facebook facebook
 
 
 
   
 
Sony спира продажбата на PS4 кодове за изтегляне на игри чрез търговци на дребно
26.03.2019

Sony официално потвърдиха, че техните търговски партньори вече няма да продават цифрови кодове за изтегляне на игри за PS4 от PlayStation Store. Новата политика на компанията влиза в сила от 1 април.

Става въпрос за кодове, които геймърите могат да купят във физически магазини и след това да използват във виртуалния магазин PlayStation Store, за да си свалят игра от там. Трябва да отбележим, че търговците в България нямат практика да предлагат такива кодове така или иначе. От Sony уточняват, че предплатените карти, които могат да се използват като валута в PS Store (и които българските ритейлъри продават) ще останат налични.

Слухове за това се появиха по-рано тази седмица след туит от Wario64, акаунт, известен с разкриването на гейм сделки много преди реализирането им. Профилът показва снимка, на която се вижда документ, с който Sony уведомяват голям щатски ритейлър за решението си.

Все още не е ясно дали новата политика ще засегне Amazon, един от най-популярните онлайн магазини в света, откъдето пазаруват много геймъри. Времето ще покаже, но искрено се надяваме, че потърпевшите няма да са потребителите и тяхното право да пазаруват от където поискат и както поискат. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Sony

новини:
Horizon Zero Dawn вече има страница в Steam, а за повече детайли и твърда релийз дата, ще трябва да почакаме още малко.
Причината за решението на Sony е епидемията от вируса COVID-19.
Mакар и с два дни закъснение, нека честитим рождения ден на тази велика конзола, да преклоним глава пред нея и да си спомним за нашите подвизи с пад в ръка!

Превю:
Какво се крие зад новата ревизия на популярната конзола, защо е по-добра и избрахте ли си вече подарък за настъпващите празници?

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122