facebook facebook
 
 
 
   
 
Sony показа система за виртуална реалност Проект Морфей
18.03.2014

Днес Sony оповести разработката на “Проект Морфей” – система за виртуална реалност (VR), която отвежда системата PlayStation 4 в едно ново измерение. Проектът дава ясна визия за бъдещето на гейминга.

„Морфей“ е все още в процес на разработка, но Sony работи за неговото бъдещо пускане на пазара.

“За SCE иновациите са път към нови гейм измерения,” споделя Шухей Йошида, президент на SCE Worldwide Studios. “Проект Морфей е пореден пример за технологична иновация, дело на SCE. С радост очакваме по-нататъшното развитието на проекта, както и игрите, които ще бъдат сътворени с помощта на новата технология.”

С „Морфей“ разработчиците ще могат да създадат наситено и реалистично изживяване. Играещите ще имат чувството, че физически участват във виртуалния игрален свят. Усещането за присъствие в друго измерение ще засили емоциите по време на игра. „Морфей“ използва система от видео прожекционни очила, която работи в комплект с PlayStation Camera. Резултатът – уникално усещане за виртуална реалност, която оживява пред очите ви. Сензорите, които са вградени във видео прожекционните очила и PlayStation Camera, отчитат с точност ориентацията и движенията на главата на играещия. Изображението във виртуалния свят се изменя в реално време - естествено и интуитивно. Освен това, с определени заглавия, геймърите ще могат да използват PS Move контролера за движение, като обект в играта – например като меч.

По време на Game Developers Conference 2014, в Сан Франциско ( 19 – 21 март), гостите могат да посетят зоната на Sony Computer Entertainment America, за да добият реална представа за „Проект Морфей“. Участниците ще могат да се насладят на ексклузивни демо видеа като: EVE Valkyrie, мултиплеър шутър, който използва виртуалната реалност, за да пренесе играещия в реалността на космическия кораб EVE;  Thief, който отвежда геймърите в мрачния свят на потайното екшън заглавие; The Castle, което демонстрира разнообразни VR техники с PS Move; The Deep, където играещите ще наблюдават дълбините на океана, затворени в специална клетка против акули. 

напиши коментар
 


251 мнения
профил »
Usuario каза на 19.03.2014, 14:34 ч. :
Редактиран на 19.03.2014, 14:39 ч.

Уважавам и харесвам Сони,но поне за и според мен този проект е тотална глупост и загуба на десетки,а може би и стотици милиони .Когато бяхме деца играехме на Нинтендо (други на Терминатор,който е еквивалент на японската конзола) и изживяването беше страхотно въпреки базово-семплите ,но за времето си добри игри.Сега положението е същото.Много от големите студия забравиха какво значи истинско игрово усещане.Хвърлят сили и средства за страхотна визия,но забравят основни елементи като геймплей механики и аудио.Историята е доказала,че има разкошни игри,които не блестят с графика,но като емоция и звук са непоклатими.Предпочитам да играя не толкова лъскави заглавия,но с дълбок и смислен гейммплей и качествен звук.Ето това е важното,а не разни 3Д разработки.Така те само се отдалечават от истинската гейминг природа.

156 мнения
профил »
endsandskins каза на 19.03.2014, 17:40 ч. :
Редактиран на 19.03.2014, 19:42 ч.

Ами напротив, точно към истинската гейм природа отиват нещата с джаджи като Оculus Rift, Morpheus и VR хедсета на Valve. От както съществуват добре реализираните светове в гейминга хората се опитват буквално да те поставят вътре в тях. Това от край време се знае че ще е просто следващата стъпка в развитието на гейм културата.

75 мнения
профил »
asasen99 каза на 19.03.2014, 20:15 ч. :

не съм сигурен дали това е бъдещето на гейминга но ако е големия екран ще ми липсва както и да е Usuario ето какво ще ти кажа геймингаотдавна можеше да мне във виртуалната реалност но компаниите се стахуваха от това тъйкато нинтендо се опита да го направи но прекалено рано с virtual boy което баше най големия провал на нинтендо като допуснаха твърде много грешкиш(някои от който допуснаха и в новото wii u)прекалено много са да ги кажа но основното беше 200 долара ps1 беше 180 долара(или обратното не помня)което е прекалено много за портаболна конзола която не е портаболна и също се опитаха да навлязат в 3д ерета и виртоалната ере по едно и също време......... .но и тази система има много проблеми (но не от голямо значение) нядавам се да ги изчистят и като цало съм позитивно настроен
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
PS4

новини:
Предложението важи само онлайн в PlayStation Store до понеделник, 12ти февруари.
Достъпно за всички играчи, включително и за настоящите PlayStation Plus абонати.
Рекламата с най-голям бюджет за позициониране (11,5 млн. долара) е “Star Wars Battlefront II: Heroes Are Born” за едноименния шутър.

Превю:
Предимства на най-добрите игрови конзоли на пазара в момента.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122