facebook facebook
 
 
 
   
 
THQ Nordic придобиха Piranha Bytes
21.05.2019

Създателите на легендарната поредица “Gothic“ – Piranha Bytes бяха придобити от THQ Nordic. Придобиването обхваща и правата върху Gothic, Risen и Elex. Двете компании имат история по отношение на сътрудничеството – THQ Nordic бяха издатели на Elex (2017). Във връзка с придобиването става ясно и че предстои нейно продължение. Все още обаче не е ясно дали ще видим пета игра в Gothic поредицата.

Напомняме, че Gothic 4 не е дело на Piranha Bytes, а на екипа стоящ зад Spellbound. Това стана така, след като Piranha Bytes прекратиха отношенията си с издателя JoWood, последните спечелиха правата върху Gothic и пристъпиха към създаване на четвъртата част. След като JoWood фалираха, Piranha Bytes спечелиха правата върху поредицата обратно и сега след тази сделка те преминават в THQ Nordic.

Сделката няма да окаже промяна върху дейността на Piranha Bytes, като студиото ще продължи да съществува и функционира в седалището си в Есен, Германия. Няма да има промени и в екипа, като в официалното съобщение по повод сделката се твърди, че студиото дори ще запази пълна творческа свобода. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
THQ Nordic

новини:
Очаква ли ни нова част на ултра-кървавия рейсър?

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122