често ще е причината да се засмеете. Той е перфектното попълнение към вече установения ансамбъл от герои. Колко ще е голяма ролята му все още не е ясно, но Telltale едва ли са възкресили един от най-иконичните злодеи за нищо. Напрежението в епизода ще ви държи още от началото до самия му край, който е доста неочакван. Под неочакван разбирайте не само от страна на шок, ами и колко бързо идва. Atlas Mugged е може би най-краткият епизод на Telltale до сега. 

Няма какво повече на кажа за този кратък, изпълнен със забавни, напрегнати и емоционални моменти епизод на Tales from the Borderlands. От страна на визия и звук всичко е на ниво. До момента поредицата хич не е разочаровала, освен с дългата пауза между двата епизода. Да се надяваме, че Telltale няма да ни принудят да чакаме толкова до следващия път. 

 
системни изисквания
OS: Windows XP Service Pack 3 Processor: Core 2 Duo 2GHz or equivalent Memory: 3 GB RAM Graphics: ATI or NVIDIA card w/512 MB RAM DirectX: Version 9.0c Hard Drive: 3 GB available space Sound Card: Direct X 9.0c sound device
напиши коментар
 

166 мнения
профил »
Sem каза на 15.04.2015, 12:02 ?. :

Защо не напишете и една статия как всички са в траур понеже GTA5 я няма в торентите :D

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 15.04.2015, 12:25 ?. :

Аз не съм, изобщо не ме интересува игричката :D

3 мнения
профил »
kingm каза на 27.04.2015, 19:44 ?. :

GTA 5 я има в торентите :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48