facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
TMNT 2: Battle Nexus
Ревю | 30.11.2004 | автор: Кирил Илиев


оценка:
Производител:
Konami
Издател:
Konami
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

Напоследък запомнящите се аркадни игри започват да стават рядкост. От една страна е хубаво – има повече високобюджетни заглавия от типа на Star Wars: Battlefront или предстоящата стратегия Lords of the Rings: Battle for Middle Earth на EA. Но, от друга гледна точка, няма с какво да разпускаме след тежък и изморителен турнир по WarCraft III например. Слава богу, че хората от Konami не са забравили аркадния жанр. Сега ще си говорим за тяхното последно отроче Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus.

Както вече се досещате, играта представлява аркада с участието на добре познатите ни костенурки нинджа от едноименния анимационен сериал. Преди да пристъпим към самия геймплей нека кажа

за каква кауза ще тупате лошковците

След първите няколко мисии зеленокожите попадат в някакъв странен лъч – извънземна технология, която ги отвежда на странна планета. Там те намират робот, който е готов да им помогне да се върнат обратно на Земята. Както сами можете да видите, историята е повече от банална. И все пак Konami заслужават едно потупване по рамото за филмчетата между мисиите – те са готини, така че се чувствате, все едно гледате оригиналния мултипликационен филм.

Сега да преминем към самата игра. Може да се движите по нишката на историята или леко да кривнете от нея като изпълните някои странични задачи. Играете и с четирите костенурки – Леонардо, Донатело, Микеланджело и Рафаело. Може да управлявате само до един герой едновременно. Ако искате, може да го смените с натискането на съответния бутон. Трябва да запомните, че има няколко основни клавиша – за слаба атака/използване, за силна атака (ако го задържите, тогава правите доста мощен удар), отбрана, скок, засилване (за да стигнете до противника по-бързо) и шурикен (далекобойно оръжие оръжие от арсенала на нинджите, специфично за отделните земноводни).

Всяка костенурка си има своите спецификации. Примерно само Леонардо като се засилва прави поражение на противниците, които са имали неблагоразумието да му се изпречат на пътя. Донатело от своя страна може да работи с компютри и да отваря някои проходи, през които иначе не може да се мине.

Важни са и бонусите, които се намират из нивата – те са

кристали и реликви

Кристалите временно увеличават статистиките за атака, защита, шурикен или пък временно може правите мощен удар при всяка атака. А като съберете определен брой от тях, получавате възможност да изпълнявате нов вид комбо от удари. Вторите бонуси ви дават специфични предмети или герои, които може да използвате като алтернатива на четирите нинджи.

Противниците, с които се срещате, са добре познати на тези от вас, които са гледали анимационния сериал. Това са различни видове роботи, раздаващи юмруци или стрелящи с бластери или малки кучеподобни гадинки. Разбира се, не са забравени и различните извънземни видове – от грамадните мутирали паяци до трицератопсите-хуманоиди. Тук е мястото да спомена, че вразите не биха могли да ви изненадат с някакви зачатъци на изкуствен интелект. Те просто се въртят около оста си и ако им се изпречите, ви удрят.

Звукът в геймката е на едно сравнително добро равнище. От време на време костенурките пускат някоя и друга реплика от рода на “Leave them to me and my blades”. Също така филмчетата са забавно озвучени. Само заради тях си заслужава да превъртите играта. Като графика Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus не е нещо особено. Просто е достатъчно да видите картинките и ще се убедите сами. И за накрая имам една сериозна забележка – камерата. Толкова е неудобна, че е възможно да преигравате една мисия няколко пъти. 

 
системни изисквания
Pentium 800 MHz; 128 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6