facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Starsky and Hutch
Ревю | 14.08.2003 | автор: Кирил Илиев


оценка:
Производител:
Gotham Games
Издател:
Empire Interactive
Жанр:
Екшън, Състезание
Платформа:
PC
сайт на играта »

Защо ли PC геймърите все оплюват игрите, които са правени първоначално за конзоли? Може би заради различните жанрови философии на двете платформи или заради това, че компютърът предлага повече възможности... Може да гадаем дълго време. Но реалността е една - в света на PC геймъра няма място за конзоли с няколко изключения. Е, Starsky and Hunch, играта, за която иде реч, е едно от малкото изключения - приятна за отпускане в летните жеги.

Starsky and Hunch е един типичен Action Racer, предоставящ ви бързи и яростни преследвания, придружени с престрелки из улиците на измисления американски град Бей Сити (Bay City). Действието се развива през 70-те години на миналия век. Главните герои са две ченгета, наречени Starsky и Hutch. Те попадат на гореща следа, която може да ги отведе до лидерите на организация за крадене на коли. Детективите започват разследване. Общо взето това е историята. Тя е заимствана от едноименния класически телевизионен сериал, започнал да се излъчва през 1975 г. по американската телевизия ABC.

Сега нека споменем и няколко думи за

мисиите

Първо трябва да кажа, че те са разпределени в три групи - Story Mode, Free Room и TV Specials. В първата група група попадат задачите, свързани със сюжетната линия. Успешно успешното им изпълнение ви предоставя достъп до другите два етапа. Story Mode e разделено на три "сезона" като всеки от тях има по шест мисии. Задачите не са кой знае колко разнообразни - трябва да потрошите возилото на престъпника като го стреляте (Хъч се подава от страничния прозорец) или блъскате. Но има няколко мисии, които ви заставят не само да преследвате банкови обирджии или превишили скоростта субекти, а и да ескортирате кола с престъпник например.

Във Free Room упражнявате уменията си зад волана - трябва да събирате значки. За да получите достъп до "свободната стая", трябва да имате поне една мисия, която е успешно изпълнена със златна значка (за значките - по-късно). Терените в този етап са от различни краища на града - търговската част от центъра, самия център, крайбрежната ивица и пристанището. Мисиите в TV Specials са разделени на три вида - Racing, Stunt и Shooting. Първият вариант е състезание, вторият - каскади, а третият - стрелба. За последния вид нива трябва да събирате оръжия от Story Mode.

Преди малко споменах за

Значките

Те са нещо като рангове, които ви показват колко добре сте минали дадена мисия. Най-нисшата "значка" е поничката, следващите са бронзова, сребърна и златна. Определят се от тъй наречените VR точки, които се отброяват в горния ляв ъгъл на екрана. Тях ги трупате като правите каскади, стреляте по престъпници или като събирате бонуси със специфично обозначение. VR точките спадат с течение на времето. Можете да губите от тях и като блъскате пешеходци или коли от уличния трафик.

Нека спомена и няколко думи за возилата. В играта има общо 22 МПС-та като в началото имате достъп само до едно от тях. Останалите трябва да отключите като събирате ключове от Story Mode. Возилата не са само автомобили - присъстват и микробуси за превозване на затворници. В автопарка на Starsky and Hutch ще откриете типични представители за епохата - кадилаци, мустанги и други. Разбира се, не отсъства и полицейска кола, която е едно от най-добрите МПС-та в играта.

Графиката не е на феноменално високо ниво и има комиксово излъчване. Под формата на комикс са направени и междинните сцени в Story mode. Но все пак да не бъдем строги и да не забравяме, че това е порт от конзола. Пешеходците като че ли са глътнали бастун, а огънят от двигателите на колите изглежда отчайващо фалшиво. Поне озвучението е малко по-добро. Двамата партньори си подхвърлят реплики, които в началото може да са забавни, но по някое време започват да омръзват. 

 
системни изисквания
P 500 MHz; 64 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58