facebook facebook
 
 
 
   
 
Sony придърпаха ключов служител на Microsoft
09.01.2020

В светлината на наближаващото излизане на следващото поколение PlayStation, Sony наеха нов ръководител за своят гейминг отдел. Новият директор е не кой да е, а Вероника Роджърс, която до този момент е работила за Microsoft. Вероника ще заема длъжността старши вице президент в направление „Бизнес операции“.

Тя има над 13 години опит в Microsoft, като последната позиция, която е заема в компанията е вице президент „Продажби и маркетинг“, въпреки, че не е ясно дали е имала и ако да - какви връзки с Xbox отделите на компанията. Преди Microsoft Роджърс е работила в друг технологичен гигант - Dell.

В Sony тя ще отговаря директно пред изпълнителния директор на Sony Interactive Entertainment - Джим Райън, който зае този пост през февруари 2019 г. и комуто се падна тежката задача да обяви PlayStation 5 логото по време на CES 2020. В своята нова позиция Роджърс ще “води Sony Interactive Entertainment глобалната пазарна политика на организацията. Роджърс ще помогне с направляването на посоката на нарастване на бизнеса, ще управлява стратегическите инициативи и ще спомогне за еволюцията на културата на бизнес операциите в SIE, от досегашната им регионализирана структура, в единна глобална система“. По-специфично тя ще наблюдава и отговаря за продажбите и бизнес операциите свързани с PlayStation марката, както физически, така и дигитални, и също така ще отговаря и за различните абонаментни услуги, които компанията предлага.

Преминаването на Вероника Роджърс от Microsoft в Sony не е някакъв феномен, а доста обичайна практика. Друг пример е Фил Харисън, който дълги години работи за Sony, след което се прехвърли в Micorosoft, а от миналата година работи в Google, където е част от екипа работещ по Stadia. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Playstation 5

новини:
Завесата над конзолите от следващото конзолно поколение се повдигат още малко, давайки ни възможност да видим някои техни характеристики, както и логото на PS5.
Звукът ще бъде важна част от хардуерната конфигурация на новата конзола, казват от Sony
Любовта на японската корпорация към задната част на контролера е безгранична

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122