facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Street Legal Racing: Redline
Ревю | 13.09.2003 | автор: Димитър Трифонов


оценка:
Производител:
Invictus
Издател:
Activision
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Спомням си как миналото лято полицията взе мерки да легализира по някакъв начин незаконните състезания с автомобили, организирани край София на пътен възел “Бояна“. Тя просто ги премести на летище “Божурище“. В Street Legal Racing: Redline, обаче, пътната полиция няма никакво участие в гонките. Затова, ако се включите, избягвайте по възможност срещите с нея.

Redline е трета част на поредицата на Activision - Street Legal Racing. В партньорство с разработчиците от Invictus, те са се съсредоточили върху популярните в цял свят надпревари със серийни и тунинговани автомобили по улиците на градовете. Естествено, всички тези състезания са нелегални. В Redline полицията също не е очарована от летящите из натоварения трафик коли. Това най-ясно си личи по глобите. В случай че ви спипат, в най добрия вариант ще се разделите с 350 долара за превишена скорост. Ако пък сте имали лошия късмет да размажете колата на някой добросъвестен гражданин, ще се изръсите поне хилядарка (и отгоре).

В играта имате шанса

да се състезавате срещу всеки,

без значение с каква кола е, стига и той да има желание за това. Всичко зависи от вашия рейтинг. Ако е висок, всеки ще иска да си премери уменията с вас. Както в политиката, и тук рейтингът е всичко. За да го увеличавате, трябва да печелите гонки или да се измъквате от преследващите ви патрулки. Разбира се, има значение кого побеждавате. Ако е по-напред с материала от вас, печелите повече точки и обратното - ако е по-зле, губите по малко. Има значение и кога се състезавате - през деня или нощта. Дневните надпревари са по-коварни по няколко причини. Първо - парите, които може да спечелите, са ограничени до 900 долара. Второ - трафикът е ужасен и е пълно с ченгета. При нощните гонки липсват тези недостатъци. Почти няма движение и куки, а наградите са по-сериозни. Вече става дума за суми от по 10 000 до 30 000 долара. Или пък се взема колата на победения, което е наистина приятно, стига губещият да не сте самите вие.

Като за начало стартирате с 25 000 долара. С тях не може да си купите някоя резачка, а ще се сдобиете по-скоро с нещо като семейна кола. Това не трябва да ви плаши.

В гаража

може да я тунинговате с над сто различни части. Естествено, ако разбирате от автомобилна механика, ще ви е по-лесно. Като цяло, колите са осем модела плюс един бонус. Всеки има няколко модификации. С автомобил можете да се сдобиете от две места. Едното е автокъща за нови коли, а другото - за употребявани. Имате и гараж за спечелените от състезания возила. В началото бивате разпределени на принципа на местоживеенето в местния Racing Club. Основната ви цел е да стигнете до Race of Champions. За тази цел трябва да изпълните няколко условия - да сте сред първите петима в своя клуб, да имате 100 000 долара, поне сто точки рейтинг и т.н. Победителят в това реномирано състезание печели бонус - една невероятна четириколесна резачка.

Трасетата се генерират от динамичен енджин и всеки път са различни. Графиката на играта също не е лоша. Много са реалистични и преходите ден - нощ. Щетите по колите се моделират в реално време. Саундтракът от Lost City също е на ниво.

Въпреки свежата идея и добрият геймплей, реализацията на играта търпи сериозна критика. Навсякъде е пълно с бъгове, а колите често са почти неуправляеми. Останах с впечатлението, че Redline е създадена за рекордно кратко време (в лошия смисъл на думата). За това говорят и пачовете, които излизат един след друг. 

 
системни изисквания
P III 500 MHz, 128 RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31